X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak je. Często a mało. U nas pobudki są co 2h,jak w okresie noworodkowym ;-) poza tym, że jestem kompletnie uwiązana i niewyspana nie wiem dlaczego miałoby to źle wpływać na laktacje? Dopajanie dziecka kp wodą czy herbata owszem zaburza laktacje.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Karolinka ja dziś byłam z synem na szczepieniu i tez na początku stycznia rozszerzamy powoli dietę.

Moj lekarz raczej nie celowal w soki a polecał sinlac. Cały czas podstawa żywienia jest piers, a rizrzeszsnie po 4 miesiacu polega na tym, by dziecko oswoić z inną konsystencja pokarmu.

Polecał mi portal mp.pl żebym tam się wzorowala.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jestem cały czas zmęczona, niewyspania i sfrustowana, a na dodatek jak dziecko je co chwile to piersi nie zdaza się wypełnić i to jest błędne koło. Je mało to mało się "produkuje" i znowu zje mało bo więcej nie będzie.
    Ja bardzo walczę odciagam i cuda juz robie, ale cały czas mam pod górkę z karmieniem. I ostatnio faktycznie musiałam trochę zwiększyć mm. Niby ok 50 ml ale jednak.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 50ml na posiłek to moje dziecie by tylko rozwścieczyło :) u nas na noc idzie 210ml plus cyc i jeszcze szuka wiecej.... :) i tak spi 3-5h, a w dzien to tak co 2-3h cycka cyca po minimum 30min

aaaaga lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma nową ksywke "pączek w maśle " ;)

chcebycmama, magda sz, sylwucha89, Laura, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, aaaaga, Maniuś, zabka11, Amberla, Zetka, Katarka, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lys, wiem co czujesz jeśli chodzi o kręgosłup :-(
    dla mnie to też masakra. Jeszcze pół biedy w dzień jak już rozruszana jestem, ale w nocy mam tak wszystko ściągnięte, spięte, ze nie nie jestem w stanie podnieść jej z łóżeczka. Dlatego mi to na rękę, ze spi z nami i karmię na leżąco. Zmieniam tylko strony, co też dla mnie łatwe nie jest. A wydaje mi się, czy ty zamawialaś sobie masaż? Pomogło coś? A może mi się to śniło...

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=64289

Na końcu artykułu informacje nt soków owocowych w diecie niemowląt.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka z ta herbatka to mój pomysł. Nie bardzo wiem co mam robić bo trochę mnie to meczy juz. Nawet ostatnio zapisywał am jak mała je i ile i czego żeby pokazać lekarce. I wyszło mi 14 karmien w ciągu doby! Co prawda to był jeden z jej najgorszych dni. Ale mimo wszystko. Co do ilości pokarmu jest ok nie je za dużo (a tak sądziłam bo jest jednak Kluśka) tylko ta ilość posiłków.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka a probowalas ściągać laktatorem po karmieniu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przeczytałam "malinową" sypialnię :) ale bym malin z ogródka zjadła :)

Lys mnie też naparza kręgosłup, czasem boje się że odmówi mi posluszeństwa i upuszczę małą, dziś ją lulałm 45 min takie 7kg non stop dzwigać to jest cios dla pleców, nie wiem co będzie dalej jak ona będzie większa i większa...

Dodałam do multiramy zdjęcia Mai- teraz jest jak powinno :) zawsze brakowało mi tam czegoś. Teraz biorę się za foto w albumie, trzeba uzupełnić.

jesslin87, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka u mnie poza tym ostatnim kryzysem piersi są pełne, nie ma problemu z mlekiem. Właśnie jak dziecko często je to mleka produkuje się dużo bo jest stymulacja.

Z rozszerzeniem diety zamierzam się jeszcze wstrzymać. Póki z kp idzie dobrze i zaczęła lepiej przybierać to mi rozszerzanie przeszło ;-) Jakoś nie widzę póki co swojego dziecka jedzacego marchewkę itp, zbyt mała jest jeszcze. No ale zobaczymy jak się będzie nam kp układać bo póki co jest spoko i oby tak zostało :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no ja tak samo w nocy karmie. Kurde miałam zamówić masaż do domku nawet namiar wzięłam od Pauli tylko wiecznie coś mi stoi na przeszkodzie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja no ja tak samo w nocy karmie. Kurde miałam zamówić masaż do domku nawet namiar wzięłam od Pauli tylko wiecznie coś mi stoi na przeszkodzie.
    A widzisz, czyli jednak dobrze coś kojarzyłam. Ja tez znalazłam u siebie namiar na panią masażystkę, która nawet do domu przyjeżdża i też masochistkę z siebie robię zamiast się umówić.

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam po karmieniu(ale malo). Czasem musze tez odciagac i jej dawać bo księżna absolutnie nie zje cyca. Stąd wiem ile je. Ale przystawiam jak tylko się da.
    Mam wrażenie ze im więcej się nad tym zastanawiam to jest gorzej. Tylko te noce to masakra. No i tym sposobem mała śpi sporo z nami bo mi się nie chce jej co chwile odkładać.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też rozszerzanie diety przeszło. Upatrywalam w tym jakiejś nadziei na nasze problemy ale niestety ukł. pok mojego dziecka nie jest gotowy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego poniedzialku ! :)

4c2375389a176221med.jpg

Migotkaa, apaczka, magda sz, lys, Laura, sylwucha89, 5ylwia, Aska87, witaminkab, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, AgaSad, aaaaga, zabka11, Maniuś, Amberla, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam zamiar uczyc malego jesc z butli, ale jestem za leniwa, zeby zabrac sie za sciaganie. W sumie byloby super gdyby chociaz zjadl 20-30 ml na poczatek, wiec powinno pojsc szybko, no i co z tego :)
    Witaminka co za durny lekarz larmisz dziecko cyckiem, to i w cyckj bedzie mleko. Jak sie zaczynasz zamartwiac o nie, to zaczynaja sie problemy. Przez 4 m-ce karmisz dziecko i mu mleka nie brakowalo, wiec dlaczego teraz mialoby zabraknac. Przestan o tym myslec tak duzo. A jezeli chodzi o rozciagniecie zoladka, tonsie zastanawiam, czy udaloby Ci sie przetrzymac mala choc 0.5 godz., moze jak bedzie bardzo glodna tonzje wiecej. To taka luzna mysl. Mnie sie zdarzalo przetrzymac mlodego ze dwa razy prawie dsie godziny, bo przysnelam i mi sie godziny popitolily. On plakal uspokajal sie, a ja tylko sie zastanawialam o co mu chodzi, przeciez przed chwila jadl. Pozniej jak sie przycycal, to myslalam, ze nie skonczy jesc ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Nie moglam uspac malej , zasnela po 1.00 - od paru dni zamiast gugac popiskuje , i tak jej sie to podoba ze caly czas to robi takie spiewanio-piszczenie , im wyzszy ton tym lepiej - wolalam jak gadala sobie w lozeczku ;-)

Umowilam sie z mezem ze on tej nocy mial miec warte u malej a ona wstala po 9.00 wiec meza juz nie bylo - farciarz !

mojemu przyczepie karteczke 0n ;-) "0na i 0n , niebo i grom... lalala" z jakiegos serialu to chyba byla ta piosenka ;-)

A moj bedzie "zabka" hahahaha ;)

0na88, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się teoria z rozjedzeniem hehe. Mi babka w por laktacyjnej też chciała wmówić, że moje dziecko da się rozjeść. Taaa jasne. Musiałbym ją chyba na siłę karmić. Jakoś mi te teorie nie pasują do karmienia piersią na żądanie.

jesslin87 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kp a duzo wody pijecie?

jesslin87 lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ