SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! I ja jestem już po badaniach prenatalnych
Dzidzia pięknie rośnie, wszystkie parametry ma w normie, NT wyszło 1,62, kość nosowa widoczna, także mogę odetchnąć, bo dziś nocka przez stres była zarwana... O płeć nawet nie pytałam, bo podczas badania panowała totalna cisza, dopiero później lekarz wszystko wytłumaczył, ale sądzę, że na tym etapie ciąży raczej oceny płci by się nie podjął
Co do szkoły rodzenia to oczywiście się wybieram, w pierwszej ciąży chodziłam i byłam bardzo zadowolona, także i w tej będzie to dla mnie przyjemny obowiązek
Do smarowania brzuszka stosuję masło palmers, ale jednak konsystencja mi nie odpowiada, więc przy kolejnym zakupie spróbuję babydream rossmanowski, bo dużo dziewczyn go tu zachwala.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i gratulacje tym, które są już po!!!
Aga89, mamasia, niecierpliwa, 5ylwia, 0na88, Maniuś, gosia.b, bosa, małaMyszka, zabka11, lys, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Sana wysłałam Pw odnośnie fb
Karolina a to Ci niedobry mążkebabem się nie chciał podzielić no! ale pewnie w trosce wyłącznie o Wasze zdrowie
Niecierpliwa ja chyba też się skuszę na szkołę rodzenia, ale to tak od 22 tyg. zachęcają się rozglądać - nawet belly tak radzi, a część szkół zaprasza od 25/26 tyg.
Futuremama dobrze, że się nie dałaś zbyć tymi badaniami
A co do obiadu to u nas dziś mielone, ziemniaczki i kiszakichyba wczorajszy obiadk ktorejś z forumek
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja mierze co tydzien, od 3 tyg mam -100 cm +/- 2cm i brzuszek idzie do góry, mierze na wysokości pępka bo talia gdzieś nagle zniknęła, przed ciążą miałam w talii 65-a w pasie ok. 75 więc jest spooora różnica.
Do szkoły rodzenia idę dopiero w maju, w marcu za wcześnie, w kwietniu jedziemy na wakacje więc będziemy się gramolić z wielkim brzuchem w majuniecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja sie kuruje, tabletki na gardło dla ciezarnych mam, rano herbata z cytryna i miodem, teraz mleko z miodem i masełkiem (pycha !) i nigdzie dzisiaj nie wychodze. Dobrze ze tylko gardło, żadnego katatu. Na noc chyba rzuce mokry recznik na grzejnik w sypialni bo jak spałam to sie budziłam nie dość ze z pieczenia gardła to czulam ze własnie powietrze jest strasznie suche..
Na wysokości pępka ok 97cmo ja..a w talii ktora rownież jakos zanika 76! :o
Nie moge pojac jak to działa ze waga stoi w miejscu a cżlowiek puchnie, to takie..nierealne.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ależ wiadomości! Bardzo się cieszę,że wszystkie "nasze" maluch zdrowe. My w poniedziałek kolejna wizyta.
Do szkoły rodzenia też bardzo chcę pójść,ale u mnie też od 20tyg, więc jeszcze trochę.
Szukam również A9M - i też się zastanawiam- zapytam w poniedziałek gin co o tym sądzi.
A do apteki czy rossmanna jeszcze nie doszłam. Ale wybiorę się po te smarowidła.
Co do obiadu to - pomidorowa z wczoraj i zastanawiam się nad spaghetti aglio olio , bo kupiłam ser grana padano w biedronce .A właśnie to może być przepis na obiad dla koleżanki bezmięsnejniecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Psioszka,przeczytałam co to za spaghetti i niestety..czosnek ktory przed ciaza uwielbiałam i dodawałam do wszystkiego, teraz mi nie pasuje..
Mam przerąbane z tymi obiadami, a raczej mój mąż..
P- co dzis na obiad?
K- jajka/ryba/pierogi z truskawkami/ruskie/ pancakes/ spaghetti bez miesne
Ot nasze menu!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jajko sadzone, frytki i sałata
Makaron z tuńczykiem
Naleśniki ze szpinakiem
Często robię - risotto ( przepis: na oleju podsmażam cebulkę w drobną kostkę, do tego wsypuję 2 woreczki ryżu- nie ugotowanego i podlewam to rosołkiem- kostka knorr drobiowa z wodą, trochę z tym roboty,bo trzeba stać i mieszać, i tak podlewasz, aż ryż się rozgotuje na papkę. Na końcu dodajesz ser- parmezan i szczyptę szafranu- piękny kolor, zapach i smak) i do tego sałatkę grecką.
To przepisy bezmięsne, które robię i może się przydadzą.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Szpinak tez uwielbiałam tarty ze szpinakiem,nalesniki,pieroki- teraz tez juz nie przejdzie. Paranoja !
A tuńczyka to chyba lepiej nie jesc cos mi sie wydaje ..
Uwielbiam za to spaghetti carbonara mmmm! po prostu nie dodaje boczku ;pmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Oj to ja waze wieeeecej
Ale tez to jest troche dlatego ze wczesniej duzo pływałam, chodziłam na sekcje pływacka, bardzo duzo jezdze na rowerze no i przez to mam bardzo usmiesnione nogi (co mi sie nie podoba..sa takie masywne..)kiedys mi lekarz powiedziała ze to wlasnie dlatego mam wyzsza wage na którą niewyglądam, ale brzucha nie mialam umiesnionego ;p mam na nim tłuszczyk :p
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://zapodaj.net/ba36d7abd9868.jpg.html
U mnie to wyglada tak, ale po 12 kopytkach
Ja tez mam nogi jak skala, rok jazdy na rowerze dzien w dzien robi swoje, najbardziej nie lubie lydek, ale juz 2 miechy nie jezdze i czuje, ze nogi zrobily sie takie zwiotczaleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:33
mamasia, 5ylwia, bosa, Aga89, małaMyszka, gosia.b, zabka11, Maniuś, sylwucha89, Y lubią tę wiadomość