SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:Kurde chyba coś cyganie, bo są takie kaszki w kubeczkach jak deserki, z hippa chyba tez sa ,a le one są bezglutenowe raczej,
no wlasnie ja wczoraj w rossmanie widzialam w sloiczku z hippa taka kaszke na dobranoc i zawierala gluten, tylko ile jej tego dodac do tej na mm??
Edit no ale skoro one sa po 4 miesiacu to chyba zawieraja odpowiednia porcje glutenu, nie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:16
-
Ja 84 rocznik
Widze, ze nie tylko ja karmie w nocy tak często. U mnie mala budzi sie co 1-1, 5 . Jestem wykonczona. Chcialam rozszerzyc diete ale po drugiej marchewce zrezygnowqlam bo mala pierwsza zjadla ze smakiem a na drugi dzien plula i nie chciala wiec dalam sobie na wstrzymanie. Zaczepam zastanawiac sie nad kaszka mleczno ryzowa na noc. Moze lepiej by spala choc powoem wam, ze ja zauwazylam, ze mala nie budzi sie z glodu tylko chyba chce ppczuc bliskosc i moj zapach bo ciumka tylko chwile a potem zasypia wtulona w cyca.Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:no wlasnie ja wczoraj w rossmanie widzialam w sloiczku z hippa taka kaszke na dobranoc i zawierala gluten, tylko ile jej tego dodac do tej na mm??
Edit no ale skoro one sa po 4 miesiacu to chyba zawieraja odpowiednia porcje glutenu, nie??
Myslę, że tak:) -
Moja niby taki drobiazg a wchodzi w ubranka 74 z Zary hihi
swoją drogą dzika rozmiarówka. Jak Wasze dzieci są większe o ok 1.5-2 kg to chyba musicie na 2 lata ubranka kupować
Wygląda na to, że większość naszych dzieci na piersi budzi się teraz tak często i wszystkie myślimy o tym samym...jakoś mi lepiejPulpecja, jesslin87, lys, Pati Belgia, Neyla, Amberla lubią tę wiadomość
-
moj m ostatnio wyczytal ze nie powinno wkladac sie dziecka ubranego w kombinezon zimowy do fotelika bo to nie zwieksza wcale bezpieczenstwa wrecz odwrotnie.
moja i tak sie nie miesci ale byc moze te warstwy ubran powoduja ze dziecko ma zla postawe w foteliku i przez to jest zle zapiete hmmmm ? -
niecierpliwa - tak zrobie , odstawiam wszystko i poczekam.
Agaata Ty chyba pisalas wczoraj o takich malych chrosteczkech i zaczerwienieniu , ktore sa nie widoczne dla meza - u nas maz tez nic nie widzi
a czuc w dotyku ze skore ma dziecko inna - nie taka "niemowlakowata" na policzkach.
U nas bardzo ladnie dzis , -1 i nie ma wiatru , biore Zosie i ide na zakupy - mysle ze max 30-40 min bede na spacerze. No chyba ze zasnie , to pochodze chwile.
Griszanka ja nie kupowalam kaszki na internecie , kupilam bobo vity ryzowa ktora robie na MM.
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Weridiana wrote:moj m ostatnio wyczytal ze nie powinno wkladac sie dziecka ubranego w kombinezon zimowy do fotelika bo to nie zwieksza wcale bezpieczenstwa wrecz odwrotnie.
moja i tak sie nie miesci ale byc moze te warstwy ubran powoduja ze dziecko ma zla postawe w foteliku i przez to jest zle zapiete hmmmm ?
Racja. To jest tak jak z tym, że nie powinno się zapinać pasów na zimową kurtkę. Po prostu nie spełniają wtedy swojej funkcji.Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Weridiana wrote:moj m ostatnio wyczytal ze nie powinno wkladac sie dziecka ubranego w kombinezon zimowy do fotelika bo to nie zwieksza wcale bezpieczenstwa wrecz odwrotnie.
moja i tak sie nie miesci ale byc moze te warstwy ubran powoduja ze dziecko ma zla postawe w foteliku i przez to jest zle zapiete hmmmm ?
Byl material wlasnie o tym , zeby dziecku w foteliku sciagac kurtki, kombinezony bo przy sile uderzenia dziecko moze sie z tego "wyslizgac". Ja sobie tego w zimie nie wyobrazam.... samochod mam na zewnatrz , i zanim go odsnieze i zanim sie nagrzeje to by przemarzla.apaczka, niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
No pięknie. Moja pysiula jak co do czego to śpi jak zając pod miedzą a jak musimy niedługo wychodzić to nagle wielce senna, spi już ponad godzinę i nawet wyłączający się Szumiś jej nie zbudził. Królewna
Sama będzie oczami świecić jak się spóźnimy na rehabilitację ...
niecierpliwa, Pulpecja, 0na88, jesslin87, lys, magda sz, Weridiana, Paula_071, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
moja i tak sie nie miesci ale byc moze te warstwy ubran powoduja ze dziecko ma zla postawe w foteliku i przez to jest zle zapiete hmmmm ?Weridiana lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:nie martw się jesslin, ja też mam sklerozę.
Wiecie co, znajoma na fb rzuciła pytanie jak uśpić dziecko(2,5 roku)które nie chce spać, oczywiście posypały sie złote rady. A ja walnełam żeby kładla dziecko jak będzie chciało spać albo ewentualnie gumowy młotek chociaż sama jeszcze nie próbowalam. K... wiecie że niektórzy nie załapali żartu? Wy byście załapały, nie? Jeden mi napisał ze boi się zapytać jakie ja metody stosuję, hmmm ludzie są tacy tępi naprawdę?Pulpecja lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Agaata wrote:Amberla znasz taką książeczkę Bobo? Jak Paula lubi opowiadać to powinna jej się spodobać:
http://www.hokus-pokus.pl/ksiazka/66/index.htmlPaula dostała od chrzestnej książeczki ( bo to najlepszy prezent dla niej- uwielbia jak się jej czyta) ) jesień i wiosna na ulicy Czeresniowej. Polecam ogromnie. Bo mnóstwo tam Różnych rzeczy sytuacji i Dziecko uczy się opowiadać na nich i poznawać nowe słowa
do tego duże, grube kartki, nie do zniszczenia
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ona, to chyba cos pokrecilam
A czy Zosia Ci nie marznie? Kupy zielone tez wtedy sie pojawiaja.
Moj maluch tez wczoraj mial czerwone poliki, nos i brode, ale mam wrazenie, ze to kilka skladowych do kupy - nowy kremik, mroz i wycieranie buzia o wszystko: mata, kanapa, kocyk, pieluchy, no i slina, ktora jest wszedzie
U nas nocka 4,3,2,1, wiec spoko, nawet sie w miare wyspalamTez mam wrazenie, ze szuka bliskosci. W ogole ostatnio maltretuje moja twarz, czasami glaszcze po twarzy, czasami, wykreca nos, a niekiedy pcha mi rece do ust i sprawdza stan uzebienia. Zabawne to. Smieje sie, ze sprawdza co mamusi poprawic - moze bedzie chirurgiem plastykiem :p
Ja to rocznik 83chcebycmama, lys, jesslin87, Pulpecja, Agaata, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Lys co do ubierania obecnie dziecka do samochodu to ja ubieram tak: Body z krótkim rękawem, bluza, rajstopy i spodnie i dodatkowe skarpetki. Na to wszystko rękawiczki, czapka i kurtka. Na czas przeniesienia fotelika okrywam syna grubym kocem. W samochodzie zdejmuje czapkę, rękawiczki i rozpinam kurtkę.
lys lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Migotka z ta skorka od chleba, to pamietam, ze mniej wiecej na tym etapie w rodzinie dawali dzieciaczkom do mietolenia maluchowi pietke od chleba. Pietka taz szybko sie nie rozlezie, jak skorka od kromki. I nie pamietam, zeby jakkes dziecko zaczelo sie tym dlawic.
Weridiana lubi tę wiadomość