X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D moje maskotki z plushers'a

029c1c562402e25cm.jpg

aaaaga, Aska87, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, jesslin87, Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ja karmie w lezaczku i póki co się sprawdza.

Za nami pierwsza noc Julki w swoim pokoju. Zasnela przed 21 i spala tam do 5, a potem mąż wziął ją do łóżka, a ja poszlam do salonu. Do 23 warowalam na fotelu jak durna, a potem poszlam do sypialni, choć miałam pomysł żeby rozłożyć się na podłodze ;)

Dziewczyny ja już nie mogę wytrzymać z mężem w nocy! Tak chrapie, że spać nie można. Już mu kupilam spray w aptece, ale gowno daje, a nie mam go gdzie wywalic :\

Udało mi się wymienić szczeniaczka na inne zabawki i wybrała uciekającego pieska ( rewelacja) i keyboard, który święci, wydaje odlisy zwierząt i gra różne melodyki. Z tego zakupu zadowolona jest Julka, ja już mniej, bo jak zaczyna w niro walić to łeb pęka, a jak doda do tego swoje piski, to nie wiem gdzie uciekać ;)

Macie jakieś sposoby jak sobie radzić z bolem zatok?? Od wczoraj tak mnie nawalaja, że jadę na ketonal.

Pulpecja współczulne pobudek co godzina, ją mam 2-3 i ledwo zipie. Przed ciąża, żeby normalnie funkcjonować musialam miec min 8 h snu, wszyscy się śmiało, że chodzenia pac z kurami, bo 21.30 a ja juz spalam.

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Aska87 ja mam mój stary inhalator (kiedys leczyłam się na astmę) ma z 8 lat Arienne czy jakoś tak się nazywa, ostatnio były inhalatory w Lidlu za 99zł może jeszcze są

kurcze lidla mi pod blokiem wybudowali ale nie dam rady skoczyć zobaczyc :( nie mam co z młodym zrobic a dzisiaj jakoś wole go do sklepu nie targać żeby sprawy nie pogorszyć, ale mężowi po pracy kazałam do superpharm iść zobaczyć może będzie coś w sensownej cenie to wieczorem będziemy się inhalować :) dobrze ze pod choinke dostaliśmy nawilżacz powietrza to teraz na pełnych obrotach chodzi :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    :D moje maskotki z plushers'a

029c1c562402e25cm.jpg

nasz pluszak ostatnio to najlepszy przyjaciel do zasypiania :) bez niego w łóżeczku sam nie zaśnie :)

lys, mamasia, 5ylwia, jesslin87 lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zamawialyscie może kubki że zdjęciem? Możecie polecić jakiegoś sprawdzone go sprzedawcę??

• Agaata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a jaki masz inhalator? my siedzieliśmy wczoraj nad garnkiem :) ale przy takiej histerii trudno było go utrzymać :( na razie pomógł nasivin soft, ale wolałabym za dużo tego nie stosowac po przeczytaniu ulotki :/

Ja mam taki inhalator:
    http://www.apteka-melissa.pl/produkt/inhalator-philips-pro-xx5,1996.html
    Jest super, bardzo polecam :-)

My wybieramy się do teściów na obiad, ale nie możemy wyjść z domu. Mąż do Nowego Roku ma home office i co chwila ktoś dzwoni i coś chce - a myśleliśmy, że będzie cisza i spokój jak co roku. Jak mężowi przestali na chwile dupę zawracać, to Hubert zasnął... No, a jak wstanie to będzie karmienie, przewijanie i przebieranie i nie wiem na którą tam wylądujemy... Pewnie wyjdzie nam kolacja z tego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze zainwestować w inhalator. No i chyba jednak kupie nawilżacz ultradźwiękowy i zobaczę jak się kot będzie zachowywał moze akurat wcale mu nie będzie to przeszkadzało. Przypomniałam sobie ze mieliśmy odstraszacz ultradźwiękowy na komary i było ok.

Ewa123 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie dostaliśmy nawilzacz ultradzwiekowy i u psa zero reakcji włączyłam go na próbe na maxa zaraz obok psa i nic

lys lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Witam się również.
    U nas powoli wracamy na zykłe tory, mąż do środy w pracy, trzeba sobie radzić. U starszej już nocowała dzisiaj koleżanka, dzisiaj moja idzie na noc do niej. Ogólnie po świętach ok.
    Zastanawiam się nad podaniem młodej mm albo jakiejś kaszki na noc, bo już świruje i potrafi co godzinę się budzić. Obawiam się, że już jej moje mleko na długo nie starcza, może przespałaby dłużej na czymś bardziej kalorycznym. Z drugiej strony chciałam się trzymać kp do pół roku i mam teraz dylemat.
    Jezuuu mam to samo jestem na granicy podania mu mm;((( budzi sie szesc nawet siedem razy w nocy;(((

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Agaa ja karmie w lezaczku i póki co się sprawdza.

Za nami pierwsza noc Julki w swoim pokoju. Zasnela przed 21 i spala tam do 5, a potem mąż wziął ją do łóżka, a ja poszlam do salonu. Do 23 warowalam na fotelu jak durna, a potem poszlam do sypialni, choć miałam pomysł żeby rozłożyć się na podłodze ;)

Dziewczyny ja już nie mogę wytrzymać z mężem w nocy! Tak chrapie, że spać nie można. Już mu kupilam spray w aptece, ale gowno daje, a nie mam go gdzie wywalic :\

Udało mi się wymienić szczeniaczka na inne zabawki i wybrała uciekającego pieska ( rewelacja) i keyboard, który święci, wydaje odlisy zwierząt i gra różne melodyki. Z tego zakupu zadowolona jest Julka, ja już mniej, bo jak zaczyna w niro walić to łeb pęka, a jak doda do tego swoje piski, to nie wiem gdzie uciekać ;)

Macie jakieś sposoby jak sobie radzić z bolem zatok?? Od wczoraj tak mnie nawalaja, że jadę na ketonal.

Pulpecja współczulne pobudek co godzina, ją mam 2-3 i ledwo zipie. Przed ciąża, żeby normalnie funkcjonować musialam miec min 8 h snu, wszyscy się śmiało, że chodzenia pac z kurami, bo 21.30 a ja juz spalam.
    Siostra mowi sprobuj sinupret krople ale 50 bo na ulotce jest chyba 30. Dwa tyg stosuj. Plus trzy razy dziennie ibuprom.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ofka, ide do apteki. Mam nadzieję, że te krople nie będą obrzydliwe :P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz tylko pod zadnym pozorem tylko kropli vick, myslalam ze mi nos wybuchnie. Aa i pomocz nogi w goracej wodzie z sola. A pozniej do lozka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 15:33

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, u nas powietrze pewno suche jest. kaloryfery wylączone, ale mieszkanie jest b. ciepłe.
    Ofka, ja to się cieszę, że nie tylko u mnie takie numery, może to taki etap i trzeba przeczekać.

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie budzi ostatnio czesciej. A niedawno byla tylko jedna pobudka. Obstawiam skok rozwojowy, bo nabywa teraz fuzo nowych umiejętności :-)

Wracamy ze Szczawna, wypogodzilo sie wiec zaliczylismy baaardzo dlugi spacer. Maluch prawie caly czas spi, ciekawe co bedzie robil w nocy;)

lys, Pulpecja, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez coraz wiecej budzi sie w nocy. Jest tylko karmiona piersia. Wczesniej dostawala mm ale nie spala dłuzej

małaMyszka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś ciężko. Właśnie zasnęła po 3 godz marudzenia. Cyc nie butelka nie. Tylko swoje piąstki no i moje palce ok. Wszystko ja nudzi po minucie albo i nie zainteresuje wcale. Rączki be, Bujak be, mata be i podłoga tez be. No cóż nie zawsze może być różowo.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam inhalator, ale nawet nie wiem jaki, nawet go jeszcze nie odpakowywałam, mama kupowała w aptece

Ja karmie póki co w leżaczku bujaczku z fishera, w przyszłym miesiacu przestawimy sie na krzesełko tylko musze szelki dokupić

na zatoki to polecam lekarza, bo takimi domowymi srodkami nie wyleczysz kochana a to się tylko nasila, ja kiedys mialam takie ziołowe tabletki na zatoki na receptę i po tym mi przeszło super, że potem juz nie miałam do tej pory problemów z zatokami

Mój syn dzis spi tak: wstał po 7, spanie 10-12, potem na spacerze 13,30-14,30 i po 15 był juz spiacy wiec przed 4 poszedł spać, śpioch mały mój

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A u mnie dziś ciężko. Właśnie zasnęła po 3 godz marudzenia. Cyc nie butelka nie. Tylko swoje piąstki no i moje palce ok. Wszystko ja nudzi po minucie albo i nie zainteresuje wcale. Rączki be, Bujak be, mata be i podłoga tez be. No cóż nie zawsze może być różowo.
    Mam dzisiaj dokładnie to samo... Rozleniwilam się przez 4 dni to teraz mam

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym sobie drzemkę uciela gdybym mogła a tak to tylko sobie poziewam :p
    Byliśmy rano w labie zrobiliśmy podstawowe badania i ten panel alergiczny - mieszany tez. Zobaczymy czy coś wyjdzie. Tylko zapomniałam zapytać ile się czeka na wyniki.
    Jestem właśnie na etapie wybierania krzesełka do karmienia i zastanawiam się nad peg perego zero3 lub caretero bistro .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:16

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale bym sobie drzemkę uciela gdybym mogła a tak to tylko sobie poziewam :p
    Byliśmy rano w labie zrobiliśmy podstawowe badania i ten panel alergiczny - mieszany tez. Zobaczymy czy coś wyjdzie. Tylko zapomniałam zapytać ile się czeka na wyniki.
    Jestem właśnie na etapie wybierania krzesełka do karmienia i zastanawiam się nad peg perego zero3 lub caretero bistro .

Mialam Ci napisac rano bys zrobila rozmaz reczny a nie automatyczny ale zapomnialam...

Maz jedzie kupic malemu to kolko do plywania dla niemowlat. Nalejemy cala wanne wody i bedzie Tomek plywac :-)
    Edit.
    Na fb mamy polecaja krzeselko z Ikei, kosztuje 50zl i ma najmniej zakamarkow do czyszczenia. Nie oszukujmy sie, ze dziecko pozniej bedzie korzystac z tych krzeselek czy lezaczkow jak bedzie wieksze. Moj 2 letni bratanek ciezko sie obraza jak je widzi. Jest "duzy" wiec siedzi na doroslych krzesłach czy fotelach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:22

Pulpecja, małaMyszka, niecierpliwa, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2791 2792 2793 2794 2795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ