X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No MalaMyszka gratuluje udanej wizyty!! Teraz czekamy na relacje z nastepnych ;)

Sylwucha super, ze wracacie do domku!

Mi dzis snilo sie, ze plamilam wyobrazcie sobie jak w nocy pedzilam do lazienki :/ wiec tez tlumacze sobie, ze sny tlumaczy sie na opak ;)

Sosik pieczarkowy gotowy potem tylko uturlam kopytka i obiad gotowy. Juz mi slinka cieknie :P

Powiedzcie mi prosze ile kosztuje ten rosmannowy balsam???

małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Powiedzcie mi prosze ile kosztuje ten rosmannowy balsam???

Ok 12 zł ;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje sie bio oel i fajny jest

małaMyszka lubi tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no grosze kosztuje, załapałam się na jakąś promocje za 8,90 czy coś takiego, nie spodziewałam się że tak mi podpasuje, miałam wziąć palmersa a teraz się ciesze że jednak rozum wygrał :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tez sie skusze na ten babydream, ale co lepsze oliwka czy emulsja??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widziałam emulsji więc wzięłam oliwkę, co kto lubi. Pewnie skuszę się też na emulsję żeby wypróbować

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Przepraszam ale nie dam rady Was nadrobić. Widziałam tylko że któraś pytała jak dołączyć do grupy na fb - najpierw musicie dodać mnie do przyjaciółek, później wysłać na priv link do Waszego profilu na fb, ja wysyłam Wam na fb zaproszenie do znajomych i wtedy, po zaakceptowaniu tego zaproszenia, dodaję Was do grupy. Zapraszam :)

Lecę zaakceptować zaproszenia do przyjaciółek :)

Ja miałam wczoraj wizytę, niestety nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że z maluszkiem jest ok :)

Co dziś u Was na obiad? Nie mam żadnego pomysłu co zrobić.

Kkarolinaaaa, zabka11, mamasia, Aga89, psioszka11, Maniuś, gosia.b, małaMyszka, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam emulsje :) Trzeba wypróbować i to i to, tak jak magda napisała-co kto lubi :)

Wiecie jaki miałam sen ?

Ze mąż kupił kebaba i sie ze mna nie chcial podzielic :D

Zetka, zabka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochote na pieczone ziemniaczki i smażone jajka ze szczypiorkiem -wiec to zrobie, bo pomyslów na bezmiesny obiad juz mi brakuje;p

mamasia, psioszka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myslicie o szkole rodzenia?? Ktoras z Was sie wybiera?? A jak tak to kiedy w ogole nalezy o tym pomyslec??

Nesa89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratuluję! :) Super wiadomości! Zazdroszczę, że jesteś już po :) Ja jeszcze ponad 3 godziny muszę czekać ;)

Dziś na obiad gołąbki!!!Właśnie idę obrać ziemniaczki i jeszcze przed wyjściem na badania zjem bo aż mi ślinka cieknie. Niecierpliwa zrobiłaś mi smaka na te kopytka z sosem pieczarkowym mhmhmhmhmhmhm... :D

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czy myslicie o szkole rodzenia?? Ktoras z Was sie wybiera?? A jak tak to kiedy w ogole nalezy o tym pomyslec??

Chyba koło 20 tygodnia. Ja pewnie pójdę :) bardziej dla męża niż dla siebie ;)

niecierpliwa, małaMyszka, amysia lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Cieszę się że maluchy tak pięknie rosną :)
    U mnie bieganina od rana, żeby zaświadczenie od lekarza do umowy załatwić. I wiecie co? Cyrk :D
    Okazło się że nie mogę tak o sobie do lekarza medycyny pracy iśc, tylko pracodawca ma mieć z nimi podpisaną umowę. Na wariackich papierach kierowniczka przyjechała podpisała (ubłagałam zeby w recepcji poczekały bo po czzasie już było). Potem dyskusja z pielęgniarką bo sie upierała żeby jakies badania mi zrobić, bo jak to tylko do lekarza. Wcisnęła nam morfologię, OB i mocz. To stwierdziłam że przy okazji prywatnie sobie swoje zrobię skoro juz mają mi krew pobierać. I nagle afera przy drugiej rejestracji, bo jak jestem w ciązy to OB sie nie robi. Kazała mi się cofnąć do poprzedniej gdzie mi to wpisywali, a tam baba znów na górę. Olałam bo baby durne każą mi biegać. Poszłam na pobranie a ta to samo że musza mi to anulować bo bla bla bla...
    Poprosiłam "dobrze, niech juz Pani to też zbada najwyżej będzie nie takie" i chyba powiedziałam to strasznie błagalnym tonem bo nagle jakaś milsza się zrobiła taka... "babcina" :D

mamasia, małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Ja chcę iść, ale to zapraszają kobiety po 21 tygodniu.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Myszka gratuluję! :) Super wiadomości! Zazdroszczę, że jesteś już po :) Ja jeszcze ponad 3 godziny muszę czekać ;)

Dziś na obiad gołąbki!!!Właśnie idę obrać ziemniaczki i jeszcze przed wyjściem na badania zjem bo aż mi ślinka cieknie. Niecierpliwa zrobiłaś mi smaka na te kopytka z sosem pieczarkowym mhmhmhmhmhmhm... :D

Zleci, zleci i za pare godzin Ty bedziesz wariowac ;)
    Kasia mi tez wczoraj ktoras z Was narobila na nie ochoty i powiem, ze to chyba moj najbardziej wyczekiwany obiad w tym tygodniu :D

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wybieram do szkoly rodzenia - mimo ze nie bede rodzic naturalnie, bardziej o przygotowanie do "po porodzie" mi chodzi ;)

niecierpliwa, KasiaeN., Nesa89, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)Ja już dzisiaj po badaniach:) NT 1,83 , kość nosowa widoczna, maleństwo ma już 6,26 cm. Lekarz powiedział, że wszystko w porządku i nic złego nie widzi:) także bardzo się cieszymy. Fakt, że lekarz nic a nic do mnie nie mówił podczas badania i nie pozwolił wejść mężowi:/ ale podobno to najlepszy specjalista tutaj, więc niech mu będzie skoro powiedział, że z dzieckiem wszystko ok:)

A u ja na obiad robię podudzia faszerowane mięskiem mielonym;)

futuremama, 0na88, niecierpliwa, KasiaeN., zabka11, Aga89, Nesa89, mamasia, psioszka11, bosa, małaMyszka, lys, Paula_071, sylwucha89 lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dzisiaj mam prenatalne i już nie mogę się doczekać, aż zobaczę kruszynkę. Jadę z mężem.

CO do szkoły rodzenia to ja się wybieram, ale u mnie w szpitalu przyjmują po 26tyg. dopiero, więc jeszcze sporo czasu zostało.

Hmm, właśnie zdałam sobie sprawę, że przydałoby się bardziej zadbać o swój brzuch/ciałko. Ja nie cierpię się smarować balsamami. Stosuję jakiś zwykły od czasu do czasu, jak mi się przypomni. No cóż, zaopatrzę się w tą rossmannowską oliwkę i do dzieła.

MałaMyszka gratulacje!
    Wszystkim życzę dziś samych dobrych wiadomości.

KasiaeN., niecierpliwa, Aga89, mamasia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Myszka gratuluje:-)
    Nie straszcie! Niech u mnie zostanie ta dziewucha:-)

A ja robie zapiekanke z brokulami:-) mam ochote.

Moj maz kupil mi truskawki mrozone macie jakis pomysl co moznw z nich zrobic? Mam ochote na nie.

Ja smaruje sie oliwka i moje maluchy codziennie tez oliwkuje. Od stop do glow:-) uwielbiam ten zapach.

poprosze o przepis na ta zapiekankę ;-)
    z truskawek mrożonych koktajl zrób - mniamiiiii ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mierzycie moze obwod brzucha??

Ja dzis pierwszy raz zmierzylam i mam 85 cm, nie mam pojecia ile mialam przed ciaza, bo nigdy nie mierzylam, ale teraz bede to robic z ciekawosci raz w tygodniu ;)

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ