SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka wrote:Ja tak mam zamiar. Albo do obiadku czy deseru. Nie wiem tylko ile sypać tej manny na ile wody.
No wlasnie ja tez nie mam pojecia. Najchetniej bym podala cos gotowego co zawiera gluten, ale co???? Sa takie gotowe kaszki na dobranoc w sloiczku, one zawieraja gluten, moze to bym mogla dodac do tej kaszki, ktora je??Zetka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:No wlasnie ja tez nie mam pojecia. Najchetniej bym podala cos gotowego co zawiera gluten, ale co???? Sa takie gotowe kaszki na dobranoc w sloiczku, one zawieraja gluten, moze to bym mogla dodac do tej kaszki, ktora je??
Ja starszemu chyba ten gluten właśnie przez manne wprowadziłam. Musze poczytać bo to proste było. Ale gotowca też można.
-
Aga mi tez czesto kasuje, napisz do belly ja juz napisalam ale wiecej skarg to szybsza reakcja.
Agata ja tez daruje dzis spacer, zeby bylo -8 to jeszcze na pol h mozna wyjsc a tak to zadna przyjemnosc.
Przeraza mnie te rozszerzanie diety jak Was czytam niby jedzenie taki banal a tak naprawde ile trzeba wiedzy zeby krzywdy nie zrobic. Ja zapytam 14 pediatry jak zaczac kiedy i jak z ta kaszka na noc
-
my już po wizycie u neurologa - uspokoiłam sie bo powiedziała ze Julek rozwija sie dobrze, robi wszystko co dziecko w tym wieku powinno wiec luz
Jest duży, ma głowę jak 9msc dziecko wiec ma prawo jej jeszcze nie dźwigać w próbie trakcji. Posprawdzała wszystkie odruchy itp i jest ok. Nie ma żadnej wiotkosci osiowej tylko bardzo silne mięśnie pleców a słabsze brzucha - zeby doprowadzić do równowagi po leżeniu na brzuszku mam układać go w zgiętej pozycji - nóżki przy brzuchu, pozycja fotelikowa. Na brzuch przekładać sie sam tez jeszcze nie musi. Równowaga mięśniowa powinna sie sama ustabilizować do 6 miesiąca a rehabilitacja tez nam nie potrzebna wiec git. Ważne ze po leżeniu na brzuchu jak sie go przełoży na plecki to podciąga nóżki do brzucha i ze wyciąga rączki a nie zostawia z tylu.
O i jeszcze jeśli chodzi o to ze leży większość czasu jak kłoda - tez ma prawo mieć krótsze okresy aktywności ze względu na swoje gabaryty. Tak mi powiedziała.
Dzis mamy kolejny dzień marudera...
Zetka, 0na88, aaaaga, niecierpliwa, lys, Pulpecja, Weridiana, zabka11, AgaSad, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, Laura, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Kupilam kaszkę z mlekiem, dodaje się tylko wodę i podaje łyżeczką. Tzn jest to rodzaj owsianki z kukurydza. Mam też kleik ryżowy ale muszę dodawać mleko, swojego nie chce mi się odciągnąć, a z modyfikowanym jej nie pasuje , dziwne bo owsianke lubi.
-
0na88 wrote:a u nas jakas alergia ..3 dzien zielone kupy a wczoraj na wieczor policzki czerwone plus broda , pod palcami czuc taka jakby manna kaszke , restartuemy nasze rozszczerzanie diety. Dzis nic nie podaje a jutro zaczynam jak czlowiek od warzyw.
Ja bym jednak poczekala z tymi warzywami, az jej to zejdzie0na88 lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Zabka i przejdzie to przez smoczek brownsa czy masz ten Y ?
taka super gestą, czyli 180ml mleka i 4 kopiaste lyzeczki od mleka tego kleiku - to podaje przez smoczek dr brown ten Y.
a jak podaje mleko z jedna lyzka kleiku, to przez smoka nr 2 z rozcietą dziurkajuz zamówiłam poziom 3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:22
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ja też 81:)
Paula miałam Ci pisać że ładnie wyglądasz i w sumie pasujesz mi do mojej wizji o Tobie
Ja dziś też idę na spacer, piękna zima, ciekawe czy chodniki będą w miarę odgarnięte bo mój wózek kiepsko się prowadzi po śniegu..
Mój śpi ostatnio w takim grubym śpiworku z rękawkami, trochę już z niego wyrasta ale myślę że jest mu ciepło, dziś nocka w miarę ok pomimo pobudek co 2 godz jestem jakoś bardziej wyspana.. teraz sobie drzemie a ja popijam kawkę..wczoraj doszliśmy z mężem do wniosku że ciągle jesteśmy tacy nieogarnięci przy małym i trzeba to zmienić, musimy się bardziej zorganizować.. zaczynamy od jadłospisów na cały tydzień żeby zorganizować się raz a porządnie z zakupami, żeby było trochę urozmaicenia a nie co chwilę coś brakuje i jemy ciągle to samo, chcemy spróbować skorzystać z tych przykładowych z qchennych inspiracji plus oczywiście modyfikacje o nasze dania..Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Mi też brakuje spacerów bo moja najlepiej spi właśnie na spacerze i po nim w wózku
Idziemy dzisiaj na 11 na rehabilitację więc po wyjściu mimo wszystko zabiorę ją na 15-20 min rundkę w parku.
Nocka u nas lepsza choć to słowo jest zdecydowanie na wyrost! Pobudki o 22 (od 19), 24 a później obudziła się z rozpaczliwym krzykiem i wzięłam ją do nas więc już nie rejestrowałam ile razy i o której się budziła wiem tylko, że się budziła coś tam dziamgała i że się nie wyspałamPobudka standardowo o 7.
Co do kaszek to ja stawiam na Holle i tylko się zastanawiam czy kupić może mleczne? Bo mojego nie chce mi się odciągać a skoro dalej będę KP to będzie jedyne mleko modyfikowanie, które by dostawała więc nie byłoby źle.
Ja 86' w tym roku trzydziecha...Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość