X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - no tylko pogratulowac mezowi twojemu opanowania....widac śpi na kasie ;-)
    my w trójkach Dady jeszcze pływamy ;-)
    co do syossa to mi zawsze wychodzi duuuzo ciemniejszy, pewnie zalezy od jakosci włosa.no mi po porstu ta farba nie odpowiada :/

jutro wybieram sie na shopping, chce Julcie ze sobą zabrac, mam nadzieje ze małż z Klara zostanie... musze cos na chrzciny sobie kupic- sukienke albo spodnica plus bluzka, szpilki do tego, rajstopy, naszyjnik - no chciałabym wszytsko od razu, zeby nie jeździć tysiąc razy...Julcia ma karty podarunkowe do h&m, moze cos dla siebie znajdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:51

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Madziu 4 ;)
    My nadal w 3, moje dziecko to niewymiarowe ;/ wyrasta mi z ciuszków 68, waży 6100, i pampy 3.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyszedł półtorej godziny temu na spacer, w tym czasie ja ogarnęłam mieszkanie, poukładałam rzeczy na swoje miejsce, poskładałam pranie, pozmieniałam nam ręczniki, ściereczki kuchenne itp, pogadałam z mamą przez telefon, napiłam się kawy, ogarnęłam kuchnię - pozmywałam naczynia, doładowałam zmywarkę, pozmywałam blaty, poodkurzałam całe mieszkanie włącznie z łazienkami, obrałam ziemniaki, wstawiłam je w parowarze, umyłam lustra, w łazienkach, wstawiłam pranie no i siedzę i się zastanawiam co tu jeszcze jest do zrobienia... To tak apropos dostawania przyśpieszenia jak dziecka w domu nie ma :-)

My jeszcze jesteśmy przed świątecznymi porządkami, dopiero w przyszłym tygodniu ruszamy :-)

Dzisiaj mam bardzo senny dzień, więc jak moi panowie wrócą, to nakarmię Huberta, zjem obiad i się położę spać chyba.

zabka11, mamasia, Paula_071, lys, małaMyszka, aaaaga, Martucha86, sylwucha89, apaczka, Zetka, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda w Szachownicy kupiłam :) Taką granatową:

http://szachownica.com.pl/products/sukienka-damska-z-bocznym-zamkiem-3099

Czerwona mi się jeszcze podobała ale nie było rozmiaru.. Rozpina się po całości.

A tej drugiej nie mogę znaleźć na stronie.. Taka z rękawem 3/4 i suwak ma od dekoltu po pas więc idealnie :)

zabka11, mamasia, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Wczoraj i dzisiaj robiliśmy generalne sprzątanie mieszkania.. Pod meblami, w szafach nawet kanapa wyprana i mamy już choinkę :) mąż działa dalej, a my się karmimy dzięki czemu mogę odpocząć :) kupiłam sobie 2 kiecki rozpinane na piersiach i żakiet także jestem już gotowa na święta :)
    5ylwia poka choinkę :-) gdzie kiecki wyhaczylas :-)?

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mój mąż wyszedł półtorej godziny temu na spacer, w tym czasie ja ogarnęłam mieszkanie, poukładałam rzeczy na swoje miejsce, poskładałam pranie, pozmieniałam nam ręczniki, ściereczki kuchenne itp, pogadałam z mamą przez telefon, napiłam się kawy, ogarnęłam kuchnię - pozmywałam naczynia, doładowałam zmywarkę, pozmywałam blaty, poodkurzałam całe mieszkanie włącznie z łazienkami, obrałam ziemniaki, wstawiłam je w parowarze, umyłam lustra, w łazienkach, wstawiłam pranie no i siedzę i się zastanawiam co tu jeszcze jest do zrobienia... To tak apropos dostawania przyśpieszenia jak dziecka w domu nie ma :-)

My jeszcze jesteśmy przed świątecznymi porządkami, dopiero w przyszłym tygodniu ruszamy :-)

Dzisiaj mam bardzo senny dzień, więc jak moi panowie wrócą, to nakarmię Huberta, zjem obiad i się położę spać chyba.

Nie wiem czy by mi 24h starczyly na to ;)

zabka11, Agaata, małaMyszka, aaaaga, magda sz lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagata - hehehe niezły speed ;-)

5ylwia - super ta kiecka, jutro zajrze tam jak bede w CH i moze tez sobie kupie;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka polecam bardzo fajnie wygląda i cena spoko :) Gratulacje dla córci! Zdolna dziewczynka :) może niedługo będzie dawała forumowym ciotkom autografy :)

Mamasia wrzucam choinkę: b6aa966d1660cac9m.jpg

4635dd6321c5a237m.jpg

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Paula_071, Lady Savage, Martucha86, sylwucha89, mamasia, Maniuś, Weridiana, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Babolki

Piekarka ze mnie jak z koziej d*** traba, wiec zawsze pieke prozaiczne rzeczy - dzis zrobilam muffinki z jablkamj i kruszonka i wyszly. Szybki, banalny przepis :
    http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/bardzo-dobre-muffiny-z-jabkami.html
    Jutro robię

zabka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie wiem czy by mi 24h starczyly na to ;)

Wyślij męża z dzieckiem na spacer i włącz turbodoładowanie, szybko pójdzie, najgorzej się zebrać :-P

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Wyślij męża z dzieckiem na spacer i włącz turbodoładowanie, szybko pójdzie, najgorzej się zebrać :-P

Byli i tylko sil mi starczylo na kawe i odciaganie ;)

lys, małaMyszka, Agaata, apaczka, magda sz lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam wczoraj krokieta z żółtym serem i pieczarkami i 2 kawałki ciasta z bita śmietaną i dziś rano jeden . Nie wiem co mnie podkusilo :( Lily ryczy straszliwie brzuszek bardzo wzdety. Nawet cyca nie chce. Co mi się uda ja ululac to się wybudza i płacz. Siedze z nią teraz po ciemku i się kolyszemy na piłce żeby chociaż chwile przespala. Takie są skutki pazernosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 16:36

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilisny od tesciow nawet bylo ok twraz sie karmimy
    Sliczna chionka tez mam szydelkowe aniołki

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie te duże puzzle i zamierzacie ich używać zamiast maty?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dziewczyny kupujecie te duże puzzle i zamierzacie ich używać zamiast maty?
    Ja je chciałam zamiast dywanu na podłodze. Żeby położyć na nich właśnie matę.

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczna choinka, my kupujemy zywa, wiec ubieramy pewnie w przyszły weekend.
    dzis sobie uswiadomilam ze za poltora tyg.swięta....rany jak ten czas leci....szok!

na chrzciny jako podziekowania dla gosci zamówiłam takie pieniczki :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d0915b5ccac.jpg

lys, magda sz, Lady Savage, małaMyszka, apaczka, mamasia, Weridiana, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)

Zabka ja nie farbuje wlosów wogóle, mam swoje naturalne w dość łądnym kolorze, wszyscy myślą że farbowane:) Zetne troche pewno i pocieniuje mocno:)

Kupiłam dzis kaszke waniliową mleczno ryzowa, ale kurde pisze ze na wode, ja bym dzis zrobila probe na wieczor i dodała jedna miarke zamiast mleka, dobrze to mysle?

Ugotowałam malemu zupe, dodałam ociupinke brokuła, mam nadzieje ze nic mu nie bedzie, zupa na jutro to zobaczymy:)

My choinke ubierzemy w przyszłym tyg, kurde własnie dziś zajrzałam w kalendarz a tu za półtorej tyg świeta a ja w czarnej dupie.. musze sie spręzyc w przyszłym tyg

Ona u mnie mąż tez przeziebiony już 3 dzien, strasznie umierający, włąsciwie to troche go gardlo drapie i tyle.. a lezy pod kocykiem jak by przynajmniej angine ropna miał no cóz.. mnie boli głowa okres mam osłaiona jestem i musze życ

zabka11, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - chory chłop=umierający chłop. a my musimy zapitalać bez względu na to, jak sie czujemy...
    jak kupiłas kaszke mleczno-ryzowa to w niej jest juz mm, ją sie z woda rozrabia.
    najlepiej na poczatek podawac kaszki bezmleczne i dodac lyzeczke do butli z mm, ktore pije maluszek (nie trzeba woówczas zmniejszac porcji mm, robisz jak zwykle tylko dodajesz lyzeczke kaszki i wsio).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 17:25

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka czyli nie robić tak jak pisałam? ja kupiłam z bobovity waniliową

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabka czyli nie robić tak jak pisałam? ja kupiłam z bobovity waniliową
    jesli kupilas tą : https://mamyzakupy.pl/produkty/bobovita/kaszka-mleczno-ryzowa-o-smaku-waniliowym-po-4-miesiacu-230-g/?gclid=CIz-n7ne1skCFUQDcwod2eIKSQ
    to ja bym teraz jeszzce nie podawała, bo ona ma w swoim skladzie mleko modyfikowane, a skoro karmisz bebikiem to nie powinno sie na tym etapie wprowadzac innego mleka modyfikowanego...(oczywsicie mozna, ale nie wiadomo jak brzuszek zareaguje na taka podwójna nowosc, bo nie dosc ze kaszka, to jeszcze z mm innym)

najlepiej zaczac od zwykłej kaszki bezmlecznej, ja wczoraj kupiłam z Nestle kleik ryzowy taki (on nie ma w skłądzie mleka) : http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003010202196?gclid=CKDBz4Pf1skCFaLDcgodIg8Jvg
    zamierzam go jakos po swietach zaczac malej podawac z bebikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 17:31

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2670 2671 2672 2673 2674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ