X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my od swiat nosa z domu nie wystawilismy przez te choroby hmmm moze czas dupsko ruszyc... z fotelikiem tez problemu nie ma bo auto zdechło tydzien temu :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka aja mam właśnie niedobre wspomnienia z wielekiej soboty z moim siostrzeńcem ze skórką od chleba, siostra mu dała ja go miałam pilnowac noi pilnowałam bo siedział u mnie na rękach i odgryzł duzy kawałek i się dziecko dławiło, miał wtedy 7,5 miesiąca, ja napewno swojemu dziecka skórki od chleba nie podam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:03

Amberla lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa mój dzieć uspia tak:
    3ef9fe3afbc4eba8med.jpg
    biorę go na kolana z poduszka, 3 min i dziecko spi, tak do poludnia bo po południu do łóżeczka i też sie tak przytula do poduchy i śpi

niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, magda sz, Pati Belgia, Weridiana, AgaSad, zabka11, Paula_071, małaMyszka, Laura, witaminkab, mamasia, apaczka, Martucha86, Katarka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja podaje bobovite mleczno ryżową waniliową, ja robię z porcji 120 ml wody, do tego 4 łyzki kaszki i dałam 2 łyżeczki deserku jabłko-banan

To gdzie gluten?? Bo ta kaszka bez mleczno ryzowa glutenu nie ma

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko żre tylko moje mleczko, prawie zawsze z piersi (bo czytam tu, że często odciągacie i karmicie butelką; po co się tak robi????), z butelki tylko jak wychodzę, a mała zostaje z M, więc może z 10 razy w ciągu jej życia w sumie. Ale nie budzi się w nocy często. Teraz zazwyczaj jest tak, że po karmieniu jak ja idę spać (ok. północy) śpi do rana (np. szóstej) albo czasem budzi się raz (o trzecie później), a potem później rano. Dlatego uważam, że karmienie piersią jest super wygodne, bo nie trzeba niczego mierzyć, mieszać, podgrzewać, tylko nakarmić i tyle. Ale jakby mnie budziła co noc co 2 godziny to chyba bym się utopiła :/ Nawet jako nowododek nie budziła się częściej niż co 3h.

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 16 grudnia mial 41.

Pulpecja uzywasz takiego samego zwrotu jak moj maz. Jak sie pytam co dostane na urki czy cos to mowi ze gumowy mlotek by reszte prezentow z glowy sobie wybic. A ludzie tez mysla ze on tak na powaznie. To po 5 latach powinnam miec juz cala kolekcje tych mlotkow a ani 1 nie mam.

Pulpecja, Hermiona, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a u nas jakas alergia ..3 dzien zielone kupy a wczoraj na wieczor policzki czerwone plus broda , pod palcami czuc taka jakby manna kaszke , restartuemy nasze rozszczerzanie diety. Dzis nic nie podaje a jutro zaczynam jak czlowiek od warzyw.

Ona u mnie dokładnie to samo, gadałam przed chwilą z koleżanką przez tel i u niej też. Wszystkie mają tak nagle alergie ? sama nie wiem. Aaa u nas bez zielonych kup poki co.

0na88 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Ja 84 rocznik :-)

Widze, ze nie tylko ja karmie w nocy tak często. U mnie mala budzi sie co 1-1, 5 . Jestem wykonczona. Chcialam rozszerzyc diete ale po drugiej marchewce zrezygnowqlam bo mala pierwsza zjadla ze smakiem a na drugi dzien plula i nie chciala wiec dalam sobie na wstrzymanie. Zaczepam zastanawiac sie nad kaszka mleczno ryzowa na noc. Moze lepiej by spala choc powoem wam, ze ja zauwazylam, ze mala nie budzi sie z glodu tylko chyba chce ppczuc bliskosc i moj zapach bo ciumka tylko chwile a potem zasypia wtulona w cyca.
    U mnie to samo z tym nocnym cyckiem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Ona, to chyba cos pokrecilam :)
    A czy Zosia Ci nie marznie? Kupy zielone tez wtedy sie pojawiaja.
    Moj maluch tez wczoraj mial czerwone poliki, nos i brode, ale mam wrazenie, ze to kilka skladowych do kupy - nowy kremik, mroz i wycieranie buzia o wszystko: mata, kanapa, kocyk, pieluchy, no i slina, ktora jest wszedzie :)
    U nas nocka 4,3,2,1, wiec spoko, nawet sie w miare wyspalam :) Tez mam wrazenie, ze szuka bliskosci. W ogole ostatnio maltretuje moja twarz, czasami glaszcze po twarzy, czasami, wykreca nos, a niekiedy pcha mi rece do ust i sprawdza stan uzebienia. Zabawne to. Smieje sie, ze sprawdza co mamusi poprawic - moze bedzie chirurgiem plastykiem :p
    Ja to rocznik 83 :)

A zasysa Twój nos jak pierś i się śmieje? U nas to już jakiś czas wspaniała zabawa :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    A propos ile Wasze dzieci (te w podobnym wieku) maja cm w główce ze mój ma niby taka wielka głowę??

Jak tylko mały się ode nie odessie to zerknę do książeczki bo chyba 2 tyg temu na szczepieniu go mierzył.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zielone kupy Miłka ma często, ale czytałam, że przy karmieniu piersią mogą być zielone i śluzowate, jeśli dziecko jest oprócz tego pogodne i nie boli go brzuszek, to się nie ma czym przejmować.

Pytanie: czego używacie na ciemieniuchę? Nie mogę się pozbyć takiej łuszczącej się skóry z czoła, na granicy z włosami. Czoła córeczki, nie mojego oczywiście ;)

Wiecie co? Wkurzyłam się. Wczoraj wybierałam się na ćwiczenia pociążowe. Z mojego nowego domu to wyprawa niezła, bo tramwajem z przesiadką, w sumie z godzinę drogi. Już prawie ubrana i gotowa do wyjścia dostałam mailem z pracy tzw. "pasek" (rozliczenie wynagrodzenia) i widzę, że nie ma na nim potrącenia za kartę multisport. No i co jeśli nie będzie działać? No ale pomyślałam, że pojadę i sprawdzę, bo wydawało mi się, że umowę na multisport mam do końca umowy o pracę. (Nawiasem mówiąc spóźniłam się na tramwaj, odjechał mi sprzed nosa, a jadę z pętli, gdzie jeździ tylko ten i tylko co 20 minut, więc, żeby nie stać na mrozie - było -14 - przez te 20 minut przeszłam kilka przystanków). Ćwiczenia były średnio fajne, bo nie było mojej ulubionej instruktorki, ale okazało się, że karta działa. Napisałam maila do płac, że czemu nie potrącili w takim razie i dziś pani oddzwoniła, że karta była do końca grudnia i trzeba teraz podpisać nową umowę, a karta będzie DOPIERO OD LUTEGO! A to, że wczoraj zadziałała to jakiś błąd systemu, bo powinna być nieaktywna... No to nici z ćwiczeń w styczniu :/ Muszę chyba ćwiczyć coś w domu na ten brzuch, ale w domu trudno mi się zmobilizować.

Weridiana lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Nasza noc całkiem nienajgorsza jak na nasze możliwości. Pobudki 23.40, 01.40, 03.30, 05.00, a potem to już co chwilę.
    Od 8 marudzenie i jeczenie, o 10.30 kupa i znów marudzenie. Teraz przysypia przy cycu.
    Z tym ubieraniem do fotelika to z kurtka chyba tez nie przejdzie. Jak założę jej kurtkę i o ile się wcisniemy w fotelik to będzie płacz nieziemski. W samochodzie jak jej zdejme to znów będzie histeria. I potem jak dojedziemy to musiałabym założyć jej ponownie ta kurtkę i znów będzie masakra a po przejściu z parkingu do lekarza znów zdjąć. Nie da rady. Mała ma problem jak jej body zakładam. Bluza to jest płacz a co dopiero kurtka.
    Chyba zapakuje ja w bluzie i na to 3 koce. Niech ta zima się kończy.

Weridiana, małaMyszka, Laura, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Moj 16 grudnia mial 41.

Pulpecja uzywasz takiego samego zwrotu jak moj maz. Jak sie pytam co dostane na urki czy cos to mowi ze gumowy mlotek by reszte prezentow z glowy sobie wybic. A ludzie tez mysla ze on tak na powaznie. To po 5 latach powinnam miec juz cala kolekcje tych mlotkow a ani 1 nie mam.
    no ja z siostrą zawsze tak żartuje., np jak narzekamy na zachowanie dzieci to zazwyczaj w końcu pada stwierdzenie "a weź gumowy mlotek i stuknij w czółko to od razu zrozumie" dla mnide to oczywiste, że to żart, może trochę specyficzny, no ale tak już mam. A gumowy dlatego, że śladów nie zostawia :-)

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie martw się jesslin, ja też mam sklerozę.

Wiecie co, znajoma na fb rzuciła pytanie jak uśpić dziecko(2,5 roku)które nie chce spać, oczywiście posypały sie złote rady. A ja walnełam żeby kładla dziecko jak będzie chciało spać albo ewentualnie gumowy młotek chociaż sama jeszcze nie próbowalam. K... wiecie że niektórzy nie załapali żartu? Wy byście załapały, nie? Jeden mi napisał ze boi się zapytać jakie ja metody stosuję, hmmm ludzie są tacy tępi naprawdę?
    Jabym zalapala i dodalabym : paralizator- krotka utrata przytomnosci a dla Ciebie chwila wytchnienia...

Pulpecja, małaMyszka, 0na88, jesslin87, Martucha86, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To gdzie gluten?? Bo ta kaszka bez mleczno ryzowa glutenu nie ma

ja dodałam do zupy wczoraj jak gotowałam:) do jarzynek 5 min przed koncem gotowania i zblendowałam:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Jabym zalapala i dodalabym : paralizator- krotka utrata przytomnosci a dla Ciebie chwila wytchnienia...
    no i właśnie dlatego wolę forum od fejs-zbuka hehehe

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, za mało obyci ludzie, nie rozumieją czarnego humoru :) To mój ulubiony.

Apropos prezentów, to pytałyście kiedyś, co mężowi można kupić. Ja kupiłam bransolete z narzędziami Leathermana. Przy tym kursie dolara wyszło niestety drogo, ale raz się żyje (a raz w roku dostaje się kasę za nadgodziny, więc niech coś fajnego będzie z tej pracy). Jest zachwycony. Śpi w niej.
    https://www.leatherman.com/tread-425.html

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie :) meldujemy się juz z domku :)dojechaliśmy o północy... droga tragiczna w sensie warunków,bo padal śnieg, autostrady nie odśnieżone...ale udalo nam się szczęśliwie dojechać :D Alexiu spal cala drogę <3
    Teraz musze ogarnac bajzel w domu i walizki rozpakować...pozniej zacznę Was nadrabiać...tak ze może za tydzień uda mi sie być na bieżąco :D :D :D

Miłego dnia życzę :)

Hermiona, Pulpecja, lys, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, Laura, witaminkab, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie martw się jesslin, ja też mam sklerozę.

Wiecie co, znajoma na fb rzuciła pytanie jak uśpić dziecko(2,5 roku)które nie chce spać, oczywiście posypały sie złote rady. A ja walnełam żeby kładla dziecko jak będzie chciało spać albo ewentualnie gumowy młotek chociaż sama jeszcze nie próbowalam. K... wiecie że niektórzy nie załapali żartu? Wy byście załapały, nie? Jeden mi napisał ze boi się zapytać jakie ja metody stosuję, hmmm ludzie są tacy tępi naprawdę?
    ale tylko z gumowymi gwoździkami co?

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Z tymi wyborami miss to nie ma tak prosto. Najpierw trzeba przejść selekcję wstępną u Ofki. A nie tak hop siup i już.
    Ukonstytuowalo sie jury w ktorym jestem ja! Stworzylam regulamin i trzeba miec zdjecie w bikini i przejsc konkurs talentow. Do tego czasu ja jestem miss forum.

Pulpecja, lys, Weridiana, AgaSad, małaMyszka, Laura, niecierpliwa, jesslin87, apaczka, Martucha86, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2891 2892 2893 2894 2895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ