SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia ale kapitalne zdj ! Maja to cała Ty bez dwóch zdań!
Niecierpliwa w biedronce widziałam herbatki te z hipa do zaparzania rumianek z jabłkiem, ja podaje sam rumianek ale bardzo niechetnie pije
A dzis mam zamiar dac soczek jabłkowy z hipa tylko mu rozmaje z wodą bo tak pisze na butelce, mał zjadł rano mleko, pozniej zupe i spróbuje mu ja sie obudzi dać kaszkę łyzeczką, wtedy wyeleminuje jedno mleko, koncze jeść sniadanie, i sie spróbuje ogarnąć troche na spacer, obiad na ukonczeniu kasza sie gotuje i gulasz dochodzi będzie dziś z ogórkiem kiszonym, do tego pomidorowa z makaronem:)0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.
to i tak Ci ladnie pije , moja to dwa lyki i koniec . Musze lyzeczka zaczac ta wode podawac , z niekapka probowalam niby od 4 miesiaca jest ale sie krztusi , gryzie ten dzyndzel albo sie nim bawimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A czemu Lys go odstawilas?
Można podawać 4 tygodnie po otwarciu i sporządzeniu zawiesiny. Teraz muszę znów iść do gastro i niech jeszcze raz przepisze debridat albo coś innego. Do tego niech mi powie co z rozszerzaniem diety, z faktem że mała jest cały czas głodna itd itdmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mialam zaczac rozszerzac diete to najpierw kazali nam poczekac tydzien po rota , teraz katar to tez karza mi czekac - w sumie to Zoska poznala narazie smak calcium bo jest bananowy i kwasna wit C w kropelkach
Niecierpliwa jak znajdziesz jakas fajna herbatke co dziecko chetnie pije i jest bez cukru to daj znac - chetnie kupie dla mojej niepijacej.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chyba zaczne od tego rumianku z jablkiem. Popoludniu skocze, bo dzis spacer byl o 8 na szczepienie i nie chce mi sie isc drugi raz. Dzis moja cora byla bardzo dzielna, prawie nie plakala
magda sz, Pulpecja, lys, apaczka, małaMyszka, Laura, mamasia, jesslin87, zabka11, aaaaga, Paula_071, sylwucha89, Zetka, Amberla, Katarka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:no właśnie mysza jak to jest, przecież minimalna krajowa za etat to 1750 brutto czyli niecałe 1300 netto, to dlaczego Ty dostajesz 1000?
-
Mały co cyc to drzemka... Chciałam zrobić prezentacje na niedzielę, ale chyba nic z tego... Na spacer też chciałam iść, ale zasnął.
Kosz Mojżesza zafoliowany, może jechać do piwnicy. Zrobimy wymianę za choinkę. Bo wiecie, mieszkanie bez balkonu i piwnicy niestety -
Witam
my po szczepieniu nie bylo zle. Kupilismy plastry na nozke przeciwbolowe wiec bylo ok.
Musimy wiecej cwiczyc lezenie na brzuszku i prawa strone bo jest napieta
Ahh lady widzisz problemem dla mnie sa miejsca w zlobkach i przedszkolach. Samotne matki nie powinny byc przyjmowane jako 1. Rowne warunki dla kazdej mamy. Mam znajomych co czekaja ze slubem wlasnie ze wzgledu na miejsce.
A tak prywatny to koszt 800 zl u mnie do tego paliwo i w sumie nie oplaca sie isc do pracy bo zarabiam najnizsza krajowa. I wtakim razie dlaczego ktos kto tak naprawde nie jest samotny ma dostac to miejsce?
My z mezem bedziemy zostawiac dziecko u mamy ale i tak bedziemy ustawiac grafiki zamiennie by dziecko nie bylo u mamy cale pol dnia bo mam mame chora. I w tym momencie bede sie z mezem widywac od swieta. A na przedszkole nawet nie patrze bo szans najmniejszych nie mam.niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
i na spacer nie poszlismy bo sie rozwył, nawet nie miałam go jak zostawic zeby wózek zniesc.. teraz zasnał na rekach, niedospany bo ktos wiertarka wiercił
aa kaszke łyzeczka zjadł, zrobiłam na 120 wody i 4 łyzki, była gesta, zjadł wszystko, on to jednak zarłok jest:)niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa ja mam książeczkę hippa i tam jest taki wykaz:
po 4m:
rozluźniające: pierwsze jabłka, jabłka z bananami i brzoskwiniami, brzoskwinie, morele, gruszki williamsa, śliwki,
zestalające: banany z morelami, banany z brzoskwiniami, marchew, marchew z ziemniakami
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Witam
my po szczepieniu nie bylo zle. Kupilismy plastry na nozke przeciwbolowe wiec bylo ok.
Musimy wiecej cwiczyc lezenie na brzuszku i prawa strone bo jest napieta
Ahh lady widzisz problemem dla mnie sa miejsca w zlobkach i przedszkolach. Samotne matki nie powinny byc przyjmowane jako 1. Rowne warunki dla kazdej mamy. Mam znajomych co czekaja ze slubem wlasnie ze wzgledu na miejsce.
A tak prywatny to koszt 800 zl u mnie do tego paliwo i w sumie nie oplaca sie isc do pracy bo zarabiam najnizsza krajowa. I wtakim razie dlaczego ktos kto tak naprawde nie jest samotny ma dostac to miejsce?
My z mezem bedziemy zostawiac dziecko u mamy ale i tak bedziemy ustawiac grafiki zamiennie by dziecko nie bylo u mamy cale pol dnia bo mam mame chora. I w tym momencie bede sie z mezem widywac od swieta. A na przedszkole nawet nie patrze bo szans najmniejszych nie mam.
My nie mamy ślubu przeze mnie, ja nie chcę. Moja mama wyszła za alkoholika i potem ten rozwód, i sądy, są straszne, samo przeżycie z alkoholem w domu, nie życzę takiego dzeciństwa nikomu, i nie chcę ślubu dla tego. Moja mama jest oddalona o de mnie o 330 km a mama Rafała o 220 km, więc nie da rady zostawiać dziecka u nichmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
hejka
pospalam z mala do 10, wic odespałam zarwana nockę przez forum
mala spi od 12, zdazyłam zrobic pranie, przebrac pościel, poprasowac, zjesc obiad, zrobic domowy make up, pozmywac
magda sz - rewelacyjny ten tekst o zyciu polskiego podatnika - sama kwintesencja
griszczanka - troszeczke mnie zabolal tekst o celowym nieplaceniu podatkow - w moim przypadku czesc wynagrodzenia pod stolem nie byla moim wyborem, zostałam postawiona przed faktem dokonanym przez pracodawce - po mieisacu pracy na umoiwe probnej otrzymalam umowe na czas nieokreslony, ale tylko z czesciowym wynagrodzeniem na umowie - nie moglam sie nie zgodzic, bo mam rodzine i kredyt do splaty, nie moge zostac bez pracy, a gdybym sie nie zgodzila, to czekaloby mnie bezrobocie.niestety z praca jest ciezko i prywaciarze robia co chca, wiec albo sie godzisz na takie warunki, albo nie masz pracy....
małaMyszka, magda sz, jesslin87, aaaaga, Lady Savage lubią tę wiadomość