SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda twoje ciasto odlozylam na swieta bo na chrzciny tesciowa mnie wyreczyla haha
podpowiedzialam jej tylko zeby dodala do kremowki bialej czekolady
ale ja lubie takie wynalazki wiec musze sprobowacmagda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Już chyba wiem co jest mojemu synkowi - 4 skok rozwojowy między 14-19 tyg, wszystko mi pasuje do tych opisów i ponoć okres marudzenia trwa dłużej niż w innych skokach.. aaaaaa
kochana zaraz też obczaję te skoki, bo moja ostatnio też przechodzi samą siebieAgaSad, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mloda przez ta chorobe tak mi przez caly dzien daje w dupe ze wlasnie wciagnelam cala tabliczke czekolady oreo , nawet wyrzutow sumienia nie mam - od rana zasnela dopiero o 16 i spi do teraz ,
aaa i jeszcze moja matka telefonicznie mi w dupe daje , najpierw karze mi dziecku dawac zlana pieluche do wachania , pozniej zebym jej czosnek dawala pod nos - ja rozumiem ze te rady moze i kiedys byly czy nadal sa skuteczne , ale ja za nie dziekuje.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Nie wiem, tak mi doradziły Panie w MOPSIE, nie jesteśmy małżeństwem, a to że mieszkamy razem, to nie się w dokumentach nie wpisuje, w akcie urodzenia jest wpisany, ale nikt się nie pytał czy razem mieszkamy itd. Ja się nie znam na tym zupełnie. Tak mi doradzono w Mopsie to tak wpisałam
Ja jak nie miałam ślubu a dziecko to mi becikowego 2 nie dali bo? albo zaświadczenie o alimentach albo ślub miałam wziąć.
Becikowe 1000zł wszystkim się należy jeśli nie przekrocza dochodów za to drugi 1000zł gdy się dostaje rodzinne.
Aaaaa i zeby dostać wychowawczy nie mogłam przekroczyc dochodów i musiałam dostawac rodzinne tak na marginesie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:21
0na88, Agaata, magda sz, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, Lady Savage, Weridiana, Maniuś, Laura, 5ylwia, sylwucha89, mamasia, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że u mnie też jest ciężej niż ostatnio. Więcej marudzenia, płacz, nie może zostać sam na chwile nawet i problemy z zasypianiem w dzień, może to faktycznie ten skok rozwojowy, chociaż ja w tą teorię skoków to za bardzo nie wierzę. Sama już nie wiem.
Ona, to może powiedz mamie, że wszystkie te porady są super, ale może najpierw na mamie przetestujecie i jak się sprawdzą to zaraz na Zośce wypróbujesz. Tylko musisz mamie kupić pieluchomajtki żeby nasikała i miała co wąchać0na88, niecierpliwa, lys, małaMyszka, Weridiana, Maniuś, Martucha86, sylwucha89, jesslin87, zabka11, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
Agaaata jest jeszcze gorzej , ona to wszystko podobno na mnie testowala jak mala bylam - dobrze ze tego nie pamietam hahaha
magda sz, Agaata, niecierpliwa, lys, małaMyszka, apaczka, Weridiana, Maniuś, Martucha86, 5ylwia, sylwucha89, witaminkab, jesslin87, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
U mnie też jest ciężej, każdy spacer kończy się wyciem, co raz więcej potrafi i chyba nie ogarnia tego. No i ze zalążki zębowe. Jestem zmęczona bardziej niż w 1 miesiącu gdzie karmienie było co chwila.
Paula wyślij mi kurieremchętnie zjem. Długo się robi fakt ale dla mnie grzechu warty, każdy ma inne gusta smakowe inne przyzwyczajenia ale może też buraki były jakieś liche? Może spróbuj doprawić po swojemu?
Ona pierwsze słyszę o wąchaniu siuśków, wiem że kota tak się oducza sikaniaale żeby dziecku..
Zjadłam ciasto stefankę i pęękam.0na88, małaMyszka, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ona, dżizas, na szczęście nie pamiętasz to mogłaby być niezła trauma
Swoją drogą to się zastanawiam skąd się ludziom takie głupoty w głowach rodzą
Hubert zasnął po godzinie marudzenia i płakania, za 20 minut budzimy go na kąpiel później karmienie i chcę pojechać do Galerii Mokotów (Galerii Motłochu wg nazewnictwa mojego męża) i kupić wreszcie prezenty i może coś w co się ubierzemy na święta.0na88, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
cos mowila ze dzieki amoniakowi sie lepiej oddycha , ja mam tylko nadzieje ze nie stosowala na mnie zadnych innych metod urynoterapii ..
ale wole sie juz nie dopytywac ..
Agaata, niecierpliwa, małaMyszka, apaczka, magda sz, sylwucha89, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Haaaaj.
Maz sklada lozeczko bo nam mlody z kosza mojzesza niedlugo sam wyjdzie. Malego ma na rekach wiec mozna.
Kurwa bylam e urzedzie i mam zalegle tysiac zlotych czynszu wtf?
Maz oprocz wycieczki do maroka wykupil wekend w szklarskiej akurat 14 lutego w walentynki no i nasza rocznica slubu, pierwsza.
Nauka idzie kiepsko maly mial deie noce ladne teraz zas w dzien nie bardzo, idzie spac o 22 z rykiem.
Z prezentow to zamowilam czekoladki ze zdjeciem Iwa, kalendarze, mamie ksiazke, siostrze skarpety zluszczajace (na wiecej nie zasluzyla ma drugiego kochanka wiec tylko skarpety), dla siostrzenic gelli baff taki zel co robi z wody w kapieli galarete, zakochane kubeczki dla jednej, monitor aktywnosci dla drugiej bo sporcmenka, tran mulera dla tesciowej, kalendarz z rajdami dla meza...a ja chce torebke kure...małaMyszka, Weridiana, AgaSad, Paula_071, Pulpecja, mamasia, jesslin87, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, jestem na etapie wyciszania laktacji, poki co sciagam co 6h mniej wiecej, poczatkowo po takim czasie sciagalam 200ml, teraz 150, ale dluzej musze sciagac. Zalezaloby mi na tym, zeby laktacje utrzymac, ale tylko na noc, bo czesto daje jej cyca ok 4 i 6 rano, jest to mozliwe, czy jak juz siadzie to na amen?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:09
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Ja jak nie miałam ślubu a dziecko to mi becikowego 2 nie dali bo? albo zaświadczenie o alimentach albo ślub miałam wziąć.
Becikowe 1000zł wszystkim się należy jeśli nie przekrocza dochodów za to drugi 1000zł gdy się dostaje rodzinne.
Aaaaa i zeby dostać wychowawczy nie mogłam przekroczyc dochodów i musiałam dostawac rodzinne tak na marginesie.
Ja wyjaśniłam Panią moją całą sytuację i kazały tak zrobić, co mam pieniądze im oddać? O co Wam (Niecierpliwa i Maaadzik 1207)chodzi? Nie rozumiem dziewczyny.małaMyszka lubi tę wiadomość