X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my też witamy się po Świętach..
    Było cudnie i szkoda że tak szybko zleciało.. mały naprawdę był wyjątkowy przez te wszystkie dni za to dziś od rana tak daje czadu że oszaleć można..
    Mąż przechorował całe święta:( wczoraj wrócił do Wro a ja jeszcze zostałam u rodziców, zobaczymy czy wrócimy do Wro na Sylwka czy zostaniemy tutaj a on dojedzie..

Dostałam od męża zabiegi SPA w Tołpie:) jak tylko wrócę do Wro umawiam się bo tak mi się marzy porządny masaż i relaks w takim miejscu, lubię takie prezenty:) Młody też dostał super prezenty, mnóstwo ładnych ciuszków, od nas szczeniaczka - oj narazie zachwycony, cały się telepie jak go widzi:)
    No i lepiej śpi tutaj, chyba od dziś zacznę go pomału oduczać nocnego karmienia, chciałabym zniwelować narazie jedno np to ok 2-3, zobaczymy jak nam pójdzie..

Jestem objedzona na maksa.. moja mama to zawsze szaleje na święta, wszystko sama przygotowuje bo w tym roku to kiepska ze mnie pomoc była, jest perfekcyjnie zorganizowana, ech jeszcze mi daleko do niej..

Dziewczyny piękne zdjęcia:) szkoda że te nasze wspólne Święta już za nami :(

jesslin87, magda sz, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się również.
    U nas powoli wracamy na zykłe tory, mąż do środy w pracy, trzeba sobie radzić. U starszej już nocowała dzisiaj koleżanka, dzisiaj moja idzie na noc do niej. Ogólnie po świętach ok.
    Zastanawiam się nad podaniem młodej mm albo jakiejś kaszki na noc, bo już świruje i potrafi co godzinę się budzić. Obawiam się, że już jej moje mleko na długo nie starcza, może przespałaby dłużej na czymś bardziej kalorycznym. Z drugiej strony chciałam się trzymać kp do pół roku i mam teraz dylemat.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Witam się również.
    U nas powoli wracamy na zykłe tory, mąż do środy w pracy, trzeba sobie radzić. U starszej już nocowała dzisiaj koleżanka, dzisiaj moja idzie na noc do niej. Ogólnie po świętach ok.
    Zastanawiam się nad podaniem młodej mm albo jakiejś kaszki na noc, bo już świruje i potrafi co godzinę się budzić. Obawiam się, że już jej moje mleko na długo nie starcza, może przespałaby dłużej na czymś bardziej kalorycznym. Z drugiej strony chciałam się trzymać kp do pół roku i mam teraz dylemat.

Mleko nocne jest bardziej kaloryczne niz dzienne, wiec jesli zwieksza zapotrzebowanie na nocne jedzenie to moze ma jakis skok rozwojowy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mleko nocne jest bardziej kaloryczne niz dzienne, wiec jesli zwieksza zapotrzebowanie na nocne jedzenie to moze ma jakis skok rozwojowy?
    Możliwe. Tyle, ze ona właściwie zawsze budzila się w nocy co dwie godziny, a teraz jeszcze częściej. W dzień potrafi sibie robić dłuższe przerwy. Teraz ciężko powiedzieć o co jej chodzi. Chyba poczekam z tydzień i zobaczymy. Jak dojdzie do pobudek co 15 minut to chyba pęknę :-)

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja mój też miewa takie dni że budzi się co 40 min.. wydaje mi się że właśnie wtedy ma zapotrzebowanie na większą ilość mleka bo ma ten skok rozwojowy. A nie jest bardziej marudna też w dzień? Bo u nas zawsze wszystko się łączy.. w dzień maruda a w nocy pobudki co chwilę.. i też zawsze jestem bliska podania mm..
    Ja chcę wytrzymać z kp do połowy lutego ale czasem też wymiękam..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry poswiatecznie :)
    Mojemu dziecku duze swieta nie koniecznie odpowiadaja, jak sie bawi, to sie bawi, a jak jest zmeczony, to jednak zbyt wiele bodzcow na raz i maruda na calego. Jak wszyscy pojechali dziecko padlo :)
    Pulpecja moj syn tez teraz budzi sie czesciej w nocy na jedzenie. To chyba taki etap - trzeba przezyc. Nie wydaje mi sie, zeby mm bylo w tym wypadku rozwiazaniem.

Pulpecja, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadlam jogurt przy młodym i patrze a ten dziób otwiera więc wzielam czysta łyżeczkę i pusta podsuwam do ust a ten skubaniec ja zaczął ciamkac ustami zadowolony wierzgal nogami i rękoma a jak zabralam zdziwienie hehe chyba pierwszy sloiczek bliżej niż dalej
    Czy na początku dziecko można karmc w lezaczku bujaczku ?chyba tak bo pozycja pol leżąca będzie

Pulpecja, magda sz, jesslin87, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w dzień jest ok, na spacerku to nawet kilka godzin bez jedzenia wytrzyma. Nie wiem, może po prostu trochę chce pić tez w nocy, może to skok, poczekam i zobaczę, zwłaszcza jak u was podobnie jest.Dzisiaj w nocy przy kolejnym karmieniu sobie pomyślałam, że dam jej taką wielką butlę kaszy i się zapcha i będzie spać, a potem sobie wyobraziłam jaka pućka może być za pare tygodni po tej kaszy, to mi się odechciało.

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja a jak u Was z powietrzem? U mnie jak było suche to pobudki co chwila, z resztą sama się budziłam żeby się napić. Nawilżacz plus uchylone okno w kuchni i wietrzenie przed spaniem załatwiły sprawę.

Aska87 a macie katrek do odkurzacza? Moją trzeba było trzymać z każdej strony bo sobie nie dawała ale no kurde mus to mus, jak czuła ulgę to przestawała protestować. Nie męczcie dziecka fridą bo to gówno wyciąga a męczy dzidzię. Inhalacje też bardzo polecam- buczenie uspokaja dziecko no i sól fizjologiczna rozpuszcza wydzielinkę. Noś też twarzą do dołu i oklepuj (na tygryska może być albo jakby na strażaka)

U nas 21:30-6:40 w końcu ładnie spała od kilku dni bo pobudki i bez cyca, no i ruszyło z kupą, dziś z rana była, po pachy :)...za luzno pampersa zapięłam.
    Codziennie jak się mała zbudzi ok. 7 po cycu podrzucam ją do rodziców do sypialni, oni się cieszą a my z mężem śpimy do 10..chwilo trwaj!!! Nie wiem co to będzie jak wrócimy do rzeczywistości. Dziś mówiłam do męża żeby się tu przeprowadzić hehehe duży dom, wyremontowalibyśmy poddasze i byłoby super :) tylko te pensje w małym mieście..ogólnie problem z pracą.

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja o tej kaszy to jakbym o sobie czytała. A co do mm to jako iż i tak dokarmiam to dawałam butle na noc i wcale nie spala po mm dłużej. Może tu chodzi o ilość w przypadku Łucji, ale nie wydłuża to czasu snu. Liczę na kaszki. Tylko mała nie umie jeść z większym przepływem, wiec jeszcze sobie poczekam ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa jutro jedziemy do Zamościa na wycieczkę i shoping, tak blisko mieszkam aż wstyd się przyznać że byłam tam ze 3 razy w życiu i głównie w zoo.

Pulpecja, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka pozniej poproszę brata o przepis, musi być łatwe i szybkie skoro student je robi.

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada deszcz w Szczawnie:((( co za badziewie, a we Wro takie sloneczko:(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie lezaczki bujaczki do 18kg polecacie?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam BabyMix do 18 kg, jest ok, wg mnie wiekszosc tych bujaczkow to jedno i to samo, bujak bardziej się sprawdzał jak Maja była mniejsza teraz woli mate bo w bujaku musi siedzieć a na macie robi co chce. Ale jak mocno zależy Ci na bujaczku to szukaj takiego który ma mechanizm bujania i nie trzeba tego robić ręcznie :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam żeby młodego posadzić i mieć wolne ręce teraz sadzam go w huśtawce ale ona jest do 9 kg tylko no i na poczatku chce używać do karmienia takiego lezaczka no właśnie widzę ze większość to to samo fajnie ze można później zrobić z niego zwykle krzesełko dla starszaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 12:40

Weridiana lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja używam leżaczka jak biorę małą do łazienki kiedy idę się kąpać albo jak coś robię w kuchni, mam coś takiego leżaczek, bujaczek i krzesełko ale wyczaiłam że on do 14 kg. Ale za to mam krzesełko do karmienia w funkcją krzesełka do zabawy więc akurat
    http://www.babymix.pl/pl/lezaczki/211-lezaczek-niemowlecy.html

Widzę że ten Tiny Love jest do 18 kg, sporo z nas ma więc niech się wypowiedzą :)

aaaaga lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja a jak u Was z powietrzem? U mnie jak było suche to pobudki co chwila, z resztą sama się budziłam żeby się napić. Nawilżacz plus uchylone okno w kuchni i wietrzenie przed spaniem załatwiły sprawę.

Aska87 a macie katrek do odkurzacza? Moją trzeba było trzymać z każdej strony bo sobie nie dawała ale no kurde mus to mus, jak czuła ulgę to przestawała protestować. Nie męczcie dziecka fridą bo to gówno wyciąga a męczy dzidzię. Inhalacje też bardzo polecam- buczenie uspokaja dziecko no i sól fizjologiczna rozpuszcza wydzielinkę. Noś też twarzą do dołu i oklepuj (na tygryska może być albo jakby na strażaka)

U nas 21:30-6:40 w końcu ładnie spała od kilku dni bo pobudki i bez cyca, no i ruszyło z kupą, dziś z rana była, po pachy :)...za luzno pampersa zapięłam.
    Codziennie jak się mała zbudzi ok. 7 po cycu podrzucam ją do rodziców do sypialni, oni się cieszą a my z mężem śpimy do 10..chwilo trwaj!!! Nie wiem co to będzie jak wrócimy do rzeczywistości. Dziś mówiłam do męża żeby się tu przeprowadzić hehehe duży dom, wyremontowalibyśmy poddasze i byłoby super :) tylko te pensje w małym mieście..ogólnie problem z pracą.

a jaki masz inhalator? my siedzieliśmy wczoraj nad garnkiem :) ale przy takiej histerii trudno było go utrzymać :( na razie pomógł nasivin soft, ale wolałabym za dużo tego nie stosowac po przeczytaniu ulotki :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No ja używam leżaczka jak biorę małą do łazienki kiedy idę się kąpać albo jak coś robię w kuchni, mam coś takiego leżaczek, bujaczek i krzesełko ale wyczaiłam że on do 14 kg. Ale za to mam krzesełko do karmienia w funkcją krzesełka do zabawy więc akurat
    http://www.babymix.pl/pl/lezaczki/211-lezaczek-niemowlecy.html

Widzę że ten Tiny Love jest do 18 kg, sporo z nas ma więc niech się wypowiedzą :)

ja mam tiny love i jestem z niego zadowolona :) bardziej jednak spisywał się jako kołyska na samym początku teraz królewicz musi mieć ochote w nim siedzieć za to jak usiądzie to czasem nawet z 30 min potrafi się sam zabawiać ze ślimakiem :) no i dwie próby marchewkowe przechodził w nim z powodzeniem :)

aaaaga lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 ja mam mój stary inhalator (kiedys leczyłam się na astmę) ma z 8 lat Arienne czy jakoś tak się nazywa, ostatnio były inhalatory w Lidlu za 99zł może jeszcze są

Aska87 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2790 2791 2792 2793 2794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ