X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my też witamy się po Świętach..
    Było cudnie i szkoda że tak szybko zleciało.. mały naprawdę był wyjątkowy przez te wszystkie dni za to dziś od rana tak daje czadu że oszaleć można..
    Mąż przechorował całe święta:( wczoraj wrócił do Wro a ja jeszcze zostałam u rodziców, zobaczymy czy wrócimy do Wro na Sylwka czy zostaniemy tutaj a on dojedzie..

Dostałam od męża zabiegi SPA w Tołpie:) jak tylko wrócę do Wro umawiam się bo tak mi się marzy porządny masaż i relaks w takim miejscu, lubię takie prezenty:) Młody też dostał super prezenty, mnóstwo ładnych ciuszków, od nas szczeniaczka - oj narazie zachwycony, cały się telepie jak go widzi:)
    No i lepiej śpi tutaj, chyba od dziś zacznę go pomału oduczać nocnego karmienia, chciałabym zniwelować narazie jedno np to ok 2-3, zobaczymy jak nam pójdzie..

Jestem objedzona na maksa.. moja mama to zawsze szaleje na święta, wszystko sama przygotowuje bo w tym roku to kiepska ze mnie pomoc była, jest perfekcyjnie zorganizowana, ech jeszcze mi daleko do niej..

Dziewczyny piękne zdjęcia:) szkoda że te nasze wspólne Święta już za nami :(

jesslin87, magda sz, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również.
    U nas powoli wracamy na zykłe tory, mąż do środy w pracy, trzeba sobie radzić. U starszej już nocowała dzisiaj koleżanka, dzisiaj moja idzie na noc do niej. Ogólnie po świętach ok.
    Zastanawiam się nad podaniem młodej mm albo jakiejś kaszki na noc, bo już świruje i potrafi co godzinę się budzić. Obawiam się, że już jej moje mleko na długo nie starcza, może przespałaby dłużej na czymś bardziej kalorycznym. Z drugiej strony chciałam się trzymać kp do pół roku i mam teraz dylemat.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Witam się również.
    U nas powoli wracamy na zykłe tory, mąż do środy w pracy, trzeba sobie radzić. U starszej już nocowała dzisiaj koleżanka, dzisiaj moja idzie na noc do niej. Ogólnie po świętach ok.
    Zastanawiam się nad podaniem młodej mm albo jakiejś kaszki na noc, bo już świruje i potrafi co godzinę się budzić. Obawiam się, że już jej moje mleko na długo nie starcza, może przespałaby dłużej na czymś bardziej kalorycznym. Z drugiej strony chciałam się trzymać kp do pół roku i mam teraz dylemat.

Mleko nocne jest bardziej kaloryczne niz dzienne, wiec jesli zwieksza zapotrzebowanie na nocne jedzenie to moze ma jakis skok rozwojowy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mleko nocne jest bardziej kaloryczne niz dzienne, wiec jesli zwieksza zapotrzebowanie na nocne jedzenie to moze ma jakis skok rozwojowy?
    Możliwe. Tyle, ze ona właściwie zawsze budzila się w nocy co dwie godziny, a teraz jeszcze częściej. W dzień potrafi sibie robić dłuższe przerwy. Teraz ciężko powiedzieć o co jej chodzi. Chyba poczekam z tydzień i zobaczymy. Jak dojdzie do pobudek co 15 minut to chyba pęknę :-)

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mój też miewa takie dni że budzi się co 40 min.. wydaje mi się że właśnie wtedy ma zapotrzebowanie na większą ilość mleka bo ma ten skok rozwojowy. A nie jest bardziej marudna też w dzień? Bo u nas zawsze wszystko się łączy.. w dzień maruda a w nocy pobudki co chwilę.. i też zawsze jestem bliska podania mm..
    Ja chcę wytrzymać z kp do połowy lutego ale czasem też wymiękam..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry poswiatecznie :)
    Mojemu dziecku duze swieta nie koniecznie odpowiadaja, jak sie bawi, to sie bawi, a jak jest zmeczony, to jednak zbyt wiele bodzcow na raz i maruda na calego. Jak wszyscy pojechali dziecko padlo :)
    Pulpecja moj syn tez teraz budzi sie czesciej w nocy na jedzenie. To chyba taki etap - trzeba przezyc. Nie wydaje mi sie, zeby mm bylo w tym wypadku rozwiazaniem.

Pulpecja, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlam jogurt przy młodym i patrze a ten dziób otwiera więc wzielam czysta łyżeczkę i pusta podsuwam do ust a ten skubaniec ja zaczął ciamkac ustami zadowolony wierzgal nogami i rękoma a jak zabralam zdziwienie hehe chyba pierwszy sloiczek bliżej niż dalej
    Czy na początku dziecko można karmc w lezaczku bujaczku ?chyba tak bo pozycja pol leżąca będzie

Pulpecja, magda sz, jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w dzień jest ok, na spacerku to nawet kilka godzin bez jedzenia wytrzyma. Nie wiem, może po prostu trochę chce pić tez w nocy, może to skok, poczekam i zobaczę, zwłaszcza jak u was podobnie jest.Dzisiaj w nocy przy kolejnym karmieniu sobie pomyślałam, że dam jej taką wielką butlę kaszy i się zapcha i będzie spać, a potem sobie wyobraziłam jaka pućka może być za pare tygodni po tej kaszy, to mi się odechciało.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a jak u Was z powietrzem? U mnie jak było suche to pobudki co chwila, z resztą sama się budziłam żeby się napić. Nawilżacz plus uchylone okno w kuchni i wietrzenie przed spaniem załatwiły sprawę.

Aska87 a macie katrek do odkurzacza? Moją trzeba było trzymać z każdej strony bo sobie nie dawała ale no kurde mus to mus, jak czuła ulgę to przestawała protestować. Nie męczcie dziecka fridą bo to gówno wyciąga a męczy dzidzię. Inhalacje też bardzo polecam- buczenie uspokaja dziecko no i sól fizjologiczna rozpuszcza wydzielinkę. Noś też twarzą do dołu i oklepuj (na tygryska może być albo jakby na strażaka)

U nas 21:30-6:40 w końcu ładnie spała od kilku dni bo pobudki i bez cyca, no i ruszyło z kupą, dziś z rana była, po pachy :)...za luzno pampersa zapięłam.
    Codziennie jak się mała zbudzi ok. 7 po cycu podrzucam ją do rodziców do sypialni, oni się cieszą a my z mężem śpimy do 10..chwilo trwaj!!! Nie wiem co to będzie jak wrócimy do rzeczywistości. Dziś mówiłam do męża żeby się tu przeprowadzić hehehe duży dom, wyremontowalibyśmy poddasze i byłoby super :) tylko te pensje w małym mieście..ogólnie problem z pracą.

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja o tej kaszy to jakbym o sobie czytała. A co do mm to jako iż i tak dokarmiam to dawałam butle na noc i wcale nie spala po mm dłużej. Może tu chodzi o ilość w przypadku Łucji, ale nie wydłuża to czasu snu. Liczę na kaszki. Tylko mała nie umie jeść z większym przepływem, wiec jeszcze sobie poczekam ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa jutro jedziemy do Zamościa na wycieczkę i shoping, tak blisko mieszkam aż wstyd się przyznać że byłam tam ze 3 razy w życiu i głównie w zoo.

Pulpecja, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka pozniej poproszę brata o przepis, musi być łatwe i szybkie skoro student je robi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada deszcz w Szczawnie:((( co za badziewie, a we Wro takie sloneczko:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie lezaczki bujaczki do 18kg polecacie?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam BabyMix do 18 kg, jest ok, wg mnie wiekszosc tych bujaczkow to jedno i to samo, bujak bardziej się sprawdzał jak Maja była mniejsza teraz woli mate bo w bujaku musi siedzieć a na macie robi co chce. Ale jak mocno zależy Ci na bujaczku to szukaj takiego który ma mechanizm bujania i nie trzeba tego robić ręcznie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam żeby młodego posadzić i mieć wolne ręce teraz sadzam go w huśtawce ale ona jest do 9 kg tylko no i na poczatku chce używać do karmienia takiego lezaczka no właśnie widzę ze większość to to samo fajnie ze można później zrobić z niego zwykle krzesełko dla starszaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 12:40

Weridiana lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja używam leżaczka jak biorę małą do łazienki kiedy idę się kąpać albo jak coś robię w kuchni, mam coś takiego leżaczek, bujaczek i krzesełko ale wyczaiłam że on do 14 kg. Ale za to mam krzesełko do karmienia w funkcją krzesełka do zabawy więc akurat
    http://www.babymix.pl/pl/lezaczki/211-lezaczek-niemowlecy.html

Widzę że ten Tiny Love jest do 18 kg, sporo z nas ma więc niech się wypowiedzą :)

aaaaga lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja a jak u Was z powietrzem? U mnie jak było suche to pobudki co chwila, z resztą sama się budziłam żeby się napić. Nawilżacz plus uchylone okno w kuchni i wietrzenie przed spaniem załatwiły sprawę.

Aska87 a macie katrek do odkurzacza? Moją trzeba było trzymać z każdej strony bo sobie nie dawała ale no kurde mus to mus, jak czuła ulgę to przestawała protestować. Nie męczcie dziecka fridą bo to gówno wyciąga a męczy dzidzię. Inhalacje też bardzo polecam- buczenie uspokaja dziecko no i sól fizjologiczna rozpuszcza wydzielinkę. Noś też twarzą do dołu i oklepuj (na tygryska może być albo jakby na strażaka)

U nas 21:30-6:40 w końcu ładnie spała od kilku dni bo pobudki i bez cyca, no i ruszyło z kupą, dziś z rana była, po pachy :)...za luzno pampersa zapięłam.
    Codziennie jak się mała zbudzi ok. 7 po cycu podrzucam ją do rodziców do sypialni, oni się cieszą a my z mężem śpimy do 10..chwilo trwaj!!! Nie wiem co to będzie jak wrócimy do rzeczywistości. Dziś mówiłam do męża żeby się tu przeprowadzić hehehe duży dom, wyremontowalibyśmy poddasze i byłoby super :) tylko te pensje w małym mieście..ogólnie problem z pracą.

a jaki masz inhalator? my siedzieliśmy wczoraj nad garnkiem :) ale przy takiej histerii trudno było go utrzymać :( na razie pomógł nasivin soft, ale wolałabym za dużo tego nie stosowac po przeczytaniu ulotki :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No ja używam leżaczka jak biorę małą do łazienki kiedy idę się kąpać albo jak coś robię w kuchni, mam coś takiego leżaczek, bujaczek i krzesełko ale wyczaiłam że on do 14 kg. Ale za to mam krzesełko do karmienia w funkcją krzesełka do zabawy więc akurat
    http://www.babymix.pl/pl/lezaczki/211-lezaczek-niemowlecy.html

Widzę że ten Tiny Love jest do 18 kg, sporo z nas ma więc niech się wypowiedzą :)

ja mam tiny love i jestem z niego zadowolona :) bardziej jednak spisywał się jako kołyska na samym początku teraz królewicz musi mieć ochote w nim siedzieć za to jak usiądzie to czasem nawet z 30 min potrafi się sam zabawiać ze ślimakiem :) no i dwie próby marchewkowe przechodził w nim z powodzeniem :)

aaaaga lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 ja mam mój stary inhalator (kiedys leczyłam się na astmę) ma z 8 lat Arienne czy jakoś tak się nazywa, ostatnio były inhalatory w Lidlu za 99zł może jeszcze są

Aska87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2790 2791 2792 2793 2794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ