X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz tez bym chciała coś z włosami zrobić, ale mam dość wysokie cxolo i nie mogę sobie pozwolić na ekstrawagancje. ;-)

Bardzo mi się podoba fryzura Kozuchowskiej.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a byłaś odczulana?
    Niecierpliwa i jak tam??

Wyobraźcie sobie ze zapomniałam o urodzinach mamy pierwszy raz mi się to zdarzyło.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide prasowaccccc

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niecierpliwa i jak tam??

Wyobraźcie sobie ze zapomniałam o urodzinach mamy pierwszy raz mi się to zdarzyło.
    o kurde, lys, a myślałam, ze tylko ja mam taką sklerozę :-)

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys nie przejmuj się bo my zapomnieliśmy o urodzinach teściowej.. Mąż nie może pojąć jak to się stało ☺

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Apaczka podziwiam, ja się podałam,
    Lekko mi nie jest ale póki mam na to siłę to postaram się zrobić wszystko by laktacji znów ruszyła. Chociaż mam chwile że mysle o przejsciu na mm bo byłoby łatwiej. Ale jeszcze się nie poddałam :-) Jakoś tak źle mi po tej dzisiejszej wizycie w poradni. Pani powiedziała, że to że mała nie chce np butli po jedzeniu czy dalej jeść np drugą pierś wcale nie znaczy, że nie jest głodna :-/ czyli jednym słowem, że nie przybiera tak super bo jest głodna i niedojada. I wiecie tak mi źle jak o tym myślę, jakbym ją glodziła czy coś a do tej pory mleka było aż za dużo a ona i tak nie chciała dalej jeść.

Lady Savage lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    o kurde, lys, a myślałam, ze tylko ja mam taką sklerozę :-)

No :) dzisiaj ma. Raz ze nie ogarniam jaki dzień jaka data a dwa jak zobaczyłam ze dziś 9 grudnia to pomyślałam hmmm coś mi to mówi i wtedy mnie olsnilo. A teraz właśnie sobie uzmyslowilam ze jutro mamy rocznicę ślubu.

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez się skończy prezentem niematerialnym. Tylko ciężko go pod choinke wsadzić ;) zestaw głośnomówiący niestety już ma i do tego sam sobie ostatnio wymienił.
    Łucja dziś śpi tylko ze mną ewentualnie na mnie. Mam nadzieje, że do wieczora jej się odmieni.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jesteś tak zaangażowana w roli mamy, że mogło się zdarzyć.. Mama na pewno wybaczy :) Ja czasami zastanawiam się jaki jest dzień tygodnia ;-)
    Myszka, ja już mam termin zarezerwowany :) czekam z niecierpliwością na zlot :)
    Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że mój Oli waży 6900! A urodził się 2900! Ale rośnie moje szczęście :)

małaMyszka, lys, lys, Martucha86, Pulpecja, magda sz, mamasia, sylwucha89, Paula_071, Maniuś, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niecierpliwa i jak tam??

Nie podejmowali się odczulania, bo od drugiego roku życia byłam leczona na astmę, a w wieku 22 lat sama się zdiagnozowałam, że to nie żadna astma, tylko alergia, która objawiała się dusznością, a po latach zamiast duszności pojawiły się zmiany skórne...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Niecierpliwa i jak tam??

O jejku :-( jeszcze mama teraz z Tobą mieszka. Ale Lys nie dziwie się, tyle masz na głowie. Mama na pewno zrozumie.

lys lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie juz zakupiłyscie gryzaczek sophie. Tylko ja zostałam? Może i ja kupie. Nie wiem czy spodoba się mojemu synowi. Czy któraś żałuje że kupila?

Syn, roczek.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro do fryzjera. Zaczęły mi lecieć włosy wiec czas coś zmienić. Tez mi się podoba fryzura Kozuchowskiej. I ten kolor jest super. Jutro pogadam z fryzjerka jak by coś podobnego u mnie wyglądało. Mam włosy do połowy łopatki wiec zmiana byłaby ogromna.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Lys jesteś tak zaangażowana w roli mamy, że mogło się zdarzyć.. Mama na pewno wybaczy :) Ja czasami zastanawiam się jaki jest dzień tygodnia ;-)
    Myszka, ja już mam termin zarezerwowany :) czekam z niecierpliwością na zlot :)
    Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że mój Oli waży 6900! A urodził się 2900! Ale rośnie moje szczęście :)
    Jaką datę zarezerwowałaś? Dajcie jakieś trzy, cztery propozycje, to miejsce które będzie najczęściej się powtarzało, to się zorganizuje noclegi itp.

Data jaka? Weekend 11-15 sierpnia?

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za jura.
    Chcebycmama ja też nie mam Sophie i nawet nie oglądam bo boje się ze kupie ;)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama no juz jej powiedziałam ze zapomniałam i ze jutro świętujemy.
    Moja córa bardzo lubi gryźć Sophie tylko jeszcze ma problem żeby sobie ja włożyć do buzi. Często ja jej pomagam wkładam kopytka do buźki małej i jej pomagam trzymać a ona sobie gryzie.

małaMyszka, AgaSad, Paula_071, sylwucha89, chcebycmama lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

goscie pojechali, chrzciny sie udaly, smutno tu teraz tak pusto,
    zdjecia beda za tydzien to sie pochwale,
    torcik telefonem uwiecznilam

zaraz zaczne was nadrabiac , moze mi sie uda,

widze ze umawiacie sie na zlot, fajnie bo mysle o przyjezdzie do pl w sierpniu to polowa by mi pasowala :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6acfebf4c28.jpg

0na88, witaminkab, małaMyszka, magda sz, Martucha86, AgaSad, mamasia, Laura, Paula_071, sylwucha89, lys, niecierpliwa, Zetka, Pulpecja, Maniuś, chcebycmama, aaaaga, Lady Savage, Katarka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jura po raz pierwszy ;-)

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    A u mnie katastrofa... dopadło mnie w niedzielę zapalenie pęcherza dzwoniłam do pediatry kazała brać furaginę i tak robiłam tylko głupia zamiast ją brać dalej jak objawy ustąpiły to odstawiłam wczoraj żeby Nikosia nie obciążać lekami tyle że dzisiaj ok 13 wróciło i to tak że co 10 min sikam krwią i umieram bólu.. :(

Ja też miałam zapalenie 3 tygodnie temu, serdecznie Ci współczuję bo wiem co czujesz. Ja brałam Zuravit, witaminę C, dużo piłam wody i termofor przykładałam. Niestety Tomek rzygał mi po witaminie C, najwyraźniej mleko było za kwasne. Całe szczęscie przeszło.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętne gdzie :) Myszka zarezerwowałam właśnie ten weekend w połowie sierpnia ;-)

A co do sylwestra idziemy z mężem i znajomymi na salę :) mały zostanie z moimi rodzicami.. Będę kierowcą więc w każdej chwili mogą zadzwonić 15 minut i jestem.. Zresztą pewnie nie będzie takiej potrzeby bo u rodziców jestem prawie codziennie więc mały dobrze się czuję w ich towarzystwie :)

‹‹ 2647 2648 2649 2650 2651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ