WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje podac skorke chleba malej, a manne podam jak, ktoras z Was mnie oswieci ile wody na 2-3g manny :D

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hermiona, a czym wyczesujesz? Bo u mnie npsuper sprawdzila sie zwykła szczoteczka do zębów, po kąpieli wyczesywalam tę łuszczącą się skórę. ja użyłam jakiegoś sprayu na ciemieniuchę baby cap,raz wystarczył.

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co do wypadania włosów bo gubie włosy jak wsciekla:

kiedys moja siostra strasznie gubila włosy i jej kolezanka dermatolog polecila przez trzy miechy brac biotebal (czysta biotyna) oraz cynk i skrzyp. ale warunek trzy miechy. ja tez to stosowalam i bardzo duzo wyroslo mi wlosów nowych. tylko ja bralam sam biotebal bo mam uczulenie na cynk.

na ulotce biotebalu jest napisane ze nie mozna przy kp. ale laski na karmieniu piersia sprawdzily w laktacyjnym leksykonie leków ze ma l1 czyli smialo mozna.
    oprócz tego polecaja solgar wlosy skóra paznokcie. tam jest juz cynk, wiec zestaw biotebal, ten solgar oraz skrzyp (juz bez cynku bo solgar ma cyn i zwrocic uwage zeby kupowac skrzyb bez cynku co jest trudne) to bedzie mega zestaw po trzech miechach bedziecie sie szczycic fryzurmi jak szopen.

5ylwia, Zetka, Weridiana, małaMyszka, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytam takie lekkie rzeczy raczej. Teraz kolejny tom przygód Kacpra Ryxa - to takie przygodowe, trochę detektywistyczne, zabawne i dzieje się w 16-wiecznym Krakowie, więc można się czegoś ciekawego dowiedzieć o historii miasta (autor jest historykiem). Literacko - słabiutkie.

małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią w dzień w łóżeczku? W sumie to takie normalne ale nie u nas :/ Oliwier śpi tylko przy cycku! Dzisiaj mały postęp.. Spał przy cycku i przełożyłam do wózka ale musiałam bujać cały czas.. Męczące to jest! Dobrze, że przynajmniej w nocy śpi w łóżeczku :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uśpiłam moją w wózku, przykryłam kocykiem i otworzyłam okno. Mrozi fajnie, ale póki ja daję radę w krótkim rękawku, to jej pod kocem tez nic nie bedzie. Taką mam przynajmniej nadzieję.

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    biorac pod uwage ze jeszcze wlasnie umylam leb ubralam sie jak bna sybir, oblekłam małego w body, dres, kombinezon, czpe, wysmarowalam i spcona jak swinia przypomnialam sobie ze zostawilam u tesiowej wózek.

no to teraz sie wkurwilam:)
    przepraszam,że się dołożyłam :P

Zetka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle ze rocznik 87 jednak rządzi :)

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    myslalam zeby od lutego..
    powiedz tylko słowo i działamy
    a od początku lutego czy jak? możemy zacząć tego samego dnia ha ha

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5lwia, moja nie śpi w dzień w łóżeczku, tylko tam, gdzie akurat zaśnie. Wcześniej zasnęła mi w bujaczku, a teraz na macie. Jak widzę, że się ma ku spaniu (marudzi, trze oczka, przykrywa się szmatką), to ją przykrywam pieluszką lub kocykiem i zostawiam. Zazwyczaj ze smoczkiem.

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja tez sie boje podac skorke chleba malej, a manne podam jak, ktoras z Was mnie oswieci ile wody na 2-3g manny :D
    to jest lyzeczka kaszy wiec na postac płynna to dalej lyzeczke na 100 ml, na gesta dwie lyzeczki na 100 ml.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, włosy mi wypadły prawie wszystkie, a przynajmniej 2/3 :( Muszę iść do fryjzjera, bo to co zostało wygląda marnie :( Zamówiłam sobie w gemini ha-pantoten, bo to jedyne mi działało (też przy dłuższym stosowaniu). Jak nie podziała spróbuję Twojego sposobu.

Buuuu :( Jestem prawie łysa i zgubiłam czytnik :( Bu :( M będzie przykro, bo to był od niego.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Mycha zastanów się bo widzisz, po mojej diecie to bedziesz miała taki wanc jak jaaaaaa
    młody ze mnie tyle wyciąga, że wlazłam dzisiaj na wagę i zostało mi 400 g ... do wagi z pierwszej wizyty u gin.
    A jem wszystko słodkie... ostatnio nawet myślałam, czy aby nie za słodkie to mleko

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj śpi w łóżeczku tylko od 19 do 1-2 w nocy. W dzień tylko w wózku na spacerze a jak zimno jak teraz to chwile w wózku i chwile na rękach albo przy cycu... Ot takie spanie. Nie umiem go uśpić w żadnym leżaczku, na łożku, kanapie itp.

Tak czytam i dobrze rozumiem ze Wasze dzieci same lezą na macie i sie bawią? Jeśli tak to zazdroszczam :/ Julek bawi sie jak siedzę/leżę obok, jak sie kręcę po mieszkaniu, robię obiad czy cos to przeważnie patrzy na mnie tylko i czeka. Jak za długo to wola mnie oczywiście...

Agaata, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja nie śpi w ciągu dnia w łóżeczku. Albo w bujaku albo w naszym łóżku. I oczywiście na spacerach prawie zawsze

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona wrote:
    5lwia, moja nie śpi w dzień w łóżeczku, tylko tam, gdzie akurat zaśnie. Wcześniej zasnęła mi w bujaczku, a teraz na macie. Jak widzę, że się ma ku spaniu (marudzi, trze oczka, przykrywa się szmatką), to ją przykrywam pieluszką lub kocykiem i zostawiam. Zazwyczaj ze smoczkiem.
    Zazdroszczę! :) Mój młody poza zaśnięciem w wózeczku to chyba nigdy sam nie zasnął :/

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    młody ze mnie tyle wyciąga, że wlazłam dzisiaj na wagę i zostało mi 400 g ... do wagi z pierwszej wizyty u gin.
    A jem wszystko słodkie... ostatnio nawet myślałam, czy aby nie za słodkie to mleko
    Chyba Cie przestanę lubiec haha:P

na sapcer nie poszlam bo wali śniegiem i widzę z eludzie nie bardzo chodza a co dopiero z wózkiem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jest postęp z brzucha na plecy dziś pierwszy raz! jeden zamach i sie udało:)

Pulpecja, magda sz, małaMyszka, aaaaga, jesslin87, Martucha86, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Moj śpi w łóżeczku tylko od 19 do 1-2 w nocy. W dzień tylko w wózku na spacerze a jak zimno jak teraz to chwile w wózku i chwile na rękach albo przy cycu... Ot takie spanie. Nie umiem go uśpić w żadnym leżaczku, na łożku, kanapie itp.

Tak czytam i dobrze rozumiem ze Wasze dzieci same lezą na macie i sie bawią? Jeśli tak to zazdroszczam :/ Julek bawi sie jak siedzę/leżę obok, jak sie kręcę po mieszkaniu, robię obiad czy cos to przeważnie patrzy na mnie tylko i czeka. Jak za długo to wola mnie oczywiście...
    moj ateż akceptuje matę jak leżę obok, w ogóle wszystko akceptuje jak ma towarzystwo. No cóż,taka towarzyska dziewczyna mi się trafiła :-) mam nadzieję, że jak usiądzie to się będzie chętniej sama bawić.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    ja myśle ze rocznik 87 jednak rządzi :)
    chyba na ten moment 81, 86 i 87 ma po cztery forumki :)

bzkxskf.png
‹‹ 2897 2898 2899 2900 2901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ