SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kochane co do wypadania włosów bo gubie włosy jak wsciekla:
kiedys moja siostra strasznie gubila włosy i jej kolezanka dermatolog polecila przez trzy miechy brac biotebal (czysta biotyna) oraz cynk i skrzyp. ale warunek trzy miechy. ja tez to stosowalam i bardzo duzo wyroslo mi wlosów nowych. tylko ja bralam sam biotebal bo mam uczulenie na cynk.
na ulotce biotebalu jest napisane ze nie mozna przy kp. ale laski na karmieniu piersia sprawdzily w laktacyjnym leksykonie leków ze ma l1 czyli smialo mozna.
oprócz tego polecaja solgar wlosy skóra paznokcie. tam jest juz cynk, wiec zestaw biotebal, ten solgar oraz skrzyp (juz bez cynku bo solgar ma cyn i zwrocic uwage zeby kupowac skrzyb bez cynku co jest trudne) to bedzie mega zestaw po trzech miechach bedziecie sie szczycic fryzurmi jak szopen.5ylwia, Zetka, Weridiana, małaMyszka, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ostatnio czytam takie lekkie rzeczy raczej. Teraz kolejny tom przygód Kacpra Ryxa - to takie przygodowe, trochę detektywistyczne, zabawne i dzieje się w 16-wiecznym Krakowie, więc można się czegoś ciekawego dowiedzieć o historii miasta (autor jest historykiem). Literacko - słabiutkie.
małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią w dzień w łóżeczku? W sumie to takie normalne ale nie u nas
Oliwier śpi tylko przy cycku! Dzisiaj mały postęp.. Spał przy cycku i przełożyłam do wózka ale musiałam bujać cały czas.. Męczące to jest! Dobrze, że przynajmniej w nocy śpi w łóżeczku
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:biorac pod uwage ze jeszcze wlasnie umylam leb ubralam sie jak bna sybir, oblekłam małego w body, dres, kombinezon, czpe, wysmarowalam i spcona jak swinia przypomnialam sobie ze zostawilam u tesiowej wózek.
no to teraz sie wkurwilam:)Zetka lubi tę wiadomość
-
5lwia, moja nie śpi w dzień w łóżeczku, tylko tam, gdzie akurat zaśnie. Wcześniej zasnęła mi w bujaczku, a teraz na macie. Jak widzę, że się ma ku spaniu (marudzi, trze oczka, przykrywa się szmatką), to ją przykrywam pieluszką lub kocykiem i zostawiam. Zazwyczaj ze smoczkiem.
Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja tez sie boje podac skorke chleba malej, a manne podam jak, ktoras z Was mnie oswieci ile wody na 2-3g manny
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka, włosy mi wypadły prawie wszystkie, a przynajmniej 2/3
Muszę iść do fryjzjera, bo to co zostało wygląda marnie
Zamówiłam sobie w gemini ha-pantoten, bo to jedyne mi działało (też przy dłuższym stosowaniu). Jak nie podziała spróbuję Twojego sposobu.
BuuuuJestem prawie łysa i zgubiłam czytnik
Bu
M będzie przykro, bo to był od niego.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Mycha zastanów się bo widzisz, po mojej diecie to bedziesz miała taki wanc jak jaaaaaa
A jem wszystko słodkie... ostatnio nawet myślałam, czy aby nie za słodkie to mleko -
Moj śpi w łóżeczku tylko od 19 do 1-2 w nocy. W dzień tylko w wózku na spacerze a jak zimno jak teraz to chwile w wózku i chwile na rękach albo przy cycu... Ot takie spanie. Nie umiem go uśpić w żadnym leżaczku, na łożku, kanapie itp.
Tak czytam i dobrze rozumiem ze Wasze dzieci same lezą na macie i sie bawią? Jeśli tak to zazdroszczamJulek bawi sie jak siedzę/leżę obok, jak sie kręcę po mieszkaniu, robię obiad czy cos to przeważnie patrzy na mnie tylko i czeka. Jak za długo to wola mnie oczywiście...
Agaata, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hermiona wrote:5lwia, moja nie śpi w dzień w łóżeczku, tylko tam, gdzie akurat zaśnie. Wcześniej zasnęła mi w bujaczku, a teraz na macie. Jak widzę, że się ma ku spaniu (marudzi, trze oczka, przykrywa się szmatką), to ją przykrywam pieluszką lub kocykiem i zostawiam. Zazwyczaj ze smoczkiem.
Mój młody poza zaśnięciem w wózeczku to chyba nigdy sam nie zasnął
-
małaMyszka wrote:młody ze mnie tyle wyciąga, że wlazłam dzisiaj na wagę i zostało mi 400 g ... do wagi z pierwszej wizyty u gin.
A jem wszystko słodkie... ostatnio nawet myślałam, czy aby nie za słodkie to mleko
na sapcer nie poszlam bo wali śniegiem i widzę z eludzie nie bardzo chodza a co dopiero z wózkiemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Moj śpi w łóżeczku tylko od 19 do 1-2 w nocy. W dzień tylko w wózku na spacerze a jak zimno jak teraz to chwile w wózku i chwile na rękach albo przy cycu... Ot takie spanie. Nie umiem go uśpić w żadnym leżaczku, na łożku, kanapie itp.
Tak czytam i dobrze rozumiem ze Wasze dzieci same lezą na macie i sie bawią? Jeśli tak to zazdroszczamJulek bawi sie jak siedzę/leżę obok, jak sie kręcę po mieszkaniu, robię obiad czy cos to przeważnie patrzy na mnie tylko i czeka. Jak za długo to wola mnie oczywiście...
mam nadzieję, że jak usiądzie to się będzie chętniej sama bawić.
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość