SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:A i chciałam dodać, że nie żaden 81 rządzi, tylko 86. Czarnobyl zawsze wygra
a my stan wojenny przeszli !!!lys, magda sz, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, witaminkab, Pulpecja, Laura, Paula_071, jesslin87, apaczka, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Mróz spada, póki co -5, pewnie go wezme koło 13 na pół godzinki, zjadłam sniadanko, grzanki z jajkiem o kurna jakie dobre, zupa nastawiona, obiore ziemniaki a pozniej uklepie kotleta, a jak mały pojdzie spac 2 raz to upieke murzynka bo mam smaka
I tak jak Pulpecja mówi, od razu małego nakarmię hahahahPulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Ja tam pierdolebte rozszerzanie diety. Kupie te kaszki holle takie co mozna robic na wodzie. Pierwsze trzy dni marchewa, na kolecje troszke kaszki lyzeczka, potem trzy dni ziemniak, wieczorem inna kasza. Napewno nie bede sie bawic w zageszczanie, sranie, butelki miesznanie z mlekiem. Pierdole ja leniwa jestem. Gluten to dostanie pietke chleba do pociamkania albo kupie normalna manne ugotuje na wodzie dam pare lyzek i juz.
Bebiko Pro+ 2 Mleko następne częściowo fermentowane dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia... WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zesrałam się... dosłownie posrana jestem jak nic, dlatego zrobię dokładnie tak jak napisałaś.
To kiedy zaczynamy? -
Ofka wrote:Moj tez mial wysypke ostatnio na brzuchu, taka sucha kasze, troche zaczerwienione. No na bank zezarlam cos ale jakbym miala dochodzic, czy nabial, srabial, pomarancze to bym ochujala. W dupie, nie swedzi, nie boli, zeszlo po dwoch dniach.
Jeslyn ja olejem kokosowym posmarowalam wmasowujac lepek pol h przed kapiela. W kapieli umylam, po kapieli wyczesalam i git wiecej ciemieniucha nie wrocila. -
Zetka wrote:Jak już zaczęłam to proszę
77 Weridiana
78 Laura
79 Pulpecja
81 Zetka, Zabka, AgaSad, Ofka
83 Griszanka
84 Agaata, Pati_Belgia
86 Apaczka
dokładnie w poniedziałek 11 stycznia stuknie mi 30! a małemu 5 miechówaaaaga, Weridiana, Pulpecja, jesslin87, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:Moje dziecko żre tylko moje mleczko, prawie zawsze z piersi (bo czytam tu, że często odciągacie i karmicie butelką; po co się tak robi????), z butelki tylko jak wychodzę, a mała zostaje z M, więc może z 10 razy w ciągu jej życia w sumie. Ale nie budzi się w nocy często. Teraz zazwyczaj jest tak, że po karmieniu jak ja idę spać (ok. północy) śpi do rana (np. szóstej) albo czasem budzi się raz (o trzecie później), a potem później rano. Dlatego uważam, że karmienie piersią jest super wygodne, bo nie trzeba niczego mierzyć, mieszać, podgrzewać, tylko nakarmić i tyle. Ale jakby mnie budziła co noc co 2 godziny to chyba bym się utopiła
Nawet jako nowododek nie budziła się częściej niż co 3h.
Hermiona, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:to jest dobry plan. Zrobię dokładnie tak samo, bo ociepieję szybciej... Właśnie przeczytałam nazwę mleka mm
Bebiko Pro+ 2 Mleko następne częściowo fermentowane dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia... WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zesrałam się... dosłownie posrana jestem jak nic, dlatego zrobię dokładnie tak jak napisałaś.
To kiedy zaczynamy?małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
hehe a ja ostatnio zloscilam sie na moja mamę jak mi mówiła o tej skórce od chleba, myślałam ze opowiada jakiś głupoty a tu proszę, okazuje sie ze powszednia praktyka
nie głupie w sumie bo od takiej kromki nie odgryzie przecież, tzn pewnie odgryzie jak za długo będzie miętolić.
Mi pediatra o wprowadzaniu glutenu mówiła zeby kasze manna gotować tak ok 10 min zeby miękka była i dawać łyżeczkę-pół.
Ale po co jak można z tą skorka załatwić sprawę
Ja tez leniwa, na pewno nie będę sie bawić w jakieś smoczki do kaszki, butle itp. Łyżeczka i cyc będzie. Tzn tak bym chciała, Julek zweryfikuje
Rocznik '88 sie melduje
małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Mycha jak bym wpadła to chyba dopiero na kolacje i to pozną haha,a tak dzis cos mam, zrób kotleta pojedz jak człowiek