SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:W Rossmanie w ogóle jest akcja że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, przy wejściu jest plakat, widziałam w większości rosmanów w jakich byłam. Wszędzie tak powinno być
prawdatez tak jest u mnie w rossmanie
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Ale mnie teściowa wkurwiała ;/
Rozmowa mojego Rafała z nią przez telefon:
-> no cześć mamo, muszę kończyć bo muszę jeszcze umyć lodówkę i naczynia
-> a to Weronika tego nie może zrobić
-> nie,
-> to co na cały dzień robi w domu, że nie może i ty musisz
-> inne rzeczy np. zajmuje się Zuzią
-> i co nie potrafi posprzątać ;/
-> potrafi ale ma inne obowiązki
-> ona powinna sprzątać, gotować i zajmować się dzieckiem
no nie kur.. ;/ i może co jeszcze ;/ -
Moja tesciowa jaka jest taka jest,ale jezeli chodzi o to to zawsze jest za mną i zawsze pyta czy piotrek pomaga,czy i ze jak cos to jej mówic a ona juz sobie z nim pogada. Tescie ogólnie zawsze są bardziej za mną.
Tesciowa potrafi wkurzyc bo ma strasznie głupie pomysły, ogólnie tołku nie mateść jest bardzo fajny
Miałam podawac dla Poli dzisiaj w butli sciagniete mleko..nie da rady:/
Dałam o 7 rano zjadła z cycka, potem ok 11 75ml z butli, o 16 40ml i butli nie chciala a tuliła sie strasznie do cycka,brała do buzki moja bluzke..no i wez ? Dalam jej tego cycka..ile to te w sumie 115mlona tyle powinna na raz zjesc a nie w ciągu tyli godzin. Jak dałam cyca to Boze kochany tak sie wtuliła..
Postanowiłam ze bede robic tak że po prostu dam jej zjesc z cycka i jak poczuje ze juz tak mniej jje bardziej sie bawi, tzn ze tak dojada, to wtedy zabieram cycka wtykam smoka, no i działąAni razu nie ulała:) Musze mojego żarłoka nauczyć umiaru.
I wiecie co ? przez tą dzisiejszą sytuacje przeraża mnie myśl o zaniknięciu pokarmu..bo jak sama bede odstawiac to stopniowo jakos przechodzic,a jak nie daj Boze zaniknie a widzialam co dzisiaj sie dzialo to dziecko mi sie zagłodzi..;/ Jaki ten cycuś jest dla niej ważny.. -
AgaSad wrote:Lady a przepraszam co Twój Rafał powinien robić wg teściowej.. tylko pracować tak? ja pierd.. sorki ale co za baba!!
Powinien jako mężczyzna nic nie robić, bo jest facetem ;/ obiadek mu trzeba podać, i on po pracy ma siedzieć i odpoczywać, oooo długo walczyłam z tym tokiem myślenia u Rafała, myślałam, że każdy facet tak myśli, ale nie ;/ dzisiaj jak słyszałam tą rozmowę (bo było na głośno mówiący) to wiem, że ona go tak wychowała, i jakieś problemy ze sprzątaniem to nie jego wina, tylko takiej gatki przez telefon, -
Lady, u mojego męża też jest taki układ w domu, ze teściowa wszystko robi, podaje jedzonko itp, nie widziałam w życiu żeby teść cokolwiek zrobił. Zresztą w moim rodzinnym domu było podobnie, takie pokolenie chyba. Ale u nas w domu nawet nigdy kłótni o to nie było, po prostu razem mieszkamy i razem odpowiadamy za porządek. A skoro ja czegoś nie zrobiłam, to widocznie nie mogłam lub nie miałam czasu. I jak moja teściowa próbowała mnie uświadomić że to do kobiety należy to jej wprost powiedziałam, ze w naszym domu panują inne zasady i już. Przede wszystkim nie chcę żeby moje dzieci patrzyły na taki układ, że pan i władca odpoczywa, a żona lata z motorkiem w tyłku i wszystko ogarnia.
niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
U mojego w domu tak samo teściowa 99% robi, tak się zastawiam to od czego jest teść? tylko nerwy szarga. Jak się jest razem to uważam że podział obowiązków fifty fifty. W końcu jest równouprawnienie. Rączki facetom do dupki nie przyrosły więc tak samo mogą robić jak i my, nie każdy może umie gotować ale w zamian może robić co innego żeby tylko kobiete odciążyć. Mój jest pedantem jeżeli chodzi o sprzątanie, ale w kuchni klapa więc no ja już gotuję a on np. prasuje itp.
Karolina moja też tylko cyc, ja już nie ściągam bo wylewałam, rano mam cyce kamienie ale ładnie mi ściąga. Jestem uzależniona od karmienia piersią, też nie wyobrażam sobie szybkiego odstawienia, uwielbiam patrzeć jak ona taka wtulona sobie je i mruczy, teraz tak się wtula jak już wie do czego rączki służą że mogłabym się patrzeć i patrzeć godzinami. Druga sprawa ona butelki nienawidzi... problem że nie mogę wyjść nigdzie, no trudno.jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż jest jaki jest ale współczuje serdecznie przyszłej żonie szwagra... chociaż z niego taki ruchacz ze moze nie znajdzie żony. Oby nie życzę nikomu takiego męża. Nic nie pomaga teściowej w domu i jeszcze drze się na nią, ciągle chodzi naburmuszony i obrażony na cały świat, myśli że jak ma kaloryfer i bice to już wszystko mu się należy. Jak teściów zabraknie to spierdzielimy daleko bo pewnie zostanie nam na głowie.
-
magda sz - niezła akcja w aptece.najbardziej podobalo mi sie to, ze przejechalas mu po girach hahaha
czy wasze dzieci tez tak rzucaja sie lezac na brzuchu? moja nie utrzyma glowy dlugo, bo zaraz rzuca sie na piąstki swoje, a jak nie moze do nich sięgnąc, to wbija glowę w matę i probuje gryżć....to chyba dziasła jej tak daja w kosc???
i zauwazylam, ze jka tylko poloze ja na brzuszku to od razu rozklada rece i robi sie jak lodeczka, buja sie na samym brzuchu - nie wiem czy to ok...... -
Magda- ja tez to uwielbiam! Nie myslalam ze naprawde bede tak lubić karmić piersią, wczesniej myslalam sobie ze karmienie to uwiązanie, zakazy, 0alkoholu itp. ale chcialam karmic ze wzgledu na dziecko, a teraz ? grom z tym wszystkim! Moja zje z butli jak musi,ale widze ze to nie jest to co by chciala..
Jak ją zostawiam z rodzicami to nie ma problemu z jedzeniem, zawsze ladnie jje, co najsmieszeniejsze, u mojej mamy zje jednym tchem z butli, a jak ja daje to się bawi, jakby wiedziala ze od babci cyca nie dostanie i nie ma wyboru
U moich tesciow tez jest tak ze wszystko robi tesciowa, a tesc tylko patrzy
U moich rodziców juz jest inaczej, tato i posprząta i obiad zrobi jak musi:)
Ja swojego meza tezt ego nauczylam -
gdzieś ostatnio czytałam o tym bujaniu na brzuszku że to taki kolejny etap u dzieci... ile w tym prawdy nie wiem
a co do teściowych to ja też słysze ciągle to samo jak mąż gada przez telefontylko że mój mąż sam sobie robi jeść bez sprzeciwu, o sprzątaniu trzeba przypominać ale jak już zacznie sprzątać to robi .... tylko teściowa nie umie tego zrozumiec jak można tak wykorzystywać jej kochanego jedynaka
a u niech w domu też teść chyba wiecej robi niż ona królowa
zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zabka mój też często rzuca się na swoje piąstki na brzuszku, chyba że zobaczy coś bardzo interesującego to potrafi naprawdę długo utrzymać główkę..
Kurcze chciałam go wcześniej położyć bo ma wpaść kuzynka a ten zasnął sobie o 18 i naładował baterie.. ale muszę powiedzieć że jest dziś mega grzeczny, taki wyciszony, wszystko jest na tak dziś.. tylko coś biedny zaczął ulewać - oby to nie był początek jakiegoś choróbska..
zabka11 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa - odsypiasz ?
u mnie zarowno u moich rodzicow jak i tesciow jest dokladnie taki uklad ze baba robi wszystko , u nas jak narazie jest inaczej choc jak siedze teraz z dzieckiem w domu to jednak wiecej obowiazkow domowych ja przejelam ... jak pracowalam to maz zazwyczaj byl wczesniej w domu i on cos szykowal w miare jego mozliwosci na obiado-kolacje - teraz ja to przejelam.
Ubralismy choinke, ale dziecko w sumie srednio zainteresowanaja za to zrobilam sobie drinka - nadal mecze ta flaszke i podziwiam choinke - konca tej flaszki nie widac
Lady Savage, magda sz, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:magda sz - niezła akcja w aptece.najbardziej podobalo mi sie to, ze przejechalas mu po girach hahaha
czy wasze dzieci tez tak rzucaja sie lezac na brzuchu? moja nie utrzyma glowy dlugo, bo zaraz rzuca sie na piąstki swoje, a jak nie moze do nich sięgnąc, to wbija glowę w matę i probuje gryżć....to chyba dziasła jej tak daja w kosc???
i zauwazylam, ze jka tylko poloze ja na brzuszku to od razu rozklada rece i robi sie jak lodeczka, buja sie na samym brzuchu - nie wiem czy to ok......
Też a przy tym jak pupe wysoko podnosi xD Rafał się śmieje, że rzuca nią szatan xD -
małaMyszka wrote:Nadrobiłam Was trochę...
Nie spałam od 3:20... Wzięłam małego do łóżka po raz pierwszy!!!!! Spaliśmy do 10:20 karmiąc się co chwilę. Wysypalam fusy z ekspresu, odkurzacz zapchalam, bo fusy mokre, zrobiłam sobie śniadanie to suka mi ukradła kawał szynki z chleba! Muszę kupić teściowi jakiś zestaw kosmetyków, muszę kupić kilka kolorowanek dla 3 latki tylko gdzie takie rzeczy się kupuje?!!! Iść na pocztę wysłać te kolorowanki, ba! Wczoraj kupiłam se / nam kanapę i kuźwa muszę rozwalić tą śmierdzącą zdechłą starą landare, a no i prezentację na niedzielę muszę ogarnąć....małaMyszka lubi tę wiadomość