SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Dziewczyny mam pytanie, jestem na etapie wyciszania laktacji, poki co sciagam co 6h mniej wiecej, poczatkowo po takim czasie sciagalam 200ml, teraz 150, ale dluzej musze sciagac. Zalezaloby mi na tym, zeby laktacje utrzymac, ale tylko na noc, bo czesto daje jej cyca ok 4 i 6 rano, jest to mozliwe, czy jak juz siadzie to na amen?
Myślę, że jest to możliwe, ja przez pierwsze 2 miesiące karmiłam małą tylko w dzień a w nocy nie, i laktację miałam.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Torebka kura - zajefajna. Ofka znajdź mi torebkę konia!
Dziś postanowiliśmy wymęczyć na maksa młodego przed kąpielą, co chwilę ląduje na brzuszku albo go turlamy, rączki, nóżki ćwiczymy.. kurde jak tu zmęczyć jeszcze niemowlaka.. szkoda że nie mam willi z basenem, wrzuciłabym do wody niech pływa i poczuje się jak w brzuchu skoro na zewnątrz nic mu nie pasuje.. straszna jestem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:49
0na88, Aska87, jesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Torebka kura - zajefajna. Ofka znajdź mi torebkę konia!
Dziś postanowiliśmy wymęczyć na maksa młodego przed kąpielą, co chwilę ląduje na brzuszku albo go turlamy, rączki, nóżki ćwiczymy.. kurde jak tu zmęczyć jeszcze niemowlaka.. szkoda że nie mam willi z basenem, wrzuciłabym do wody niech pływa i poczuje się jak w brzuchu skoro na zewnątrz nic mu nie pasuje.. straszna jestem:)
my młodemu kupiliśmy takie koło http://babyswimmer.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=2&Itemid=211 i w wannie wystarczyło że popływał trochę to strasznie padnięty byłchociaż fakt nie był tak zadowolony jak dzieci na filmikach i kółko poszło w odstawke dość szybko bo zachowywał się jakbyśmy za kare go w to wsadzili
a jak turlacie? ja własnie nie wiem jak zachęcić do przewracania z brzuszka na plecy i z plecków na brzuchPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:U mnie też jest ciężej, każdy spacer kończy się wyciem, co raz więcej potrafi i chyba nie ogarnia tego. No i ze zalążki zębowe. Jestem zmęczona bardziej niż w 1 miesiącu gdzie karmienie było co chwila.
Paula wyślij mi kurieremchętnie zjem. Długo się robi fakt ale dla mnie grzechu warty, każdy ma inne gusta smakowe inne przyzwyczajenia ale może też buraki były jakieś liche? Może spróbuj doprawić po swojemu?
Ona pierwsze słyszę o wąchaniu siuśków, wiem że kota tak się oducza sikaniaale żeby dziecku..
Zjadłam ciasto stefankę i pęękam.
juz nie ma, wyladowalo w sedesie przy czym cala lazienka stala sie czerwona.
Tomek ma egzeme:( czyli po tatusiu tez cos odziedziczył, nie jest moim odbiciem:(
Ale uwazam, ze te zmiany skorne to nie tylko to. Obstawiam, ze miod ktory jadlam tak na niego wplynal, bo ulewa bardzo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
no i moje dziecko pokłóciło się z lewym cyckiem
cały dzień nie chce z niego jesc i histeria a jak po całym dniu chciałam odciągnąć laktatorem to ani kropla nie poleciała pfff się wyłączyła laktacja tylko w jednym cycku a za to drugi podwójnie produkuje
Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej Siostry.Dziś był szybki dzień.Mąż wziął urlop i został z małym kiedy ja byłam na pogrzebie.W sumie chyba pierwszy raz na tak długo go zostawiłam z dzieckiem.Tęskniłam bardzo.Potem przyszła mama a my na galerie skok zrobiliśmy.To już Nie dla mnie.Wymeczylam się strasznie ale prezenty kupione:mężowi buty na narty siostrze w yes kolczyki rodzicom nową kuchenkę szwagrowi dobry koniak.Sobie oczywiście nic nie znalazłam.A i stwierdzam po dzisiejszym dniu że jestem uzależniona pod mojego dziecka.Choć dzień prawie cały bez niego spędziłam to myślałam że umrę z tęsknoty.
No i widać pomału zabka dolna jedynka.Mama mówi że tydzień i się przebije.Pomaga dentinox z lodówki masaż dziąseł i chłodne gryzaki.Na noc dostaje paracetamol.
Ok skończyłam sprawozdanie.
A i jutro przyjeżdża mogą siostra z uk na 3tygodnie więc pewnie mnie pochlonie.Wybaczcie nieobecność.
Ściskam Was mocno moje sierpnioweczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:14
magda sz, Martucha86, 0na88, lys, niecierpliwa, sylwucha89, witaminkab, mamasia, jesslin87, zabka11, Maniuś, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
O kurcze musze zerknąć na to koło jak wejdę na kompa.. a turlamy tak jak pokazuje Zawistowski, ręka pod pupę, druga na brzuszek i robimy wolny obrót, główka sama się fajnie przekręca.. pewnie na YouTube znajdziesz.. mój po takich ćwiczeniach obraca się już mocno na bok ale troszkę brakuje do pełnego obrotu..
Aska87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem pazerna bo becikowe było załatwione zaraz po porodzie
tzn. mąż wszystko ogarnął, ja nawet nie mam pojęcia jakie dokumenty składał.. Tak samo nie mam pojęcia co się stało z tą kasą??
Wczoraj Oliwier jak poszedł spać o 21 tak obudził się o 4.. Pierwszy raz tak długo spał! Wszystko fajnie ale mój cycek twardy jak kamień i cały w guzachcały dzień próbowałam sobie poradzić z bólem niestety zastój nadal jest.. Mam się z tymi cycami
O kalendarzach nie chcę słyszeć.. Taka ambitna jestem, że zrobiłam 10 różnych kalendarzy.. Jebałam się z tym przez tydzień wieczorami, dzisiaj chcę zamówić i co się okazało? Że pierwsze 3 są dobrze a reszta w złym formacie! Nie wiem jakim cudem!!! Napisałam maila do tej firmy, czy można coś z tym zrobić to mi odpisali, że niestety muszę zrobić jeszcze raz! Takie mi się piękne słowa cisną.. Ale zachowam je dla siebie.. wdech wydech wdech wydechjesslin87, zabka11, małaMyszka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
A mój Synek zamiast butli wolał cyca
Za nic nie chciał butli ciumknąć więc podałam cyca i cyc dla niego lepszy najlepszy. Kochane to moje dziecko jest
Lady Savage, jesslin87, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:juz nie ma, wyladowalo w sedesie przy czym cala lazienka stala sie czerwona.
Tomek ma egzeme:( czyli po tatusiu tez cos odziedziczył, nie jest moim odbiciem:(
Ale uwazam, ze te zmiany skorne to nie tylko to. Obstawiam, ze miod ktory jadlam tak na niego wplynal, bo ulewa bardzo.
Paula, jak ta egzema u Tomka wygląda? Hubert ma cały tułów obsypany bardzo drobniutką kaszką, którą czuję jak przeciągnę ręką i pod światło ją widać. Zaczęło się w piątek i do dzisiaj nie znika. Nie podoba mi się to.
Ulewa też mocno. Dzisiaj doszły pieniste kupyCholera... Albo czekolada albo nadmiar BMK, ostatnio sporo jadłam masła i więcej mleka z kawą piłam.
-
aaa cześć dziopki:)
Torebka kura padłam normalnie, która to konia chciała mieć przy sobie cały czas haha, ja bym takiej torebki kury nie chciała bo mam złe wspomnienia z dzieciństwa zkurami, jak mi kuzyn z siostrą rzucili kurę i ona się pazurami na mojej bluzce na plecach zaczepiła, buuu, taka jestem antykurowa
Kurde nie wiem czy nie widać ząbka, pod palcami coś czuć ale za chiny nie da sobie obejrzeć
Kurna tak sobie codziennie obiecuje ze pójde spać wczesniej i gówno,a mój młody chodzi spać o 21 i spi do 8jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aska niezłe to kółko do pływania.. podejrzewam że mój też byłby obrażony na cały świat jakby miał w tym pływać ale może jak będzie nieco większy to spróbuję bo bardzo lubi kąpiel.. mężowi najbardziej spodobał się fragment opisu że po takiej kąpieli dziecko jest głodne i śpiące:)
Migotka ja chciałam konia!! a co, z kurami chodzą to z koniem już chyba lepiej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:31
lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja dostałam chyba jakiegoś uczulenia, całe cycki mam w czerwonych mega swędzących krostkach, ktoś wie co to może być? Normalnie wygląda to jak szkarlatyna, albo pokrzywka.
-
Mi dziś lekarka powiedziała, żeby na kapustę , grzyby i groch uważać. Ja myślę że 2 uszka symbolicznie zjem, pierogów juz nie. Może to przesada, ale wolę sobie na wyrost odmówić niż potem żałować.
Dziś była u mnie dość długo nie widziana przyjaciółka i wypiłam kieliszek wina. Bardzo przyjemny wieczórjesslin87, Maniuś, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość