X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrwa skasowalo mi posta nienawidze pisac na tel !!!!! Mlody pojdzie spac odpalam laptopa pisalam o rozszerzaniu diety wryy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja tak mam zamiar. Albo do obiadku czy deseru. Nie wiem tylko ile sypać tej manny na ile wody.

No wlasnie ja tez nie mam pojecia. Najchetniej bym podala cos gotowego co zawiera gluten, ale co???? Sa takie gotowe kaszki na dobranoc w sloiczku, one zawieraja gluten, moze to bym mogla dodac do tej kaszki, ktora je??

Zetka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka i przejdzie to przez smoczek brownsa czy masz ten Y ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty juz wprowadzalarg gluten???

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak gotowałam zupę to dodałam płaska łyżeczke na początek, są takie kaszki włąsnie w kubeczkach, a aa wiecie co mi ostatnio lekarz powiedział ? żebym podała skórkę od chleba, dobre nie? takiemu malcowi chyba zeby sie udławił..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No wlasnie ja tez nie mam pojecia. Najchetniej bym podala cos gotowego co zawiera gluten, ale co???? Sa takie gotowe kaszki na dobranoc w sloiczku, one zawieraja gluten, moze to bym mogla dodac do tej kaszki, ktora je??

Ja starszemu chyba ten gluten właśnie przez manne wprowadziłam. Musze poczytać bo to proste było. Ale gotowca też można.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wczoraj własnie zaczęłam bo codziennie pamiętałam a uciekało mi to z głowy i jak już wczoraj wyciagnęłam kasze na widok to nie zapomniałam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas jakas alergia ..3 dzien zielone kupy a wczoraj na wieczor policzki czerwone plus broda , pod palcami czuc taka jakby manna kaszke , restartuemy nasze rozszczerzanie diety. Dzis nic nie podaje a jutro zaczynam jak czlowiek od warzyw.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Niecierpliwa wczoraj własnie zaczęłam bo codziennie pamiętałam a uciekało mi to z głowy i jak już wczoraj wyciagnęłam kasze na widok to nie zapomniałam

Jaka to kaszka w kubelku???

• magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez czesto kasuje, napisz do belly ja juz napisalam ale wiecej skarg to szybsza reakcja.
    Agata ja tez daruje dzis spacer, zeby bylo -8 to jeszcze na pol h mozna wyjsc a tak to zadna przyjemnosc.

Przeraza mnie te rozszerzanie diety jak Was czytam niby jedzenie taki banal a tak naprawde ile trzeba wiedzy zeby krzywdy nie zrobic. Ja zapytam 14 pediatry jak zaczac kiedy i jak z ta kaszka na noc

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Wygrałam 77 :-) ;-)

No to mamy tak:

77 Weridiana
    78 Laura
    79 Pulpecja
    81 Zetka, Zabka
    84 Agaata

:)

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, małaMyszka, Laura, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po wizycie u neurologa - uspokoiłam sie bo powiedziała ze Julek rozwija sie dobrze, robi wszystko co dziecko w tym wieku powinno wiec luz :)

Jest duży, ma głowę jak 9msc dziecko wiec ma prawo jej jeszcze nie dźwigać w próbie trakcji. Posprawdzała wszystkie odruchy itp i jest ok. Nie ma żadnej wiotkosci osiowej tylko bardzo silne mięśnie pleców a słabsze brzucha - zeby doprowadzić do równowagi po leżeniu na brzuszku mam układać go w zgiętej pozycji - nóżki przy brzuchu, pozycja fotelikowa. Na brzuch przekładać sie sam tez jeszcze nie musi. Równowaga mięśniowa powinna sie sama ustabilizować do 6 miesiąca a rehabilitacja tez nam nie potrzebna wiec git. Ważne ze po leżeniu na brzuchu jak sie go przełoży na plecki to podciąga nóżki do brzucha i ze wyciąga rączki a nie zostawia z tylu.
    O i jeszcze jeśli chodzi o to ze leży większość czasu jak kłoda - tez ma prawo mieć krótsze okresy aktywności ze względu na swoje gabaryty. Tak mi powiedziała.

Dzis mamy kolejny dzień marudera...

Zetka, 0na88, aaaaga, niecierpliwa, lys, Pulpecja, Weridiana, zabka11, AgaSad, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, Laura, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna super wieści :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam kaszkę z mlekiem, dodaje się tylko wodę i podaje łyżeczką. Tzn jest to rodzaj owsianki z kukurydza. Mam też kleik ryżowy ale muszę dodawać mleko, swojego nie chce mi się odciągnąć, a z modyfikowanym jej nie pasuje , dziwne bo owsianke lubi.

1usasg185gkausx0.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ile Wasze dzieci (te w podobnym wieku) maja cm w główce ze mój ma niby taka wielka głowę??

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a u nas jakas alergia ..3 dzien zielone kupy a wczoraj na wieczor policzki czerwone plus broda , pod palcami czuc taka jakby manna kaszke , restartuemy nasze rozszczerzanie diety. Dzis nic nie podaje a jutro zaczynam jak czlowiek od warzyw.

Ja bym jednak poczekala z tymi warzywami, az jej to zejdzie

0na88 lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabka i przejdzie to przez smoczek brownsa czy masz ten Y ?

taka super gestą, czyli 180ml mleka i 4 kopiaste lyzeczki od mleka tego kleiku - to podaje przez smoczek dr brown ten Y.
    a jak podaje mleko z jedna lyzka kleiku, to przez smoka nr 2 z rozcietą dziurka ;-) juz zamówiłam poziom 3 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:22

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    A propos ile Wasze dzieci (te w podobnym wieku) maja cm w główce ze mój ma niby taka wielka głowę??

My 18.12 mialysmy 42,5 cm

• AgaSad Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 81:)

Paula miałam Ci pisać że ładnie wyglądasz i w sumie pasujesz mi do mojej wizji o Tobie :P

Ja dziś też idę na spacer, piękna zima, ciekawe czy chodniki będą w miarę odgarnięte bo mój wózek kiepsko się prowadzi po śniegu..

Mój śpi ostatnio w takim grubym śpiworku z rękawkami, trochę już z niego wyrasta ale myślę że jest mu ciepło, dziś nocka w miarę ok pomimo pobudek co 2 godz jestem jakoś bardziej wyspana.. teraz sobie drzemie a ja popijam kawkę..wczoraj doszliśmy z mężem do wniosku że ciągle jesteśmy tacy nieogarnięci przy małym i trzeba to zmienić, musimy się bardziej zorganizować.. zaczynamy od jadłospisów na cały tydzień żeby zorganizować się raz a porządnie z zakupami, żeby było trochę urozmaicenia a nie co chwilę coś brakuje i jemy ciągle to samo, chcemy spróbować skorzystać z tych przykładowych z qchennych inspiracji plus oczywiście modyfikacje o nasze dania..

Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brakuje spacerów bo moja najlepiej spi właśnie na spacerze i po nim w wózku :/ Idziemy dzisiaj na 11 na rehabilitację więc po wyjściu mimo wszystko zabiorę ją na 15-20 min rundkę w parku.

Nocka u nas lepsza choć to słowo jest zdecydowanie na wyrost! Pobudki o 22 (od 19), 24 a później obudziła się z rozpaczliwym krzykiem i wzięłam ją do nas więc już nie rejestrowałam ile razy i o której się budziła wiem tylko, że się budziła coś tam dziamgała i że się nie wyspałam ;) Pobudka standardowo o 7.

Co do kaszek to ja stawiam na Holle i tylko się zastanawiam czy kupić może mleczne? Bo mojego nie chce mi się odciągać a skoro dalej będę KP to będzie jedyne mleko modyfikowanie, które by dostawała więc nie byłoby źle.

Ja 86' w tym roku trzydziecha...

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 2889 2890 2891 2892 2893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ