X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są antybiotyki które można karmić piersią ale i są też takie przy których nie wolno...
    Paula trzymam kciuki!

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tak mialam i przystawialam do tej piersi dziecko praktycznie non stop. Bokalo okropnie ale on to bedzie wysysal i tez wkladalam do b goracej wody i chwytalam sutka w dwa palce i takim ruchem jakby rulonik w pacu zwijac od nasady do gory zebh tez go wypychac ku gorze, 2 dni i kanlik odetkany no i tez sciagalam duzo laktatorem. Zycze powodzenia

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a Tobie nie zrobił się ropień?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula a Tobie nie zrobił się ropień?

Nie. Chyba ze jakas taka wersja, ktorej nie rozpoznala babka od laktacji, polozna i ginekolog i dermatolog (tesciowa).

małaMyszka, Wendy lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubert od wczoraj zaczął skrzeczeć, przestał gadać i głużyć, a non stop skrzeczy i to jest takie irytujące,że masakra. U Was też tak? Skrzeczy aż łeb mi pęka.
    U nas też pisk heheeheh

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po polowie czopka wstala zupelnie inna panienka ;)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Griszanka przez to, ze kaloryfer byl zimny nagrzalismy farelka i moze powietrze bylo za suche, nie wiem sama.
    Dla mnie brokul tez jest gorzki :)
    Teraz rozumiem :) Moze rzeczywiscie, w zasadzie farelka ma dodatkowo nadmuch, wiec szybciej wysusza powietrze. Oby to byl jednorazowy epizod.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Griszanka przez to, ze kaloryfer byl zimny nagrzalismy farelka i moze powietrze bylo za suche, nie wiem sama.
    Teraz rozumiem :) Moze rzeczywiscie, w zasadzie farelka ma dodatkowo nadmuch, wiec szybciej wysusza powietrze. Oby to byl jednorazowy epizod.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Dziewczyny, jakiś film który polecacie do oglądnięcia? Oglądaliśmy Marsjanina i Sicario. Któraś coś?

Interstellar

małaMyszka, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z serii głupich pytań myszy: Sebastian ma przepisaną maść robioną w aptece z antybiotykiem, czy jak ją będę ją stosować, to dawka antybiotyku przejdzie do mleka i mały ją dostanie, czy mogę snarować i jego i siebie? Zmiany mamy te same, także to moja alergia wróciła...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Czy któraś z Was ma fotel uszak? Polecacie do karmienia a później do czytania bajek?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A może wystąpiła jakaś reakcja alergiczna? Lek plus coś z jedzenia?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci cala noc spia na plecach czy zmieniacie im pozycje??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A może wystąpiła jakaś reakcja alergiczna? Lek plus coś z jedzenia?

Obstawiam albo to suche powietrze, choc farelka codziennie chodzi do kapieli, a wczoraj tylko chwile dluzej, wiec nie wiem albo reakcje alergiczna, mam nadzieje, ze dzis bedzie spokojna noc.

Pulpecja a jak Twoj syn, do ktorej balowal ;)?

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Interstellar

Edge of tomorrow ?

małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama - ja mam, ten z IKEI i jest super (koniecznie z podnóżkiem). Karmiło się na nim fajnie, ale tego nie robię, bo szkoda mi fotela (rzygi).

myszka - kto ma być smarowany tą maścią w końcu? Jak antybiotyk to chyba nie na alergię. Albo się zgubiłam.

niecierpliwa - jak sama nie zmieni, to jej nie zmieniam. Jak była mniejsza i spała głównie na boku, to po karmieniu w nocy przekładałam ją na drugi bok. Teraz śpi na plecach.

Ktoś pytał o krem bez wody - ja smaruję Miłce pysia olejem kokosowym, tak jak pupkę i jak siebie. Daje radę i jak sobie go zliże to też nic się nie stanie. Moim zdaniem lepiej posmarować dziecko dowolnym olejem jadalnym niż byle jakim kosmetykiem czy wazeliną. (Wazelina wydawała mi się neutralna, w końcu jest w lekach, ale robiłam kiedyś tłumaczenie artykułu towaroznawczego o bezpieczeństwie kosmetyków i było tam, że wazelina może działać na skórę bardzo toksycznie, aż do zaniku skóry :/ Nie sprawdzałam cytowanych źródeł, ale stałam się na wszelki wypadek bardziej ostrozna. Można to sprawdzić).

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :D Tęskniłyście? :P Nadrobiłam, a było tego w 3 d*** :P
    Widziałam, że Niecierpliwa o Nas pytała, dzięki za pamięć! Nie miałam czasu ostatnio zaglądać, a jak już na chwilę zajrzałam to nie miałam czasu nic napisać.

Widziałam też, że była ostra dyskusja, uhuhu, dobrze że emocje opadły :)

I poznałam twarze co niektórych :) Więc i ja się ujawnię, bo chyba nie wrzucałam żadnego swojego zdjęcia jeszcze.

http://iv.pl/images/10960138554850149783.jpg

http://iv.pl/images/24939106522736664888.jpg

Niecierpliwa - ja zmieniam Laurce pozycję w nocy z plecków na boczek jak się wierci.

EDIT: aaaa, i mam na imię Kasia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 22:04

magda sz, lys, apaczka, witaminkab, ainer85, jesslin87, Laura, jasmine89, mamasia, Agaata, AgaSad, 5ylwia, niecierpliwa, Paula_071, aaaaga, Weridiana, Martucha86, sylwucha89, Pulpecja, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zmieniam małej pozycje. Przy czym ona ostatnio głównie śpi na brzuchu. W każdej innej się budzi.
    A Łucja nie spala wczoraj do 1 wiec przywitała z nami nowy rok. Przeszkadzały jej fajerwerki. A strzelali od 11, jak przestali to padła. Teraz śpi od 8. Odsypia pierwsza imprezę :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka piękna z Ciebie kobietka, długie włosyy mmm zawsze miałam a teraz raczej krósze i co zapuszcze to ide do fryzjera podciąć końcówki a w rezultacie ścinam

Ja nie zmieniam pozycji, chyba ze biorę go do siebie do łózka to kładę go na boczku, a w łóżeczku to boję się, że się przekreci na brzuch, i sie przydusi jak głowy sobie dobrze nie ułozy

U nas dziś leniwie:)

Dziewczynki ile macie stopni teraz w domu, mi pokazuje 21.7, ubrałam małemu pod pajaca bawełnianego cienkiego body na długi rekawek, nie wiem czy dobrze czy niedobrze, w kazdym badz razie ciut chłodniej jest

niecierpliwa, Weridiana, małaMyszka, Katarka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mojego jak dam na bok to i tak w koncu laduje na plecach. Na brzuchu nie chce spac, wierci sie a czasem ma problem z gazami wiec fajnie jakby w dzien pospal na brzuszku.

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ