X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a ja się uzależniłam od herbaty z cytryną...
    to źle prawda???

A ja od herbaty z cytryna i miodem to chyba jeszcze gorzej :P
    A miodek ze wsi mi sie konczy :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka tylko uważaj bo czarna herbata w dużych ilościach nie jest zalecana. Najlepsze są owocowe bądź biała herbata :) Ja się postarałam ograniczyć czarną herbatę do 2 kubków dziennie ;)
    A cytryny nie mogę :( Przez ciąże wyostrzyła mi się alergia na cytrusy. Wstarczy trochę cytryny czy mandarynka i już mam wysypkę :(

Kochane macie sprawdzony przepis na kopytka? Przyznam szczerze że kiedyś próbowałam zrobić, wyszły zjadliwe ale to nie było to :(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez lubie czarna z cytryną - zawsze ja rano pije i pomaga mi na mdłosci - pije jendą dziennie.
    ale własnie...musze kupic biała herbatę - na pewno można ją pić ?????

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie tak

800 gram zmielonych ugotowanych ziemniakow
    350 gram maki
    2 jajka :)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    oo frytki własnoróbki ! :) mniam

Ainer wyloguj sie z allegro i jedź do H&M po 39.90 kupiłam leginsy ;-)

w tym problem, że nie mam tu h&m-u . Dopiero jak pojade do mojego miasta rodzinnego mogę poszaleć po sklepac. Jak jestem u rodziców kupuje na zapas, bo wiem że jak wrócę do domu to będzie posucha i tylko internet do dyspozycji ;/

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja od herbaty z cytryna i miodem to chyba jeszcze gorzej :P
    A miodek ze wsi mi sie konczy :(
    z miodem i cytryną piję codziennie wieczorem, na lepszy sen... po niej robi się tak cieplutko... milutko i sen jest lepszy... tylko przed samym pójściem do łóżka dwa razy muszę siknąć... czarną też staram się pić max 2 razy dziennie ale musi być z cytryną... innej nie tknę...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonila do mnie mamuska, ze kupila mi pieczarki czy to nie znak, ze jutro maja byc kopytka z sosem pieczarkowym :D

małaMyszka, 0na88, mamasia, psioszka11, zabka11, lys, Aga89 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis posłanca wysyłam do mojej mamuśki po knedle ze sliwkami - niestety bidulka sie rozchorowała i nie zobaczymy sie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:59

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponawiam pytanie bo nie dostałam odp .. Mozna jest łososia wedzonego na gorąco?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, ponawiam pytanie bo nie dostałam odp .. Mozna jest łososia wedzonego na gorąco?

na innym forum znalazłam: "Jeśli łosoś wędzony jest na gorąco to nie ma zagrożenia, bo mięso przebywa w temperaturze ponad 70 stopni powyżej 20 min, więc zaraza zostanie zabita :))) i mogą go jeść ciężarne "

bzkxskf.png
  • ilonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam zapiekanke warstwa makaronu troche mielonego pieczarki pare brokul i ser zolty do tego sos serowo pieczarkowy i w piekarnik-pojadłam jak byk :-)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

63b363a823.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja dzis posłanca wysyłam do mojej mamuśki po knedle ze sliwkami - niestety bidulka sie rozchorowała i nie zobaczymy sie .
    Toś mi narobiła ochoty na knedle :P Niedobra Ty :P

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    na innym forum znalazłam: "Jeśli łosoś wędzony jest na gorąco to nie ma zagrożenia, bo mięso przebywa w temperaturze ponad 70 stopni powyżej 20 min, więc zaraza zostanie zabita :))) i mogą go jeść ciężarne "

Dziekuje :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziwczyny.

Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu bo dostałam dość mocnych brązowych plamień. Pech chciał że byłam u brata w odwiedzinach i jestem w przypadkowym szpitalu. Całe szczęście z dzidzią wszystko dobrze ma już 82 mm ;) miałam dostać dzisiaj wypis ale po porannym obchodzie ordynator zabrał mnie na badanie i stwierdził dość miękką szyjkę macicy muszę zostać tutaj do piątku.. Mam nadzieję że będzie dobrze ale bardzo się boję.

Gratuluję udanych wizyt i czekam na relacje z jutrzejszych :)

psioszka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha trzymajcie się dzielnie :* odpoczywaj sporo :)

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha, zdrowia i wracaj szybko do domku.
    A ja pospałam, właśnie wstałam,ale muszę dojść do siebie.

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Madzia80 Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. W zeszłym tygodniu lekarz stwierdził u mojego maleńtswa podwyższoną przezierność karkową tj. 4,30. Pozostałe parametry obecne. Nie dało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza gdzie NT 3,60. Pozostałe parametry obecne. Zrobiłam również test pappa gdzie wyszło : wolne bata hcg- 0,623MoM, PAPP-A 1,286 MoM. w przyszłym tygodniu zdecydowałam się na amniopunkcję. Boję się co jest z moja dzidzia.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia80 wiem, że łatwo powiedziec, ale nie denerwuj się za bardzo bo to tylko dzidzi szkodzi... czasem się zdarza, że parametry są podwyższone a dzidzia zdrowiutka jak rybka! Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki!

Magda dzięki za info, napisz koniecznie jak przyjdzie poducha czy jesteś zadowolona:)

A mnie dziś znowu tak głowa nawala, że szok! Od rana cały czas, nic nie zrobiłam przez cały dzień oprócz wstawienia rosołu... no nie mam siły, tylko krążę między sypialnią a kanapą :(

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu spokojnie, wyczytałam to na jakiejś stronie:

"70 procent dzieci z wynikiem między 3 a 4,5 mm rozwija się prawidłowo!"

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Dziewczyny miałam dzisiaj chęć udusić mojego szefa.. w sumie to nadal mam! Głowa mi pęka :( Ja w przeciwieństwie do zabka11 mam niskie ciśnienie.. Przez to pewnie czuję się taka osłabiona i mam zawroty głowy. A wsiadając do pociągu zachowuję się jak nawiedzona ;) walczę o wolne miejsce bo boję się, że stanie w dusznym zatłoczonym pociągu mogłoby się źle skończyć.

Sylwucha89 i Madzia80 wszytsko będzie dobrze :* Trzeba być dobrej myśli :)

Czekam na księdza i właśnie uświadomiłam sobie, że zapomniałam o najważniejszym! O KOPERCIE! Lecę do bankomatu! :)

Miłego wieczoru!

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, sylwucha89, mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ