SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, przepraszam, może się czepiam, ale nie rozumiem Twojego toku myślenia. Nie chcesz ślubu, bo Twoja mama wyszła za alkoholika? Tzn, że boisz się, że Twój facet też będzie alkoholikiem? Masz podstawy jakieś, żeby się tego obawiać? Ojcem dziecka i tak już pozostanie.
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja sobie tego nie wyobrażam pobudka o 6, zebrać siebie, dziecko, z językiem na szyi do przedszkola do pracy i powrót, przedszkole, zakupy, obiad, pranie, sprzątanie, kąpanie dziecka...A życie ucieka, ciągle w biegu, nie ma się co dziwić jak nagle mija 10 lat, ciotki na weselu- a Twoja córa już taka duża? kieeedy to zleciało. Życie jest zdecydowanie zbyt krótkie. Szkoda że dla kobiet mających dzieci doba nie jest dłuższa albo etat krótszy. A najgorszy koszmar który śni mi się po nocach to to że nie będę widzieć dziecka tyle czasu
Mam nadzieję że znajdę jakąś spoko pracę na 1/2 etatu tak żebyśmy dali finansowo razem bo czas z dzieckiem bezcenny.
magda ja niestety tak funkcjonowalam i kazda rodzina tak musi z czasem...wsyztsko kwetsia przyzwyczajenia i organizacji...obiad gotuje od razu na 2-3dni, a w weekend to nawet trzy obiady i mrozisz, zeby w tyg tylko podgrzac i gotowe.sprzatanie tylko w sobote, zakupy tez raz na 2 dni, bo jak wracasz o 18 to jeszcze musisz z dzieckiem do lekcji pozagladac...
super gdy rodzina moze sobie pozwolic na to by mama byla z dzieckiem dluzej w domku, wtedy unikasz tej gonitwy. niestety w moim przypadku to niemozliwe, musze tez sie dokladac do domowego budzetu bo nie damy rady z jednej pensji...
juz teraz lekko nie jest, doszly wydatki na Klare, wiec nieraz musimy sie niezle nagimnastykowac, zeby nie podbieraz z oszzcsednosci na koniec miesiaca.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:hehehe właśnie obczaiłam że na zdjeciu jest mój zasrany nocnik hahaha stoi obok czerwonego konia
hahahaha padłam
swietne zdjecia i Maja faktycznie do Ciebie podobna
zetka - zdrówka dla Michasia, a ty moze zrob zdjecie tej glowy???małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:niecierpliwa ja mam książeczkę hippa i tam jest taki wykaz:
po 4m:
rozluźniające: pierwsze jabłka, jabłka z bananami i brzoskwiniami, brzoskwinie, morele, gruszki williamsa, śliwki,
zestalające: banany z morelami, banany z brzoskwiniami, marchew, marchew z ziemniakami
Podawalam marchew, potem marchewka na deser jablko, marchewka z ziemniakami i jablko, a teraz sama sliwke. Kleiki i kaszki tez dzialaja zatwardzajaco. Mam nadzieje, ze jakos sobie z tym poradzi, mocno sie nie meczy, ale nie chcialabym dojsc do etapu wycia z bolumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
2 godz spacer zaliczony i młody śpi w gondoli, czyżby wrócił do swojego stałego rytmu..
Griszanka też mi przez myśl przeszło że może Patrykowi brakuje słodkości dlatego tak daje czadu..dobrze że do Świąt już blisko ale przyznam się że w sb zjadłam kawałek sernika i szarlotki - miałam gości no i niestety moja silna wola poległa..
A swoją drogą o d rozbić tą bezsłodyczową dietę bo mam wrażenie że ciągle jestem głodna i przez to jem więcej, waga zamiast w dół to poszybowała w górę..
Przed chwilą zjadłam 2 daniowy obiad i co.. głodna jestem..
Dziewczyny z Wro - czy w MPK trzeba kupować bilet na wózek?? kiedyś było coś takiego jak bilet na bagaż ale nie wiem czy to dalej funkcjonuje..małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny a jak wygląda to rozszerzanie diety u was? Ile razy dziennie dajecie inne produkty niż mleko? czy jak dziecko jest na piersi to będzie oznaczało rzadsze karmienie czy niekoniecznie?
Jejku tyle mam zaległych spraw do załatwienia a jak tylko sobie pomyślę o ściąganiu mleka to mi słabo.. nienawidzę tego robić!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hubert też dzisiaj jakiś śpiący. Najpierw przed południem spał półtorej godziny zamiast zwyczajowych 40 minut, później poszliśmy do CH na godzinę to pół godziny spał, prosto z CH na spacer i tym sposobem śpi już od 14.00 - najpierw godzinę na spacerze a kolejną godzinę dosypia w wózku. Chyba mu się pomieszało coś
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:
Jejku tyle mam zaległych spraw do załatwienia a jak tylko sobie pomyślę o ściąganiu mleka to mi słabo.. nienawidzę tego robić!
Aga a czemu ściągasz? Ja też nie lubię i nie ściągamMam tylko 1 zapasową porcję w zamrażarce.
-
Ja mam dzisiaj jakis kocioł mlody od 7.20 spal 20 min w domu i30 min na spacerze i teraz padl mi na rekach po prawie pol godzinnym placzu ze zmeczenia i nawet nie moge go odlozyc do lozeczka bo skubany mnie trzyma za bluzke i puścić nie chce obiad w polu rzeczy po spacerze nie pochowane ehhh
-
Hejka
Ja powiem tylko tyle ze trzeba naprawde uwarzac na to co sie pisze na necie...cos tu wrzucone juz tu pozostaje...
Dzis np wpisalam w google coletto marcelo to nazwa mojego wozka,bo chcialam zeby mi sie wyswietlilo zdjecie spacerowkigdyz zastanawiam sie juz nad przelozeniem a ze jestem leniwa to wolalam w necie zobaczyc jak wyglada niz przekladac w domu
no i co? I znalazl wujek google SIERPNIOWECZKI 2015 i nasze rozmowy z marca
tak ze duzo nie trzeba...
Zeby sobie ktos MOPS nie wpisal i sie mu wyswietla informacje o paniach ktore kazaly tak napisac...
Ja jestem tego zdania ze co mozna to mozna ale tlumaczenie sie tym ze sie do pracy musi wrocic jest troche slabe...bo ktora z nas nie musi???ja tez musze!!!a cala rodzine mam od siebie 700 km i co mam sie z mezem rozwiesc zeby dziecko mialo miejsce w przedszkolu? Musze sobie poradzic i koniec...
Nie chodzi mi juz o te pieniadze tylko o inne "profity" ktore przysluguja "samotnym matkom"...powinni to sprawdzac i kropka!!!
U nas nocka cos lepszaale az boje sie pisac zeby nie zapeszac...od 19.30 do 2.30,pozniej do 7.20..ciekawe jak dzis???
Pozdrowionka kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:24
Pulpecja, witaminkab, niecierpliwa, Laura, zabka11, 0na88, jesslin87, małaMyszka, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
A ja się dziś od mojej córci na krok ruszyć nie mogę. Śpi tylko jak jestem obok i jak poszłam tylko zapalić światło to się obudziła. A jak nie śpi to jak wyjdę z pokoju to jest ryk. Nie wiem czym to jest spowodowane.
Dziś pierwszy raz moje dziecko nie spało i się nie darlo na spacerze, tylko oglądała świat.
A zapomniałam wczoraj napisać, że waży juz 7600 i tym samym podwoiła wagę urodzeniowa.Pulpecja, Maniuś, niecierpliwa, zabka11, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj moją ważyłam, 7400, ale do podwojenia brakuje nam jeszcze jakieś 600 gram
witaminkab, może mała chce zadbać o ciebie, zebyś sobie też odpoczęła przy niej po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:31
witaminkab, magda sz, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
AgaSad ja to robie tak:
W nad ranem cycek, wstaje ok 8 i ok 9 butla 130ml ile wypije tyle wypije, co zostaje zageszczam kaszka badz kleikiem i podaje lyzeczka, je tyle ile ma ochote. Czasem zje 110 czasem 150. Potem kolejna flacha jak zaczyna marudzic z glodu, przewaznie po 3h. Potem ok 13 pare lyzeczek marchewki i flacha jak sie dopomina, co nie zje zageszczam i podaje lyzeczka - ma ochote je, nie to nieOk 16 deserek. Ok 17 i 20 flacha i tak samo jak skonczy z pic z butli to zageszczam i podaje lyzeczk. W sumie ma 5 karmien butelka ok 9, 11.30, 14.30, 17, 20, cycek ok 4 i 6 rano no i warzywka i deser. Obiadku jeszcze nie potrafi zjesc tyle zeby zastapily posilek mleczny, probowalam tez np na sniadanie podac kaszke, ale po jakis 10 lyzeczkach sie nudzi, a dalej glodna wiec robie tak jak pisalam.
Aa i tez nie cierpie sciagac dlatego przechodzimy na mm.małaMyszka, AgaSad lubią tę wiadomość
-
u nas waga już dawno podwojona
tylko my mieliśmy troche niską tą wage urodzeniową
teraz już klopsik 6800g no i ubranka nosi 68/74
witaminkab, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj mamy 12 rocznicę związku
w sobotę jedziemy na jakiś obiadek rocznicowy
miałam robić prezentację... Fuck jak mi się nie chce!!!
Zauważyłam, że Sebastianowi minęło ssanie piąstek, a dzisiaj znowu zaczął...lys, Pulpecja, zabka11, Laura, AgaSad, Martucha86, Paula_071, witaminkab, mamasia, jesslin87, Lady Savage, Maniuś, magda sz, Zetka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aaaa mialam jeszcze napisac waga 6300 takze nijak to sie ma do wagi urodzinowej bo bylo 3700 to powinien niby miec 7400 alr p. Doktor powiedziala ze przybiera systematycznie i ona sie tak ciasno siatek nie trzyma. Wazne ze systematycznie przybieramy a i u nas rozszerzanie diety miedzy 4 a 5 miesiacem.
Aaa jak ktoras lubi serial taki na odstresowanie i lubi sie posmiac polecam serial Jane the virgin. O koviecie ktora jest dziewica i na wizycie u gina zamiast cytologi zostaje przypadkowo zaplodniona. Akurat 1 sezon o byciu w ciazy to tak na rowni bylismy a teraz sezon drugi o wychowywaniu. No ale serial zabawny, lekki taki na zrelaksowanie sie.
Lady ja nie chce atakowac Ciebie jako Ciebie tylko powinni takie rzeczy zmienic. Kazda matka powinna byc rowna a tymczasowo bywa tak jak u mojego znajomego on robi na kopalni, jego brat otworzyl na siebie firme a tak naprawde to znajomy jest szefem. Wieczna narzeczona nie pracuje ale widnieje wszedzie jako samotna matka, ktora nie pracuje i profity jeszcze dostaja niezle. Osobiscie wkurza mnie to i zeby bylo malo poslali dziecko do przedszkola ozywiscie sie dostalo no jak to samotna matka przeciez. Teraz ona lezy do gory brzuchem, dziecko w przedszkolu a tak naprawde zajeli miejsce komus kto naprawde potrzebowal tego miejsca. Przykre.zabka11, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość