SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A tu buty męża ;P Ja miałam na swoich "game over" ale zapomniałam odsłonić
A tu już idziemy do auta i ja z młodszą córką którą musiałam nakarmić
Pulpecja, jesslin87, Agaata, lys, witaminkab, Martucha86, mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Laura, sylwucha89, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość
-
Amerla hehe te z blizniakiem dobre.jakbys miala dwoch mezow hehe
piekni Wy:)
Maja zrobila sobie smoczka z cycka uspalam ja pod wieczor to przez 1.5 h non stop ssala, bez przerwy..wyjelam cyca tp pobudka, cala byla mokra od tego ssania. No i zrobila dzis kupe po 5 dniach...
W ogole mamy jakas alergie mala cala szorstka, a z tylu glowy tam gdzie na czaszce takie zglebienie ma purpowe plamy i nie sa ta naczyniaki. Jutro przejde sie do ciotki dermatologa.
Kupa byla tez slicznawiec nie wiem co z ta skora jej
Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Amerla hehe te z blizniakiem dobre.jakbys miala dwoch mezow hehe
piekni Wy:)
Maja zrobila sobie smoczka z cycka uspalam ja pod wieczor to przez 1.5 h non stop ssala, bez przerwy..wyjelam cyca tp pobudka, cala byla mokra od tego ssania. No i zrobila dzis kupe po 5 dniach...
W ogole mamy jakas alergie mala cala szorstka, a z tylu glowy tam gdzie na czaszce takie zglebienie ma purpowe plamy i nie sa ta naczyniaki. Jutro przejde sie do ciotki dermatologa.
Kupa byla tez slicznawiec nie wiem co z ta skora jej
Hehe.... prawda.... szkoda, że nie wiesz jak się czułam jak poznałam jego brata i było dwóch jednocześnie... wygląd zewnętrzny to pikuś, bo się inaczej czeszą.... ale ruchy, sposób mówienia, ton głosu, śmianie się w ten sam sposób z tych samych rzeczy, mówienie w ten sam sposób, intonacja całę zachowanie.... no identyko - nie do odróżnienia. Teraz tego nie zauważam, dla mnie się różnią... ale na początku było baaaaardzo dziwnie i ciężko się oswoić ;Pjesslin87, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
Nie robilam jeszcze tego 3bita ale Malagosia pisze ze gotuje sie kilkanh puszke. Ja tam wole kupic juz gotowa mase krowkowka pomijajac gotowanie.
Brat zrobil maxi kinga- bardzo podobny przepis tyle ze bez biszkoptu, pycha ciagle po kawaleczku wcinam...pol blachy sama zjadlammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj dzień bez kupy znowu się wybudza z płaczem dzisiaj z popołudniowej drzemki i z wieczornego snu tez
Buuu po 4 dniach razem małż wraca do pracy buuuuumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Nie robilam jeszcze tego 3bita ale Malagosia pisze ze gotuje sie kilkanh puszke. Ja tam wole kupic juz gotowa mase krowkowka pomijajac gotowanie.
Brat zrobil maxi kinga- bardzo podobny przepis tyle ze bez biszkoptu, pycha ciagle po kawaleczku wcinam...pol blachy sama zjadlama ten maxi king też musi byc ciekawy; te batoniki mogłabym wciągać bez opamiętania.
Amberla zdjęcia piękne. Śliczna rodzinkamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Maja zaczyna wygladac jak franciszkanin czubek glowy lysy a wokol dlugie wlosy... Chyba bede jej klinowac ruchy zeby nie mogla szurac ta glowa i wycierac wlosow. Grzywa wchodzi na oczy a ze na czubku malo wlosow to ciezko kucyka zrobic a spinki sobie sciaga.
małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A łyżeczka próbowała Lys??
Aska u nas też odkąd jest na mm i je stałe pokarmy śluz w kupie zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki
nie, dopóki ja na śpiocha to nie ma potrzeby, z resztą lepiej dla jej brzuszka jak zje mniej, tylko ten płacz itdmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Wiesz lys to moze byc tak jak u doroslego czlowieka. Jak czlowiek spi to jedynie pracuje serce i mozg a reszta ciala ze tak powiem odpoczywa to i moze Lily nic nie boli dlatego spokojnie je i spi. Dlatego czlowiek jak rano wstanie przy dobrej przemianie materii powinien zrobic kupsztyla zeby pozbyc sie wszystkiego z jelit.
Mam nadzieje ze u was wkrotce wszystko bedzie ok a kiedy maz wraca? Chyba w lutym? To moze we dwoje bedzie wam razniej.
A teraz bo nie pamietam niech sie wypowie ta do ktorej eks meza chodzila na kawke? Dlalej ma ochote wpadac w odwiedziny? Ofka to nie bylas Ty? Jak tak to jak bedzie chciala znowu wpasc to powiedz torebka kura sie nalezy
tak w lutym, ale ja mam nadzieję, że do lutego wyjdziemy już z tych problemów brzuszkowo - kupowych...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
No i my już w domu po ŚwiętachWróciliśmy po 18.00, korki były po drodze i jechaliśmy przez to 3 godziny. Hubert całe Święta był w bardzo dobrym humorze, spał rewelacyjnie - muszę przyznać, że nadrobiłam zaległości spaniowe i dobrze mi z tym
Obawiałam się jak to będzie, bo pierwszy raz spał poza domem, ale było lepiej niż w domu nawet
Dzisiaj po kąpieli zrobił za to cyrk przy jedzeniu, nie chciał jeść, darł się wniebogłosy, zaczęłam już się zastanawiać, czy go ucho nie boli i opieprzać męża, że pewnie mu się woda dostała podczas kąpieli. Ale chyba jednak był zmęczony, bo jak tylko go położyłam to zasnął.
Mama pooglądała Huberta, stwierdziła, że wysypkę to chyba widzę tylko ja, bo ona nic nie widzi i że on ma normalną skórę. No nie wiem, ja coś tam widzę, ale mąż mówi tak jak matka, że nic tam nie ma. No nie wiem, może ja jakaś nienormalna jestem. Póki co dziąsła nie są u niego rozpulchnione i zębów nie widać, więc pewnie jeszcze prędko nic nie wyjdzie.
Odnośnie wprowadzania glutenu, to rozmawiałam z mamą i mówi, że z tym wprowadzaniem glutenu to się zmienia jak w kalejdoskopie - warto wprowadzić w rozsądnym czasie, bo jak były wytyczne, że przez rok się nie podawało, to kiepsko później dzieci reagowały na gluten, ale nie ma już konieczności robienia tych prób glutenowych między 17 a 26 tygodniem - chociaż to nie zaszkodzi i jeśli ktoś ma życzenie, to nie ma z tym zadnego problemu.
W Święta totalne szaleństwo jedzeniowe - najadłam się serników, śledzi, wędlin wędzonych i innych niezdrowych rzeczy - ciekawe czy będą jakieś niepożądane efekty u Huberta. Mam nadzieję, że nie.
Mój mąż idzie do pracy dopiero po Nowym Roku, więc fajnie, bo nie będę sama kwitła w domu.
Amberla cudne ślubne fotki, pięknie wyglądaliście
Magda, super rodzinka!
Migotka, Szymonek super chłopak, fajny ma brzusio
magda sz, lys, jesslin87, Migotkaa, małaMyszka, Paula_071, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Heeej dziewczynki:)
Kurde ale miałam stracha że sie nasze forum zepsuło, już myślałam że jakas hakerka z zazdrości nam zepsuła nasz wątek haha
Madzia piekna rodzinka, i jeszcze piesio do rodzinki stosownie ubrany no czad:D Przystojnego masz męzulka, w moim typie że tak powiem hłe hłe, noo i jak jesteście we trójke to widać kopie mamy u Maji:)
Amberla, fotki przecudne, sama miałabym problem które wybrać do ramki, każde bedzie wygladać extra:)
Z nowości jakie mój Szymko robi to kręci się na boki jak lezy na pleckach, noi coraz wyzej głowe i klatke zadziera sam, chyba cwiczy brzuszki he, a tak serio to jeszcze pare dni temu jak podałam mu łapki to nie dzwignał sie sam do pozycji siedzacej a jak mu podałam wczoraj to skubany umie usiąść
Zauwazyłam ze coraz bardziej doskwierają mu zęby.. może niedługo się cos wykluje?
Od wczoraj wprowadzamy mleko 2, wczoraj jedna miarkę nowego, dziś już 2:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:44
małaMyszka, magda sz, lys, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aaa co do gotowania mleka skondensowanego to ja raz próbowałam, nie dość że sie gotowało dziadostwo 3 godziny to jak otworzyłam puszke to było białe i musiałam dogotować jeszcze godzinę, żmudny proces, ja ostatnio uzywałam gotowej masy kajmakowej z bakalandu i naprawde super:)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy się po świętach.
Wczoraj ugotowałam ogorkowąciekawa jestem efektu końcowego tzw. kupy...
Poza tym zmiany na łydkach są straszne. 30 mamy szczepienia to zapytam czym to smarować, bo nie mogę na to patrzeć.
Jest spękane aż do krwi...
U mnie nic lepiej. Na czole suchy placek. Wokół ust ciut lepiej, ale swędzi okropnie.
W święta się nie objadaliśmy. Na spokojnie bez szaleństw.
Magda Amberla piękne zdjęcia!
Dzisiejsza noc była straszna. 3 pobudki, a do tego aż do 4:15 spał z nami w łóżku... Nigdy się tak nie zachowywał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 09:03
magda sz lubi tę wiadomość
-
witam sie i ja ...
u nas nocna akcja pierwszy katar i przeziebienie
przerobilismy chyba wszystkie domowe sposoby, jednak krople do nosa i pedicetmaol dopiero pomogły Patrykowi troche zasnąć
przeraża mnie wizja dzisiejszego dnia sami we dwójke do 21 ... trzymajcie kciuki
młody nie pozwala sobie nic do noska włożyć nie wiem jak mu odciągać ten katarmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
MalaMyszka, idz koniecznie do dermatologa z malym! A do tego czasu uzywaj SVR Topialise kilka razy dziennie i kąp w Olliatum albo innym emoliencie.
My dzisiaj jedziemy na wycieczke, zobaczymy czy do Szczawna czy do Milicza. Słońce swieci to pooddychamy troche swiezym powietrzem a nie wroclawskimi spalinamiPulpecja, jesslin87, lys, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
magda sz wrote:Nie robilam jeszcze tego 3bita ale Malagosia pisze ze gotuje sie kilkanh puszke. Ja tam wole kupic juz gotowa mase krowkowka pomijajac gotowanie.
Brat zrobil maxi kinga- bardzo podobny przepis tyle ze bez biszkoptu, pycha ciagle po kawaleczku wcinam...pol blachy sama zjadlammałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Artur nauczyl sie przekrecac z plecow na brzuch jestem z niego dumna
maly sukces a tak cieszy
Aska87, Martucha86, Pulpecja, Paula_071, Laura, jesslin87, magda sz, lys, małaMyszka, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość