SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ho!
Dziś badania prenatalne o 15.15. Czas się niemiłosiernie dłuży i z godziny na godzinę denerwuję się bardziej.Mam nadzieję, ze z naszym dzidziusiem wszystko w porządku.Ach jak bym chciała aby był już wieczór.Mogłabym cieszyć się z pozytywnego badania i oglądać zdjęcia mojego maleństwa!Trzymajcie kciuki plissssssss!
A co do smarowania brzuszków to póki co ja smarowałam się oliwką johnson&johnson a teraz zamierzam przerzucić się na ziaję.Bo można jej używać od 4 miesiąca.
Adam komunikuje z kuchni, ze śniadanie gotowe więc uciekam póki co ale jeszcze do Was wrócę
Miłego dnia, udanych wizyt i do późniejManiuś, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka, lys, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość
-
zabka11 ja dostałam od teściowej już chwilę temu krem przeciw rozstepom z tej serii http://oczekujac.pl/2012/07/m-pharmaceris-dla-mlodej-mamy-do-szpitala.html
bardzo fajny, dobrze sie wchłania,i jest bezzapachowy:)początkowo smarowałam tylko biodra, teraz smaruje brzuszek bo pisze ze od 4 miesiąca:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja po wczorajszych zajeciach "Aktywne 9 miesiecy" mega zadowolona:) super ćwiczenia, grupa 5 osób, podobno dojdą jeszcze 2 brzuchatki ale wszystkie mniej więcej jednakowo do 20 tygodnia
bardzo dużo ćwiczeń na plecy, kregosłup, prowadząca dziewczyna ma ogromną wiedzę, wykupiłam sobie karnecik i będę śmigać 2 razy w tygodniu:)
KasiaeN., 0na88, magda sz, małaMyszka, 5ylwia, Aga89, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość
-
A ja smaruje brzuch, posladki, biodra i piersi zwyklym balsamem ujedrniajacym do ciala Venus z rossmana, jest tani i super sie wchlania, jestem z niego bardzo zadowolona, choc nie cierpie sie smarowac i nigdy wczesniej sie nie balsamowalam
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane ciocie bardzo dziękujemy za wsparcie!
Jestem właśnie po badaniach z maluszkiem wszystko dobrze tak szalał na usg że lekarz nie mógł go zmierzyć
Plamienia całkowicie ustały więc dzisiaj wracamy do domku
Napisze wieczorem trzymam kciuki za wizyty!0na88, KasiaeN., magda sz, niecierpliwa, małaMyszka, 5ylwia, lys, Aga89, mamasia, zabka11, psioszka11, Maniuś, gosia.b, bosa, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Bryyyy:)
Poduszka przyszła o 9 rano i jeszcze godzinę z nią pospałamno i jest super, nie za wielka, nie za twarda, nie za miękka, śpi się super, mąż będzie zazdrosny że już nie będę go tak przytulać i włazić na niego w nocy jakby był moją poduszką
Wypełniona nie wiem jak to określić ale przyjemne i nie trzeszczy jak to bywa w niektórych. Teraz siedzę na niej żeby odciążyć kręgosłup
do tego jest fajne etui i taki wałeczek dla dzidzi do spania na boku.
Idę kupić dziś ciśnieniomierz, te moje bóle głowy to chyba wysokie ciśnienie bo mam czerwone oczy, popękane żyłki w okuzawsze miałam 110/60 a w ciąży 130/80 boje się myśleć jakie miałam ostatnio.
Brzusio smaruję 2x dziennie babydream fur mama z rosmana i jestem zadowolona.
Sylwia super info z rana
Migotka takie zajęcia są w klubie fitness czy gdzie je wynalazłaś? Chciałabym pójść na coś takiego ale mam różne dni raz lepiej, raz wymioty i wez tu kup karnetmałaMyszka, lys, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie
Uzupełniłam wykresik i mogę przejść do konkretów.
Dzidzia będzie na 100% po mamusi, bo była bardzo leniwa i upartanie chciała się odwrócić na badaniu, żeby sprawdzić NT
. Mamy dzisiaj 6,54 cm co pokazuje na 12+6, czyli idealnie
termin porodu się nie zmienił - 14 sierpnia 2015 r. Jeśli dobrze odczytałam USG to obwód główki to 1,8 cm, przezierność karkowa mierzona trzy lub cztery razy 0,12; 0,14; 0,12 , ale dr wpisała 0,14 chyba z tego względu, że było najlepiej ułożone.
Następna wizyta 5 marca, będzie cytologia i poznamy płećale będą jaja
- mam nadzieję hihihihihihiihihih
Nie umiem okazać mojej radości, bo przepełnia moje serce i od wizyty mam banana na twarzy.
Jeśli chodzi o następne badania, to dr powiedziała, że wyniki mam aż za dobre i z 5 min myślała, co mi zlecić... Ale standardowo morfologia i mocz oraz FT4.
Tym razem dla samej siebie zrobiłam TSH - 1,751 a FT4 - 16,45
Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale jak tylko wyszłam z gabinetu, pomyślałam, że na następną wizytę kupię mojej gin kosz upominkowy (kawa, herbata, słodkości i miśka). Może i jest jeszcze za wcześnie, ale ta kobieta jest tak niesamowita, że serce się samo do niej rwie.magda sz, 0na88, Katarka, 5ylwia, lys, niecierpliwa, Aga89, mamasia, zabka11, futuremama, KasiaeN., psioszka11, Maniuś, gosia.b, bosa, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Myszka no i widzisz niepotrzebnie się stresowałaś musi być super
Mi się dziś śniło że byłam na USG i dziecko było takie piękne- dziewczynka, ewidentnie było widać jej mała mysię
ciekawe czy to prawda heheh
Ale normalnie było widać wszystko, rysy twarzy, każdy paluszek no i była taka idealnaJak okaże się dziewczynką to jestem prorokiem
małaMyszka, zabka11, psioszka11, Maniuś, gosia.b, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
magda sz, znalazłam w klubie fitnes, zbierali dziewczyny na grupe noi sie utworzyła, ja chodzę razem z siostrą
myśle, że bedzie znas fajna grupa bo dziewczyny otwarte, pani trener sie nas cos dopytuje więc są też pogawędki w czasie cwiczeń
w póżniejszych tyg obiecała nam że nauczymy się dobrze oddychać co pomoże nam przy porodzie:)
magda sz, niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Ja wlasnie jem sniadanie.
Cisnienue spadło. Na szczescie, choc jeszcze puls jest dosc wysoki.
Zbieram sie do pracy. Jeszcze dzis i jutro i weekend.
Dziewczyny jakich kremow uzywacie na brzuszki?
Chciałam wczoraj cos sobie kupić ale palmers mi śmierdzi (mimo iz uzywalam go w poprzedniej ciazy) , bielenda i lirene jskies wodniste, mustela cholernie droga.... Co kupić ?????
Tu jest fajna analiza polecam:
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
Ja używam Babydream z rossmanna, ma fajny skład i jest tanizabka11, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Myszka gratuluje:-)
Nie straszcie! Niech u mnie zostanie ta dziewucha:-)
A ja robie zapiekanke z brokulami:-) mam ochote.
Moj maz kupil mi truskawki mrozone macie jakis pomysl co moznw z nich zrobic? Mam ochote na nie.
Ja smaruje sie oliwka i moje maluchy codziennie tez oliwkuje. Od stop do glow:-) uwielbiam ten zapach.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mogłam się powstrzymać i wpadłam rano do Lidla
ahh te ciuszki!!! Małe rajstopki, leginsy, polarowe dresiki! Cuda
Kupiłam kilka rzeczy bo nie mogłam się powstrzymać
Niestety nic neutralnego nie było.. Ale niedługo rodzi moja siostra córkę i przyjaciółka syna więc będę miała na prezenty
a dla mojego skarba zdążę jeszcze kupić jak będę znała płeć
niecierpliwa, magda sz, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość