X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z kursu masażu dla niemowląt, Mamusie!! Super, wybawiłam się na maksa i Zuzia też, jejku mruczała jak kicia :3 podobało jej się do tego dostałam gratis masaż w spa na liberta :3 bardzo bardzo polecam, jutro Wam opowiem i wrzucę materiały, bo padam z nóg :)

mamasia, małaMyszka, Weridiana, Hermiona lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mzm juz pomysłu na Leona...któraś noc z rzędu Armagedon.Zasypia oczywiście na raczkach po długim noszeniu co mu się raczej nie zdarzało,śpi jakieś 20-30min i wybudza się z przerazliwym płaczem lub ma zamknięte oczy ale rzuca się po łóżeczku lub steka i poplakuje.Bo zły sen to chyba nie trwa cała noc?! Wczoraj wstawalam do niego dokładnie 18razy.Na rączki bujanie i odkładanie i znów to samo.Macie jakiś pomysł?brzuszek to nie boli to na pewno ząbki chyba też nie jeszcze... Ledwo żyje po wcześniejszej nocy A tu kolejna przed nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:35

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny nie mzm juz pomysłu na Leona...któraś noc z rzędu Armagedon.Zasypia oczywiście na raczkach po długim noszeniu co mu się raczej nie zdarzało,śpi jakieś 20-30min i wybudza się z przerazliwym płaczem lub ma zamknięte oczy ale rzuca się po łóżeczku lub steka i poplakuje.Bo zły sen to chyba nie trwa cała noc?! Wczoraj wstawalam do niego dokładnie 18razy.Na rączki bujanie i odkładanie i znów to samo.Macie jakiś pomysł?brzuszek to nie boli to na pewno ząbki chyba też nie jeszcze... Ledwo żyje po wcześniejszej nocy A tu kolejna przed nami.
    Może typ efekt przeprowadzki?dziecko też się musi zaaklimatyzowac w nowym miejscu

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:)

Ledwo zipie, cos mnie łeb napieprza, oczy tez,z mam nadzieje ze to nie choróbsko, mąż kaszle, mam nadziję ze nie przyniesie nic do domu

Mały dzisiaj nawet grzeczny, wykąpał się, zjadł i kimono:)

Miałam zrobic pranie ręczne ale już nie mam sił:(

Fajna ta bombka, muszę kupic mojemu Szkrabkowi, ciekawe czy u mnie będą:)

Kupowała któras ciuszki dla dzieciaczków ze strony endo?
    Znalazłam takie spodnie jak mi sie podobają dla małęgo, tylko tak myśle jaka rozmiarówka
    http://endo.pl/dla-niemowlaka/spodnie/dla-chlopca/chinosy-dzianinowe-dla-niemowlaka,p-9765

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, przeczytałam na twoim suwaczku, że Natalka POŚCI już 3 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni, ja to jednak ślepa jestem :P

apaczka, niecierpliwa, Pulpecja, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka no to my tak właśnie mamy. Od jakiegoś czasu śpię z małą bo co chwila wstawalam do łóżeczka. Tylko u nas na pewno chodzi o brzuszek.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka bo ona tak trochę pości, chyba ma postanowienie adwentowe..

Katarka, apaczka, Pulpecja, Paula_071, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A psioszka ten nocny armagedon nie zaczął się może po wprowadzeniu Nestlé nan?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Czy do Was też rodzice/teściowie co miesiąc wysyłają esy z życzeniami? Kurwa mać! Sama uwielbiam miesięcznice, no ale bez przesądy! Może jeszcze tygodniówki będziemy obchodzić jak to było w czasie ciąży hejeejejje
    U nas teściowie przynoszą prezenty :) np. mleko i pampersy! Zazwyczaj mnie wkurzają na każdym kroku ale akurat te obchodzenie urodzin co miesiąc bardzo mi odpowiada :)
    Jeśli już jestem przy treściach to dzisiaj ciśnienie mi podnieśli jak nigdy.. Za każdym razem jak się widzimy to twierdzą, że moje dziecko jest głodne! 4 kg przybrał w 4 miesiące to chyba nie jest mało?!? Dzisiaj na dzień dobry poczęstowali mnie opowieścią o wnuku ich znajomej, który ma niecałe 2 miesiące.. często płakał więc poszli do lekarza i co się okazało? Że dziecko głodne! Lekarz zalecił nie sugerować się miarką na opakowaniu mleka tylko sypać więcej żeby mleko było bardziej treściwe i mogą dodawać też kaszke.. Teraz dziecko śpi cały czas! W końcu najedzone i szczęśliwe! Oczywiście zasugerowali, że też powinnam spróbować, a nie tylko ta woda i woda (czyli pierś!) nozeszkurwajapierdole!!! Jakby tego było mało byli wyjątkowo poruszeni, że kupiliśmy nowy telewizor.. Takie prezenty? Chyba za bardzo Wam się powodzi? Przecież to tyle pieniędzy!!! Kur.. Dali nam na to?
    Żeby dolać oliwy do ognia powiedziałam im, że idziemy na sylwka.. Żebyście widziały tą reakcję! Gdyby wzrok mógł zabijać! Ten post nigdy by nie powstał, a za jakiś czas Myszka napisałaby: słuchajcie coś dawno się 5ylwia nie odzywa, ciekawe co u niej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 22:48

Zetka, magda sz, Agaata, Maniuś, niecierpliwa, aaaaga, 0na88, Pulpecja, małaMyszka, zabka11, witaminkab, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale się rozpisałam.. Aż ucieło mi połowę :) na szczęście nauczona na błędach (zdarzyło się nie trafić kciukiem ma wyślij) skopiowałam tekst przed wysłaniem ;-) Myszka nie narzekaj ma teściów.. Pomyśl, że inni mają gorzej :)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, może spróbuj czopki viburcol.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, tak jak Agata pisze to ze nic nie ściągasz to nie znaczy że nic nie ma :)

apaczka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka bo ona tak trochę pości, chyba ma postanowienie adwentowe..
    W takim razie dobrze, że za dwa tygodnie Święta ;-)

Zetka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    W takim razie dobrze, że za dwa tygodnie Święta ;-)

a wtedy jak sie rzuci na jedzenie jak wszyscy na tą świąteczną wyżerkę to mama będzie zadowolona:)

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wg mnie to zęby :) jak widać młodsze dzieciołki mają na forum. Nie musi być ich widać ale te zalążki zębowe podobno są tak bolesne że dorosły człowiek nie wytrzymał by tego bólu. Smarujesz czymś dziąsła? Posmaruj Dentinoxem jak się uspokoi będziesz miała odpowiedz.

małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a czemu dostałaś opieprz za odciąganie pokarmu laktatorem i masowanie? Tak nie można?

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka ja też chyba obstawiałabym zęby

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierduu w poniedziałek do fryzjera a nie wiem czy jest z czym iść bo włosów połowe wypadła, mam nadzieje ze reszta mi nie wypadnie..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ja pierduu w poniedziałek do fryzjera a nie wiem czy jest z czym iść bo włosów połowe wypadła, mam nadzieje ze reszta mi nie wypadnie..

U mnie nie tylko wypadają ale garściami wyciągam. Zakupiłam skrzyp i jakieś odżywki. Bede też olejowac. Masakra, a takie wypielegnowane gęste kudly miałam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Agata, a czemu dostałaś opieprz za odciąganie pokarmu laktatorem i masowanie? Tak nie można?

Za masowanie podczas odciągania dostałam opieprz. Generalnie nie powinno się tego robić, bo można sobie uszkodzić kanaliki mleczne, które są bardzo wrażliwe i jak powiedziałam, ze masowałam, to mnie opieprzyła. ;-)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ