SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa, a może to po marchewce? Zwykle odradza się podawanie dzieciom marchewki w pierwszej kolejności, bo ma działania zapierające - dlatego lepiej na początek inne warzywa. Dużo dawałaś tej marchewki ostatnio?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:43
lys lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Niecierpliwa, a może to marchewce? Zwykle odradza się podawanie dzieciom marchewki w pierwszej kolejności, bo ma działania zapierające - dlatego lepiej na początek inne warzywa. Dużo dawałaś tej marchewki ostatnio?
Kazdego dnia po pare lyzeczek. Dzis nie podaje, zwiekszylam tez ilosc mm do 2 butelek i to tez pewnie moze byc powod. Nawet termometr nie pomogl. Nie chce zmieniac mm bo hipp jej smakuje, a i organizm musi miec czas sie przyzwyczaic.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kuzwa jak nie urok to sraczka
Albo kupy ze sluzem albo ich brak
Mloda cisnie, pojeluje, poplakuje. Moge dac jej czopek glicerynowy dla doroslych?? Jak tak to ile?
nie, czopek glicerynowy dla dzieci i jeszcze trzeba go przekroić wzdłuż i dać połówkęmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja daję czopki jak widzę że się męczy ale zazwyczaj jest tak że wystarczy mu tylko podrażnić i lekko wcisnąć i już wszystko wyłazi razem z czopkiem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:49
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Lady, mój mąż pracuje od 6 rano do 18-19. ja też musiałam dac dziecko do przedszkola, żeby wrócić do pracy i uwierz mi, że miejsca nie dostałam. Na opiekunkę tez mnie nie stać. To nie chodzi o ciebie bezpośrednio, ok, tak ci doradzili i tak zrobiłaś, ale wiele osób jest w podobnej sytuacji tyle, ze mają ślub i stosuje się wobec nich już inne kryteria. To jest chore.
Jest, niestety ludzie twierdzą, że mamy na to wpływ, ... nie, nie mamy ;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Niecierpliwa ja daję czopki jak widzę że się męczy ale zazwyczaj jest tak że wystarczy mu tylko podrażnić i lekko wcisnąć i już wszystko wyłazi razem z czopkiem..
dla dzieci to czopki 1g,
tak za zgoda lekarza i lekarz własnie mi kazał takiego czopka kroić na pół wzdłużniecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:dla dzieci to czopki 1g,
tak za zgoda lekarza i lekarz własnie mi kazał takiego czopka kroić na pół wzdłuż
Faktycznie spojrzałam jeszcze raz i niby jest napisane że dla dzieci tylko poniżej roku to trzeba konsultować..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a tak w innym temacie MałaMyszka z tego co kojarze to Ty chyba kiedys pisałaś że używałaś maści sterydowych na alergie... (jak nie Ty to która to była hmmm?) znasz może jakies skuteczne zamienniki które można stosowac przy kp? ja od kilku tyg nie moge dłoni wyleczyc
jeszcze ostatnio zabrałam sie za sprzatanie łazienki to ledwo palcami ruszam
a nie mam kiedy i jak do lekarza isc
u mnie to alergia na nikiel,kobalt wszystkie srodki chemiczne itp itd plus łuszczycatyle obiecywali ze po ciazy przejdzie a zamiast tego sie wzmogło
Aska87 lubi tę wiadomość
-
lys wrote:niecierpliwa a dopajasz wodą?
Niby jak się wprowadza pokarmy i mm to powinno się dopajać.
Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Odnośnie aktywności byłam wczoraj na basenie.. Przepłynęłam kilka długości i strasznie się zmeczyłam! W ciąży lepiej mi szło, a teraz kondycja zerowa.. A dzisiaj zakwasy! Od stycznia idę na jakieś zajęcia fitness.. Brzuch mam ładny, spodziewałam się, że będzie gorzej ale jest taki jak przed ciążą ale uda i poślady to jeden wielki cellulit..
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, jesslin87, Lady Savage, zabka11, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Nic Kochana nic nie można. Jedyne czym się ratowałam to dexeryl. Jest na bazie parafiny i ładnie natluszcza. Ewentualnie jak nie chcesz takiego dużego opakowania to jest lipobase. Teraz używam alantan dermoline różowy na przemian z sudocremem, bo wokół ust mam takie zmiany, że wyglądam jakbym się z żelazkiem całowała, a do tego ciągle to skubie
ja smaruje zwykła wazelina kosmetyczna bo jako jedyne mnie nie uczula ale tez za wiele nie pomaga
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.
To jest granulowana herbata? Jak tak to ja bym nie dawała, a jak w torebkach to można bo cukru nie ma. Zawsze możesz kupić też herbatkę z kopru włoskiego hippa w torebkach, bądź rumianek. Z tym że rumianek niektórych uczula.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:To jest granulowana herbata? Jak tak to ja bym nie dawała, a jak w torebkach to można bo cukru nie ma. Zawsze możesz kupić też herbatkę z kopru włoskiego hippa w torebkach, bądź rumianek. Z tym że rumianek niektórych uczula.
Tak to jest granulowana. O rumianku tez wspomniala. Musze jej czesciej wode proponowac.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Karolina taką jasną blond nie ale z czarnych zrobił się taki jasny złoty brąz, podejrzewam że za pare miesiecy będzie blond. Ja tak miałam
Tu miałam 10 miesięcy, urodziłam się z ciemnymi włosami ale wtedy tata nie miał zenitaa te fotki odzyskałam z kliszy z 1989 roku u fotografa.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f7994f11adf.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef7d1ef43305.jpg
edit: i niech ktoś powie ze nie jest podobnaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:19
niecierpliwa, Kkarolinaaaa, lys, Pulpecja, 0na88, małaMyszka, mamasia, jesslin87, Maniuś, Lady Savage, Martucha86, zabka11, Paula_071, sylwucha89, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość