X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam babydream z rossmana i jest super a zapach? cudowny! - bobaskowy ;p

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Dziś badania prenatalne o 15.15. Czas się niemiłosiernie dłuży i z godziny na godzinę denerwuję się bardziej.Mam nadzieję, ze z naszym dzidziusiem wszystko w porządku.Ach jak bym chciała aby był już wieczór.Mogłabym cieszyć się z pozytywnego badania i oglądać zdjęcia mojego maleństwa!Trzymajcie kciuki plissssssss!

A co do smarowania brzuszków to póki co ja smarowałam się oliwką johnson&johnson a teraz zamierzam przerzucić się na ziaję.Bo można jej używać od 4 miesiąca.

Adam komunikuje z kuchni, ze śniadanie gotowe więc uciekam póki co ale jeszcze do Was wrócę ;)

Miłego dnia, udanych wizyt i do później :)

Maniuś, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, lys, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 ja dostałam od teściowej już chwilę temu krem przeciw rozstepom z tej serii http://oczekujac.pl/2012/07/m-pharmaceris-dla-mlodej-mamy-do-szpitala.html
    bardzo fajny, dobrze sie wchłania,i jest bezzapachowy:)początkowo smarowałam tylko biodra, teraz smaruje brzuszek bo pisze ze od 4 miesiąca:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wczorajszych zajeciach "Aktywne 9 miesiecy" mega zadowolona:) super ćwiczenia, grupa 5 osób, podobno dojdą jeszcze 2 brzuchatki ale wszystkie mniej więcej jednakowo do 20 tygodnia ;) bardzo dużo ćwiczeń na plecy, kregosłup, prowadząca dziewczyna ma ogromną wiedzę, wykupiłam sobie karnecik i będę śmigać 2 razy w tygodniu:)

KasiaeN., 0na88, magda sz, małaMyszka, 5ylwia, Aga89, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smaruje brzuch, posladki, biodra i piersi zwyklym balsamem ujedrniajacym do ciala Venus z rossmana, jest tani i super sie wchlania, jestem z niego bardzo zadowolona, choc nie cierpie sie smarowac i nigdy wczesniej sie nie balsamowalam ;)

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciocie bardzo dziękujemy za wsparcie!

Jestem właśnie po badaniach z maluszkiem wszystko dobrze tak szalał na usg że lekarz nie mógł go zmierzyć :)

Plamienia całkowicie ustały więc dzisiaj wracamy do domku :)

Napisze wieczorem trzymam kciuki za wizyty!

0na88, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, 5ylwia, lys, Aga89, mamasia, zabka11, psioszka11, Maniuś, gosia.b, bosa, Paula_071 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Sylwucha :)

miło czytac dobre wieści z rana , 3 mam kciuki za dzisiejsze wizytujace .

KasiaeN., małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - zgadzam się z tobą. Ja za kilka dni zaczynam 16 tc, a mdłości i wymioty jak były tak są.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyyy:)
    Poduszka przyszła o 9 rano i jeszcze godzinę z nią pospałam :) no i jest super, nie za wielka, nie za twarda, nie za miękka, śpi się super, mąż będzie zazdrosny że już nie będę go tak przytulać i włazić na niego w nocy jakby był moją poduszką :) Wypełniona nie wiem jak to określić ale przyjemne i nie trzeszczy jak to bywa w niektórych. Teraz siedzę na niej żeby odciążyć kręgosłup :) do tego jest fajne etui i taki wałeczek dla dzidzi do spania na boku.
    Idę kupić dziś ciśnieniomierz, te moje bóle głowy to chyba wysokie ciśnienie bo mam czerwone oczy, popękane żyłki w oku :/ zawsze miałam 110/60 a w ciąży 130/80 boje się myśleć jakie miałam ostatnio.

Brzusio smaruję 2x dziennie babydream fur mama z rosmana i jestem zadowolona.

Sylwia super info z rana :)

Migotka takie zajęcia są w klubie fitness czy gdzie je wynalazłaś? Chciałabym pójść na coś takiego ale mam różne dni raz lepiej, raz wymioty i wez tu kup karnet :)

małaMyszka, lys, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie :D
    Uzupełniłam wykresik i mogę przejść do konkretów.
    Dzidzia będzie na 100% po mamusi, bo była bardzo leniwa i uparta :D nie chciała się odwrócić na badaniu, żeby sprawdzić NT :D. Mamy dzisiaj 6,54 cm co pokazuje na 12+6, czyli idealnie :D termin porodu się nie zmienił - 14 sierpnia 2015 r. Jeśli dobrze odczytałam USG to obwód główki to 1,8 cm, przezierność karkowa mierzona trzy lub cztery razy 0,12; 0,14; 0,12 , ale dr wpisała 0,14 chyba z tego względu, że było najlepiej ułożone.
    Następna wizyta 5 marca, będzie cytologia i poznamy płeć :D ale będą jaja :D - mam nadzieję hihihihihihiihihih

Nie umiem okazać mojej radości, bo przepełnia moje serce i od wizyty mam banana na twarzy.

Jeśli chodzi o następne badania, to dr powiedziała, że wyniki mam aż za dobre i z 5 min myślała, co mi zlecić... Ale standardowo morfologia i mocz oraz FT4.
    Tym razem dla samej siebie zrobiłam TSH - 1,751 a FT4 - 16,45

Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale jak tylko wyszłam z gabinetu, pomyślałam, że na następną wizytę kupię mojej gin kosz upominkowy (kawa, herbata, słodkości i miśka). Może i jest jeszcze za wcześnie, ale ta kobieta jest tak niesamowita, że serce się samo do niej rwie.

magda sz, 0na88, Katarka, 5ylwia, lys, niecierpliwa, Aga89, mamasia, zabka11, futuremama, KasiaeN., psioszka11, Maniuś, gosia.b, bosa, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no i widzisz niepotrzebnie się stresowałaś musi być super :) Mi się dziś śniło że byłam na USG i dziecko było takie piękne- dziewczynka, ewidentnie było widać jej mała mysię :) ciekawe czy to prawda heheh
    Ale normalnie było widać wszystko, rysy twarzy, każdy paluszek no i była taka idealna :) Jak okaże się dziewczynką to jestem prorokiem :)

małaMyszka, zabka11, psioszka11, Maniuś, gosia.b, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz, znalazłam w klubie fitnes, zbierali dziewczyny na grupe noi sie utworzyła, ja chodzę razem z siostrą:) myśle, że bedzie znas fajna grupa bo dziewczyny otwarte, pani trener sie nas cos dopytuje więc są też pogawędki w czasie cwiczeń:) w póżniejszych tyg obiecała nam że nauczymy się dobrze oddychać co pomoże nam przy porodzie:)

magda sz, niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w snach zawsze śniła się dziewczynka, ale czuje chłopca, już nie mogę się doczekać a nastepna wizyta dopiero 27 lutego, mam nadzieję, że bedzie widac:)

psioszka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda hehe podobno sny interpretuje sie odwrotnie -zobaczyzmy czy sie sprawdzi :)

MalaMyszka - gratuluje ! :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też czuje chłopca a tu taki sen :) no ciekawe ciekawe. Koleżanka na połówkowym dowiedziała się że będzie dziewczynka a wczoraj w 33 tyg że jednak chłopak :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to tak jest niestety, że z dziewczynki jeszcze do konca moze zrobic się chłopak, ale na odwrót juz nie:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja wlasnie jem sniadanie.
    Cisnienue spadło. Na szczescie, choc jeszcze puls jest dosc wysoki.
    Zbieram sie do pracy. Jeszcze dzis i jutro i weekend.

Dziewczyny jakich kremow uzywacie na brzuszki?
    Chciałam wczoraj cos sobie kupić ale palmers mi śmierdzi (mimo iz uzywalam go w poprzedniej ciazy) , bielenda i lirene jskies wodniste, mustela cholernie droga.... Co kupić ?????

Tu jest fajna analiza polecam:

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Ja używam Babydream z rossmanna, ma fajny skład i jest tani ;)

zabka11, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, super zestawienie:) chyba przerzuce sie na tego rosmanowskiego balsama, jak ten mój sie skonczy:)

5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratuluje:-)
    Nie straszcie! Niech u mnie zostanie ta dziewucha:-)

A ja robie zapiekanke z brokulami:-) mam ochote.

Moj maz kupil mi truskawki mrozone macie jakis pomysl co moznw z nich zrobic? Mam ochote na nie.

Ja smaruje sie oliwka i moje maluchy codziennie tez oliwkuje. Od stop do glow:-) uwielbiam ten zapach.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać i wpadłam rano do Lidla :) ahh te ciuszki!!! Małe rajstopki, leginsy, polarowe dresiki! Cuda :) Kupiłam kilka rzeczy bo nie mogłam się powstrzymać :) Niestety nic neutralnego nie było.. Ale niedługo rodzi moja siostra córkę i przyjaciółka syna więc będę miała na prezenty :) a dla mojego skarba zdążę jeszcze kupić jak będę znała płeć ;)

niecierpliwa, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ