SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Ale ton w jakim to pisze, po co te przekleństwa, po co te głupie alegorie, nie można tego powiedzieć właśnie jak dorosły człowiek, tylko jak gimnazjalista.
takie coś może mieć tylko osoba inteligentna z szerokim horyzontami i dystansem do siebie, swoich wad, życia i otaczającego świata
( tylko nie popadnij w samozachwyt:P hehe
lys, Pulpecja, magda sz, zabka11, jesslin87, apaczka, niecierpliwa, aaaaga, agatka196, Aska87, Paula_071, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Lady wyluzuj metafora jak każda inna. Wypowiedź w stylu Ofki - nigdy nikomu tutaj nie przeszkadzała. Trzeba mieć dystans do siebie i do świata bo inaczej nas to pochłonie. Grunt żeby iść do przodu.
zabka11, jesslin87, niecierpliwa, aaaaga, Maniuś, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aaa.. Ona - ja też zawsze wieszam na choince cukierki
a Rafaello ubostwiam
mója ukochana słodycz
dostałam w prezencie na Mikołaja i Narazie twardo się trzymam i nie ruszylam.. Byle do Wigilii
A i u mnie też w Wigilię prezenty przynosiła Gwiazdka;) może tak jest po krakowsku?0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Laura tam w koszyku masz po prawej opcje wysyłki - za wszystkie trzeba zapłacić przedpłatą online. Odebrać możesz w :ruchu, paczkomacie, na poczcie, w punkcie, kurier moze Ci przyniesc albo mogą wysłać ekonomicznym pocztą, jak wybierzesz opcje to podliczy Cię ile masz przelać i przeniesie na stronę banku albo paypala czy dotpay. Ja wybrałam kuriera bo chciałam szybko
no i było mega szybko.
Tylko licz się z tym że za każdą sztukę przy wyborze kuriera liczą sobie 1,80 zł ...głupie to no ale jak zależy na szybkości to nie ma co ryzykować z pocztą, czy zapchanym paczkomatem.
Masz kod rabatowy co się wpisuje w koszyku przy produktach? Taniej wychodzi duzo
Potem klikasz Zamawiam i odsyła do przelewów.
Laura lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak Wy dajecie jeszcze radę z koszem Mojżesza? Kurcze, ja przełożyłam Huberta już jakieś półtora miesiąca temu, bo on zrobił się mocno ruchliwy i bałam się, że z tego kosza wypadnie - nogi zakładał na brzegi tego kosza, wiercił się tam i już dla mnie to niebezpiecznie wyglądało. W sumie to on nie ma jeszcze 6 kg, ale ten kosz przy 4,5 kg już mi się za mały wydawał.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Fajny psycholog, który leczy poprzez seks, i jeszcze na tym zarobił. Ja za żadne pieniądze obcemu facetowi majtek nie ściągałam
Ofka to fakt chyba najtrudniejsze w tym wszystkim jest zmierzenie sie ze swoimi emocjami. Czlowiek czasami nie wie jak sie oklamuje. Ja mam cudownych rodzicow, w domu nie bylo alkoholu ani awantur, ale tez w jakims stopniu mnie skrzywili. Niestety bledow w wychowaniu sie nie uniknie.
A to co pisze Lady, skoro ma poczucie, ze akt malzenstwa w jej zyciu zmieni cos na gorsze, to tez jej sprawa. "Jej cyrk, jej malpy". Choc cos w tym jest, a moze to tylko zbieg okolicznosci. Sama znam pare, ktora zdecydowala sie na slub po 25 latach wspolnego zycia, wspolny dom, dorosla corka. Na slub zdecydowali sie ze wzgledu na kwestie formalne, informacje w szpitalu w razie wypadku kwestie dziedziczenia itp. Pol roku po slubie sie rozeszli. Wszyscy byli zaskoczeni, bo bhli swietna para, ale co poradzic, cos sie zepsulo.Pulpecja, AgaSad, magda sz, zabka11, Lady Savage, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ona nie tylko Twój, mojego od 40 min próbuje uśpić mąż.. mąż walczy żeby miał smoczek w buzi a mały walczy żeby wypchnąć smoczek i ręce m.. i tak walczą aż mały pada i śpi:).. od 3 dni go tak usypia..
0na88, magda sz, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, współczuję Wam tej walki o zaśnięcie. Ja dzisiaj wyjątkowo pierwszy raz miałam problem, bo Młody płakał jak go odkładałam - w końcu go przytuliłam i zaczęłam lekko bujać, marudził jeszcze, ale zaczął zasypiać już mi na ramieniu. 15 minut go bujałam i już mnie frustracja brała, bo nie wiedziałam kiedy zaśnie. Nie wiem co będzie jak on zacznie mi numery odstawiać z zasypianiem, bo się boję, że moja cierpliwość nie zadziała jak powinna. Zwykle wieczorem jestem już zmęczona i czekam na to jego zaśnięcie jak na zbawienie.
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam w końcu prezenty dla Mai od mojej mamy pod choinkę:
Stwierdziłam że na szumisia już za pozno, ostatnio jak ryczała to włączyłam telefon z suszarką i nic pomogło za to jak zobaczyła żywą suszarkę to się uspokoiła więc chyba szumiś też by nie pomógł- no chyba żeby wiało na nią ciepłe powietrze
Do zachęty raczkowania za jakiś czas
http://allegro.pl/vtech-migoczaca-hula-kula-do-raczkowania-nowosc-i5796973809.html#tabsAnchor
to wiadomo do memłania, jak byłyśmy w kafejce dla dzieci to sobie upodobała
http://allegro.pl/oball-kuleczki-miekka-grzechotka-gryzak-pilka-i5580435808.html
a to do jazdy samochodem.. plus kropelki viburcol i moze dojedziemy do babci na święta bez histerii..
http://allegro.pl/bright-starts-zawieszka-pszczolka-gra-swieci-52147-i5856863311.html
Zastanawiałam się nad garncuszkiem klocuszkiem ale z tego co pamiętam mój chrześniak ogarniał to jakoś po 1,5 roku życia, fajne sa piramidki do kąpieli i budowania wieży ale to myślę jeszcze z pare miesięcy. No i nad pianinkiem myślałam ale ona w łóżeczku śpi od 24 do 4/5 rano a w dzień nie ma mowy... także chyba nie ma co. Szczeniaczka uczniaczka ma, ludu chyba znam już wszystkie zabawki dla dziecizabka11, 0na88, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ja sie upajam wieczorem, a jutro jak zwykle nie bede mogla zwlec sie z lozka.
Jutro zamierzam isc do spowiedzi, bo w przyszlym tyg beds juz tlumy. mam nadzieje ze wytrwam do swiat bez grzechuchoc z moim mezem u boku nie bedzie to takie latwe, bo mnie non stop wkurza!
Lady - jestem przekonana, ze Ofka nie chciala ciebie urazic, od zawsze ma taki styl pisania,po prostu ma dystans do siebie i swiata i ja osobiscie jej tego troche zazdroszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 23:40
jesslin87, Weridiana, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Ona nie tylko Twój, mojego od 40 min próbuje uśpić mąż.. mąż walczy żeby miał smoczek w buzi a mały walczy żeby wypchnąć smoczek i ręce m.. i tak walczą aż mały pada i śpi:).. od 3 dni go tak usypia..
Niezla metoda usypiania
Choc wierze, ze Wam nie jest do smiechu. Oby jak najszybciej sie to unormowalo. -
Magda sz- fajne prezencciki dla Mai. Ja dostalam to pianinko i mala troche zainteresowana, ale nozkami jeszcze nie kopie w nie i chyba jej przewiesze na jakis czas na boczna sciane lozeczka, zeby je widziala.
magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość