X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula te normy w tym wyniku sa dla niemowlat czy dzieci, widać po Hb, HCT czy Tsh. Dla dorosłych są inne.
    Głównie martwią mnie obniżone neutrofile, a podwyższone limfocyty bo to świadczy o infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:08

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, może jutro uda mi się podpytać mamę. Dzisiaj zadzwoniłam, ale już śpi :-D

Swoją drogą ja znalazłam coś takiego:

Fizjologiczną normą u niemowląt i dzieci do czwartego roku życia jest przewaga limfocytów nad neutrofilami. W przedziale wiekowym od 6 miesięcy do 2 lat proporcja ta wynosi około 60% limfocytów i 30-33% neutrofilów.
    Podwyższony poziom limfocytów może świadczyć o infekcji wirusowej. Może to potwierdzać również niewielki stan zapalny (nieco podwyższony poziom CRP oraz zaobserwowane przez Panią objawy).
    Należy wziąć pod uwagę aktualnie występujące objawy.
    Dobrym wyjściem byłaby konsultacja pediatryczna oraz powtórzenie wyników badań po 2-3 tygodniach.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agata, jak Ci się uda podpytać mamę to super, a jak nie to nie przejmuj się :) Nie chcę Cię fatygować. Mam nadzieję, że to fizjologiczne, ale z drugiej strony jej ciągle coś dolega, więc może rzeczywiście jest jakaś infekcja. Czekam jeszcze na wynik CRP, ale nie wiem kiedy będzie.

Edit: kurde patrze na potwierdzenie przyjecia zlecenia z diagnostyki i nie ma tam CRP, pominęli grrrrr a tak mi zależało na tym parametrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:23

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Witamy się i my.
    U nas akcja górne jedynki.Nie dość że już mamy dwie dolne to teraz idą górne bo ten sam schemat co 2tygodnie temu.
    Do tego święta chaos goście i mam wieczorno nocny Armagedon.
    Też jestem nas etapie kupienia krzesełka i chciałam takIe z regulacją bo jeszcze Nie siedzi stabilnie.Lys fajne to per coś tam ale cena wysoka chyba że polecasz jakIś konkretny model.
    Muszę się zebrać i w końcu podać ten gluten ale jakoś nie mam przekonania...no i mięso też Już czas.Chyba od stycznia się za to wezmę.

no ja się właśnie zastanawiam nad modelem zero3 i ono do najtanszych nie należy, z resztą jak wszystkie modele peg perego. To caretero bistro też fajne i tańsze

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dzięki Agata, jak Ci się uda podpytać mamę to super, a jak nie to nie przejmuj się :) Nie chcę Cię fatygować. Mam nadzieję, że to fizjologiczne, ale z drugiej strony jej ciągle coś dolega, więc może rzeczywiście jest jakaś infekcja. Czekam jeszcze na wynik CRP, ale nie wiem kiedy będzie.

Edit: kurde patrze na potwierdzenie przyjecia zlecenia z diagnostyki i nie ma tam CRP, pominęli grrrrr a tak mi zależało na tym parametrze

Robiłaś w diagnostyce? Jesli tak i pobrali wystarczajaco duza probke krwi to mozesz podjechać tam, doplacic i zrobia Ci to badanie. Ja tak robilam ze swoimi badaniami.

Edit. Od godziny leze w lozku i próbuje zasnac. Jestem strasznie zmeczona... meza nie ma, bo poszedl grac w pilke. Stresuje sie, bo wyjezdza za 2 tygodnie na tydzien i zostane sama :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:52

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam krzeselko do karmienia z Ikei, a do czasu az stabilnie nie usiadzie to bedziemy sie karmic w lezaczku na polsiedzaco

Katarka cos sie dawno nie odzywala, hop hop co u Was?

Paula_071 lubi tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to caretero rzeczywiście fajne no i cena do przeskoczenia.Poczytam jeszcze o tym.
    A Jeszcze jedno wiem że ten temat niedawno poruszalyscie...fotelik do auta.Czy waszym dzieciom też zwisaja nogi już z fotelika?ja mam wrażenie że on jest już dla niego za mały i niewygodny.Bo jest ta pozycja dla noworodka taka zapadnieta a on chce już siedzieć i ciągle napiera Do przodu na szelki.Wasze dzieci też tak robią?

lys lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja wieczornie

Mój Szymko dzisiaj śpiąco marudny, obudził się przed 18 i do 20 masakra, wszystko beeeee, tylko rączki cacy, usnał by zaraz po 20 ale do 21 nie mogło się mu odbić

Z krzesełkami to jest tak, że cięzko przewidziec ile dziecko będzie w nim chciało siedziec, mój siostrzeniec jakoś do 16 miesiąca, teraz my mamy krzesełko i będziemy z niego korzystać, jest delikatnie regulowane oparcie, myśle ze za kilka tyg mój chłopczyk bedzie siedział, juz nawet kąpać się nie chce na leżaco tylko najlepiej żeby siedział

aaa dzis prawie przekrecił sie z pleców na brzuszek, rączka mu została jedna pod spodem i nie mógł sobie do konca poradzić

Dziewczyny a może jakies uzywane krzesełko, czasem można fajne drozsze znalezc po okazyjnej cenie:)

Amberla biedna niunia, oby szybko przeszło Pauli

małaMyszka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka my mamy troche wiekszy z graco, nie ten typowo niemowlęcy z zagłebieniem i jeszcze sie miesci, nogi juz na końcu, na wiosne napewno trzeba bedzie zakupic nowy

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Lys to caretero rzeczywiście fajne no i cena do przeskoczenia.Poczytam jeszcze o tym.
    A Jeszcze jedno wiem że ten temat niedawno poruszalyscie...fotelik do auta.Czy waszym dzieciom też zwisaja nogi już z fotelika?ja mam wrażenie że on jest już dla niego za mały i niewygodny.Bo jest ta pozycja dla noworodka taka zapadnieta a on chce już siedzieć i ciągle napiera Do przodu na szelki.Wasze dzieci też tak robią?
    Cześć :)
    Mąż fotelika szuka od 3 dni; )!
    Podał mi jakieś dwa modele ale dałam mu wolną rękę przy zakupie i nie wiem czy już wybrał. Jak wybrał to w wolnej chwili napisze jaki model.

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha miło Cie widzieć:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Robiłaś w diagnostyce? Jesli tak i pobrali wystarczajaco duza probke krwi to mozesz podjechać tam, doplacic i zrobia Ci to badanie. Ja tak robilam ze swoimi badaniami.

Edit. Od godziny leze w lozku i próbuje zasnac. Jestem strasznie zmeczona... meza nie ma, bo poszedl grac w pilke. Stresuje sie, bo wyjezdza za 2 tygodnie na tydzien i zostane sama :(

oo nie wiedziałam, że tak można. Jutro przedzwonię i zapytam czy da radę.
    Mi się odechciało spać, czekam aż mąż się odezwie, ale nie wiem czy się doczekam, bo ostatnio dzwoni jak już śpię. Współczuję, samemu ciężko, ale na pewno będzie dobrze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam Was w Nocy albo jutro bo Już oczy mi się kleja.Pan Ząbek Bo taka ksywe ma teraz Leon, śpi więc wykorzystam też ten czas na sen.Dobranoc.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy szukacie fotelików, a ja jeszcze wkładki nie wyjęłam z mojego :-D Dzisiaj ważyłam Huberta i przekroczył magiczną barierę 6kg, dokładnie waży 6010g.

lys, 0na88, jesslin87, aaaaga, Paula_071, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, kąpanie Stasia to ostatnio wątpliwa przyjemność bo podnosi się ciągle do siedzenia...Tatuś się męczy ;)!

Ofka jak nerki Synka (miedniczki)?
    My idziemy niedługo na usg...oby było OK!

jesslin87 lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Martucha miło Cie widzieć:)
    :*

5fo2vs9.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla zdrowia dla Pauli życzę! ! !

Amberla lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa czytałam na tym blogu, że o tym czy fotelik jest za mały czy nie, nie decyduje fakt, że nóżki zwisają, tylko np. że główka wystaje ponad

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/01/kiedy-zmienic-fotelik-samochodowy.html

0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu nie wiszą bo przeciez ma zamontowany tyłem do kierunku jazdy, co najwyżej niedługo sie mu poprostu nie zmieszczą

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie w foteliku to oparcie wysuwane do góry? Albo podnoszony poziom pasów? Może to by pomogło?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2793 2794 2795 2796 2797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ