X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My mamy gastrologa pod koniec stycznia i tak sie zastanawiam czy w ogole jest sens jechac jak i tak nie stosowalam jej zalecen

A coś jeszcze Julce dolega?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A coś jeszcze Julce dolega?

Oprocz humorkow, odpukac nic. Mysle teraz o tych probach watrobowych, ktore musimy powtorzyc

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, miło Cię zobaczyć, ładnie wyglądasz :-)

Co do rozszerzania diety - ja wychodzę z takiego założenia, że te zalecenia nie są przypadkowe i po coś zostały opracowane, ale trzeba zachować zdrowy rozsądek, obserwować dziecko i reagować na jego potrzeby. Jeśli są wyraźne sygnały, że należy rozpocząć rozszerzanie diety wcześniej, to przecież nie ma co męczyć ani dziecka ani siebie. Wydaje mi się jednak, że rozszerzanie diety w wieku 2 czy 3 miesięcy to już przesada, bo raczej na tym etapie dziecko nie daje znać, że potrzebuje coś więcej niż mleko i tutaj to raczej widzimisię rodziców.

Nie podoba mi się skóra Huberta... Ma czerwone policzki i brodę i na skórze kilka niewielkich suchych placków - jeden na ręku, dwa na nogach i dwa na ramionach... Prawda jest taka, że ostatnio podobnie jak Magda, szalałam z nabiałem - 2 kawy z mlekiem + inka z mlekiem codziennie, sernik codziennie od dwóch tygodni, tarta z sosem śmietanowym i żółtym serem itp. Może już przegięłam... Echh, no nic, od jutra znowu mleko owsiane i będę obserwować. Wkurza mnie kwestia tych cholernych alergii na maksa i bardzo to przeżywam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oprocz humorkow, odpukac nic. Mysle teraz o tych probach watrobowych, ktore musimy powtorzyc
    Badania bym powtórzyła i jak wszystko ok to bym gastrologa odpuściła.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój syn ma trudności z zasypianiem w dzień i moja mama mi poradziła żebym dala synowi coś do rączki do zasypiania i zobaczymy co z tego wyniknie.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Zetka mam gdzieś "przepisy" ale niestety dzisiaj już nie dam rady popatrzeć bo po pierwsze mała już śpi i nie chce robić hałasu a po drugie zaraz zbieram się do spania bo jestem dzisiaj zajechana jak koń po westernie. Zaczynam mieć już dosyć tych naszych nocek - od jakiegoś miesiąca są po 4-5 pobudek i moja walka aby pospała do 7
    Coraz poważniej rozważam stopniowe rozszerzanie diety po skończonym 5 miesiącu. Na początku warzywa a później kaszka. Chodzi mi o to żeby jej dać na noc kaszkę i może w końcu pospie a ona się nasyci. Lys napisała chyba wczoraj fajnego posta i ja się zgadzam.

Jasne, jak tylko miałabyś moment (wiem, smieszne) :) to zapodaj proszę.

A co do rozszerzenia diety też zacznę wcześniej z powodu tych nocek. U nas masakra, śpi tylko z moim cyckiem albo na mężu jak teraz.
    A kaszki masz zamiar mleczne czy na swoim mleku?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, trzymam kciuki za Julkę i mam nadzieję, że radiolog nie miał racji. Wiem, że to trudne, ale postaraj się nie panikować tylko poszukaj bardzo dobrego lekarza, który specjalizuje się w takich przypadkach - ja myślę, że to powinien być ginekolog dziecięcy - endokrynolog - który ewentualnie pokieruje dalej i powie gdzie się zgłosić. Pamiętaj, że medycyna idzie do przodu i zanim Julka dorośnie to może już to nie będzie wielkim problemem i będzie się łatwo leczyć.

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata broda i wokół ust mogą być czerwone od obfitego slinienia no ale reszta wiadomo.
    My mamy też takie zmiany policzki broda wokół ust łokcie i przedramiona. I nic nie znika mimo diety.
    Edit a może ja powinnam z tym iść do dermatologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:59

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nowy awatarek. Śliczny :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Gianna a co takiego dzieje się z Julkiem ze jest podejrzenie wiotkosci osiowej?
    Chodzi o to ze główki nie dźwiga przy probie trakcji?

Tak, głownie o to chodzi. Badała go, podnosiła i sie ze taki wiotki sie wydaje i zeby lepiej go neurolog zbadał. Skierowanie do poradni rehabilitacyjnej tez już dostałam.
    W ogóle martwi mnie jeszcze ze rączki mu sie często trzęsą wiec dobrze ze tam jutro idziemy, niech go przebada.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tez myślałam żeś brunetka :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, mi się nie podoba, że te policzki nagle się takie czerwone zrobiły przedwczoraj. Nie wiem czy po spacerze na mrozie - mąż był z nim ostatnio w Nowy Rok, bylo minus 7 stopni, czy alergia, ale na podrażnienia od śliny raczej mi nie wygląda - chociaz moze sie myle. Na skórze zmiany póki co są baaardzo niewielkie, ale jednak są. Oczywiście mąż mnie wkurza na maxa bo stoi, mruży te oczy, wpatruje sie i mówi, że nic nie widzi a ja jak zwykle "szaleję" i że chce chodzic ze zdrowym dzieckiem po lekarzach. No naprawde mnie to wkurza, bo ja nie jestem ślepa i wiem jaką miał piękną skórę przez pierwsze 4 miesiące, a teraz nie jest już taka aksamitna w dotyku...

Co do dermatologa, to jak policzki nie znikną, to ja się przejdę w przyszłym tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:04

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    No właśnie mój syn ma trudności z zasypianiem w dzień i moja mama mi poradziła żebym dala synowi coś do rączki do zasypiania i zobaczymy co z tego wyniknie.

Mi matka to od poczatku powtarzala, a ja jak na zlosc jej nie posluchalam, a teraz jak Julka czuje ciepla pieluche od razu sie w nia wtula, mruzy oczka i gotowa do spania.
    Dzis wrocila moja mama, nie bylo jej od srody i wlasnym oczom nie mogla uwierzyc jak wyglada usypianie, bo ostatnie co widziala to jej pierwsze usypianie w lozeczku i potok lez.

chcebycmama lubi tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Gianna słyszałaś jakieś opinie o dr Sabiniewiczu z Sopotu? To kardiolog dziecięcy.

Nie Myszko, nic nie słyszałam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Niecierpliwa nowy awatarek. Śliczny :-)

Dziekuje :) Nie moglam patrzec na siebie :P

• lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna moja tez nie kontroluje główki w próbie trakcji. Daj znać co powiedział neurolog.
    Przypomnialam właśnie sobie ze czas zadzwonić po fizjoterapeutke i wznowić rehabilitację. Mała miała miesiąc laby podczas którego ja się ludzilam ze wyjdziemy z problemów gastrycznych ale nic się nie zmienia wiec nie ma na co czekac.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My też mamy naczyniak z tyłu główki.
    My tez ....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zmiany na łokciach i przedramionach tez u nas nie byly widoczne taka sucha kaszka. Ja to widziałam pod światło i czułam pod palcami. Od kilku dni są juz czerwone i najbardziej widoczne w kąpieli. Policzki czerwone mamy cały czas już od dawna - od policzków się zaczęło.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mój tez często ma te czerwone policzki. Staram sie obserwować od czego to ale nie mogę rozkminić... Ma tez sucha skore na polikach, smaruje maścią robiona od pediatry ale guzik daje. Pewnie cos z diety ale nie mam pojęcia co.

Lys ok dam znać. Julek leży jak kłoda i zdziwiona minę robił jak mu te próbę robiła. Jak mu sie da palce to tez sie nie podciąga. Ale wczoraj sam sie przewrócił na brzuch w końcu - tylko raz ale liczy sie ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, właśnie to się często zaczyna od policzków. No nic, od jutra znowu ograniczam nabiał do minimum i obserwuję.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2884 2885 2886 2887 2888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ