X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień bez Debridatu i nadal nie ma kupy, jest za to marudzenie i płacz grrrrrr

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Lys go odstawilas?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale kapitalne zdj ! Maja to cała Ty bez dwóch zdań!

Niecierpliwa w biedronce widziałam herbatki te z hipa do zaparzania rumianek z jabłkiem, ja podaje sam rumianek ale bardzo niechetnie pije

A dzis mam zamiar dac soczek jabłkowy z hipa tylko mu rozmaje z wodą bo tak pisze na butelce, mał zjadł rano mleko, pozniej zupe i spróbuje mu ja sie obudzi dać kaszkę łyzeczką, wtedy wyeleminuje jedno mleko, koncze jeść sniadanie, i sie spróbuje ogarnąć troche na spacer, obiad na ukonczeniu kasza sie gotuje i gulasz dochodzi będzie dziś z ogórkiem kiszonym, do tego pomidorowa z makaronem:)

0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.

to i tak Ci ladnie pije , moja to dwa lyki i koniec . Musze lyzeczka zaczac ta wode podawac , z niekapka probowalam niby od 4 miesiaca jest ale sie krztusi , gryzie ten dzyndzel albo sie nim bawi

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A czemu Lys go odstawilas?

Można podawać 4 tygodnie po otwarciu i sporządzeniu zawiesiny. Teraz muszę znów iść do gastro i niech jeszcze raz przepisze debridat albo coś innego. Do tego niech mi powie co z rozszerzaniem diety, z faktem że mała jest cały czas głodna itd itd

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zaczac rozszerzac diete to najpierw kazali nam poczekac tydzien po rota , teraz katar to tez karza mi czekac - w sumie to Zoska poznala narazie smak calcium bo jest bananowy i kwasna wit C w kropelkach ;-)

Niecierpliwa jak znajdziesz jakas fajna herbatke co dziecko chetnie pije i jest bez cukru to daj znac - chetnie kupie dla mojej niepijacej.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z hippa herbatke jabłkową z koprem włoskim, Pola troche popija :) bez szalu ale jednak :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczne od tego rumianku z jablkiem. Popoludniu skocze, bo dzis spacer byl o 8 na szczepienie i nie chce mi sie isc drugi raz. Dzis moja cora byla bardzo dzielna, prawie nie plakala :)

magda sz, Pulpecja, lys, apaczka, małaMyszka, Laura, mamasia, jesslin87, zabka11, aaaaga, Paula_071, sylwucha89, Zetka, Amberla, Katarka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    no właśnie mysza jak to jest, przecież minimalna krajowa za etat to 1750 brutto czyli niecałe 1300 netto, to dlaczego Ty dostajesz 1000?
    No niby tak. U mnie to długa historia. Zachowanie tajemnicy dot. zarobków przestrzegania także się nie"pochwalę". W mieście u nas wcale nie jest jakoś super tanio, sam podatek za psa to 75 zł rocznie, jeden z najwyższych w woj. pomorskim... To po tym już widać. Ogólnie nie narzekam. Ważne, że jest praca i płaca. Nieważne jaka...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały co cyc to drzemka... Chciałam zrobić prezentacje na niedzielę, ale chyba nic z tego... Na spacer też chciałam iść, ale zasnął.

Kosz Mojżesza zafoliowany, może jechać do piwnicy. Zrobimy wymianę za choinkę. Bo wiecie, mieszkanie bez balkonu i piwnicy niestety

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    962867fff33470b0med.jpg

Laura, Kkarolinaaaa, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, Lady Savage, 0na88, małaMyszka, zabka11, AgaSad, aaaaga, witaminkab, Paula_071, sylwucha89, Amberla, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I feel train to you hahahahaha!

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dobre, w sumie to nie takie głupie :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) my po szczepieniu nie bylo zle. Kupilismy plastry na nozke przeciwbolowe wiec bylo ok.

Musimy wiecej cwiczyc lezenie na brzuszku i prawa strone bo jest napieta :(

Ahh lady widzisz problemem dla mnie sa miejsca w zlobkach i przedszkolach. Samotne matki nie powinny byc przyjmowane jako 1. Rowne warunki dla kazdej mamy. Mam znajomych co czekaja ze slubem wlasnie ze wzgledu na miejsce.

A tak prywatny to koszt 800 zl u mnie do tego paliwo i w sumie nie oplaca sie isc do pracy bo zarabiam najnizsza krajowa. I wtakim razie dlaczego ktos kto tak naprawde nie jest samotny ma dostac to miejsce?

My z mezem bedziemy zostawiac dziecko u mamy ale i tak bedziemy ustawiac grafiki zamiennie by dziecko nie bylo u mamy cale pol dnia bo mam mame chora. I w tym momencie bede sie z mezem widywac od swieta. A na przedszkole nawet nie patrze bo szans najmniejszych nie mam.

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na spacer nie poszlismy bo sie rozwył, nawet nie miałam go jak zostawic zeby wózek zniesc.. teraz zasnał na rekach, niedospany bo ktos wiertarka wiercił

aa kaszke łyzeczka zjadł, zrobiłam na 120 wody i 4 łyzki, była gesta, zjadł wszystko, on to jednak zarłok jest:)

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a jak u Was kupa po wprowadzeniu stalych pokarmow??

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, duzo gesciejsza ale codziennie jest:) i nie wypływa z pampka

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa ja mam książeczkę hippa i tam jest taki wykaz:

po 4m:
    rozluźniające: pierwsze jabłka, jabłka z bananami i brzoskwiniami, brzoskwinie, morele, gruszki williamsa, śliwki,

zestalające: banany z morelami, banany z brzoskwiniami, marchew, marchew z ziemniakami

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Witam :) my po szczepieniu nie bylo zle. Kupilismy plastry na nozke przeciwbolowe wiec bylo ok.

Musimy wiecej cwiczyc lezenie na brzuszku i prawa strone bo jest napieta :(

Ahh lady widzisz problemem dla mnie sa miejsca w zlobkach i przedszkolach. Samotne matki nie powinny byc przyjmowane jako 1. Rowne warunki dla kazdej mamy. Mam znajomych co czekaja ze slubem wlasnie ze wzgledu na miejsce.

A tak prywatny to koszt 800 zl u mnie do tego paliwo i w sumie nie oplaca sie isc do pracy bo zarabiam najnizsza krajowa. I wtakim razie dlaczego ktos kto tak naprawde nie jest samotny ma dostac to miejsce?

My z mezem bedziemy zostawiac dziecko u mamy ale i tak bedziemy ustawiac grafiki zamiennie by dziecko nie bylo u mamy cale pol dnia bo mam mame chora. I w tym momencie bede sie z mezem widywac od swieta. A na przedszkole nawet nie patrze bo szans najmniejszych nie mam.

My nie mamy ślubu przeze mnie, ja nie chcę. Moja mama wyszła za alkoholika i potem ten rozwód, i sądy, są straszne, samo przeżycie z alkoholem w domu, nie życzę takiego dzeciństwa nikomu, i nie chcę ślubu dla tego. Moja mama jest oddalona o de mnie o 330 km a mama Rafała o 220 km, więc nie da rady zostawiać dziecka u nich

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

pospalam z mala do 10, wic odespałam zarwana nockę przez forum ;-)
    mala spi od 12, zdazyłam zrobic pranie, przebrac pościel, poprasowac, zjesc obiad, zrobic domowy make up, pozmywac :-)

magda sz - rewelacyjny ten tekst o zyciu polskiego podatnika - sama kwintesencja :-)

griszczanka - troszeczke mnie zabolal tekst o celowym nieplaceniu podatkow - w moim przypadku czesc wynagrodzenia pod stolem nie byla moim wyborem, zostałam postawiona przed faktem dokonanym przez pracodawce - po mieisacu pracy na umoiwe probnej otrzymalam umowe na czas nieokreslony, ale tylko z czesciowym wynagrodzeniem na umowie - nie moglam sie nie zgodzic, bo mam rodzine i kredyt do splaty, nie moge zostac bez pracy, a gdybym sie nie zgodzila, to czekaloby mnie bezrobocie.niestety z praca jest ciezko i prywaciarze robia co chca, wiec albo sie godzisz na takie warunki, albo nie masz pracy....

małaMyszka, magda sz, jesslin87, aaaaga, Lady Savage lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2702 2703 2704 2705 2706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ