X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    My po spacerku, odwiedzilismy siostrę mama wypiła kawkę zabrała piękny śliwkowy lakier plus do tego złoty błyszczacy a co niech będzie świątecznie na pazurkach:)

My jak mieliśmy rozszerzać jedzenie to akurat soki były na ostatnim miejscu, tak zaleciła nam pedriatra, on bardzo niechetnie pije, wode czy herbate też więc chyba pozostanę na wodzie żeby się przyzwyczajał, je jarzyny więc myśle ze soki nie są mu niezbędne do życia, pózniej będa owoce więc takii mam schemat dla mojego dziecka

A co do złotych rad, to sorry ale moje dziecko i ja decyduje:)

magda sz, Pulpecja, Katarka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Co do lekarzy pediatrów doradzających w kwestii laktacji - moim zadaniem to niestety ale nie te drzwi. Lekarz pediatra zna się głównie na leczeniu dzieci i ewentualnym doradztwie dla dzieci zdrowych ( z tym też nie jest aż tak znowu różowo) ale nie na laktacji i karmieniu piersią - wg mnie tutaj trzeba korzystać z doradców laktacyjnych ale też tych certyfikowanych IBCLC. Lekarze nie za często mają o tym pojęcie niestety, bo w dużej mierze to nie ich działka. Apaczka, ja osobiście bardzo cenię p. Piątkowską, bo zwykle nie opowiada głupot - powiedziała Ci, że to strajk przy piersi i że przejdzie i przeszedł, a nie jakieś tam rozjedzenie :-D
    Dokładnie, Piątkowska od razu wiedziała o co może chodzić a tamta babka nie miała bladego pojęcia. Nigdy się nie spotkała z tym, że kilkumiesięczne niemowlę nie chce jeść będąc zdrowe . Ja się czasem zastanawiam czy za jakiś czas nie zrobić kursów na doradce laktacyjnego. Po moich przejściach mam już trochę wiedzy praktycznej ;-)

Agaata, Migotkaa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, z tymi kursami świetny pomysł. W Szpitalu św. Zofii w Poradni Laktacyjnej pracuje pani doktor, która jest doradcą laktacyjnym właśnie. Podobno jest bardzo dobra.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam nadzieję że miałaś bardzo ubłocone koła w wózku ☺

Aska87, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dokłądnie tak jak pisze Aga,

ludzie to są jednak buraki, nikt Cie nie przepusci, zero zrozumienia, ja to się tylko zastanawiam jak Wy jezdzicie z dzieciakami autobusem?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hmm Paula, to u mnie w sumie to jest podobne tylko drobniejsze i trochę jakby mniej... Niestety, coś tam podrażnia nasze dzieciaki i zapewne to jakaś pokarmowa kwestia :/ czym będziesz to pielęgnować?

Edit: Teraz dopiero dokładnie to zobaczyłam na Twoich zdjęciach bo inaczej odchyliłam monitor - jednak u mnie to nie to samo - Hubert ma na skórze coś w rodzaju kropek o średnicy pół milimetra w większości w kolorze skóry, niektóre lekko czerwone.
    Tak czy inaczej, jakie zalecenia co do pielęgnacji tego dostałaś?

Teściowa poleciła mi SVR TOPIALYSE, ale na razie dałam mi próbki La roche, nie pamiętam serii, nie mam pod ręką. I do kąpieli i do smarowania. Zaraz wychodzę na wigilię, teściowa zostanie z maluchem to jeszcze raz go poogląda.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Teściowa poleciła mi SVR TOPIALYSE, ale na razie dałam mi próbki La roche, nie pamiętam serii, nie mam pod ręką. I do kąpieli i do smarowania. Zaraz wychodzę na wigilię, teściowa zostanie z maluchem to jeszcze raz go poogląda.

A faktycznie, moja sąsiadka używa tego dla swojego dziecka, która jest uczulone chyba na wszystko - mówi, że bardzo dobrze im się sprawdza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety szłam chodnikiem :) a w autobusach/tramwajach jest zwykle ok, zawsze ktoś mi pomaga z wózkiem żeby wnieść czy znieść chociaż radzę sobie sama, miejsce też mi często zwalniają na wózek. Ale w kolejkach w sklepie nigdy mi się nie zdarza że toś mi ustąpi, sporadycznie kasjer zawoła albo sama muszę się domagać. W sobotę w kerfie przy kasie pierwszeństwa jakaś babka płaciła na 3 karty plus bony itp... za każdy razem chowała portfel i szukała go w torebce, w myślach ją torturowałam, w końcu mąż nie wytrzymał i po 5 minutach mówi do mnie -chodz do kasy obok bo umrzemy tu ze starości przez tą pizdę. Babka zrobiła minę srającego kota. Nie wiem czy ludzie są głupi, czy udają że nie widzą czy robią to specjalnie, a może mają gdzieś małe dzieci?

aaa zapomniałam napisać że ten burak powiedział że "powinnam zostawić w domu dziecko a nie iść z nim do apteki" odpowiedziałam taa chyba z choinką...choinka się zajmie dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:26

AgaSad, Pulpecja, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja wczoraj byłam w Rossmanie, stoję w kolejce, nagle przyszedł Pan i mówi "zapraszam" i otworzył kasę. Oczywiście nikt mnie nie zauważył, wszyscy się rzucili, na co Pan mówi: "Państwa z dzieckiem zapraszam" :-) Miło mi się zrobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:31

magda sz, aaaaga, jesslin87, lys, zabka11, Katarka, Paula_071, Maniuś, Amberla, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U nas dzisiaj ciężka noc.. nie chciało mi się iść pod laktator więc wzięłam małego do cyca i to był błąd.. 3 godziny trwało karmienie, zabawa i usypianie.. Nigdy więcej :) Normalnie wstajemy ok 2 ja idę się doić, mąż karmi małego, jak wracam po 30 min to już śpią..
    Żabka, ja też zrobiłam coś dla siebie :) siostra powiedziała mi we wtorek, że wyglądam jak szympansica i mam przyjść na wosk (nie ma to jak szczerość). Zrobiła mi wosk, hennę i regulacje brwi, parafinę na dłonie i hybrydę :) Taka siostra to skarb :)

zazdroszcze takiej siostry - może ją pozyczysz? ;-)

5ylwia, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata mi się wydaje że w Rossmanie jacyś złoci ludzie pracują albo mają taki przykaz bo jak byłam w ciąży to często sami proponowali kasowanie poza kolejką.. wszędzie powinno tak być..

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie w ogóle jest akcja że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, przy wejściu jest plakat, widziałam w większości rosmanów w jakich byłam. Wszędzie tak powinno być :)

Lady Savage, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w rossmanie teraz maja chyba taka polityke i naklejki wlasnie nawet widziałam wisza i na drzwiach i na kasach ze kobiety w ciazy maja pierszenstwo, nie wiedzialam ze z malymi dziecmi tez sie liczy :) ja jeszcze nie trafilam na kolejke w rossmanie to nie skorzystalam :) zawsze pusto jak ja ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:51

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Moja tez uważa że ręką jest super ciekawym zjawiskiem.
    A ja zaraz idę się położyć mała właśnie przysypia. W nocy znowu się budziła co 1,5 h a nadranem to już co h. Rozmawiałam ostatnio z lekarka i mała ma nie rozciągnięty żołądek i przez to tak je.bo ona dalej zjada 50- 120 ml na posiłek. Tylko te 120 to zjada bardzo rzadko o wtedy jest chwile spokój. A tak to chce jeść co 1.5h-1h właśnie ale po troszkę. Zwariować można. Nie wyspałam się tym sposobem od porodu. I kurcze nie wiem jak to zmienić. Może oszukiwać trochę i dawać herbatę i potem więcej zje na raz? Jak myślicie?
    Bo oprócz tego że mnie to wkurza to dr mi powiedziała ze to zagraża mojej laktacji. A to mnie bardziej niepokoi :(

jak bedziesz podawac herbatke to nie zje wiecej na raz, bo herbatka troszeczke koi glod, wiec niekoniecznie mala bedzie po niej bardzej glodna, moja jak pije herbatke, to potem zjada mniej mleka.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałyśmy pół dnia :-/

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam was i czekam na znajomą, ma wpasc na kawkę i poznac Klarę ;-)
    wlasciwie to jest korepetytorka mojej Julci z angielskiego ubieglego roku, w tym roku juz do nas nie przychodzi, bo ma bardzo duzo zajec w szkole, w ktorej uczy, ale polubilysmy sie bardzo i kontakt utrzymujemy :-)
    ciesze sie ze nas odwiedzi, bardzo fajna zdolna i pracowita dziewczyna :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie spac chce o ja cie krece
    Glodna jestem tez mlody zasnal przy cycu szkoda sie ruszac bo sie obudzi
    Jutro biore od meza auto i wyruszam na shopping z mlodym pod pacha mam nadzieje ze damy rade bo niestety syn typowy facet nie lubi sklepow buuu musze jakies prezenty pokupowac bo jestem w czarnej d... Heheh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Agata, tak to wygląda na brzuchu: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a27701f6cb4.jpg

Na nogach też takie było, aż zmieniło się na takie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f10f986d8d8f.jpg
    Skąd ja to znam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 17:06

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Katarka ostro reaguj, u mnie też w rodzinie te super rady... powiedziałam że do końca 6 miesiąca będzie tylko i aż moje mleko, nie po to walczyłam o laktację, dużo je ładnie przybiera więc nie będę na siłę jej uszczęśliwiać. To MOJE dziecko i zrobię jak mi podpowiada matczyna intuicja. No i dawno nie słyszałam że mam dać soczek czy coś.

Byłam po receptę na Viburcol kropelki i w aptece, jaka akcja :/ kolejka jak 150 wiec zapytałam 1 babki w kolejce czy mnie przepuści bo mam tylko jeden lek na receptę i dziecko mi się zgrzeje, ta się uśmiechnęła że tak, no to czekam, jak była jej kolej to ta się nawet nie popatrzyła tylko marsz do kasy....no to myślę dobra stara ruro idę po Tobie. Za nią stał facet ok 50tki. widać że alkoholik. Podchodzę do kasy a ten mnie popycha że co ja sobie myślę że tak się wpycham gdzie moja kultura. Myślałam że go zabije, aptekarka zaczęła mnie przepraszać że mnie nie zawołała wcześniej, wszystkie baby z kolejki zaczęły tego typa wytykać i najeżdżać na niego.. ja powiedziałam mu że zapytałam się głośno czy zostanę przepuszczona a ten że miałam się tylko zapytać czy lek jest a nie kupować... Co za huj myślę, jak odchodziłam od kasy to przejechałam mu wózkiem po butach. Ten mało nie wyskoczył z tych butów. Wyszłam szybko i spierdzieliłam do domu żeby nie wylazł z apteki i nie szukał mnie. Burak

Madzia co za ludzie! ;/ Nie rozumiem ... no nie rozumiem ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej dziewczyny czy Wasze maluchy leżąc na brzuszku mają otwarte dłonie? Bo moja ma ciągle w piąstki i nie wiem czy to ok?

moja też tak ma :)

Ewa123, jesslin87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ