SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
apaczka wrote:Uhuhu zaczynają się schody
bikini nie wkladałam od 1.5 roku więc ślę nie pochwalę. A nie wiem czy śpiewanie 3 zwrotek Kundla Burego liczy się jako talent choć żywiołowa reakcja mojego dziecka mogłaby to sugerować
Martucha86, lys, Paula_071, jesslin87, apaczka, 5ylwia, Agaata, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Aaaa i zadne fotoszopy albo oszustwa w stylu "maz niby mnie obejmuje a naprawde naciaga mi celulit". Nie ma. Wylapie bezlitosnie usune z konkursu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 14:10
Aska87, lys, Paula_071, magda sz, jesslin87, Laura, apaczka, aaaaga, Martucha86, małaMyszka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość
-
czesc babolki
nie mam ciagle czasu poczawszy od swiąt, przygotowania do chrzcin (przyszła sobota), ciągle ktos u mnie jest, mam straszne zaleglosci ale musze was doczytac.
mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze.
zawirusował mi sie tablet, a zawsze z nim wieczorem was nadrabiałam, do laptopa ciężko mi się zebrac, bo ciagle coś w ciągu dnia..
sylwestra spedzamy w domu, w nowy rok jedziemy do dziadków małża na ich imieniny, zaraz po weekendzie mam badania z dziewczynkami - w poniedzialek rezonzas Julci, we wtoreek usg Klary, sroda swięto a potem dwa dni do chrzcin. W piatek juz zjezdzaja sie do mnie goscie, także nie mam kiedy na tyłku usiąść
Klara raczy sie warzywkami codziennie, od dwóch dni podaje tez jabłuszka troszeczke, a od tygodnia na noc do mleka dodaje kleiku ryzowego.
ciumam Was wszytskie i nasze sieprniowe maluszki
jesslin87, mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Ofka, ja dzisiaj chana daal bede gotowac;)
2 szklanki zoltego grochu(ale takich polowekhttps://www.google.co.uk/search?q=chana+dal&hl=pl&source=android-browser-type&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibqO-X1YPKAhXC1hQKHXLYAkkQ_AUIBygB#imgrc=ZfRZnQWfDwA39M%3A)gotuje az do miekkosci w parowarze, z dodatkiem soli i kurkumy, gdy bedzie miekkie odstawiam na bok
biore glowke czosnku, 3 zielone chilli i kawalek imbiru wielkosci piesci, blenduje iw wrzucam na rozgrzany olej, dodaje ziarna kminu, ziarna kolendry i kopru wloskiego i smaze az pasta zacznie nabierac koloru brazowego. wtedy dorzucam 4 czy 5 pokrojonych srednich cebul, troszke wody i smaze az cebula zmieknie, dodaje 1 pokrojonego pomidora i po 5 minutach wszystko razem blenduj na gladka mase(puree). teraz czas na przyprawy: sol, czerwone chilli w proszku, sproszkowana kolendra i wiele innych "masalas", co kto lubi(ja wrzcam okolo 10 roznych rodzajow, po jednej lyzeczce, bo lubimy pikantne), smazymy nasze puree z przyprawami okolo 2 minut, dorzucamy nasz groch(razem z woda w ktorej go gotowalismy)dolewamy wiecej wody(jesli lubimy rzadsza konsystencje i gotowe;) mozna posypac swieza kolendra. ja serwuj zazwyczaj z ryzem(gotowany z anyzem, kminkiem i polowa cebulki) lub z roti(azjatyckie placuszki robione ze specjalnej maki)Hermiona, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
my a raczej ja bo mlody sie odwrocil tadam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:42
jesslin87, Aska87, Pulpecja, niecierpliwa, Laura, AgaSad, Agaata, Martucha86, lys, jasmine89, mamasia, małaMyszka, witaminkab, magda sz, gianna88, sylwucha89, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu mlody wazy 7300 przybrał w 7 tyg 700 gr i wg lekarza jest ok jest w 50 centylu
niecierpliwa, Laura, jesslin87, lys, małaMyszka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
To ja wam jeszcze coś pokażę:
nadgryziona zębem czasu, że tak powiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:21
Aska87, aaaaga, Laura, jesslin87, 5ylwia, Martucha86, lys, apaczka, niecierpliwa, jasmine89, mamasia, małaMyszka, witaminkab, gianna88 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc0156b2d420.jpg
jesslin87, lys, Pulpecja, Laura, niecierpliwa, Aska87, aaaaga, Migotkaa, jasmine89, mamasia, Martucha86, AgaSad, małaMyszka, witaminkab, gianna88, sylwucha89, Amberla, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość