SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka aja mam właśnie niedobre wspomnienia z wielekiej soboty z moim siostrzeńcem ze skórką od chleba, siostra mu dała ja go miałam pilnowac noi pilnowałam bo siedział u mnie na rękach i odgryzł duzy kawałek i się dziecko dławiło, miał wtedy 7,5 miesiąca, ja napewno swojemu dziecka skórki od chleba nie podam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:03
Amberla lubi tę wiadomość
-
aaa mój dzieć uspia tak:
biorę go na kolana z poduszka, 3 min i dziecko spi, tak do poludnia bo po południu do łóżeczka i też sie tak przytula do poduchy i śpiniecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, magda sz, Pati Belgia, Weridiana, AgaSad, zabka11, Paula_071, małaMyszka, Laura, witaminkab, mamasia, apaczka, Martucha86, Katarka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko żre tylko moje mleczko, prawie zawsze z piersi (bo czytam tu, że często odciągacie i karmicie butelką; po co się tak robi????), z butelki tylko jak wychodzę, a mała zostaje z M, więc może z 10 razy w ciągu jej życia w sumie. Ale nie budzi się w nocy często. Teraz zazwyczaj jest tak, że po karmieniu jak ja idę spać (ok. północy) śpi do rana (np. szóstej) albo czasem budzi się raz (o trzecie później), a potem później rano. Dlatego uważam, że karmienie piersią jest super wygodne, bo nie trzeba niczego mierzyć, mieszać, podgrzewać, tylko nakarmić i tyle. Ale jakby mnie budziła co noc co 2 godziny to chyba bym się utopiła
Nawet jako nowododek nie budziła się częściej niż co 3h.
magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Moj 16 grudnia mial 41.
Pulpecja uzywasz takiego samego zwrotu jak moj maz. Jak sie pytam co dostane na urki czy cos to mowi ze gumowy mlotek by reszte prezentow z glowy sobie wybic. A ludzie tez mysla ze on tak na powaznie. To po 5 latach powinnam miec juz cala kolekcje tych mlotkow a ani 1 nie mam.Pulpecja, Hermiona, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:a u nas jakas alergia ..3 dzien zielone kupy a wczoraj na wieczor policzki czerwone plus broda , pod palcami czuc taka jakby manna kaszke , restartuemy nasze rozszczerzanie diety. Dzis nic nie podaje a jutro zaczynam jak czlowiek od warzyw.
Ona u mnie dokładnie to samo, gadałam przed chwilą z koleżanką przez tel i u niej też. Wszystkie mają tak nagle alergie ? sama nie wiem. Aaa u nas bez zielonych kup poki co.0na88 lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Ja 84 rocznik
Widze, ze nie tylko ja karmie w nocy tak często. U mnie mala budzi sie co 1-1, 5 . Jestem wykonczona. Chcialam rozszerzyc diete ale po drugiej marchewce zrezygnowqlam bo mala pierwsza zjadla ze smakiem a na drugi dzien plula i nie chciala wiec dalam sobie na wstrzymanie. Zaczepam zastanawiac sie nad kaszka mleczno ryzowa na noc. Moze lepiej by spala choc powoem wam, ze ja zauwazylam, ze mala nie budzi sie z glodu tylko chyba chce ppczuc bliskosc i moj zapach bo ciumka tylko chwile a potem zasypia wtulona w cyca.
-
Griszanka wrote:Ona, to chyba cos pokrecilam
A czy Zosia Ci nie marznie? Kupy zielone tez wtedy sie pojawiaja.
Moj maluch tez wczoraj mial czerwone poliki, nos i brode, ale mam wrazenie, ze to kilka skladowych do kupy - nowy kremik, mroz i wycieranie buzia o wszystko: mata, kanapa, kocyk, pieluchy, no i slina, ktora jest wszedzie
U nas nocka 4,3,2,1, wiec spoko, nawet sie w miare wyspalamTez mam wrazenie, ze szuka bliskosci. W ogole ostatnio maltretuje moja twarz, czasami glaszcze po twarzy, czasami, wykreca nos, a niekiedy pcha mi rece do ust i sprawdza stan uzebienia. Zabawne to. Smieje sie, ze sprawdza co mamusi poprawic - moze bedzie chirurgiem plastykiem :p
Ja to rocznik 83
A zasysa Twój nos jak pierś i się śmieje? U nas to już jakiś czas wspaniała zabawa -
Aha, zielone kupy Miłka ma często, ale czytałam, że przy karmieniu piersią mogą być zielone i śluzowate, jeśli dziecko jest oprócz tego pogodne i nie boli go brzuszek, to się nie ma czym przejmować.
Pytanie: czego używacie na ciemieniuchę? Nie mogę się pozbyć takiej łuszczącej się skóry z czoła, na granicy z włosami. Czoła córeczki, nie mojego oczywiście
Wiecie co? Wkurzyłam się. Wczoraj wybierałam się na ćwiczenia pociążowe. Z mojego nowego domu to wyprawa niezła, bo tramwajem z przesiadką, w sumie z godzinę drogi. Już prawie ubrana i gotowa do wyjścia dostałam mailem z pracy tzw. "pasek" (rozliczenie wynagrodzenia) i widzę, że nie ma na nim potrącenia za kartę multisport. No i co jeśli nie będzie działać? No ale pomyślałam, że pojadę i sprawdzę, bo wydawało mi się, że umowę na multisport mam do końca umowy o pracę. (Nawiasem mówiąc spóźniłam się na tramwaj, odjechał mi sprzed nosa, a jadę z pętli, gdzie jeździ tylko ten i tylko co 20 minut, więc, żeby nie stać na mrozie - było -14 - przez te 20 minut przeszłam kilka przystanków). Ćwiczenia były średnio fajne, bo nie było mojej ulubionej instruktorki, ale okazało się, że karta działa. Napisałam maila do płac, że czemu nie potrącili w takim razie i dziś pani oddzwoniła, że karta była do końca grudnia i trzeba teraz podpisać nową umowę, a karta będzie DOPIERO OD LUTEGO! A to, że wczoraj zadziałała to jakiś błąd systemu, bo powinna być nieaktywna... No to nici z ćwiczeń w styczniuMuszę chyba ćwiczyć coś w domu na ten brzuch, ale w domu trudno mi się zmobilizować.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Hello
Nasza noc całkiem nienajgorsza jak na nasze możliwości. Pobudki 23.40, 01.40, 03.30, 05.00, a potem to już co chwilę.
Od 8 marudzenie i jeczenie, o 10.30 kupa i znów marudzenie. Teraz przysypia przy cycu.
Z tym ubieraniem do fotelika to z kurtka chyba tez nie przejdzie. Jak założę jej kurtkę i o ile się wcisniemy w fotelik to będzie płacz nieziemski. W samochodzie jak jej zdejme to znów będzie histeria. I potem jak dojedziemy to musiałabym założyć jej ponownie ta kurtkę i znów będzie masakra a po przejściu z parkingu do lekarza znów zdjąć. Nie da rady. Mała ma problem jak jej body zakładam. Bluza to jest płacz a co dopiero kurtka.
Chyba zapakuje ja w bluzie i na to 3 koce. Niech ta zima się kończy.Weridiana, małaMyszka, Laura, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Moj 16 grudnia mial 41.
Pulpecja uzywasz takiego samego zwrotu jak moj maz. Jak sie pytam co dostane na urki czy cos to mowi ze gumowy mlotek by reszte prezentow z glowy sobie wybic. A ludzie tez mysla ze on tak na powaznie. To po 5 latach powinnam miec juz cala kolekcje tych mlotkow a ani 1 nie mam. -
Pulpecja wrote:nie martw się jesslin, ja też mam sklerozę.
Wiecie co, znajoma na fb rzuciła pytanie jak uśpić dziecko(2,5 roku)które nie chce spać, oczywiście posypały sie złote rady. A ja walnełam żeby kładla dziecko jak będzie chciało spać albo ewentualnie gumowy młotek chociaż sama jeszcze nie próbowalam. K... wiecie że niektórzy nie załapali żartu? Wy byście załapały, nie? Jeden mi napisał ze boi się zapytać jakie ja metody stosuję, hmmm ludzie są tacy tępi naprawdę?Pulpecja, małaMyszka, 0na88, jesslin87, Martucha86, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja, za mało obyci ludzie, nie rozumieją czarnego humoru
To mój ulubiony.
Apropos prezentów, to pytałyście kiedyś, co mężowi można kupić. Ja kupiłam bransolete z narzędziami Leathermana. Przy tym kursie dolara wyszło niestety drogo, ale raz się żyje (a raz w roku dostaje się kasę za nadgodziny, więc niech coś fajnego będzie z tej pracy). Jest zachwycony. Śpi w niej.
https://www.leatherman.com/tread-425.html
Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej moje drogie
meldujemy się juz z domku :)dojechaliśmy o północy... droga tragiczna w sensie warunków,bo padal śnieg, autostrady nie odśnieżone...ale udalo nam się szczęśliwie dojechać
Alexiu spal cala drogę
Teraz musze ogarnac bajzel w domu i walizki rozpakować...pozniej zacznę Was nadrabiać...tak ze może za tydzień uda mi sie być na bieżąco
Miłego dnia życzęHermiona, Pulpecja, lys, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, Laura, witaminkab, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:nie martw się jesslin, ja też mam sklerozę.
Wiecie co, znajoma na fb rzuciła pytanie jak uśpić dziecko(2,5 roku)które nie chce spać, oczywiście posypały sie złote rady. A ja walnełam żeby kładla dziecko jak będzie chciało spać albo ewentualnie gumowy młotek chociaż sama jeszcze nie próbowalam. K... wiecie że niektórzy nie załapali żartu? Wy byście załapały, nie? Jeden mi napisał ze boi się zapytać jakie ja metody stosuję, hmmm ludzie są tacy tępi naprawdę?Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Z tymi wyborami miss to nie ma tak prosto. Najpierw trzeba przejść selekcję wstępną u Ofki. A nie tak hop siup i już.
Pulpecja, lys, Weridiana, AgaSad, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Martucha86, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość