WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Chyba pora kapieli u wszystkich ;)
    My juz po, teraz jedzonko i do wyrka ;)
    Mam ochote obejrzec jakis dobvry film, mam nafdzieje ze cos bedzie sensownego w tv.
    Na jutro planuje niespodzianke dla Julci- bez wzgledu na wynik turnieju zrobue jej jutro mini babeczki z galaretka i bita smietana :)

małaMyszka, mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Mysza podłączam się pod pytanie o te puzzle.

Byłyśmy z Mają w kawiarni dla dzieci, było super bo połowa restauracji właśnie z takich piankowych puzzli i Maja z kolegą Filipkiem 7m szaleli na tych puzzlach. My z koleżanką piłyśmy kawkę i ciacho :) Ale Maja dziś marudna i co raz na rączki...
    Pózniej poszłyśmy do pepco po ozdoby świąteczne, kupiłam tą bombkę moja pierwsza gwiazdka :) bombki, łańcuchy inne pierdoły choinkowe i taką dziewczynkę- wróżkę co się przyczepia na przyssawke do okna i ona świeci, będzie miała do pokoiku do usypiania.

Uwielbiam takie dni niby maruda ale dzień szybko zleciał i coś nowego niż na co dzień.

zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zapodaj foto bombki

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa, nie jestem pewna,ale wydaje mi się, ze na słoiczkach z brokulem jest 4 miesiąc.
    Zasnęlam z małą na kanapie. Budzę się, nikogo w domu nie ma, syn wyjechal na weekend na kadrę, córa poszla do koleżanki, mąż okazuje się ma jakiś dyżur w pracy i moooże za dwie godziny wyjedzie. Na dodatek jutro też pracuje :-/ Super. Czeka mnie samotny wieczór z młodą, gdzieś w międzyczasie może starsza dotrze do domu. A jutro też tylko córcia do pomocy, a ja w domu nie wiem w co ręce włożyć. A w d... mam wrażenie, ze tylko ja się przejmuje, że święta za dwa tygodnie. Nawet z prezentami jestem w czarnej d... . Do tego u nas leje, dlatego mnie tak spanie rozlożyło. No to się wyżaliłam ;-(

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Moje dziecie chcialo mnie dzis wykonczyc. Do poludnia darl sie w nieboglosy, najedzony, brzuszek miekki, dziasla rozowiotkie, przy uszach nic sie nie dzieje. Mata be, bujaczek be, wozek be, raczki be - tylko przy cycu uspokajal sie na 5 min, a potem zas ryk, w dedperacji podalam czopek z paracetamolem i g. to dali. Mialam ochote uciec, albo zamknac sie w pokoju obok ze stoperami w uszach. Ubralam wrzeszczace dziecko, zapakowalam do wozka, wyszlam na dwor i zasnal. Jak wrocilismy to troche marudzil, ale bylo juz lepiej. Jak ja nie lubie takich dni.
    W poniedzialek pierwszy raz przewrocil mi sie z pleckow na brzuch, pozniej probowal, ale nie wychodzilo. Za to dzisiaj po spacerze fikal co chwile i tylko plakal co chwile, ze na brzuchu lezy i zas fikal na boczek. Teraz spi na rekach. Za godzinke biore go do kapieli i na nocne lulu :)

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gdzie jest w W-wie Pepco?

Niecierpliwa ale Was Julka urobiła hihi. W życiu to się trzeba umieć ustawić. Da sobie radę dziewczyna ;-)

Współczuję Agaata. Jutro powinno być lepiej :-)

Natalce przeszedł foch na męża i dzisiaj ją po raz pierwszy od dawna usypiał. Ale był szczęśliwy :-D

Czy tylko moje dziecko jest tak brutalne, że podczas karmienia łapie mnie za piersi, ciągnie. Jestem cała podrapana na biuście...

magda sz, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem z tym misiem :( fajnie że ta opcja nagrania jest, moja jak jej nuce kołysankę to śpi póki nie skończę, ostatnio tak godzinę ją przetrzymałam ale moje gardło.... Nie wiem co pod choinkę mogą innego kupic, powiedziałam że te puzzle się przydadzą a tak to szczeniaczka uczniaczka mam, mate mam, nie wiem co ja mogę dla niej chcieć. Sami dla niech chcemy kupić basenik mały do kąpieli zamiast wanienki

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, a moze już takie zabawki na trochę później typu miękkie klocki, albo takie piłeczki jak dziewczyny wstawiały, może taki panel zawieszany na łóżeczku - teraz może w niego walić nogami, a potem bawić się na siedząco, albo zabawki do kąpieli.

magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka Pepco mam koło mnie na Broniewskiego w Galerii Żoliborz, jest gdzieś jeszcze na Bemowie niedaleko Połczyńskiej- ulica Świetlików, na Pradze jest kilka.

Niecierpliwa proszę, na dobrą sprawę można zrobić pięęękną bombkę decoupage :) chyba taką zrobię :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c1e7a1352d2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/985cf2f4622e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:44

zabka11, apaczka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to chyba Ty też zadowolona bo ręce odpoczną :) A co do drapania to teraz to jest nic, dziś jak widziałam jak koleżanka karmi 7miesięczniaka to nie mam pytań..karmienie, przebieranie, przewijanie o matko...myślę że wtedy każda z nas będzie miała kaloryfer na brzuchu :) i mega poszarpane bluzki jakby wyjęte psu z buzi

Pulpecja, zabka11, apaczka, lys, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, przecież nasze w wieku 7 miesięcy to już te schabowe będą wciągać :-) z kapustą zasmażaną :-)

zabka11, lys, magda sz, Katarka, Zetka, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka Pepco mam koło mnie na Broniewskiego w Galerii Żoliborz, jest gdzieś jeszcze na Bemowie niedaleko Połczyńskiej- ulica Świetlików, na Pradze jest kilka.

Niecierpliwa proszę, na dobrą sprawę można zrobić pięęękną bombkę decoupage :) chyba taką zrobię :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c1e7a1352d2.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/985cf2f4622e.jpg

Mamy identyczna ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, u mnie się raz zdarzyło złapanie mnie za sutka i nie powiem, fajne to nie było - zabolało jak cholera, bo mi wbił swoje małe pazurki. Teraz już pilnuję, żeby się nie powtórzyło.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze u czesci z was dzien marudy. U mnie tez popoludniu juz mala nie chciala ani bujaka ani maty, tylko raczki.
    W lozeczku placz, karuzela nie dziala mimo wymiany baterii kurcze albo baterie stare albo karuzela sie skiepscila - a mala przy niej zawsze ladnie zasypia ...musze zakupic raz jeszcze kolejne.
    W koncu wkroczylam z suszarka z tableta i po polgodzinnej meczarni, glaskaniu, zagladaniu, wyciszaniu, w koncu zasnela.
    W tv oczywiscie jak na zlosc nie ma NIC.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za rok ....1zg9a2r.jpg

zabka11, lys, niecierpliwa, Martucha86, 5ylwia, Paula_071, magda sz, Katarka, aaaaga, Zetka, AgaSad, Maniuś, Laura, małaMyszka, witaminkab, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Stwierdziłam,że w ramach symulacji laktacji odciągnę trochę mleka z piersi, którą karmilam bo wydawało mi się, że Natalka mało zjadła i coś tam jeszcze jest. A tymczasem siedzę już 10 min i poleciało zaledwie kilka ml. Dziwne to, byłam pewna, że będzie więcej. Mam się martwić?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to moja często mnie drapie, wczoraj zarobiłam kopniaka w twarz a dziś mnie uszczypnela ;)

apaczka, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, czy Ty chcesz oceniać na podstawie ściągania laktatorem ilość mleka w piesiach? Ja nie polecam tego, bo to jest kompletnie niewiarygodne. Ja przez długi czas nic nie odciągałam kompletnie, później trochę, a później tylko jak masowałam piersi to leciało ale za to dostałam opierdziel od Piątkowskiej przez telefon. Dzisiaj w nocy miałam już takie bomby, że leciało strumieniami, ale wcześniej się to nie zdarzało. Tak w ogóle to dzisiaj w nocy ściągałam pierwszy raz od bardzo długiego czasu, bo ja już laktator dawno temu odłożyłam i nie korzystam. Mam w zamrażarce jedną porcję mleka i tyle.

apaczka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te puzzle wyglądają fajnie, duże bez małych elementów, bez szkodliwych związków chemicznych

http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-figury.html

http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-cyfry.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe... hehehe to moja chyba nigdy nie będzie przesypiać nocy

"Co więcej badania pokazują, że w życiu większości maluchów są okresy w których nocne pobudki pojawiają się ponownie lub po prostu nasilają się. Jeden z nich następuje np. w okolicy 9 miesiąca życia [2]. Inne źródła donoszą o nasilonych nocnych pobudkach w okolicy 3-4 miesiąca, 6 miesiąca, 12 miesięcy oraz 18-24 miesięcy. Na szczęście Twoje dziecko raczej nie będzie miało problemów ze snem we wszystkich wymienionych okresach. Niewykluczone jednak, że takie nieprzespane epizody trafią się dwa czy trzy razy w pierwszych kilku latach waszego wspólnego życia.

Powrót do nocnych pobudek jest wypadkową wielu czynników. Małe dzieci nieustanie się czegoś uczą – co może powodować pewien zamęt w ich małych główkach. Palmę pierwszeństwa w tej kwestii dzierżą lęk separacyjny oraz raczkowanie [3]. Udowodniono, że dzieci, które właśnie odkryły, że potrafią raczkować nie tylko częściej się budzą w nocy, ale także pozostają dłużej aktywne w trakcie każdej z tych pobudek – średnio o 10 minut."

magda sz, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2666 2667 2668 2669 2670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ