X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa jak nie urok to sraczka :/ Albo kupy ze sluzem albo ich brak :/ Mloda cisnie, pojeluje, poplakuje. Moge dac jej czopek glicerynowy dla doroslych?? Jak tak to ile?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a może to po marchewce? Zwykle odradza się podawanie dzieciom marchewki w pierwszej kolejności, bo ma działania zapierające - dlatego lepiej na początek inne warzywa. Dużo dawałaś tej marchewki ostatnio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:43

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, masz brzydki brzuch, ale za to piękną córkę :-)

lys, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, a może to marchewce? Zwykle odradza się podawanie dzieciom marchewki w pierwszej kolejności, bo ma działania zapierające - dlatego lepiej na początek inne warzywa. Dużo dawałaś tej marchewki ostatnio?

Kazdego dnia po pare lyzeczek. Dzis nie podaje, zwiekszylam tez ilosc mm do 2 butelek i to tez pewnie moze byc powod. Nawet termometr nie pomogl. Nie chce zmieniac mm bo hipp jej smakuje, a i organizm musi miec czas sie przyzwyczaic.

• lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kuzwa jak nie urok to sraczka :/ Albo kupy ze sluzem albo ich brak :/ Mloda cisnie, pojeluje, poplakuje. Moge dac jej czopek glicerynowy dla doroslych?? Jak tak to ile?

nie, czopek glicerynowy dla dzieci i jeszcze trzeba go przekroić wzdłuż i dać połówkę

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja daję czopki jak widzę że się męczy ale zazwyczaj jest tak że wystarczy mu tylko podrażnić i lekko wcisnąć i już wszystko wyłazi razem z czopkiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:49

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojego brzucha jestem baaardzo niezadowolona. W ogóle gruba jestem i to mnie wkurza. Obiecuję sobie zacząć chodzić na ćwiczenia ale póki co jakoś brak mi motywacji jeszcze. Chyba jeszcze nie sięgnęłam dna :-P

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, mój mąż pracuje od 6 rano do 18-19. ja też musiałam dac dziecko do przedszkola, żeby wrócić do pracy i uwierz mi, że miejsca nie dostałam. Na opiekunkę tez mnie nie stać. To nie chodzi o ciebie bezpośrednio, ok, tak ci doradzili i tak zrobiłaś, ale wiele osób jest w podobnej sytuacji tyle, ze mają ślub i stosuje się wobec nich już inne kryteria. To jest chore.

Jest, niestety ludzie twierdzą, że mamy na to wpływ, ... nie, nie mamy ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa a dopajasz wodą?
    Niby jak się wprowadza pokarmy i mm to powinno się dopajać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy dziecko trzeba odbijać po deserku?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Niecierpliwa ja daję czopki jak widzę że się męczy ale zazwyczaj jest tak że wystarczy mu tylko podrażnić i lekko wcisnąć i już wszystko wyłazi razem z czopkiem..

dla dzieci to czopki 1g,
    tak za zgoda lekarza i lekarz własnie mi kazał takiego czopka kroić na pół wzdłuż

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    dla dzieci to czopki 1g,
    tak za zgoda lekarza i lekarz własnie mi kazał takiego czopka kroić na pół wzdłuż

Faktycznie spojrzałam jeszcze raz i niby jest napisane że dla dzieci tylko poniżej roku to trzeba konsultować..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a tak w innym temacie MałaMyszka z tego co kojarze to Ty chyba kiedys pisałaś że używałaś maści sterydowych na alergie... (jak nie Ty to która to była hmmm?) znasz może jakies skuteczne zamienniki które można stosowac przy kp? ja od kilku tyg nie moge dłoni wyleczyc :( jeszcze ostatnio zabrałam sie za sprzatanie łazienki to ledwo palcami ruszam :( a nie mam kiedy i jak do lekarza isc
    u mnie to alergia na nikiel,kobalt wszystkie srodki chemiczne itp itd plus łuszczyca :( tyle obiecywali ze po ciazy przejdzie a zamiast tego sie wzmogło :(
    Nic Kochana nic nie można. Jedyne czym się ratowałam to dexeryl. Jest na bazie parafiny i ładnie natluszcza. Ewentualnie jak nie chcesz takiego dużego opakowania to jest lipobase. Teraz używam alantan dermoline różowy na przemian z sudocremem, bo wokół ust mam takie zmiany, że wyglądam jakbym się z żelazkiem całowała, a do tego ciągle to skubie

Aska87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    niecierpliwa a dopajasz wodą?
    Niby jak się wprowadza pokarmy i mm to powinno się dopajać.

Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie aktywności byłam wczoraj na basenie.. Przepłynęłam kilka długości i strasznie się zmeczyłam! W ciąży lepiej mi szło, a teraz kondycja zerowa.. A dzisiaj zakwasy! Od stycznia idę na jakieś zajęcia fitness.. Brzuch mam ładny, spodziewałam się, że będzie gorzej ale jest taki jak przed ciążą ale uda i poślady to jeden wielki cellulit..

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, jesslin87, Lady Savage, zabka11, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nic Kochana nic nie można. Jedyne czym się ratowałam to dexeryl. Jest na bazie parafiny i ładnie natluszcza. Ewentualnie jak nie chcesz takiego dużego opakowania to jest lipobase. Teraz używam alantan dermoline różowy na przemian z sudocremem, bo wokół ust mam takie zmiany, że wyglądam jakbym się z żelazkiem całowała, a do tego ciągle to skubie
    dzieki :) ja smaruje zwykła wazelina kosmetyczna bo jako jedyne mnie nie uczula ale tez za wiele nie pomaga :(

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Staram sie dawac, ale nie pije chetnie, max 30-40 ml na dobe. Lekarka kazala mi kupic herbatke z hippa owoce lesne, ze to powinna chetnie pic, ale pewnie to sam cukier, musze obadac. Od wczoraj na deser daje sliwke, mam nadzieje, ze ruszy.

To jest granulowana herbata? Jak tak to ja bym nie dawała, a jak w torebkach to można bo cukru nie ma. Zawsze możesz kupić też herbatkę z kopru włoskiego hippa w torebkach, bądź rumianek. Z tym że rumianek niektórych uczula.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To jest granulowana herbata? Jak tak to ja bym nie dawała, a jak w torebkach to można bo cukru nie ma. Zawsze możesz kupić też herbatkę z kopru włoskiego hippa w torebkach, bądź rumianek. Z tym że rumianek niektórych uczula.

Tak to jest granulowana. O rumianku tez wspomniala. Musze jej czesciej wode proponowac.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina taką jasną blond nie ale z czarnych zrobił się taki jasny złoty brąz, podejrzewam że za pare miesiecy będzie blond. Ja tak miałam

Tu miałam 10 miesięcy, urodziłam się z ciemnymi włosami ale wtedy tata nie miał zenita :D a te fotki odzyskałam z kliszy z 1989 roku u fotografa.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f7994f11adf.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef7d1ef43305.jpg

edit: i niech ktoś powie ze nie jest podobna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:19

niecierpliwa, Kkarolinaaaa, lys, Pulpecja, 0na88, małaMyszka, mamasia, jesslin87, Maniuś, Lady Savage, Martucha86, zabka11, Paula_071, sylwucha89, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe właśnie obczaiłam że na zdjeciu jest mój zasrany nocnik hahaha stoi obok czerwonego konia :D

małaMyszka, jesslin87, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2701 2702 2703 2704 2705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ