SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:My mamy zalecenie od lekarki żeby wlasnie po 2 tyg wkroczyć z mięsem jak najszybciej, z racji jego anemi którą miał, dlatego jutro będzie zupa ze słoika z królikiem:)
Niecierpliwa może zamień marchewkę na dynie własnie, podobno dynia jest najdelikatniejsza dla niemowlaków
Tak, podobno przy anemii trzeba mięso wprowadzić wcześniej. -
Agaata wrote:Powiem Ci dla przykładu, że moja koleżanka z którą chodzę na spacery ma 6 miesięczną córkę i ona tak: najpierw przez 4 tygodnie podawała tylko po jednej porcji jednoskładnikowych warzyw dziennie, później włączyła jeszcze jabłko na podwieczorek. Teraz ma wprowadzić trochę mięsa. Kaszy ani kleików ma póki co wcale nie dawać - tyle co trochę kaszy w ramach tego glutenu raz w tygodniu. I dopiero po wprowadzeniu mięsa, jak będzie ok, to lekarka zmieni mleko na 2, żeby nie było za szybko wszystko. Julka musi się przyzwyczaić, bo rozszerzanie diety to dla niej rewolucja, do tego przechodzisz na mm i wszystko jest nowe dla jej żołądka.
Od poniedzialku do niedzieli podawalam sama marchewke i kleik, w niedziele doszlo jablko, po tygodniu do marchewki doszedl ziemniak, a zamiast jablka sliwka. Kleik daje kukurydziany, wiec niby lagodniejszy. Teraz to juz sama nie wiem co dalej. Niby wszedzie pisze, ze poki kupa to nie sa zbite kamienie, a plastelina to ok, ale przez pierwszy tydzien tak ta kupa nie wygladala, a i problemow ze zrobieniem nie miala. -
Zrobiłam jedzonko na jutro i czekam na męża aż wróci z tej imprezki. Wypijemy razem herbatkę i będę szła spać. Powiem Wam, że już zapomniałam jak to jest przespać calutką noc ciągiem, np. od 23.00 do 8.00 rano - nie mam wprawdzie za dużo pobudek, ale i tak chciałabym położyć się spać z taką myślą, że nie będę musiała wstawać dopóki się nie wyśpię. Ale to by było piękne
aaaaga, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Agaata ja niby tak mam, bo mały śpi chcoiaz w nocy wstaje włożyc mu smoka czasem raz a czasem kilka razy, ale to bez karmienia i zamiast spac to oo sieze tu, dobra chociaz sobie paznokcie spiłuje żeby jutro hybrydę trzzasnąć
zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Griszanka o ile dobrze pamietam twoj maluch tez jest przeziebiony , wychodzisz z nim na spacery ? bo ja narazie ja trzymam w domu ale nie wiem czy to dobra decyzja.
-
niecierpliwa wrote:Czy bobek wielkosci polowy kciuka o konsystencji plasteliny liczy sie jako kupa?? Bo tylko tyle udalo sie Julce wycisnac
Z tego co pisalas to praktycznie przy kazdym jedzeniu mala dostaje kaszke...moze to troszeczke za szybkie tempo i dlatego ja przyblokowalo???? Sprobuj podawac moze mniej tej kaszki dziennie, a wiecej przepajaj herbatka???
Zmiana mm, marchewka i kaszka -wszystko mala dostala w tym samym czasie, mysle ze to moze miec duzy wplyw na kupki????Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 00:20
-
Ja sie tez melduje jeszcxze
ale juz w wyrku, po domowym spa
gruntowne golenie,peeling, maska na wlosy, maska na twarz i dekolt, samooplajacy spray....achhhh jak mi dobrze
uwielbiam ten czas dla siebie i proznie wykorzystany
Lece spac, dobrej i spokojnej nocki!jesslin87, Laura, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
A ja jestem glupia jak stado dzikow na zakrecie. Maly dostal po szczepieniu goraczki 37,9 i tak od 20. Juz mu zeszla ale karmilam go moglam wziasc paracetamol i on by wypil w mleku moim. Stwierdzilam ze jak bedzie 38 to dam mu czopka ale goraczki juz nie ma.
A ja teraz boje sie isc spac bo jak dostanie w nocy i cos mu sie stanie. Bycie mama jest stresujace i ten niepokoj o dziecko ehhh
Moze ktos popisze ze mna?
Aaa zamowilam kocyk do fotelika bo 22 jedziemy na Bialystok niedaleko Karoliny
Ahh za 2 dni koncze 28 lat jak szybko to minelo. Dopiero mialam 18 a podobno przy dzieciach czas zapiernicza niesamowicie -
No to ja też się melduje.
A tak sobie myślę, że jesslin zastanawiała się jak mąż pulpecji będzie chodził w koszulce z nickiem, hehehehe a mój będzie małą myszką hahahahahaahhajesslin87, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość