X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    U nas też pisk heheeheh

U nas nie pisk, tylko skrzeczenie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Czy Wasze dzieci cala noc spia na plecach czy zmieniacie im pozycje??

Hubert śpi na plecach albo na boku - jednym albo drugim, ale to sam sobie zmienia, ja go kładę na plecach.

niecierpliwa, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi zawsze na plecach i kładzie na mnie nozke czasem jeszcze rączka trzyma mnie za bluzkę. Na brzuszku to chyba tylko 2 razy zasnęła, raz jak ja ułożyła polozna a drugi raz jak ja ułożyła fizjoterapeutka.
    Dwie godziny ryku po kąpieli aż w końcu pomogłam jej zrobić kupę i próbuje ją ululac. To jest jakaś never-ending story. Wszystko mnie boli od noszenia rzucajacego się na wszystkie strony dziecka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    chcebycmama - ja mam, ten z IKEI i jest super (koniecznie z podnóżkiem). Karmiło się na nim fajnie, ale tego nie robię, bo szkoda mi fotela (rzygi).

myszka - kto ma być smarowany tą maścią w końcu? Jak antybiotyk to chyba nie na alergię. Albo się zgubiłam.

niecierpliwa - jak sama nie zmieni, to jej nie zmieniam. Jak była mniejsza i spała głównie na boku, to po karmieniu w nocy przekładałam ją na drugi bok. Teraz śpi na plecach.

Ktoś pytał o krem bez wody - ja smaruję Miłce pysia olejem kokosowym, tak jak pupkę i jak siebie. Daje radę i jak sobie go zliże to też nic się nie stanie. Moim zdaniem lepiej posmarować dziecko dowolnym olejem jadalnym niż byle jakim kosmetykiem czy wazeliną. (Wazelina wydawała mi się neutralna, w końcu jest w lekach, ale robiłam kiedyś tłumaczenie artykułu towaroznawczego o bezpieczeństwie kosmetyków i było tam, że wazelina może działać na skórę bardzo toksycznie, aż do zaniku skóry :/ Nie sprawdzałam cytowanych źródeł, ale stałam się na wszelki wypadek bardziej ostrozna. Można to sprawdzić).
    naprawde z ta wazelina?bo ja tu nic w uk innego nie znalazlam, ale mam olej kokosowy, to wyprobuje
    a dzisiaj sie za bardzo nie udzielalam, bo od ostatniej nocy wciagnela mnie ksiazka i czytam w kazdej wolnej sekundzie, juz drugi tom. ogladalyscie serial true blood?ja niestety nie, ale trafilam na ksiazke - mega!

• lys Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat ten serial wybitnie nie przypadł do gustu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Pierwsza :)

Odnosnie postanowien noworocznych:
    "Lekarz kazal mi bardziej zadbac o wage, dzisiaj wytarlam ja dwa razy."

mamasia, aaaaga, AgaSad, Martucha86, Weridiana, jesslin87, jasmine89, Paula_071, sylwucha89, Aska87, Pulpecja, małaMyszka, Laura, Katarka, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam moj od 2 miesiaca zycia spi na brzuchu to mu pomagallo na problemy brzuszkowe i tak sie przyzwyczail juz na plecach sie co chwile wybudza

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    True blood - nigdy nie ogladalam, z wampirow to tylko Wywiad z wampirem :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dzien dobry :) Pierwsza :)

Odnosnie postanowien noworocznych:
    "Lekarz kazal mi bardziej zadbac o wage, dzisiaj wytarlam ja dwa razy."

haha dobre

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Myszka pytalas czy smarowac siebie ta sama mascia co dziecko, roznie z tym bywa, najlepiej jak zapytasz lekarza (moze zadzwon), ja tak moglam zrobic z antybiotykiem swojego czasu ale lekarz sam zalecil.

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wampirow to ja ogladalam cala Buffy no o Aniola Ciemnosci hehe

A i z fajnych serialow takich komediowych polecam wam Baby Daddy krotkie 20 min no i Jane the virgin aaa i ja jeszcze ogladam Supernatural i Dawno dawno temu no i Gre o tron :) znaczy sie ogladam jeden odcinek na tydzien jak mam czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 09:06

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje postanowienia noworoczne:
    1. Schudnac do zlotu. Waga 55 kg
    2. Pojechac na zlot.
    3. Wygrac w totka heheh
    4. Napisac ksiazke. Podobno dobrze pisze a mam nawet dobry pomysl.
    5. Zalozyc bloga z moimi fotami bo jestem fotografem a jakos brak mi czasu by te moje foty publikowac.
    6. Zaczac brac udzialy w konkursach fotograficznych.
    7. Zmienic mieszkanie na wieksze.
    8. W grudniu nastepnego roku zaczac sie starac o 2.

Myszka Ty chyba mialas testowac? I co wyszlo?

Paula_071, małaMyszka, 5ylwia, aaaaga, Weridiana, AgaSad, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane potrzebuje porady, od rana Julka jak gada, czy piszczy to ten glosik jest taki chrypliwy, charakterystyczny dla chorego gardla, przeziebienia, troche charczy, ale poza tym nic innego nie zaobserwowalam. Powinnam dzis isc do lekarza, do przychodni gdzie ma dyzur lekarz rodzinny czy moge poczekac do poniedzialku i do pediatry?

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa hmm moze poobserwuj troszke, byc moze to tylko taka faza, mój tez czasem jak sie mu właczy to chrypie przy piszczeniu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie to jest takie typowe ja tak piszalam jak mialam zapalenie krtani. Nawet maz do mnie mowi, ze cos dziwnego z jej gardlem sie dzieje, a to juz mnie dziwi, bo jak jemu nie namalujesz jak wol krowie na rowie to sam nie za duzo zauwaza ;)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio odkryła inną tonacje podczas ryczenia i też się wystraszylam, że coś ma z gardlem. Ale okazalo się, że odkrywa nowe dzwieki.
    Ale jeśli chodzi o krtań to bądź ostrozna, bo dzieci maja trochę inną budowę niż dorośli i jeśli maja obrzęk to ciężko im się oddycha i może dojść do uduszenia. Z tego powodu kiedyś po nocy jezdzilam po szpitalach, bo blana nie mogła tchu złapać. A ją durna też nie wiedziałam, że bardzo pomaga wychłodzenie, bo krtań sie wtedy obkurcza. Absutnie nie chce straszyć, tylko dziele się swoją wiedzą bo strasznie się wtedy wystraszylam. I do tej pory mam pierdolca. Ale przy zapaleniu ktrani jest jeszcze specyficzny szczekajacy kaszel

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa może stad były te duszności w sylwestra? dla swietego spokoju podjedz do przychodni

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, lepiej jedz od razu,po co masz sie denerwowac caly weekend?

uzywacie(uzywalyscie wogole)jeszcze proszkow do prania dzieciowych?

• lys Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nauczyła się takiego dźwięku ze mi włosy dęba stają brzmi dokładnie tak jakby się dusila i nie mogła złapać tchu. Nabrałam się na serio na pierwsze 10 razy a teraz już tylko się przyglądam czy sobie ćwiczy swój nowy dźwięk czy na prawdę się dusi.
    Moje dziecko zawsze potrafi zapewnić mi wrażeń także ja juz chyba nigdy nie będę się nudzić a już na pewno nie przez kolejnych 25 lat.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine ja juz dawno dawno nie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2842 2843 2844 2845 2846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ