SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:Ja bym chciala basen z kulkami tylko od ktoregoo miesiaca...
Madzia pisz jasne moze pomoge. Za wynagrodzenie przyjme torebke kure.
Wlasnie, juz jakis czas temu mialam Ci powiedziec, ze Bazalt poszukiwal prawnika, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
wstalismy i my:) o 5 właczylo sie Szymonkowi gadanie wiec była dyskusja poczym zasnał i przed 8pobudka:)
niecierpliwa cudowne zdj, a ostatnie faktycznie najlepsze, tyle emocji w nim:)
na życzenie zabki wklejam foto moich nocnych wypocin:)
Pulpecja, magda sz, niecierpliwa, lys, Weridiana, 0na88, Laura, Maniuś, jesslin87, witaminkab, mamasia, zabka11, sylwucha89, małaMyszka, Martucha86, Katarka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Lady z calego serca Cie przepraszam za moja otwartosc i przeklenstwa. Pozostale rowniez.
Wiem ze mi jezor lata jak lopata, ze nie kazdy lapie moj zart.
Nigdy nie namawialam nikogo na terapie raczej chetnie dziele sie tym ze bylam poniwaz to uratowalo moje zycie i teraz jestem powazna.
Czesto mamy tu rozne zdania na temat dzieci, na inne zyciowe tematy. Ale sie szanujemy. To sobie cenie.
Gdybym nie miala podobnego zyciowego doswiadczenia z ojcem alkoholikiem (teraz moj maz jest alkoholikiem wiec to czego sie boisz) nigdy bym nie pozwolila sobie na to zeby sie odezwac w temacie...
Pulpecja, magda sz, Laura, Maniuś, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej! my wyspani się bawimy
nasze dziecko jak ma dobry dzień samo zasypia, ostatnio kupiliśmy projektor z pozytywka to sie patrzy na ten sufit i w koncu sam zasnie więc współczuje Wam tego usypiania ...mam nadzieje ze moje dziecko pod tym wzgledem sie nie popsuje... tylko caly pic nas polega na tym ze musi wypic butelke bo po cycku zasypia tylko przy karmieni a przy probie odlozenia oczy jak 5zl
a i wasze dzieci tez mówią ciagle mama? Patrykowi wczoraj przy kapieli tata paznokcie obcinał a ten na mnie taki błagalny wzrok i "mamo nie" <lol> takie to swiadome było a my z męzem w smiechwiem ze raczej za bardzo nie zdaje sobie sprawy co tam mowi ale fajnie to wyszlo
magda sz, witaminkab, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie karmienie dziecka to jest osobista porazka. Jestem juz tym wykonczona psychicznie, ostatni tydzien te pory i porcje byly plus minus takie same, a od wczoraj zas sie wszystko posralo ;( Dzis wstala o 7.40 i o 8.30 juz zaczela marudzic z glodu, do 9.30 trwala walka pt jestem glodna, ale nie zjem. Zlamac sie juz nie zlamie, od 2 tygodni cycka dostaje tylko w nocy, a i tak mysle o zastapieniu go butelka, wiem ze to wiecej roboty, ale moze wtedy uda sie wypracowac jakis staly system. Juz namet mysle o zatrudnieniu doraznie na pare dni jakiejs poloznej? Moze ktos taki by nam pomogl, moze trzeba Julke odseparowac ode mnie, dzis znowu deprecha mnie dopada. 3 Miesiace wiecznego szarpania sie o jedzenie. Porazka kompletna na calej lini ;(
Dziekuje za mile slowa w imieniu Julki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 09:42
-
Agaata moja mata ma możliwość spięcia krawędzi tak by powstał kojec ale wydaje mi się że dla silnego dziecka nie będzie to problem za to widziałam wiele typowych mat kojcow. Np canpol ma takie w ofercie. To kółko co psioszka będzie kupować tez ciekawe.
Agaata lubi tę wiadomość
-
Psioszka jak czytam, ze macie dzien w dzien te same godziny karmienia, zjada taka sama ilosc mleka, to dla mnie to jest jakies science fiction. Kuzwa juz tak dobrze bylo mala zjadla jak czlowiek, moglam wyjsc na spacer na 1,5h bo najedzona nie robila w wozku afery i zasypiala. Nie chce jej znowu karmic na spiocha, bo musi sama sygnalizowac glod. Do dupy z tym wszystkim. Sorry ale musialam sie wygadac.
-
Niecierpliwa piękne foteczki! Jejku ale Ty się umęczysz z tym karmieniem:( ale Juleczka tak ładnie wygląda na zdjęciach, wcale nie widać że ma jakiekolwiek problemy z jedzeniem czy mało przybiera.. Może z tą położną nie jest zły pomysł, a może ktoś z rodziny? U mnie np moja mama potrafi przetrzymać Patryka kilka godzin bez jedzenia i jak ona jest to zawsze ma odpowiednio długie przerwy i wtedy je dłużej a nie co chwilę..
Aska to Twój już mówi mama?? mój gada tylko po swojemu ale czasem mówi przeciągłe nieeee:)
Migotka śliczne paznokcie!! też chcę takie!!!niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Agaata moja mata ma możliwość spięcia krawędzi tak by powstał kojec ale wydaje mi się że dla silnego dziecka nie będzie to problem za to widziałam wiele typowych mat kojcow. Np canpol ma takie w ofercie. To kółko co psioszka będzie kupować tez ciekawe.
Lys, dzięki zaraz popatrzę.
To kółko od Psioszki jest fajne, ale nie dla mojego dziecka. On nie uleży tak w jednej pozycji w takim kółku, nie chcę mu zabierac możliwości tarzania się, przekręcania na boczki, leżenia na brzuszku itp, więc u mnie to się nie sprawdzi. Poza tym on nie chce leżeć w leżaczku w jednym miejscu i przekręca się na brzuch, kombinuje, a w końcu zaczyna płakać, więc to nie da rady raczejTeż mam spinane krawędzie ale to zbyt mało niestety. Popatrzę te kojce.
-
Powiem Wam, ze z perspektywy czasu niczego tak nie zaluje jak tego, ze wybralam kp, gdy Julka na samym poczatku nie umiala zlapac cyca, jadla tylko butelka, a ja postanowilam walczyc o kp, gdybym stala przed takim wyborem raz jeszcze to bez zastanowienia wybralabym mm, ale zjadla mnie presja otoczenia - jak to piersia nie karmisz, mm chcesz podawac...
-
no juz od jakiegos czasu tak sobie sylaby łączy ale raczej nie jest to swiadome, chociaz momentami wydaje mi sie ze dobrze wie co mowi
a maz to wykorzystuje jak mowie zeby poszedl z nim sie pobawic to ten "ale on ciebie wola"
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny, która z was ma konto na stronie zusu ? Chcialabym załozyc ale czy ja cos zle rozumiem czy to trzeba isc do placówki ?