SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Czy Wasze dzieci cala noc spia na plecach czy zmieniacie im pozycje??
Hubert śpi na plecach albo na boku - jednym albo drugim, ale to sam sobie zmienia, ja go kładę na plecach.niecierpliwa, Weridiana, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja śpi zawsze na plecach i kładzie na mnie nozke czasem jeszcze rączka trzyma mnie za bluzkę. Na brzuszku to chyba tylko 2 razy zasnęła, raz jak ja ułożyła polozna a drugi raz jak ja ułożyła fizjoterapeutka.
Dwie godziny ryku po kąpieli aż w końcu pomogłam jej zrobić kupę i próbuje ją ululac. To jest jakaś never-ending story. Wszystko mnie boli od noszenia rzucajacego się na wszystkie strony dziecka.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hermiona wrote:chcebycmama - ja mam, ten z IKEI i jest super (koniecznie z podnóżkiem). Karmiło się na nim fajnie, ale tego nie robię, bo szkoda mi fotela (rzygi).
myszka - kto ma być smarowany tą maścią w końcu? Jak antybiotyk to chyba nie na alergię. Albo się zgubiłam.
niecierpliwa - jak sama nie zmieni, to jej nie zmieniam. Jak była mniejsza i spała głównie na boku, to po karmieniu w nocy przekładałam ją na drugi bok. Teraz śpi na plecach.
Ktoś pytał o krem bez wody - ja smaruję Miłce pysia olejem kokosowym, tak jak pupkę i jak siebie. Daje radę i jak sobie go zliże to też nic się nie stanie. Moim zdaniem lepiej posmarować dziecko dowolnym olejem jadalnym niż byle jakim kosmetykiem czy wazeliną. (Wazelina wydawała mi się neutralna, w końcu jest w lekach, ale robiłam kiedyś tłumaczenie artykułu towaroznawczego o bezpieczeństwie kosmetyków i było tam, że wazelina może działać na skórę bardzo toksycznie, aż do zaniku skóryNie sprawdzałam cytowanych źródeł, ale stałam się na wszelki wypadek bardziej ostrozna. Można to sprawdzić).
a dzisiaj sie za bardzo nie udzielalam, bo od ostatniej nocy wciagnela mnie ksiazka i czytam w kazdej wolnej sekundzie, juz drugi tom. ogladalyscie serial true blood?ja niestety nie, ale trafilam na ksiazke - mega!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Pierwsza
Odnosnie postanowien noworocznych:
"Lekarz kazal mi bardziej zadbac o wage, dzisiaj wytarlam ja dwa razy."mamasia, aaaaga, AgaSad, Martucha86, Weridiana, jesslin87, jasmine89, Paula_071, sylwucha89, Aska87, Pulpecja, małaMyszka, Laura, Katarka, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość
-
Z wampirow to ja ogladalam cala Buffy no o Aniola Ciemnosci hehe
A i z fajnych serialow takich komediowych polecam wam Baby Daddy krotkie 20 min no i Jane the virgin aaa i ja jeszcze ogladam Supernatural i Dawno dawno temu no i Gre o tronznaczy sie ogladam jeden odcinek na tydzien jak mam czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 09:06
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moje postanowienia noworoczne:
1. Schudnac do zlotu. Waga 55 kg
2. Pojechac na zlot.
3. Wygrac w totka heheh
4. Napisac ksiazke. Podobno dobrze pisze a mam nawet dobry pomysl.
5. Zalozyc bloga z moimi fotami bo jestem fotografem a jakos brak mi czasu by te moje foty publikowac.
6. Zaczac brac udzialy w konkursach fotograficznych.
7. Zmienic mieszkanie na wieksze.
8. W grudniu nastepnego roku zaczac sie starac o 2.
Myszka Ty chyba mialas testowac? I co wyszlo?Paula_071, małaMyszka, 5ylwia, aaaaga, Weridiana, AgaSad, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość
-
Kochane potrzebuje porady, od rana Julka jak gada, czy piszczy to ten glosik jest taki chrypliwy, charakterystyczny dla chorego gardla, przeziebienia, troche charczy, ale poza tym nic innego nie zaobserwowalam. Powinnam dzis isc do lekarza, do przychodni gdzie ma dyzur lekarz rodzinny czy moge poczekac do poniedzialku i do pediatry?
-
Nie, nie to jest takie typowe ja tak piszalam jak mialam zapalenie krtani. Nawet maz do mnie mowi, ze cos dziwnego z jej gardlem sie dzieje, a to juz mnie dziwi, bo jak jemu nie namalujesz jak wol krowie na rowie to sam nie za duzo zauwaza
-
Moja ostatnio odkryła inną tonacje podczas ryczenia i też się wystraszylam, że coś ma z gardlem. Ale okazalo się, że odkrywa nowe dzwieki.
Ale jeśli chodzi o krtań to bądź ostrozna, bo dzieci maja trochę inną budowę niż dorośli i jeśli maja obrzęk to ciężko im się oddycha i może dojść do uduszenia. Z tego powodu kiedyś po nocy jezdzilam po szpitalach, bo blana nie mogła tchu złapać. A ją durna też nie wiedziałam, że bardzo pomaga wychłodzenie, bo krtań sie wtedy obkurcza. Absutnie nie chce straszyć, tylko dziele się swoją wiedzą bo strasznie się wtedy wystraszylam. I do tej pory mam pierdolca. Ale przy zapaleniu ktrani jest jeszcze specyficzny szczekajacy kaszelmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Moja nauczyła się takiego dźwięku ze mi włosy dęba stają brzmi dokładnie tak jakby się dusila i nie mogła złapać tchu. Nabrałam się na serio na pierwsze 10 razy a teraz już tylko się przyglądam czy sobie ćwiczy swój nowy dźwięk czy na prawdę się dusi.
Moje dziecko zawsze potrafi zapewnić mi wrażeń także ja juz chyba nigdy nie będę się nudzić a już na pewno nie przez kolejnych 25 lat.małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość