SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja ssałam prenalen tabletki na gardło dla kobiet w ciąży. ale powiem szczerze,że musiałam się trochę zmuszać, bo smak okropny (mocno czuć malinę, a potem zioła).
ja słyszałam,że na gardło to gorące mleko z miodem i odrobiną masła. kiedyś próbowałam i smakowało całkiem przyjemnie i łagodziło ból.małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Bosa obiecuję że napiszę od razu jak było... Teraz chyba przeniosę się do sypialni i pójdę spać... Żeby nie myśleć nie gdybać nie denerwować się...
bosa lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Witam dziwczyny.
Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu bo dostałam dość mocnych brązowych plamień. Pech chciał że byłam u brata w odwiedzinach i jestem w przypadkowym szpitalu. Całe szczęście z dzidzią wszystko dobrze ma już 82 mmmiałam dostać dzisiaj wypis ale po porannym obchodzie ordynator zabrał mnie na badanie i stwierdził dość miękką szyjkę macicy muszę zostać tutaj do piątku.. Mam nadzieję że będzie dobrze ale bardzo się boję.
Gratuluję udanych wizyt i czekam na relacje z jutrzejszych
Trzymaj się ciepło i wracaj do formy!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Madzia80 wrote:Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia.
Madzia bądź dobrej myśli, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Bardzo często po amnio wychodzi, że wszyściutko jest w porządku.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewuszki. U mnie tak sobie troche klopotow w rodzinie, nie bede tu zasmucac...od trzech dni jem tylko ziemniaki duszone w smietanie i popijam mlekiem. W ciagu 3 dni wyzlopalam 2 litry, przed ciaza tylko.do kawy... slub juz za 9 dni wlasnie ogladam top gun, piosenka z tego filmu to nasz pierwszy taniec:)
małaMyszka, lys, mamasia, magda sz, Maniuś, zabka11, psioszka11, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ja nie mogę prawie nic jeść, jak czuję jakiekolwiek mięso to mam odruch wymiotny. Ubranie 36 zaczynają na być na mnie za duże. Jem tylko sery, owoce, warzywa...
Któraś pisała coś o sokach grejpfrutowych - nie ma czegoś takiego w kartonach i butelkach. Kiedyś byłam wielką fanką grejpfrutowych i wiem, że są co najwyżej tylko nektary.
Za 1,5 h mam badanie genetyczne. Byłam spokojna, puściłam w niepamięć ostatnie badanie usg ale teraz zaczęłam się stresować...
Paula mam nadzieję, że szybko wróci Ci apetyt. A co ze świeżymi sokami grejpfrutowymi?
http://www.marwit.pl/pl/produkt_1_9_Swiezy_sok_grejpfrutowy.html
Trzymam kciuki za badanie!psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kolacyjka zjedzona (fasolka po bretońsku)
Oficjalnie ogłaszam, że nie mam żadnych pasujących spodni. Ciążowych jeszcze nie kupowałam, bo czekam na przesyłkę od siostry z ciuszkami ciążowymi. Może akurat coś się znajdzie co będzie pasować, a jak nie to kurcze czekają mnie zakupy. A ja nie cierpię zakupów.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam to samo- spodni nie zapne :p
Ja cytologie i czystosc mialam na 1 wizycie na nfz
Z badnian oprocz tego mialam:
-morfologia
-glukoza
-mocz
-toxo
-tsh
-wr
-hcv
-hiv
-grupa krwi
-znowu tsh i ft4 (na poczatku ciazy tsh-5, ft4-11, dzisiaj tsh-1,5 a ft4-14,5) idealnie!!!,juhu!
Jakie badania inne niz ja mialyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:42
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z genetycznego. Wszystko dobrze:))))) Dziecię piękne, proporcjonalne, wszystkie parametry w normie. I zdjęcie mam takie jak Zabka
Dziecię najpierw grzecznie leżało, ale potem zaczęło harcować
Lekarz powiedział, że jednak nie podejmie się oceny płci, bo to wszystko jest takie malutkie, że za 4 tygodnie może się okazać czymś innym. W każdym bądź razie wszystko było tak dobrze, że nie było najmniejszych podstaw by robić test PAPPA, więc z niego zrezygnowaliśmy. Ulga niesamowita
Cytologię miałam w 7 tygodniu prywatnie, więc nie wiem jak jest na NFZ.
Na gardło również polecam Prenalen i płukanie wodą z solą.niecierpliwa, Kkarolinaaaa, mamasia, magda sz, lys, Maniuś, zabka11, psioszka11, 0na88, małaMyszka, 5ylwia, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kkarolinaaaa wrote:Ja mam to samo- spodni nie zapne :p
Ja cytologie i czystosc mialam na 1 wizycie na nfz
Z badnian oprocz tego mialam:
-morfologia
-mocz
-toxo
-tsh
-wr
-hcv
-hiv
-grupa krwi
-znowu tsh i ft4 (na poczatku ciazy tsh-5, ft4-11, dzisiaj tsh-1,5 a ft4-14,5) idealnie!!!,juhu!
Jakie badania inne niz ja mialyscie?
Glukoza.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.