X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myślałam nad rozmazem ręcznym aż w końcu wzięłam automatyczny :/
    Szkoda ze wanny nie mam fajna sprawa z tym kółkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:21

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No haj ! ;)

W końcu po świetach...ileż mozna siedziec za stołem..

Amberla- piekna panna młoda :)! z tymi blizniakami dobre :D
    Magda-jaka ladna rodzinka :) Pola miała bardzo podobna sukieneczke na wigilie :)

Co do gotowania mleka, gotuje je ok 3h, wole gotować te skondensowane niz gotowe bo dla mnie jest po prostu lepsze w smaku :)

Była dzisiaj u mnie moja kolezanka ktora mieszka za granica, przywiozla dla Poli sliczny kocyk a dla mnie komplet swieczinków, czadowy!
    Glupio mi bylo bo ja jej nic nie mialam :o wiec palnełam ze prezent dla niej jest w samochodze a maz przeciez w pracy :d No i jak poszla to poszlam na spacer i kupiłam jej szczotke do włosów tangle teezer i takie kostki do zamrażanai do drinków :)

Jutro mam zawiezc Pole do rodziców ok 17, ona ma do mnie przyjsc, wypijemy po lampce wina, zrobie kurwito :P (qurrito), mąż zostanie dluzej w pracy i odbierze Pole jak bedzie wracal ok 20-21 :) wyluzuje sie :)

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam krzesło z Ikei nie pasuje bo dużo zależy od tego czy i jak dziecko siedzi. Moja niebardzo dlatego wybieramy w krzeselkach z regulowanym oparciem. Ten bujaczek co mamy teraz jest do 9kg a mała ma już ok 8300 wiec lada moment będzie za ciężka. Za to będę mogła użytkować juz takie krzesełko jak np to peg perego.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziękuję za dobre słowo ;) zdjęć mamy 450 wiec jest co oglądać :) mąż właśnie szuka albumów dwóch na nie. Ja dziś zaczęłam ciężko dzień.... Paula długo nie wstawała to poszłam do niej to mnie wyrzuciła. Dobra, myślę dam jej jeszcze pospać. Ale po 45 min nie wytrzymałam. Ta dalej zakrywa się kołdra i chce spać i mówi żebym szła..odsłoniłam ja a tam wszystko w kupie :(a nie wstawała bo nie miała siły :( nie trzymała się na nogach... Chciała tylko leżeć, ledwo ją umylam bo mamy prysznic i chciała mi Leżeć Pod prysznicem bo nie mogła ustać... Odzyla dopiero po dwóch szklankach picia... Ale dalej jest osowiala :(

• lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Amberla biedna Paula :( zdrowiej dziecinko

Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys twoja Lily ma 8300???!!!
    Mój to max 7100 :-(

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej po swiatecznej nieobecnosci. Swieta byly nieziemsko meczace...moje dziecko ratowala chusta - tylko w niej potrafila na dluzsza chwile zasnac. A i jak ja omotalam to nie bylo mowy o noszeniu jej przez innych domownikow - dziadki mogli wiec bez wyrzutow sumienia wypic conieco bo dzieki chuscie rece mialam wolne i nie potrzebowalam pomocy w noszeniu malej. A cale swieta w rozjazdaxh...wiec wszyscy wymeczeni. Drugiego dnia Julia zasnela po 20 i spala do 7 rano jak susel...nawet nie pisnela. Tylko na cyca sie na bok przekrecala i szukala go gdzies po moich zebrach.
    Szwagierka potwierdzila zabkowanie u malej...dziasla ewidentnie na to wskazuja. Jako mama dwoch smykow raczej wie co mowi/widzi.
    Dzisiaj moje dziecko po raz pierwsz smialo sie w glos :D Udalo sie te radosc uchwycic na filmikach. Od kilku dni tez w trakcie kapieli strasznie maci wode nogami i pluje niemilosiernie robiac motorek.

Julia dostala w prezencie zyrafke Zosie i non stop ja obgryza... Ta zabawka jest w deche. Od stycznia przechodzimy na pieluchy wielorazowe i wlasnie koncze kompletowac pieluchy...dostalam tez pod choinke dla Julii kilka wkladow i jedna kieszonke.
    Wczoraj poznym wieczorem (22-24:30) bylam w kinie na Star Wars... z jula moja mama siedziala. O dziwo wypila jej z butli mlko...choc zloscila sie przy tym niemilosiernie. A jak tylko mnie zobaczyla to sie rozbeczala... Padla o 2 w nocy i wstala o 7... a ja jak z krzyza zdjeta. Ale odespalam potem z Julia ... Spalysmy 10-13:30 wstyd sie przyznac...
    A teraz musze Was nadrobic bo nawet w swieta naskrobalyscie.

lys, małaMyszka, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm patrzę na morfo Lily i wiele parametrów jest ponad albo poniżej normy, wygląda jakby infekcja o.O no ale nie jestem lekarzem, wiec może tylko panikuję... zobaczymy co jutro powiedzą w przychodni.
    Mocz i tarczyca ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Paula myślałam nad rozmazem ręcznym aż w końcu wzięłam automatyczny :/
    Szkoda ze wanny nie mam fajna sprawa z tym kółkiem

Niestety:( moj tesciu dzwonil do ortopedy ktory mowi, ze to kolko za bardzo obciaza miesnie szyi ktore nie sa mocne (chociaz Tomek juz mocno trzyma glowe). Pani jtora sprzedawala mezowi to kolko mowi, ze ono jest bezpieczne jak jest nalane duzo wody i dziecko nie szura kolanami po dnie, ze wtedy zaczyna plywac zabka.
    Sama nie wiem, dzisiaj wstrzymujemy sie kapiela, musze zaglebic temat.

Amberla - wspolczuje:( duzo zdrowka dla Pauli. A szczepikas Laure na rota?

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54c533106e0c.jpg

lys, aaaaga, apaczka, małaMyszka, jesslin87, Migotkaa, Laura lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Lys twoja Lily ma 8300???!!!
    Mój to max 7100 :-(

kochana, ale my jesteśmy na 97 centylu, więc to jest już granica i mam nadzieję, że jej nie przekroczymy, bo wtedy wiadomo

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrowie najważniejsze, ale szkoda bo ciekawa rzecz to kółko.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ojeju wspolczuje bardzo :( dochodcie do siebie, piepszone rota :( zdrowka!

Brzuch mnie boli od smiechu, maz tak rozsmieszal mala ze padalismy ze smiechu, wrzuce pozniej na youtuba. Caly dzien powazna i pod wieczor skumulowala jej sie radosc. Ja mam krzeselko do karmienia nazywa sie keter malo zajmuje, wydaje sie spoko i duzo osob poleca. Jak dziecko duze to przyczepia sie go do zwyklego krzesla wiec maly moze czuc sie jak dorosly i nie protestuje.

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje z małym. Nawet w kąpieli płakał... Jestem wykończona... Cały dzień wszystko beeeee
    Mąż mi właśnie zrobił kolację, bo mały śpi przy cycku. Coś mi się wydaje, że kolejna nocka z głowy i spanie z nami w łóżku

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wieczornie :-)
    My już w domku, w końcu udało nam się pojechać do teściów na obiad. Hubert teraz mocno walczy ze snem w ciągu dnia, nie za bardzo chce spać, na dłużej udaje się tylko na spacerze. Na szczęście po takim całym dniu walki ze snem zasnął w łóżeczku od ręki.

Amberla, podajesz Pauli elektrolity? Np. ten Orsalit?

Lys, a które parametry są przekroczone, jak z leukocytami?

Czekam na zakupy z Auchan, jutro sprzątanie, w środę coś upiekę na Sylwestra, w czwartek coś zrobimy do jedzenia i będzie gotowe :-)

Jutro chcemy iść na Stare Miasto zobaczyć iluminację świąteczną, podobno jest piękna, a my jeszcze nie widzieliśmy. Ciekawe, czy się Hubertowi będzie podobała.

jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my.
    U nas akcja górne jedynki.Nie dość że już mamy dwie dolne to teraz idą górne bo ten sam schemat co 2tygodnie temu.
    Do tego święta chaos goście i mam wieczorno nocny Armagedon.
    Też jestem nas etapie kupienia krzesełka i chciałam takIe z regulacją bo jeszcze Nie siedzi stabilnie.Lys fajne to per coś tam ale cena wysoka chyba że polecasz jakIś konkretny model.
    Muszę się zebrać i w końcu podać ten gluten ale jakoś nie mam przekonania...no i mięso też Już czas.Chyba od stycznia się za to wezmę.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Wiec tak, Paula nie była szczepiona na rota. Nigdy nie rzygala i nie miała biegunki. Czasem luzniejszy stolec. Dopiero teraz pierwszy raz.
    Tak, podajemy jej dicoflor dwa razy dziennie. Próbujemy Orsalit ale to jest tak trudne ze masakra... :/ dajemy za to ORS 200 Hippa. Tez niedobre w smaku ale dużo już wypila łyżeczka - bardzo polecam w takich przypadkach. I można już stosować od 4 msc. Zakleilo ładnie Brzuszek. Nie mamy Narazie nic...
    Najlepsze ze to nie rota... Bo wyszło w krwi. Crp. 0,1. Wiec to nie wirus.... Ale co? Rozlozylo Pawła potem moja mamę, potem Paule a po Wigilii w sobotę mamę Pawła - całą sobotę i Niedzielę Spędziła w łazience...
    Masakra. Najlepsze ze Wszyscy których Rozlozylo mają grupę krwi 0. Znaczy Pauli nie znam ale tak obstawiam. A Resztę która miała inna grupę krwi Czyli mnie mojego tatę i Pawła tatę nie chwycilo... :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:47

• lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Lys, a które parametry są przekroczone, jak z leukocytami?

2958b2a637369714med.png
    93942c918efaffcfmed.png
    2767da9f6462d04bmed.png

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mie wiem jaka jest norma dla fosfatazy zas

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ale dlaczego jest wykrzyknik przy pct jak jest w zakresie norm? Pamietaj, ze te normy sa dla doroslych a nie dla dzieciaczkow, wiec moze sie okazac, ze wszystko jest ok.

Amberla, a Laure szczepilas na rota czy tez nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 20:56

lys, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2792 2793 2794 2795 2796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ