X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Myszko najwyżej Sebastian będzie miał rodzeństwo szybciej niż planowaliście :P

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane

Maz z julcia juz w drodze na turniej, ja usypiam Klare i zaraz zabieram sie za babeczki ;)
    Moja tesciowa mnie tez wkurzyla, bo jak sie dowiedziala ze maz jedziue z julciua dzis na turniej w jej rodzinne strony, to oczywisciue dolaczyla do nich. Nie byloby w tym nic zlego, gdyby nie fakt ze maz w ostarniej chwili musial po nia jechac ( jakby nie mogla przyjechac pod nasz blok i zostawic swoje auto), to jeszcze musi ja zawiezc do jej mamusi, w efekcie spoznia sie na probe parkietu z jula.grrrrr!!!

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Cześć wam zołza jestem nie przyjelam wczoraj kwiatow od męża powiedziałam że ma sie bujać od 3 dni mam na niego wqrwa co mi po jego przepraszam i wyrzutach sumienia skoro za jakis czas pewnie będzie to samo eeee do dupy e

Oj kochana to schrzanilas sprawe, zobacz jak powinno sie przyjmowac kwiaty ;)
    https://youtu.be/Hz-nII29Is8

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hehehehe Myszko najwyżej Sebastian będzie miał rodzeństwo szybciej niż planowaliście :P
    Tego się nie obawiam. Nawet bym się cieszyła tylko czy moja macica to wytrzyma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:09

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka - moga byc trzy przyczyny: mleko nan, lrzeprowadzka, albo zeby. Spraedz dentinoxem, przynajmniej wyeliminujesz jednoz podejrzen.

Malamyszka- a okres po porodzie juz mialas??? Wtedy bys mogla wydedukowac kiedy owulka byla i czy jest czego sie obawiac ;)

Magda sz- czyli Maja wrocila :) pielegnujesz pipuszke??

Paula- odpusc sobie dzis sprzatanie i poloz sie z malym.

5ylwia- masakra z twoimi tesciami, przeciez taka nadwaga to zagrozenie zycia...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam !

Myszka - to trzymac kciuki za dzidzie, czy trzymac kciuki za okres ? ;-)

u nas mala po szczepieniu spala 12 godzin - pobila chyba swoj rekord, zasnela o 20:30 i wstala o 8:30 ale w ciagu dnia za to spala tylko 2 razy po 30 min wiec to chyba tego zasluga plus szczepienie.

Ja dzis w planach ide do "ukochanych" przez Zosie dziadkow , tesc ma imieniny moj stary przeziebiony wiec dziecko w calosci na mojej glowie plus umierajacy maz - cudownie , caly wieczor bede siedziala przy stole z placzacym dzieckiem na rekach obok przeziebiony , a wresz umierajacy maz a na dodatek bedziemy tam jeszcze spac- wiec chu** sie wyspie , bo nie w swoim domu nie potrafie... ratunku :(

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Tego się nie obawiam. Nawet bym się cieszyła tylko czy moja macica to wytrzymał

a no tak

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Oj kochana to schrzanilas sprawe, zobacz jak powinno sie przyjmowac kwiaty ;)
    https://youtu.be/Hz-nII29Is8
    Padlam HAHAHAHAHHA dooobre ale jakie prawdziwe o ja glupia moglam przyjac ten wiechec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:56

lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny nie mzm juz pomysłu na Leona...któraś noc z rzędu Armagedon.Zasypia oczywiście na raczkach po długim noszeniu co mu się raczej nie zdarzało,śpi jakieś 20-30min i wybudza się z przerazliwym płaczem lub ma zamknięte oczy ale rzuca się po łóżeczku lub steka i poplakuje.Bo zły sen to chyba nie trwa cała noc?! Wczoraj wstawalam do niego dokładnie 18razy.Na rączki bujanie i odkładanie i znów to samo.Macie jakiś pomysł?brzuszek to nie boli to na pewno ząbki chyba też nie jeszcze... Ledwo żyje po wcześniejszej nocy A tu kolejna przed nami.
    U nas podobnie. Chociaz nie wstaje az tyle razy. Obstawiam stres po szczepieniu plus ząbki.
    Stas zawsze kilka dni przeżywa szczepienie. Oboje z mężem uważamy ze to właśnie zle wspomnienia.
    I takie akcje tyko w nocy. Szczepienie było w czwartek.

Aaa i mój Mały zawsze bardzo płacze na szczepieniu i zawsze w domu długo musze go tulic, myślę że pamięta swój ciężki start i to ile przeszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:35

5fo2vs9.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Sylwia, współczuję sytuacji z teściami, na Twoim miejscu jednak bym nie zostawiała im dziecka pod opieką, bo mogą fizycznie nie dać rady. Moi teściowie to już mocno starsi ludzie i też nie będziemy im Huberta zostawiać, bo na bank by sobie nie poradzili.

Griszanka uśmiałam się do łez z Twoich rad, zapamiętam sobie w razie czego.

My właśnie wróciliśmy z rehabilitacji, dzisiaj w przeciwieństwie do tamtego tygodnia było super, całe pół godziny wykorzystane na maksa, Hubert był w bardzo dobrym humorze.

U nas póki co tych nocnych pobudek nie ma, jak położę Huberta o 19.30 to wstaję zwykle po 3.00 na karmienie i później około 6.00/6.30 a później dosypiamy ile się da, czyli do 8.30/9.00. Problem w tym, że nie mogę się zmobilizować, żeby położyć się spać przed północą i przez to i tak chodzę niewyspana.

Dzisiaj chyba męża wyślę na spacer i sama się trochę zdrzemnę.

małaMyszka, 0na88, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, wczoraj doczytałam, że Zosia już waży 6100, super! Pięknie rośnie.

małaMyszka, 0na88, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no bez przesady, zajść nie powinnam. Antyki i te sprawy od września biorę, więc raczej nie powinno być wpadki, tym bardziej, że krwawienie było dopiero jak zaczęłam brać tabsy i od września nic a nic.
    Ale wiecie jak to jest - psycha myśli, dupsko się boi, a my zadowoleni heheheeheh

Martucha86, 0na88, zabka11, sylwucha89, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babolki

Piekarka ze mnie jak z koziej d*** traba, wiec zawsze pieke prozaiczne rzeczy - dzis zrobilam muffinki z jablkamj i kruszonka i wyszly. Szybki, banalny przepis :
    http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/bardzo-dobre-muffiny-z-jabkami.html

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dzisiaj robiliśmy generalne sprzątanie mieszkania.. Pod meblami, w szafach nawet kanapa wyprana i mamy już choinkę :) mąż działa dalej, a my się karmimy dzięki czemu mogę odpocząć :) kupiłam sobie 2 kiecki rozpinane na piersiach i żakiet także jestem już gotowa na święta :)

0na88, Martucha86, zabka11, mamasia, Pulpecja, Paula_071, małaMyszka, aaaaga, sylwucha89, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ja pierduu w poniedziałek do fryzjera a nie wiem czy jest z czym iść bo włosów połowe wypadła, mam nadzieje ze reszta mi nie wypadnie..

a co robisz? scinasz? farbujesz?

ja zawsze farbuje sama garnier olio i fajny kolorek mi wychodzi, ostatnio wpadłam do rossmana po farbe i gapa kupiłam syoss - włosy zamiast blondu wyszły mi brunatne!!!! odczekam jeszcze troche i przed swietami fabruje jeszcze raz, bo patrzec sie na siebie nie moge!!!

małaMyszka, Ewa123 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala spi, pranie sie robi, dom z grubsza ogarnięty, jeszcze kuchnię musze posprzatac, ale to poźniej - teraz czas na kawkę, nawet pazury przeleciałam lakierem, a co ! ;)

Muszę sie pochwalić: MOJA JULCIA NA DZISIEJSZYM TURNIEJU NIE DOŚĆ, ŻE ZDOBYŁA PODIUM, TO JESZCZE WYTAŃCZYŁA WYŻSZĄ KLASĘ TANECZNĄ!!!! :D <3
    Jestem z niej taka dumna!!! :-)
    muffinki - niespodzianki czekają ;-)

lys, magda sz, 5ylwia, niecierpliwa, Pulpecja, 0na88, mamasia, Paula_071, małaMyszka, aaaaga, Martucha86, sylwucha89, apaczka, Zetka, Maniuś, Weridiana, jesslin87, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj na kursie, mieliśmy najpierw teorię, Pani masażysta opowiadała o historii masażu, potem, o korzyściach takiego masażu, i o zastrzeżeniach -> czyli jakie dzieci nie mogą być masowane, potem pokazywała jak masować i każda mama potem na swoim dziecku robiła te ćwiczenia, ja jako jedyna musiałam na lalce próbować XD bo mała pół kursu przespała w wózku. Aż zaczęłam zazdrościć tym wszystkim mamom, wszystkie 9 mamuś masowało swoje maluchy a ja z lalką XD no ale :) cóż ... taką mam córeczkę kochaną :) Jeszcze nie dostałam materiałów z kursu, jak dostanę to na forum włożę :)

mamasia, małaMyszka, aaaaga, Weridiana lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka super gratki, oby nasze sierpniowe bobasy też wyrosły na takie utalentowane persony :)

Sylwia gdzie kupiłaś takie sukienki? Ja szukam i szukam i tylko na plecach rozpinane znajduje..

U nas też porządki na całego takie generalne. Ja tylko kurze pościerałam, obiad szybki i dwa prania. Jeszcze została kuchnia i łazienk do ogaru ale dziś tylko z wierzchu za tydz mycie szafek itp.

Mamy dziś jechać na urodziny koleżanki pod Żyrardów ale kurde nie mam siły, dosłownie nie mam siły na nic, kawe wypiłam i bym się położyła spać.

aa i mój mąż jest psychiczny, pojechał rano kupić olej do samochodu, pierwszy sklep- zlikwidowany, pojechał w inne miejsce sklep przeniesiony...no to odpala nawigacje w telefonie gdzie ten sklep przeniesli ale po raz 100 tel mi się zawiesił więc go rozpierdolił w drobny mak....No także chyba sramy pieniędzmi skoro z nerwów można takie rzeczy robić...Włączył swój stary tel żeby mieć na kilka dni ale bateria trzyma godzinę... także super :/ co za idiota.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zapomniałam- poszła kupa (wczoraj nie robiła) i zmiesciła się w pampersie- Rosmanowskim Fit&Fun 4 takze przechodzimy na 4 :)

zabka11, Lady Savage, Pulpecja, mamasia, Paula_071, małaMyszka, apaczka, Zetka, Maniuś, Weridiana, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja byłam pare dni temu, kolega mi ciachnął z objętości i z 4 cm długości i zdecydowanie mniej ich leci. Także uważam warto pociąć.

Olie tez polecam :) kolorek super wychodzi. Żabka nastraszyłaś mnie tym sayosem, kurde pokusiłam się na promocje i kupiłam zeby na swieta pomalowac ale kolor złoty brąz wiec pewnie czarne wyjdą :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2669 2670 2671 2672 2673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ