X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo współczuję tej sprawy z zatorem w piersi. Bierzesz coś przeciwbólowego/przeciwzapalnego? Nic lepiej się nie robi?

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje, wiem co ten bol znaczy, jak przestalam karmic i odciagac to kwiczalam. Karmisz Tomka ta piersia?

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oby przeszło Ci jak najszybciej.. mi raz zrobił się mały zastój i to był taki ból że myślałam że zwariuję a co dopiero tak jak Ty masz.. współczuję..

My dziś leniwy dzionek, właśnie wróciliśmy ze spacerku, śnieżek pruszy i zimowa aura u nas.. nocka oczywiście z pobudkami co 2 godz:(
    mąż dalej chory, no tak go wzięło w Wigilie i dziś ma nawrót kataru, chyrla jak gruźlik, mama wygrzebała jakiś antybiotyk bo do poniedziałku to chyba zapalenie płuc będzie.. oby tylko małego nie zaraził, no i mnie bo "mamy nie biorą zwolnienia" :)

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Chłopaki jeszcze śpią, a ja? Robię śniadanie miszczów... Jajeczko z majonezem, paróweczki z keczupem, herbatka i TV. A w TV noc w muzeum-tajemnica grobowca uwielbiam noc w muzeum!!!!
    Tam jest mój ulubieniec - Dziam Dziam Hehehe zawsze mówi dziam dziam, daj mi mniam mniam! I stąd mówię do Sebastiana dziamdziaku, idziemy dziamdziać hehe
    Interesujace. Moj Karolek z tych samych powodow jest nazywany Dziamdziaczkiem i tez jak czas na cyca smieje sie dziam dziam, dac mi mniam mniam hehehe ;)

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa w jaki sposob zapowietrzony kaloryfer mialby negatywnie zadzialac na Julke? Zappwietrzony = czesciowo zimny, zmarzla ibja zatkalo? Bardziej gorace kaloryfery wysuszaja powietrze i sluzowke w nosie i moze przytkac. Hmmm

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaznajamiam sie z poradnikiem rozszerzania diety z bobovity, dostalam tuz po swietach. Tam fajnie opisali, ze zanim stwierdzimy, ze cos naszemu dziecku definitywnie nie smakuje, podac dziecku min 7 razy.
    Jesslin - ja nie uwazam, ze brokol jest gorzki. Dla mnie jest pycha, uwielbiam z nim salatki i jako dodatek do obiadau. Mniam ;)

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie bawilismy do 4-tej. Mlody obudzil sie kilka minut po polnocy, pousmievhal sie i spal dalej. Dxien na calego zaczelismy po 8-mej. Zrobilam obiadek dla gosci i upirklam ciasto, bo brakowalo mi slodyczy ;)
    Za oknami bialo, snieg sypie od rana. Jest pieknie :D

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w nowym roku, żebyście się czuły dobrze jako mamy, żeby dzieciaki rosły zdrowe i mądre, żeby Wam się układało z partnerami i żeby rodziny dawały Wam wsparcie, a nie denerwowały. I o czym marzycie, żeby się spełniło.

U nas fajny, kameralny sylwester. 7 osób i nasza Miłka, która poszła spać zanim wszyscy goście przyszli i spała do rana, co jej się nie zdarza, bo zazwyczaj się budzi na żarcie po ok. 6h. O północy poszliśmy do niej złożyć jej życzenia, za oknem fajerwerki, a ona spała. Nasze śmiechy i muzyka też jej widać nie przeszkadzały, no kochane dziecko. Choć przez większość dnia była marudna, jakby jej coś było. Ale widocznie się zmęczyła. Dziś spacer po mrozie zaliczony, zjadanie resztek z imprezy też. Teraz idę do wyra poczytać. Dziecko śpiewa pod choinką, M gra w jakąś grę, ale jej pilnuje.

Jeszcze raz szczęśliwego Nowego!

Martucha86, magda sz, Paula_071, Pulpecja, jesslin87, witaminkab, Laura, apaczka, Weridiana, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert od wczoraj zaczął skrzeczeć, przestał gadać i głużyć, a non stop skrzeczy i to jest takie irytujące,że masakra. U Was też tak? Skrzeczy aż łeb mi pęka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakiś film który polecacie do oglądnięcia? Oglądaliśmy Marsjanina i Sicario. Któraś coś?

• Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie -7,5 stopnia, mąż był z Młodym godzinę na spacerze. Mam nadzieję, że go odpowiednio ubrałam, był cieplutki, tylko policzki miał zimne, ale posmarowałam grubo kremem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka przez to, ze kaloryfer byl zimny nagrzalismy farelka i moze powietrze bylo za suche, nie wiem sama.
    Dla mnie brokul tez jest gorzki :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla nie wiem jak marsjanin ale na sicario bylam w kinie i bylo ok

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowny rok temu w Nowy Rok zaliczylam pierwszy pocalunek z sedesem i tak do maja ;)

Martucha86, apaczka, mamasia, Laura, Weridiana, jasmine89, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Rowny rok temu w Nowy Rok zaliczylam pierwszy pocalunek z sedesem i tak do maja ;)

Dokladnie tak samo. O 3 nad ranem po sylwestrze pierwszy raz wymiotowalam i tak do 21 tygodnia ciazy.

Wrocilam ze szpitala, sami dyletanci tam dzisiaj pracuja. Konam z bolu, a dostalam antybiotyk "na wszelki wypadek" ktorego nie bede brac. Ide zrobic sobie goraca kapiel i sprobuje zasnąć.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka podajesz cos Natalce jak macie dziaslowy armagedon?
    Ja dzis podalam polowe czopka viburcol i teraz zaluje, ze zrobilam to o 17, bo zasnela jak kamien. Dzis w ogole ma taki dzien, ze godzina aktywnosci (marudzenia) i 40 minut drzemki

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wrocilam ze szpitala, sami dyletanci tam dzisiaj pracuja. Konam z bolu, a dostalam antybiotyk "na wszelki wypadek" ktorego nie bede brac. Ide zrobic sobie goraca kapiel i sprobuje zasnąć.
    Wybaczcie, że się do was wcinam ale jak zwykle was podczytuję i chciałam podrzucić radę. Skoro widać zatkany kanalik to ten korek z mleka trzeba sterylną igłą usunąć. Dopóki odpływ jest zatkany to będzie tylko gorzej.
    Tu jeszcze przydatne linki: http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/
    Jak komuś to nie przeszkadza, to może poprosić swojego faceta o pomoc w zassaniu, jednak dorosły chłop ma więcej siły niż dziecko i może odblokować.

magda sz, niecierpliwa, Laura, jesslin87, małaMyszka, agatka196, Amberla lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka podajesz cos Natalce jak macie dziaslowy armagedon?
    Ja dzis podalam polowe czopka viburcol i teraz zaluje, ze zrobilam to o 17, bo zasnela jak kamien. Dzis w ogole ma taki dzien, ze godzina aktywnosci (marudzenia) i 40 minut drzemki
    Póki co poza Dentinoxem nic. Parę razy miałam już w ręce Viburcol czopek ale jeszcze się nie przełamałam żeby podać. Teraz przez kilka dni był spokój w tym temacie a dzisiaj znów wścieklizna i pół bluzy oślinione.

Dzisiaj Natalka poznała moją serdeczną przyjaciółkę, która przyjechała z Norwegii a my się widziałyśmy po raz pierwszy od roku :-) Niestety jutro powrót do rzeczywistości bo trzeba wracać do Warszawy :-( szkoda bo dobrze nam u babci ale niedługo znów przyjedziemy :-) Mała już wykąpana i przysypia, na stole czeka już na mnie karmelowe Karmi także wieczór uważam za rozpoczęty ;-)

Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dokladnie tak samo. O 3 nad ranem po sylwestrze pierwszy raz wymiotowalam i tak do 21 tygodnia ciazy.

Paula a nie dostaniesz antybiotyku który można brać przy karmieniu piersią? Skoro można zażywać w ciąży to tym bardziej przy karmieniu , może też obejdzie się bez wyciszania laktacji czego życzę.

Pamiętam jak mąż masowal mi piersi przy zapaleniu i zatorze , ból okropny jakby kręgosłup mi łamał tak to czułam. Masowal mocno sama nie dałabym rady. Do tego ogrzewanie w misce z b gorącą wodą, wkladalam do niej piersi.

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wybaczcie, że się do was wcinam ale jak zwykle was podczytuję i chciałam podrzucić radę. Skoro widać zatkany kanalik to ten korek z mleka trzeba sterylną igłą usunąć. Dopóki odpływ jest zatkany to będzie tylko gorzej.
    Tu jeszcze przydatne linki: http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/
    Jak komuś to nie przeszkadza, to może poprosić swojego faceta o pomoc w zassaniu, jednak dorosły chłop ma więcej siły niż dziecko i może odblokować.

Ja sama tego nie przekuje, w szpitalu wybijali mi to z glowy.
    Ja juz nie mam zatoru, piers jest miekka, tylko ten biały punkt na sutku ktora mnie pierunsko boli.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2840 2841 2842 2843 2844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ