X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa czy włączacie pozytywki dzieciom? Sebastian chyba pamięta melodyjkę, bo raz dziennie słucha i się cieszy jak nigdy, a jak marudzi i mu włączę, to od razu spokój...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś nie tak łatwo nas znaleźć, bo nie wiem czy wiecie, ale jesteśmy sierpniówczkami, a nie sierpniówEczkami :-) ;-)

zabka11, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Maniuś nie tak łatwo nas znaleźć, bo nie wiem czy wiecie, ale jesteśmy sierpniówczkami, a nie sierpniówEczkami :-) ;-)
    ja wiem :)

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga a czemu ściągasz? Ja też nie lubię i nie ściągam ;-) Mam tylko 1 zapasową porcję w zamrażarce.

Trochę niejednoznacznie napisałam.. mam kilka spraw do załatwienia tzn muszę wyjść bez małego i dlatego ściągam mleko..

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi profitami dla samotnych czy bezrobotnych trochę przesadzadzie. Przecież na dobra sprawę to są grosze. Ja bym nawet użyła stwierdzenia śmiech na sali. Jedynie co to może te pierwszeństwo w przedszkolach. Chociaż z drugiej strony prawdziwa samotna matka czyli taka która wychowuje dziecko bez ojca to ma przerypane i jak dla mnie może mieć pierwszeństwo w publicznych przedszkolach. I byłoby fair gdyby reszta nie rzucała się na ten przywilej jak sep na padline.

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, jesslin87, Lady Savage, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu trzeba podpisać oświadczenie w przedszkolu, że mieszka się samemu z dzieckiem. Znam dwa przypadki,gdzie przychodzą na kontrolę i to sprawdzają.

Byłam z Tomkiem w luxmedzie, lekarz mówi, że to alergia pokarmowa i skórna. Dzisiaj 4 razy rzygał, tak, że poleciało mocno na podłogę. Nie jadłam dzisiaj miodu, zobaczymy, czy przejdzie. Przy okazji zrobiłam mu morfologię i tsh.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko przepraszam, na prawde nie bylo moja intencja urazenie kogokolwiek. Pierwsze co mi sie nasunelo, tym bardziej, ze chociazby Magda ostatnio pisala, ze chetnie podpierdzieli swojego "pracodawce roku". Bylabym hipokrytka, bo swego czasu placono mi w ten sam sposob. Fakt jest taki, ze czest ludzie sa dovtego zmuszeni inni chetnie sie na to godza.
    Kazdy orze jak moze i godzi sie na rozne rozwiazania. Nie rozumiem swietego oburzenia, ze ktos skorzysral z luki w prawie. Kazdy robi wedle siebie i tyle.
    Jeszcze raz przepraszam, ot glupie porownanie.

Lady Savage, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, właśnie o to chodzi, żeby osoby nieuprawnione nie korzystały z pewnych przywilejów tylko dlatego, że system jest dziurawy i nie wyłapuje naginania prawa. Są np dwie pary, gdzie ojciec pracuje za granicą. Jedni maja ślub, drudzy nie. Jedna matka bez problemu zyskuje status samotnej, druga nie, a przecież obydwie są w identycznej sytuacji. Pierwsza mieszka "kątem" u rodziców, bo biedna nie ma własnego mieszkania, a facet zameldowany gdzie indziej i odkładają sobie na mieszkanko czy domek. Druga mieszka w mieszkaniu na kredyt, który z mężem spłacają, zameldowani razem. Kto jest w gorszej sytuacji?

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, przepraszam, może się czepiam, ale nie rozumiem Twojego toku myślenia. Nie chcesz ślubu, bo Twoja mama wyszła za alkoholika? Tzn, że boisz się, że Twój facet też będzie alkoholikiem? Masz podstawy jakieś, żeby się tego obawiać? Ojcem dziecka i tak już pozostanie.

Nie, nic nie wskazuje na to by nim był, albo miał zostać, ale znam mnóstwo par które po ślubie się zmieniły, taki głupi papier a ludzie się zmieniają, i boję się że to może stać się znamy, że się zmienimy. Mój ojciec nie urodził się alkoholikiem, żyli z mają razem 3 lata, mimo to po ślubie, nie wiem czy nie dawał sobie rady, czy co wpadł. Nie chce. Ludzie po ślubach się zmieniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:55

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    dziewczyny a jak wygląda to rozszerzanie diety u was? Ile razy dziennie dajecie inne produkty niż mleko? czy jak dziecko jest na piersi to będzie oznaczało rzadsze karmienie czy niekoniecznie?

Jejku tyle mam zaległych spraw do załatwienia a jak tylko sobie pomyślę o ściąganiu mleka to mi słabo.. nienawidzę tego robić!

Ja podaję 2 razy dziennie, teraz, wcześniej było raz dziennie, po jednej łyżecce i tylko jeden produkt, aktualnie o 10 je pół słoiczka deserku, a przed spaniem daję jej 150 ml mleka i wsypuję do niego pół miarki kaszki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lys, właśnie o to chodzi, żeby osoby nieuprawnione nie korzystały z pewnych przywilejów tylko dlatego, że system jest dziurawy i nie wyłapuje naginania prawa. Są np dwie pary, gdzie ojciec pracuje za granicą. Jedni maja ślub, drudzy nie. Jedna matka bez problemu zyskuje status samotnej, druga nie, a przecież obydwie są w identycznej sytuacji. Pierwsza mieszka "kątem" u rodziców, bo biedna nie ma własnego mieszkania, a facet zameldowany gdzie indziej i odkładają sobie na mieszkanko czy domek. Druga mieszka w mieszkaniu na kredyt, który z mężem spłacają, zameldowani razem. Kto jest w gorszej sytuacji?

Obie Panie mają tak samo trudno. I obie Panie powinny dostać, niestety mamy taki kraj a nie inny, takie prawo a nie inne.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Wiem to doskonale :) tylko ja nie szukalam naszego watku tylko wpisalam nazwe swojego wozka a ze byla o nim mowa na naszym SIERPNIOWCZOWYM watku w marcu to wujek google sam go znalazl...to tak tylko ku przestrodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 19:10

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7044532993a68407med.jpg
    Oto i nasza choineczka

Martucha86, Lady Savage, Pulpecja, magda sz, 0na88, mamasia, Maniuś, jesslin87, witaminkab, aaaaga, Laura, niecierpliwa, lys, zabka11, małaMyszka, sylwucha89, Zetka, Amberla, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja miałam wybór albo zlecenie albo w ten sposob.. wiadomo co wybrałam wolałam mieć jakąś stałą kasę w przypadku ciazy nawet jeśli to całe gowno ale zawsze coś. Kiedyś szef opowiadał bajki ze dostanę podwyzke, oczywiście się okazało ze podwyżka ale pod stołem...Handlowcy w sezonie bardzo dobrze zarabiali ale na umowę minimalna i ani kredytu nie dostaną bo zdolności nie ma, ani nie wybuduja się od tak itp. Bo się skarbówka przyczep i skąd na to mieli...Nie znam osoby która chętnie bralaby kasę pod stołem zamiast na umowę. Ja bym mogła zarabiać 1000 mniej ale żeby na umowę to było niż taka sytuacja jak teraz ze dostaje 1300 zł na macierzyńskim.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w google wpisalam " choinka migotkaaa" i dalam grafike i wyrzucilo mi 4 obrazek po lewej zdjecie "Poli" a jak weszlam w zdjecie Poli to i zobaczylam awatarek ZOsi ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka piekna choinka i piekna kolekcja win ;)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Twoja faktycznie wyzsza, fajny patent z tymi skarpetami :)

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    w google wpisalam " choinka migotkaaa" i dalam grafike i wyrzucilo mi 4 obrazek po lewej zdjecie "Poli" a jak weszlam w zdjecie Poli to i zobaczylam awatarek ZOsi ;-)

dziewczyny, tylko tak Wam się pokazuje. Właśnie to są te całe ciasteczka, byłyście na tej stronie więc dla Was pozycjonowanie jest takie. Gdybyście wpisały te frazy z innego kompa to tak to nie wyglądało. Tak czy inaczej, internet to zło, nie ma czegoś takiego jak anonimowość:)

0na88, jesslin87, jesslin87, jesslin87, magda sz, małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jako fance rzuciły mi się w oczy wina. Ale choinka tez super ;)

jesslin87, małaMyszka, Lady Savage lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda fajne fotki :) Maja jest podobna do Ciebie, a Ty jesteś podobna do taty :)
    Migotka super choinka :)
    Myślałam, że temat samotnych matek itp. już za nami ale widzę, że się ciągnieeee :-p aż strach coś napisać bo można wywołać niezłą burzę ;-)
    Śpiewacie już kolędy dla swoich maluszków?

jesslin87, zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2704 2705 2706 2707 2708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ