X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chyba mam jelitowke. Kotluje mi sie w brzuchu i mi nie dobrze. Wszyscy w rodzinie maja, babcia mi sie posrala a ja do niej poszlam zachecona gadka ciotki ze to zatrucie. Na drugi dzien kuzyn, potem dziewczynki siostry, teraz mama. A dzis bylam u tesciowe i dwa dni ona tez. Szkoda ze mi nie powiedziala tego zanim wlazlam z dzieciakiem a wlezc musialam a raczej wpadlam jak furia bo wyobrazcie sobie zadzwonila do mnie szwagierka.
    Moj maz jest w 1/6 wlascicielem domu, szwagierka ma 1\6 a tesciowa reszte. Dom mieszkalny to dwa mieszkania w jednym mieszka tesciowa w drugim szwagierka. Trzecia czesc to czesc gospodarcza i moj maz ma tam sklep i warsztat. No wiec i on i siotrzyczka uzytkuja wiecej niz maja.
    Czesc na dzialalnos mozna latwo fizycznie wydzielic jest osobny wjazd brama to jest jakby dobudowane. Kiedys tesciowa to wynajmowala a odkad ma to moj Krzys to stracila te pieniadze. No Krzys jej dal kilkanascie tys. Okazalo sie ze tesciowa ma dlugi, jest hipoteka. No wiec mowie do Krisa wydzielamy sie. Robimy osobna ksiege wieczysta niech mama Ci przepisze ze swojej czesci bo ja tam zlotowki nie wloze zeby mi komornik to zlicytowal.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzis przyszla decyzja o wydzieleniu i siostra zadzwonila do mnie z awantura. Siedze sobie u kosmetyczki piluje pazuty a tu telefon. I ona z twarza do mnie ze jakim prawem ze za moimi plecami ze jak to. A potem : weszlas do rodziny i mieszasz malpo:))))

Wiec spokojnie wstalam, otrzepalam pazury i dawaj na wlosci. Tesciowa wiedziala co sie szykuje i juz biedna miala lzy w oczach. No nie bede streszczac ale ona nie wie na kogo trafila.
    Nie podnioslam glosu ani jej nie obrazilam, absolutnie. Natomiast jej uswiadomilam ze owszem to byl moj pomysl i jestem zywo zainteresowana tym zeby ten dom nie przepadl i zrobie wszystko zeby ten dom nie przepadl. Bo jak komornik sprzeda to ona za te pare tysiecy nie kupi mieszkania a ma dwoje dzieci. A mij maz ma gdzie mieszkac i sklep przeniesie w jeden dzien. A w ogole to moim zdaniem tesciowa powinna przepisac na nich swoja czesc bo jak oczy zamknie to odrzuca spadek i dlug a tak zeby przyjac dom beda musieli prrzejac dlug. I mama powinna miec dozywocie bo z takim lokatorem komornik nie zlicytuje domu i moze nie wyladuje na bruku. I ta porade prawna ma ode mnie za darmo w prezencie swiatecznym.

A swoja droga to ten moj maz nieogar mogl to zalatwic inaczej. Jak to wyglada weszlam do rodziny, jestem mila dla tesciowej, nagle jakies podzialy, darowizny. No sama bym powiedziala ze lowczyni posagow. Hahaha

Paula_071, magda sz, Pulpecja, zabka11, jesslin87, mamasia, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz przeboje Ofka!

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady co Ty za glupoty opowiadasz ze ludzie sie poslubie zmieniaja, co to obraczka arabelli? Ludzie sa jacy sa, poprostu czasami sa tego swiadomi i to zmieniaja a czasami ida w zaparte i te bledy powtarzaja wciaz.
    Jak masz takie przekonania z dziecinstwa to idz na terapie. Wiem co mowie bobsama w chuj kasy zaplacilam zeby zrozumiec ze jestem dorosla a moi rodzice nie sa winny wszystkiemu. Ze sama teraz odpowiadam za siebie i jestem swiadoma. Tego ze to tez zwykli ludzie i mogli popelniac bledy.

No i miec wyjebane na wszystko na co kiedys sie telepalam, ze mi zwiazek nie wyjdzie, ze mnie ktos zostawi, ze ....bezcenne.

Pulpecja, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Hej. Chyba mam jelitowke. Kotluje mi sie w brzuchu i mi nie dobrze. Wszyscy w rodzinie maja, babcia mi sie posrala a ja do niej poszlam zachecona gadka ciotki ze to zatrucie. Na drugi dzien kuzyn, potem dziewczynki siostry, teraz mama. A dzis bylam u tesciowe i dwa dni ona tez. Szkoda ze mi nie powiedziala tego zanim wlazlam z dzieciakiem a wlezc musialam a raczej wpadlam jak furia bo wyobrazcie sobie zadzwonila do mnie szwagierka.
    Moj maz jest w 1/6 wlascicielem domu, szwagierka ma 1\6 a tesciowa reszte. Dom mieszkalny to dwa mieszkania w jednym mieszka tesciowa w drugim szwagierka. Trzecia czesc to czesc gospodarcza i moj maz ma tam sklep i warsztat. No wiec i on i siotrzyczka uzytkuja wiecej niz maja.
    Czesc na dzialalnos mozna latwo fizycznie wydzielic jest osobny wjazd brama to jest jakby dobudowane. Kiedys tesciowa to wynajmowala a odkad ma to moj Krzys to stracila te pieniadze. No Krzys jej dal kilkanascie tys. Okazalo sie ze tesciowa ma dlugi, jest hipoteka. No wiec mowie do Krisa wydzielamy sie. Robimy osobna ksiege wieczysta niech mama Ci przepisze ze swojej czesci bo ja tam zlotowki nie wloze zeby mi komornik to zlicytowal.

O jacie, ale się porobiło.
    Też ostatnio miałam jelitówkę umierałam 5 dni i się cieszyłam jak głupia, że Zuzię zaszczepiłam przeciwko rotawirusom, bo swojego rotawirusa sprzedałam dalej Rafałowi. A Zuzi nic nie było :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Lady co Ty za glupoty opowiadasz ze ludzie sie poslubie zmieniaja, co to obraczka arabelli? Ludzie sa jacy sa, poprostu czasami sa tego swiadomi i to zmieniaja a czasami ida w zaparte i te bledy powtarzaja wciaz.
    Jak masz takie przekonania z dziecinstwa to idz na terapie. Wiem co mowie bobsama w chuj kasy zaplacilam zeby zrozumiec ze jestem dorosla a moi rodzice nie sa winny wszystkiemu. Ze sama teraz odpowiadam za siebie i jestem swiadoma. Tego ze to tez zwykli ludzie i mogli popelniac bledy.

No i miec wyjebane na wszystko na co kiedys sie telepalam, ze mi zwiazek nie wyjdzie, ze mnie ktos zostawi, ze ....bezcenne.

Cieszę się Twoim szczęściem :)
    Ja wolę te "full kasy" przeznaczyć na coś innego. Jeśli można nazwać tak te 200 zł z zasiłku co zostaje ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam jakies becikowe, oszustwa i inne nie wzbudzsja emocji. Nikt nie wymyslil idealnego systemu prawnego. Nawet jak ktos mnie oszuka to coz przykro ale w przyrodzie musi byc rownowaga. Ja sama nie wiem jak bym postapila jakby ktos inny mnie wychowal albo w innych okolicznosciach. Wiec luz...

Bardziej sie boje wojny, choroby, wypadku, ze nas rozdziela. Reszta to chuj,,.

magda sz, Pulpecja, zabka11, jesslin87, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam Mai jacuzzi, kupilan basen 84 cm do brodzika 80cm wiec jest tak upchany ze mozna sie opierac i woda sie nie wylewa, Maja szalala jak ryba w wodzie jak ogarnela ze to juz nie wanienka z ikea :) jacuzzi kosztowalo 14 zl :) smierdzialo ale wymylam kilka razy froshem, przeplukalam i git. Polecam jak ktos ma plytki brodzik jak ja.

Ofka bardzo dobrze zrobilas, kiedys Ci podziekuja. U mnie w rodzinie podobna sytuacja ale troche bardziej skonplikowana. Jak bym Ci napisala na priv to moge liczyc na jakas odpowiedz? Moja mama juz sie wybiera do prawnika i wybiera i pewnie trzeba bedzie to zrobic tylko od czego zaczac... Mam Twojego maila chyba

Lady Savage, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hit naszego wieczoru dzis https://www.youtube.com/watch?v=2dJF2O8QVQo
    Patryk sie zakochał w piosence i tez bedzie Macho :) wszystkie dziewczyny w piaskownicy bedzie na rude kędziorki wyrywał hehe :)

Lady Savage, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala basen z kulkami tylko od ktoregoo miesiaca...

Madzia pisz jasne moze pomoge. Za wynagrodzenie przyjme torebke kure.

magda sz, zabka11, jesslin87, Maniuś, Paula_071, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    niecierpliwa - odsypiasz ? :)

Nie Kochana, ani w glowie mi spanie. Ciezki dzien mam dzis i nie chce Wam tu smecic. Od 11 na krok nie moglam sie ruszyc, bo od razu ryk, najchetniej tylko raczki, rano wstala wczesniej, potem na drzemkach nie umiala porzadnie odespac, troche cisnela kupe, ostatecznie poszla mala po 19, jak bylam na zakupach, wracajac juz na klatce ja slyszalam jak placze, ale jak tylko mnie zobaczyla to rogal ;) Teraz juz spi, ciekawe jak dlugo. Nie umiem sie wstrzelic z jej posilkami, bo ok 18 zjada duzy posilek ok 150 ml i potem juz nie chce, po 20 zjadla 60 ml i padla, ale potem budzi sie w nocy i nie wiem jak to rozwiazac.

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Ty wiesz, że u mnie dzisiaj podobne cyrki z tym płakaniem jak próbowałam się ruszyć. Nie chciał spać od rana do 14.00, tylko czaił, czy jestem w pobliżu. Na spacerze zasnął i później dosypiał w sumie 3 godziny. Teraz już śpi, ale też się denerwował jak go położyłam i wyszłam. Na lęk separacyjny to chyba jeszcze jednak za wcześnie... ;-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj się budziła jak odchodziłam na krok. Znalazłam zaj.... sposób i przespałyśmy razem pół dnia na kanapie. Wprawdzie w ramach obiadu była tylko kiełbasa na szybko wstawiona do piekarnika, a syf jak był tak jest, ale przynajmniej pospała jak człowiek. No i ja też. Ale to chyba taki okres, że mamusia jest ważna. Moja wieczorem też marudzi dopóki ja jej nie przytulę, chociaż mąż robi co może, żeby ją uśpić. Mogę sobie czytać, oglądać, ale mam być blisko.

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis mala ogolnie byla marudna. Tyle bylo spokoju , co spala, a tak to bujak be, mata po 2 min be i ryk, masakra...
    Znajoma byla, to mala non stop na raczkach, potem kapiel i o 20:30 zasnela w koncu.
    Pouczylam sie z Julcia na jutrzejszy spr z matmy, teraz czas dla matki - ide na 'kuchenne rewolucje' ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kończę gotować buraki i muszę coś z nimi zrobić, tzn. wypadałoby zetrzeć, bo mamy mielone od teściowej, ale taaak mi się nie chce. Może pokroję? Będą ok?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, dobrze powiedziane. Ja już kiedyś pisałam, ze pochodzę z bardzo trudnej i dysfunkcyjnej rodziny. Ja sobie z tym sama poradziłam, odcięłam się od złych emocji i nie mam żalu. Moja siostra nie potrafi do końca sobie z tym poradzić, nie raz już jej mówiłam, żeby na terapię poszła, ale chyba się tego boi.

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ofka, dobrze powiedziane. Ja już kiedyś pisałam, ze pochodzę z bardzo trudnej i dysfunkcyjnej rodziny. Ja sobie z tym sama poradziłam, odcięłam się od złych emocji i nie mam żalu. Moja siostra nie potrafi do końca sobie z tym poradzić, nie raz już jej mówiłam, żeby na terapię poszła, ale chyba się tego boi.
    Bo na terapii sciagasz majtki i zostaja emocje. Musisz je przezyc jeszcze raz juz jako dirosla. Niektorym jest latwiej tak jak jest. Ja nie chcialam.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Bo na terapii sciagasz majtki i zostaja emocje. Musisz je przezyc jeszcze raz juz jako dirosla. Niektorym jest latwiej tak jak jest. Ja nie chcialam.

Fajny psycholog, który leczy poprzez seks, i jeszcze na tym zarobił. Ja za żadne pieniądze obcemu facetowi majtek nie ściągałam

Griszanka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Dokładnie. Tylko, ze ją to spala od środka i bardzo bym chciała, żeby raz na zawsze się z tym uporała. Ja mam dużo silniejszy charakter, jestem spokojniejsza i bardziej świadoma siebie. Za to jako nastolatka nie radziłam sobie zupełnie. Właściwie to powinnam pójść na terapię, zeby się pozbyć emocji związanych z tym okresem, bo nawet głupio mi wspominać jaka durna byłam :-/ no ale któż nie popełnia błędów?

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Fajny psycholog, który leczy poprzez seks, i jeszcze na tym zarobił. Ja za żadne pieniądze obcemu facetowi majtek nie ściągałam
    Hmmm, myślę Lady, ze Ofka nie do końca to miała na myśli...

0na88, magda sz, jesslin87, apaczka, Paula_071, Maniuś, Katarka lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2713 2714 2715 2716 2717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ