X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie wypadaly, a od miesiaca po myciu wlosow cala wanna w klakach, nawej jak sie z Julka kokosze to wszedzie ma moje wlosy :/

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja nie ogrzewam, kłąde na buzie, tak zeby było uszko zakryte, a czasem jak usypiam to poprostu na twarz, zazwyczaj jak jestesmy gdzie indziej niz w domu

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niczym nie ogrzewam pieluszki.
    Tez planowałam kaszkę na swoim i to butelka. Czyli będzie za rzadkie? I nie przyniesie efektów tj. dłuższego snu?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka trzymam kciuki, nic nie jest przesadzone i jak opisala Jesslin sa rozne przypadki i nadzieja. jestem zdania ze i tak powinnas sie skonsultowac u trzech specjalistow.
    jak juz dziewczyny napisaly medycyna idzie do przodu.
    chyba juz pisalam jak jeden lekarz powiedzial mojej mamie ze straci wzrok ,a miala zacme.

zabka11, chcebycmama, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspominalam wam ze moja nie lubi marchewki...moj maz kupil sloiczek o skladzie ze marchewka, jablko, pietruszka - bardzo jej smakowalo, ciesze sie ze jest taka mieszanka :-)

u nas podstawa nadal jest mleko ale wprowadzam warzywka i owoce

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to jakie kaszki na początek? Owsiana?

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A ja niczym nie ogrzewam pieluszki.
    Tez planowałam kaszkę na swoim i to butelka. Czyli będzie za rzadkie? I nie przyniesie efektów tj. dłuższego snu?

Witaminka nie wiem jak z efektem, ale chodzi o to, ze ja chcialam podawac na moim mleku jak jeszcze odciagalam i lyzeczka, ale to byla roboa glupiego, bo polowa sie wylewala, a to jej bokiem poszlo, a to ciulnela w lyzeczke, no i jak jest gesciejsza to dziecko uczy sie jedzenia pokarmow o innej konsystencji, ale powiedzmy sobie szczerze, ze kaszka to nie jest rozwiazanie na calonocny sen. Wczoraj zjadla o 20 i starczylo do 4 rano, a dzis zjadla przed 20 i po 22 juz poszla butelka, takze tu nie ma reguly.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    A wogóle to jakie kaszki na początek? Owsiana?

Ja podaje taka https://s.tesco.pl/pl-PL/products/2003120738270

jesslin87 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje sobie sprawę ze nie jest to recepta na całonocny sen, ale nie ukrywam ze liczę na chociażby nieznaczna poprawę.

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys -ja też nie mam zamiaru na siłę czekać do 6 miesiąca z rozszerzaniem diety, niby chciałam, młody ładnie przybiera więc teoretycznie jest ok, jakby nie te fatalne nocki to pewnie wogóle bym o tym nie myślała ale już mam dość i wydaje mi się że on też już potrzebuje czegoś bardziej konkretnego.. za 1,5 tyg kończy 5 miesięcy więc jak pediatra da mi zielone światło to będę próbowała..

Mój też często miewa czerwone policzki i też nie mogę rozkminić od czego.. po spacerze to ok, pewnie reakcja na różnicę temperatury ale np dziś to pewnie reakcja na coś (może ten kilogram Kinder Czekolady).. ja też już dawno temu dałam sobie spokój z dietą, jem absolutnie wszystko i nie zauważyłam jakiś skrajnych reakcji, z buzią jest różnie bo czasem ma czerwone plamki a czasem idealną cerę.. na pewno ma bardzo wrażliwą bo często reaguje jak zatrze sobie pieluszką albo rączkami, no i niestety też pojawiły się naczyńka na buzi więc muszę skonsultować to z pediatrą..

Mój też nie dźwiga główki, jak daję mu palce to dźwiga pupę i klatkę a główka leży.. może następna będzie główka, kurcze nie chcę panikować ale może też wybiorę się do tego neurologa.. za to jak leży na brzuchu to szykuje się do pełzania - pupa w górę i odbija się nogami, mam wrażenie że niedługo stanie na głowie..

Pulpecja, magda sz, chcebycmama, Amberla lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad moja robi dokładnie to samo i jeszcze się wkurza bo leży w miejscu.

AgaSad lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad mój też wczesniej dzwigał dupe i klatke az maz m pokazał ze ma dzwigać głowe i od tego czasu non stop cwiczy siadanie i podnosi sie coraz wyzej. Jak go odkładamy to klatka zostaje mu w górze tak jak na zdjęciu którejś z was.

Twój próbuje a mój pełza ręce do przodu wyciąga i odbija się nogami i się przemieszcza. Wygląda jak gąsienica. On to albo sie odwraca od razu na plecy albo pełza. I tak xle i tak. Na rękach sie nie podpiera oprócz wanny. W duzej wannie go kąpie i daje tez na brzuch i trzymam by twarzy nie zamoczył. To sie utrzymuje no ale w wodzie cięzar ciała nie jest tak odczuwalny wiem po sobie heheh

Pulpecja, AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie otwiera mi się link.

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad najbardziej spodobala mi się chęć stawania na głowie :-) pozwól dziecku.
    moja mniej więcej od wczoraj łapie się za swoje grubiutkie łydki i celuje stopkami do buzi, cudny widok.

AgaSad, lys, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, Laura, magda sz, Paula_071, chcebycmama, witaminkab, Martucha86, sylwucha89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    k.... napisałam długiego posta i zamknęłam strone

w skrócie: moja miała podrażnione policzki od kocyka wypranego w innym płynie. Czasami może być słabo wypłukany proszek np i od razu dziecko podrażni, albo tak jak u mnie położyłam na kanapie na pieluszce flanelowej i młoda sobie ją pozwijała pod siebie i tarła obślinioną buzią o kanapę no i policzki też czerwone. Umyłam przegotowaną wodą, pokremowałam i wieczorem już były całkiem ładne.

A i jeszcze o te pieluchy chciałam zapytać. Normalnie kładziecie obok dziecka przy buzi? Taką ciepłą ogrzaną czy normalną? Nigdy tak nie robiłam i nie wiem, a jak ta jeszcze się będzie darła to ją chyba tą pieluchą zaknebluję.

Ale mnie rozbawiłaś tym zakneblowaniem...
    Ja to mam jakieś schizy że jak dam mu pieluszkę to on się poddusi bo uwielbia mieć całą głowę zakrytą pieluchą ale nigdy nie dawałam mu przy usypianiu.. z drugiej strony jak widzę z jaką precyzją wyrywa mi fridę jak tylko się zbliżam do niego to nie wierzę że nagle nie poradzi sobie z pieluszką:) może mi przejdą te schizy to spróbuję..
    A pamiętam z dzieciństwa że mój brat zawsze wołał wieczorem" mamo - zrób mi kapturek" i mama musiała robić tak kaptur z kołdry, musiał mieć coś na głowie bo nie zasnął.. może mój odziedziczył ten gen po wujku tylko jeszcze nie woła mnie..

Pulpecja, jesslin87, Weridiana, magda sz, Paula_071, Martucha86, sylwucha89, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak teraz ubrać dziecko do fotelika do samochodu?? W mieszkaniu wkładam do fotelika wychodzę na zewnątrz musze przejść ok 6m żeby dojść do budynku z parkingiem. Jutro jak będziemy jechać do lekarza to jeszcze będę musiała przejść z samochodu do centrum medycznego jakieś 20 metrów. Jam mam ubrać mała?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Agasad mój też wczesniej dzwigał dupe i klatke az maz m pokazał ze ma dzwigać głowe i od tego czasu non stop cwiczy siadanie i podnosi sie coraz wyzej. Jak go odkładamy to klatka zostaje mu w górze tak jak na zdjęciu którejś z was.

Twój próbuje a mój pełza ręce do przodu wyciąga i odbija się nogami i się przemieszcza. Wygląda jak gąsienica. On to albo sie odwraca od razu na plecy albo pełza. I tak xle i tak. Na rękach sie nie podpiera oprócz wanny. W duzej wannie go kąpie i daje tez na brzuch i trzymam by twarzy nie zamoczył. To sie utrzymuje no ale w wodzie cięzar ciała nie jest tak odczuwalny wiem po sobie heheh

A to widzisz Twój się już przemieszcza.. mój ma zaparkowaną klatę jakby w piachu zanurzył i tylko macha nogami i rękami..
    No właśnie ja kilka razy podniosłam mu ta główkę ale boje się że zrobię mu krzywdę bo on chyba jeszcze nie ma mięśni odpowiednio silnych, tak podejrzewam że główka będzie kolejna skoro już próbuje.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jak teraz ubrać dziecko do fotelika do samochodu?? W mieszkaniu wkładam do fotelika wychodzę na zewnątrz musze przejść ok 6m żeby dojść do budynku z parkingiem. Jutro jak będziemy jechać do lekarza to jeszcze będę musiała przejść z samochodu do centrum medycznego jakieś 20 metrów. Jam mam ubrać mała?

Lys jak wracaliśmy wczoraj do Wro to ubrałam body długi rękaw, koszulka długi rękaw, rajtuzy, spodnie, bluza, czapka i okryłam grubym kocem tyle że wczoraj było -12 a jutro ma być chyba -5 we Wro.. po prawie 2 godz był niestety spocony a wydawało mi się że cieńko go ubrałam.. jak jadę gdzieś na krótszą trasę to zakładam body długi rekaw, rajty albo spodnie i wkładam w kombinezon taki z misia ale kurde za każdym razem miał gorące i wilgotne plecy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad mój się przemieszcza bo liczy ze jakos uda mu sie z tego brzucha uciec. To robi jak nie ma siły na plecy sie obrócić a jak popełza to sie denerwuje ze dalej jest na brzuchu.

Nic spadam spać. Dobranoc dziewczynki :*

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad, mój tez ma to po mnie bo ja musze miec ucho nakryte rogiem kołdry:)

lys, kurde musisz ja ubrac ciepło bo zimno jest jak cholera.. chyba musisz kombinezon zalozyc bo inaczej sie przeziebi,no chyba ze kurtka i rajtki ze spodniami a aw aucie jej kurtke sciagniesz, i okryc kocykiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:28

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ