X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w koncu belly działa !!!
    Magda Maja jest bardzo podobna do Ciebie u nas wczoraj i dzisiaj luzik odpoczywamy kurcze ja mam taki metlik w głowie dotyczący rozszerzania diety ze aż głową boli
    30 mamy szczepienie to podpytam
    Święta święta i po świętach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:11

małaMyszka, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciło!!!!!

jesslin87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my też po chrzcinach. Mała bardzo grzeczna, nie spała, ale leżała cichutko w wózku, a Prz samym chrzcie uśmiechała się do księdza i obserwowała. Nawet nie pisnela :) wieczorem za to bym armagedon,musiala chyba odreagować nadmiar wrażeń. My właśnie jedziemy do teściów znowu. Mała coś u nich ryczy więc się trochę martwię.. Zauwazylam, że ona nie lubi kiedy jest więcej niż 4-5 osób w pomieszczeniu. Nie wie na kim się skupić, nie potrafi się skoncentrować na niczym, jest nerwowa, płacze, no a nocki potem też niespokojne, kręci się, poplakuje sobie przez sen, przeżywa chyba bardzo :/

małaMyszka, mamasia, jesslin87, Pulpecja, magda sz, Laura, Migotkaa, Martucha86, witaminkab, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) chciałam tylko zameldować ze u nas wszystko w porządku :)
    Nadrabiam Was pomalutku <3

Pozdrawiam z Nowego Targu :)

małaMyszka, jesslin87, Pulpecja, Laura, Migotkaa, sylwucha89, witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odpoczywamy...
    Oglądamy IV część gwiezdnych wojen ;-)

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda rodzina jak z obrazka! Ty piękna, Majeczka ślicznotka po mamusi, mąż przystojny, a sunia do przytulania :)

magda sz, jesslin87, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a juz myslalam ze cos zle ponaciskalam i zablokowalam sobie ta strone.

A ja jestem tak wsciekla. 1 dzien swiat u babci na wsi. Maly dostal ataku histerii. Wiec po ok pol h noszenia i bujania bylam mokra jak szczur- u dziadkow chyba ze 30 stopni w domu - wolam moja mame by go przejela chcociaz na 5 min. Bym mogla chwycic 2 oddech i sie napic. Mama pomogla.

A potem siostry od mojego ojca zaczely na mnie wyjezdzac ze co to za matka ze mnie co nie moze sobie poradzic z dzieckiem.

Kolejna jak maly spal z otwarta buzia weszla do pokoju i zaczela mu na chamca smoka wciskac i go obudzila. Moj syn to smoka przyjmie z laskawoscia ale rzadko kiedy.

A Maks sie nauczyl ssac kciuka i teraz jak go oduczyc to nie wiem. Budze sie w nocy a ten z kciukiem w buzi spi.

Ehh milej niedzieli a jutro o 4 powrot do domu :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo forum wróciło w końcu!
    poczytam WAs i
    pokaże Wam mojego świątecznego Szymonka:)
    8753c88e2f8f05efmed.jpg

Pulpecja, Aska87, mamasia, lys, Paula_071, jesslin87, aaaaga, Meggi31, magda sz, Martucha86, małaMyszka, sylwucha89, Agaata, witaminkab, Maniuś, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ byłam posrna że belly nie dziala, już miałam czarne wizję :P

Paula ją też jestem tak niewyspana, jak przez pierwsze tygodnie, masakra jakąś. Julka niby śpi, ale tak się rzuca, że ją spać nie mogę, a jak ona już się ułoży, to mąż tak chrapie, że dziś po północy dosłownie wyrzuciła go z sypialni. W nocy podawała Julce mleko 3 razy, bo smok nie wystarczał, piłą tylko po 60ml, akcja mleko trwa bardzo krótko, dosłownie 5 minut zrobienie i podanie mleka, ale potem już zasnąć nie mogłam przez męża, w nocy zdaylammsie z nim poklocic, a nad ranem tak mnie rozbolaly zatoki, że aż plakalam z bólu, ani podnieść głowy, ani się schylic, masakra. Wzielam rano ketonal i do 13 było nawet ok, potem to samo, wzielam drugi, polezalam pol godzinki i póki co ok.
    W związku z tym, że ostatnio strasznie źle sypiam przez młoda dziś dostaje eksmisje do swojego pokoju. Mam nadzieję, że jakoś się to uda, choć pewnie dziś w ogóle się nie wyspie, bo będę do niej co chwila latać, no ale uważam że to najwyższą pora, w końcu już zaraz 5 miesięcy i kołyska robi się mala, a
    lozecko do sypialni nie wejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:35

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, jak oduczać wspólnego spania to najlepiej jak mąż też ma wolne, żeby też mógł pomóc w razie czego - jak nie w nocy nawet, to w dzień - bo faktycznie pierwsze noce mogą być trochę bardziej męczące, ale trzymam kciuki, żeby się udało :-)

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    niecierpliwa, jak oduczać wspólnego spania to najlepiej jak mąż też ma wolne, żeby też mógł pomóc w razie czego - jak nie w nocy nawet, to w dzień - bo faktycznie pierwsze noce mogą być trochę bardziej męczące, ale trzymam kciuki, żeby się udało :-)

Właśnie jutro mąż ma wolne, a że dziś wrocilismy od rodziców i tak postanowiłam, to muszę zacząć dziś zanim zmienne ;) Na męża to raczej szczególnie nie licze, bo on ma takie spanie, że muszę mu kopa zasadzie, żeby się obudził. Raz wyslalammgo, żeby zrobił mleko w nocy, ale jak zobacylam jakie ma ruchy i jaki jest zasypany to już miałam nerwicę, że tak dlugo to trwa w jego wykonaniu, więc tak czy siak tylko ją robię mleko w nocy. Dziś chcialam spać w salonie, a on z mała w sypialni, ale jak on i tak nie reaguje jak ona szuka smoka i prędzej się rozryczy niż się go doczeka więc ten plan dopuścilam.

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciąg dalszy rewelacji. Jestem totalnie skolowana i nie wiem o co chodzi. Mała jest pogodna zaczyna ssać cyca possie chwile i zaczyna płakać robi mostki rzuca się. Nie da się jej uspokoić dopiero musze ja trzymać pionowo brzuszek do brzucha i w tej pozycji zasypia. Tak stoję i się kołysze a jak się rusze chce usiąść bądź ja odłożyć to ryk. I tak sie konczy każde karmienie. O co może chodzić? ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 18:19

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys kurde ja Cię podziwiam, bo choć szpital to nic przyjemnego, to ja bym już dawno wydeptala skierowanie na oddział gastroenterologii, bo kurde za długo trwa ta meczarnia Lily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 18:33

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, to chyba brzuszek, coś jej tam ewidentnie doskwiera. Trzeba ją chyba w końcu porządnie zdiagnozować, bo za długo trwa taka męczarnia.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dlaczego ta pionowa pozycja? ?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ale dlaczego ta pionowa pozycja? ?
    Bo wtedy jelita lepiej pracują i masuje sobie brzuszek o twój brzuch.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziwne jest to ze musi być całkiem pionowo. Leżenie u mnie na klatce piersiowej tez nie wchodzi w grę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u mnie ostatnio tez tak wyglada karmienie.. czasem udaje sie na lezaco jak jest spiaca mega..:/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, mojego najstarszego tylko raz tak mocno bolał brzusek jak był malutki, to jedyna pozycja w jakiej pozwalał się nosić to taka na ramieniu jak do odbicia. tylko wtedy widocznie czuł ulgę. U was może być podobnie.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys u mnie ostatnio tez tak wyglada karmienie.. czasem udaje sie na lezaco jak jest spiaca mega..:/

No właśnie na spiocha ssie sobie cyca powoli i nie płacze. Ale tylko jak śpi. Nic z tego nie rozumiem. ..

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2787 2788 2789 2790 2791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ