WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz tez nie smaruje , w ciazy smarowalam dwa razy dziennie - ale na boczku i tak rozstepy mi sie malutkie pojawily

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana ja też niczym nie smaruje, kiedys robilam porządki w prysznicu, wykończałam gele, peelingi i zrobiłam z kilku żeby się pozbyć no i pozniej patrze a ta linia mi się wytarła. Brązowa skóra zeszła.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze ta linea negre mam

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Jak już zaczęłam to proszę :)

77 Weridiana
    78 Laura
    79 Pulpecja
    81 Zetka, Zabka, AgaSad, Ofka
    83 Griszanka
    84 Agaata, Pati_Belgia
    86 Apaczka

:)
    Ja 87' ;)

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się niczym nie smaruje, za leniwa jestem. A jak mam suchą skórę, to mówię do męża, że slabo o mnie dba, bo mógłby mnie od czasu do czasu posmarowac balsamem :-) zawsze to lepiej na niego zwalić winę. To samo robię z goleniem nóg - nie dość że sam się golisz raz na tydzień, to o moje nogi też nie dbasz,no to będą zarośnięte :-).

aaaaga, Migotkaa, Weridiana, gianna88, Pati Belgia, 0na88, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży 2 razy dziennie (rano balsam wieczorem olejek )i w 7 miesiącu wyszły rozstepy po ciąży nie smarowala do teraz
    Dziewczyny pomalu przechodzimy na mm narazie zastępuje popołudniowa butelkę zamiast mojego to mm za dwa tyg zastapie wieczorna butle mm z kaszka a do końca lutego chce odstawić młodego ciężko mi codzienne sobie tlumacze ze to nic złego najgorsze dla mnie było podanie pierwszej butli bo ostatnie mm dostal jak miał 2 miesiące i chyba mi z tym gorzej bo synek wciągnął butle i zadowolony
    Maz będzie szczęśliwy bo będę miala wolne wieczory hihi
    Narazie daje nan pro 1 zastanawiał się nad tym nowym mlekiem Hippa czy macie opinie o nim może któraś stosuje ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ja to tępa strzala jestem i mi chyba trzeba rozrysowac jak w podstawówce zbiór liczb w koleczkach https://www.bobovita.pl/5-6-miesiecy/materialy-do-pobrania schemat wprowadzania warzyw i owoców kumam i teraz jak źle gadam poprawcie mnie oprócz tego podaje na poczatku np na wieczór z mlekiem kaszke bezmleczna nie z glutenem tak ? Po jakim czasie gluten? Kiedy mięso ? I jak to ma wyglądać np o 10 warzywo a o 15 obiadek np jakąś zupka czy narazie to warzywo jedno dziennie wystarczy a kiedy owoce jako deserek po obadku kuzwa można zwariowac no i jaka kaszke łyżeczka bo się pogubilam i kiedy to w sumie ile kaszel dziennie
    Ale widzę ze nie tylko ja nie ogarniam może stworzymy ogólny plan na forum Coo?
    Ja z 85 jestem

U nas po 3 tygodniach w miare sie to unormowalo i wyglada to tak
    Ok 8 sniadanie kaszka lub kleik
    Ok 10.30 zupka
    Ok 13 mleko
    Ok 14.30 deserek
    Ok 17 mleko
    Ok 19.30 kaszka
    Czasami ok 21-22 dojada mleko
    I karmienie nocne ok 4 mleko
    W miedzyczasie podaje herbatke rumiankowa, ale wiebej niz 40-50 ml w ciagu dnia nie wypije

Gluten chce juz zaczac wprowadzac jak ogarne jak sie gotuje manne :D mieso za jakies 2-3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 13:15

Pulpecja, aaaaga, Laura, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dobre dobre, mój ma brode od ponad roku to mu powiem ze jak on sie bedzie codziennie golił to ja tez,
    musze sobie zakupic rekawice szorstka pod prysznic

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    AgaSad wrote:
    Dobrze że mnie olśniło teraz a nie np w marcu:P[/QUOT

Trzy h i dwadziescia min pozniej...:

Mam odcisk na palcu ale przewinelam i usunelam. Wiem juz ze Aga nie zostanie mis forum chociazby w konkursie talentow zonglowala pochodniami a na zdjeciu bikini pokazala najwieksze bimbaly...
    nie chcę Cię dobijać,ale wystarczyło w pasku adresu zmienić ostatnie dwie cyfry przed ".html" czyli https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowczki-2015,5013,2820.html :)

Hermiona, Laura, Pulpecja, lys, jesslin87, magda sz, apaczka, Zetka, małaMyszka, aaaaga, Paula_071, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg pada, mała drugi raz dziś zasypia, a ja chciałam wyjśc z nią do przychodni (zapisać ją tu na wsi, bo za tydzień szczepienie) i do sklepu.

ofka, tak - bransoleta ma narzędzia, w każdym module jest ze 3 jakieś. Sama bym taką chciała. Można wyjąć dowolną liczbę modułów, żeby miała dobry rozmiar. Z olejem kokosowym próbowałam, ale ciągle się ta skóra łuszczy :/ Może słabo ją ścieram w kąpieli.

mysz, fajowe zdjęcia chłopaków. Uwielbiam takie śpiące, ale M mówi, żebym takich nikomu nie pokazywała, bo źle wygląda jak śpi. Pfff. A olej kokosowy ja kupuję w necie - wejdź na allegro i wybierz. Ważne, żeby był extra virgin, tłoczony na zimno, nierafinowany. Rafinowany i bezzapachowy są złe. U nas tego oleju idzi mnóstwo, bo smaruję nim swój brzuchol i resztę ciała (w ciąży też smarowałam i nie mam teraz żadnych rozstępów, choć to pewnie akurat dzięki genom a nie smarowaniu; moja mama niczym się nie smarowała i też nie ma); smaruję nim pupkę i buzię Miłce no i używam go do gotowania i pieczenia. Spróbujcie upiec dowolne ciasto i zamiast masła czy oleju dać olej kokosowy. Pychota.

Aha, ja jestem wyżówy rocznik 82 :)

magda sz - ja myślałam, że Ty starsza jesteś! Nie po wyglądzie, tylko zachowaniu. Moja młodsza siostra jest 89 i wydaje mi się przez to cały czas, że w tym wieku to tylko fiu bździu w głowie, a to raczej ona jest taka, a nie cały rocznik :)

Kurwać, wczoraj w drodze powrotnej chyba zostawiłam czytnik (ebooków) w tramwaju. Byłam niemal pewna, że go odzyskam, bo wysiadałam na pętli jako ostatnia pasażerka, a podobno motorniczy sprawdzają tramwaj i oddają wszystko do biura rzeczy znalezionych. Ale nie znalazł się :( Buuuuuu :( To był prezent od M. a poza tym teraz nie wiem, jak mi się skończy ksiązka, którą czytałam. Kocham papierowe książki, ale do czytania podczas karmienia czytnik jest idealny.

jesslin87, magda sz, Weridiana, apaczka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • gianna88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo rękawica :D przypomniało mi sie ze mam nówkę nie śmiganą. Dzis użyje a co! :D

Weridiana lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIecierpliwa dziex ☺

niecierpliwa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sniezek pruszy, dobra spadamy chwilke na spacer

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A i chciałam dodać, że nie żaden 81 rządzi, tylko 86. Czarnobyl zawsze wygra :P
    Przyłączam się :)

lys lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie chce ruszyć na spacer. Mała szaleje w macie a ja czytam gazetkę. Blogo mi :)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda właśnie ja tak ubieram małego tylko zamiast spiworka przykrywam grubym kocem.

Ja mam też wieeelki brzuch, chyba zacznę też ćwiczyć żeby dolata zgubić....

Niecierpliwa fajny jadłospis, też tak podobnie będziemy karmić :)
    A napisz mi jak zaczynałaś czy najpierw po łyżeczce dawałaś codziennie żeby przyzwyczaić??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    nie chcę Cię dobijać,ale wystarczyło w pasku adresu zmienić ostatnie dwie cyfry przed ".html" czyli https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/sierpniowczki-2015,5013,2820.html :)

biorac pod uwage ze jeszcze wlasnie umylam leb ubralam sie jak bna sybir, oblekłam małego w body, dres, kombinezon, czpe, wysmarowalam i spcona jak swinia przypomnialam sobie ze zostawilam u tesiowej wózek.

no to teraz sie wkurwilam:)

Pulpecja, gianna88, mamasia, 0na88, jesslin87, magda sz, Zetka, Weridiana, apaczka, małaMyszka, aaaaga, Martucha86, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    Śnieg pada, mała drugi raz dziś zasypia, a ja chciałam wyjśc z nią do przychodni (zapisać ją tu na wsi, bo za tydzień szczepienie) i do sklepu.

ofka, tak - bransoleta ma narzędzia, w każdym module jest ze 3 jakieś. Sama bym taką chciała. Można wyjąć dowolną liczbę modułów, żeby miała dobry rozmiar. Z olejem kokosowym próbowałam, ale ciągle się ta skóra łuszczy :/ Może słabo ją ścieram w kąpieli.

mysz, fajowe zdjęcia chłopaków. Uwielbiam takie śpiące, ale M mówi, żebym takich nikomu nie pokazywała, bo źle wygląda jak śpi. Pfff. A olej kokosowy ja kupuję w necie - wejdź na allegro i wybierz. Ważne, żeby był extra virgin, tłoczony na zimno, nierafinowany. Rafinowany i bezzapachowy są złe. U nas tego oleju idzi mnóstwo, bo smaruję nim swój brzuchol i resztę ciała (w ciąży też smarowałam i nie mam teraz żadnych rozstępów, choć to pewnie akurat dzięki genom a nie smarowaniu; moja mama niczym się nie smarowała i też nie ma); smaruję nim pupkę i buzię Miłce no i używam go do gotowania i pieczenia. Spróbujcie upiec dowolne ciasto i zamiast masła czy oleju dać olej kokosowy. Pychota.

magda sz - ja myślałam, że Ty starsza jesteś! Nie po wyglądzie, tylko zachowaniu. Moja młodsza siostra jest 89 i wydaje mi się przez to cały czas, że w tym wieku to tylko fiu bździu w głowie, a to raczej ona jest taka, a nie cały rocznik :)

Kurwać, wczoraj w drodze powrotnej chyba zostawiłam czytnik (ebooków) w tramwaju. Byłam niemal pewna, że go odzyskam, bo wysiadałam na pętli jako ostatnia pasażerka, a podobno motorniczy sprawdzają tramwaj i oddają wszystko do biura rzeczy znalezionych. Ale nie znalazł się :( Buuuuuu :( To był prezent od M. a poza tym teraz nie wiem, jak mi się skończy ksiązka, którą czytałam. Kocham papierowe książki, ale do czytania podczas karmienia czytnik jest idealny.

Hermiona spróbuj ten szmpon co magda polecała oilium? jakos tak.

ooo czytnika zal.
    a jaka ksiazke czytalas?

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:

kupilabym mezowi widze ze jest taka z zegarkiem bransoleta ale dwa kola duzo troche...

tb73i09k881y3sjt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się niczym nie smaruje niestety.. Ale do brzucha nie mogę się przyczepić ;-) muszę popracować nad udami i pośladkami.. właśnie sobie uświadomiłam, że ostro z siostrą postanowiłyśmy, że będziemy chodzić na ćwiczenia od nowego roku.. Wymyśliłam sobie trampoliny :) muszę mieć coś nowego bo mam słomiany zapał zawsze czymś się zajaram, a później mi przechodzi ;-)

‹‹ 2896 2897 2898 2899 2900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ