X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz lady czestl jest rak ze pary biora slub a wczesniej nie mieszkaly razem. Znaja sie tylko z tych dobrych stron. Ona ma zawsze sniadanie do lozka on zawsze przy niej skarpett wyrzuca do prania a zamieszkujac razem to czlowiek pokazuje wszystkie swoje wady i zalety a takze swoje przyzwyczajenia ktore czesto nie latwo wytepic.

I tak zamieszkuja po slubie i nagle zaczynaja sie klotnie bo nie tak to sobie wyobrazali. Ona w domu smiga w dresie bo wygodniej on zawsze jak sie z nia nie spotykal to gral. I potem klotnie, niezgodnosc charakteru i szybki rozwod.

My z mezem mieszkalismy 2 lata przed slubem. Poznalismy sie z kazdej strony. I mamy jedna zasade nie kladziemy sie spac pokloceni. Zawsze ten buziak na dobranoc jest. Bo bywa roznie niech dostanie zawalu czy ja a tak to zawsze jest ten ostatni buziak przed snem. I najwazniejszy o problemach rozmawiamy od razu, nie trzymamy tego w sobie a ze jestesmy uparci to bylo i tak ze talerz polecial.

Niestety zwiazek to praca na cale zycie a nie tylko do momentu papierka i spokoj z glowy.

Aaa i sa tacy ludzie, szczegolnie kobiety ze mysla ze slub odmieni ich zycie. I nagle beda zyly jak ksiezniczki. Niestety zycie to nie bajka.

aaaaga, Laura, niecierpliwa, Amberla, zabka11, magda sz, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Siostry udało się położyć małego i może uda mi się czmychnac z domu do rodziców bo siostra już przyjechała.CHoć moje dziecko ma jakaś zawsze czujke i jak chce wyjść to jest cyrk...No zobaczymy.
    Kolędy to ja mu śpiewam od urodzenia bo przy tym zasypial.
    A tak to u nas wielkie przygotowania do świat.Co roku zawsze nasza Wielka rodzina wyjeżdżamy gdzieś w góry wynajmujemy dom i jest nad tam ok30 osób.A że w pierwszy dzień świat mamy chrzciny to cała ekipa zjeżdża się do rodziców.Zamówili już hotel bo nie ma gdzie spać położyć tyle osób.Choć będą to święta w domu to i tak najpiękniejsze bo z Leonem :)
    No to próbuje zwiac z domu.W razie czegomąż będzie po mnie dzwonił to przylece na syrenie :)
    Spokojnej nocy kochane.

Martucha86, zabka11, jesslin87, małaMyszka, Pulpecja, Amberla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie was później po brakuje mi z 11 stron. Ale pochwale się :) Laura obróciła się 3 razy z brzucha na plecy :) Co prawda z głową u góry Przez co musiałam podłożyc koc żeby nie walila :) tydzień temu już się obróciła ale wtedy myślałam że dziadek pomógł ;) prawie dwa miesiące szybciej niż siostra. Tamta obróciła się w 6 msc ukończonym czyli naprawdę w 7 msc. A ja się nie przejmowałam ze za późno ze nie jak w książce. Potem już poszła jak burza i na rok w najlepsze chodziła :)

Lady Savage, witaminkab, aaaaga, lys, zabka11, Paula_071, jesslin87, 0na88, Laura, mamasia, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89, Weridiana lubią tę wiadomość

• Ewa123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie wstawiam zdjęć mojej córci ani swoich raczej na neta - jednak tu nic nie ginie. Tak kiedyś postanowiliśmy z mężem i oboje się trzymamy, że zdjęć dziecka nie będziemy nigdzie umieszczać

Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem właśnie pierogi, których nie zjadłam na obiad bo zapomniałam ;-) Hubert ssał smoczka przed zaśnięciem tak głośno, że słyszałam go w kuchni. Ale chyba go to zmęczyło, bo przed chwilą zajrzałam i już śpi :-)

Paula, czy jesteś w stanie zrobić zdjęcie tych zmian skórnych Tomka i wkleić? Bo chciałabym porównać z tą wysypką Huberta. Co do alergii, popróbuj jeszcze z mlekiem, bo to jednak najczęstszy alergen. Ja chyba ostatnio jednak ciut przesadziłam i dzisiaj kupiłam mleko owsiane i robię kilkudniowy detoks, żeby dać odpocząć Hubertowi.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zabko przepraszam, na prawde nie bylo moja intencja urazenie kogokolwiek. Pierwsze co mi sie nasunelo, tym bardziej, ze chociazby Magda ostatnio pisala, ze chetnie podpierdzieli swojego "pracodawce roku". Bylabym hipokrytka, bo swego czasu placono mi w ten sam sposob. Fakt jest taki, ze czest ludzie sa dovtego zmuszeni inni chetnie sie na to godza.
    Kazdy orze jak moze i godzi sie na rozne rozwiazania. Nie rozumiem swietego oburzenia, ze ktos skorzysral z luki w prawie. Kazdy robi wedle siebie i tyle.
    Jeszcze raz przepraszam, ot glupie porownanie.

spoko, spoko, nie ma za co przepraszac, wiedzialam ze nie chcialas nas urazic ;-) tylko od razu musiałam sprostowac, bo to nie byl moj wybór, ja sie fatalnie z tym czulam, wiedzac ile moj pracodawca na mnie oszczedza, a powinnien placic za mnie wieksze zusy chociazby...lezalo mi to ciagle i cigale sie tym martwilam...
    oczywiscie zgadzam sie ze sa osoby, ktore tak wolą i celowo tak kombinuja, ja jestem temu calkowicie przeciwna.

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i pechowo, mój mąż pojechał na przedświąteczne spotkanie samochodem wyjątkowo, bo nie zamierza pić i kurcze miał małą stłuczkę. Ktoś wybiegł na drogę kobiecie, która jechała przed nim - zahamowała gwałtownie i niestety on nie zdążył :/ Dobrze, że niewielkie straty i skończyło się na spisaniu oświadczenia. U nas podobno zderzak trochę popękany, a u tej babki niewiele, więc może nie będzie to nas dużo kosztować i może nie będzie się opłacało AC ruszać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja też miałam nie wrzucać ale nie mogę się powstrzymać ;-) muszę się z Wami podzielić tym małym szopenkiem :)
    424f353a48b93f59m.jpg

witaminkab, Aska87, zabka11, lys, magda sz, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, Ewa123, 0na88, Laura, Martucha86, AgaSad, mamasia, małaMyszka, Maniuś, Pulpecja, Lady Savage, Zetka, sylwucha89, Amberla, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, czy jesteś w stanie zrobić zdjęcie tych zmian skórnych Tomka i wkleić? Bo chciałabym porównać z tą wysypką Huberta. Co do alergii, popróbuj jeszcze z mlekiem, bo to jednak najczęstszy alergen. Ja chyba ostatnio jednak ciut przesadziłam i dzisiaj kupiłam mleko owsiane i robię kilkudniowy detoks, żeby dać odpocząć Hubertowi.

Tomek teraz już śpi, więc jutro postaram się zrobić zdjęcia. Co prawda na 10:20 idę do okulisty, potem na 12 przychodzi rehabilitantka, szybki obiad i na 17 jadę na wigilię pracową, więc nie wiem czy będę miała czas na wrzucenie fotek. Jeśli chodzi o mleko, to jadłam i piłam do tej pory i Tomek nie reagował na to jakoś źle. Ale akurat od 3 dni nie piłam/jadłam nic mlecznego oprócz masła, więc wątpię, że to to.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bobek wielkosci polowy kciuka o konsystencji plasteliny liczy sie jako kupa?? Bo tylko tyle udalo sie Julce wycisnac :/

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a Julka się denerwuje? Kurcze, nie wiem co poradzić. Z tego co widziałam, to tej marchewki sporo podawałaś i do tego mleko mm i kleiki, pewnie trochę ją to zakleiło. Prawdę mówiąc to "ruszyłaś z kopyta" z tym wszystkim i nie wiem czy nie za szybko trochę :/ Jeśli masz czopki glicerynowe to spróbuj pół czopka podać.

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam z pediatra i powiedziala, ze tak mam robic. Ja tego kleiku nie daje jej duzo, bo na porcje mleka 4 duze stolowe lyzki, a ja nie daje wiecej niz 3 lyzeczki na dobe. Marchewki przez 8 dni zjadla 2,5 sloiczka wiec nie sadze, ze to jakos mega duzo. Mm wprowadzam powoli, bo w tamtym tygodniu po 1 butelce na dobe, w tym tygodniu 2, tak jak zalecala pediatra. Czy sie meczy? Robi sie purpurowa jak cisnie, a tak wesola i pogodna. Daje czopka.

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak jest przy pokarmach i mm.Leon odkąd je obiadki pije soki do tego ma mm to są dni że też bobka wycisnie i purpura na twarzy.Musisz przepajac woda lub dac sok jabłkowy.Zresztą odkąd je tak to kupy generalnie są gęste Już Nie pamiętam takiej rzadkiej kiedy zrobił.
    No i wróciłam od rodziców Leon dalej śpi więc chyba tragedii nie było.

małaMyszka, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, może źle się wyraziłam - nie chodzi mi o to, że dajesz tego wszystkiego dużo, ale że te wszystkie rzeczy wprowadziłaś właściwie za jednym zamachem i Julka musi teraz się przyzwyczaić. No nic, daj czopka, może pójdzie.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam pol czopka - nigdy wiecej, wtedy sie zaczal ryk. Czopka wypchnela, poszly kolejne 2 bobki. Wtulila sie zaplakana we mnie i zasnela.
    Teraz w planie mialam dynie, ale w tej sytuacji poki co sie wstrzymam. Zostane tylko przy owocach rozluzniajacych. I postaram sie ja dopajac jak najwiecej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:58

0na88, małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci dla przykładu, że moja koleżanka z którą chodzę na spacery ma 6 miesięczną córkę i ona tak: najpierw przez 4 tygodnie podawała tylko po jednej porcji jednoskładnikowych warzyw dziennie, później włączyła jeszcze jabłko na podwieczorek. Teraz ma wprowadzić trochę mięsa. Kaszy ani kleików ma póki co wcale nie dawać - tyle co trochę kaszy w ramach tego glutenu raz w tygodniu. I dopiero po wprowadzeniu mięsa, jak będzie ok, to lekarka zmieni mleko na 2, żeby nie było za szybko wszystko. Julka musi się przyzwyczaić, bo rozszerzanie diety to dla niej rewolucja, do tego przechodzisz na mm i wszystko jest nowe dla jej żołądka.

małaMyszka, magda sz, jesslin87, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, najważniejsze, że zasnęła, widać czopek jej nie służy. No nic, może jutro będzie lepiej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia ale kochany:) i jak tu się takim Słońcem nie pochwalić:)

Aaa dziękuje za pochwałe choinki:) stojaka haha, stojak męza i on go uzupełnia a ja spijam:D zesz kurde obróciło mi choinkę, Magda patent ze skarpetami męza

Mały spi, po popołudniowej drzemce humor mial bardzo dobry:) pozwolił nawet kolacje zjesc rodzicom :)

POdałam mu dziś sok jabłkowy z hipaa rozrzedzony 1:1 ale nie podszedł mu, otrzepywał się jak po trutce, kurde on wogóle nie lubi pić eh..

Ja dziś podałam tak: 9:30 mleko, 11:00 zupa 12,40 kaszka, 15:10 mleko, 18:10 mleko 20:30 mleko, samą zupą nie jestem w stanie mu zastąp;ić mleka póki co

małaMyszka, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zalecenie od lekarki żeby wlasnie po 2 tyg wkroczyć z mięsem jak najszybciej, z racji jego anemi którą miał, dlatego jutro będzie zupa ze słoika z królikiem:)

Niecierpliwa może zamień marchewkę na dynie własnie, podobno dynia jest najdelikatniejsza dla niemowlaków

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka o ile dobrze pamietam twoj maluch tez jest przeziebiony , wychodzisz z nim na spacery ? bo ja narazie ja trzymam w domu ale nie wiem czy to dobra decyzja.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ