X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Już zaczęłam się martwić! Strasznie długo Cię nie było. Mam nadzieję, że z bratem ok i że wszystko się udało. Życzę zdrówka Kochana. Co u Ciebie?
    Kochana narazie u brata jest ok. Tyle ze musial wrocic do szpitala bo jakas wirusowke zlapal I goraczke mial. Jest ciagle zmeczony ale to normalne jeszcze do kilku tygodniu po przeszczepie. U mnie ok. Bylam na prenatalnym I jest wszystko ok. Dzidzia rosnie I ma sie do rze. Moze na nastepnym usg dowiemy sie kto tam rosnie ale jak narazie nozki ma na krzyz:-)

zabka11, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze z łóżka:-)

Nie wiem jak wy ale ja pierwsze o czym myślę po przebudzeniu to co zjem na śniadanie. :) po śniadaniu mysle o obiedzie itd. Kiedy to się skończy? Jesten przerażona, moje życie kręci się wokół jedzenia! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 08:08

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dodam że mam 2 kg na minusie, ciekawe czy przez wczorajszy dzień czy już wcześniej poleciało :/
    Madziu ja od poczatku ciazy chudne. Teraz w totalu mam 5,5 kg na minusie. Gin powoedzial, ze na tym etapie mam sie nie przejmowac ale starac sie wiecej jesc. Bo ja przez te mdlosci nie je za duzo no I prawie nic mi nie smakuje.

małaMyszka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wróciliśmy :)
    Wirus jelitówko-podobny, brało mnie już od kilku dni ale małymi kroczkami typu biegunka co jakiś czas, bóle głowy, osłabienie, w piątek zakwaszonym chlebem się doprawiłam bo dostałam niestrawności, przez to mało jadłam i organizm przestał się bronić. Dostałam małą kroplówkę chyba z paracetamolem i glukozą.

Mam brać:
    apap na gorączkę (od jutra jak żołądek się wzmocni i jeżeli będzie gorączka)
    wit c 1000 raz dziennie (to też od jutra na wzmocnienie)
    trilac osłonowo
    espumisan wiadomo
    gavisocn- to na niestrawności i zgagę (mleczko polecane dla kobiet w ciąży, to polecam każdej z Was jeżeli będzie miała refluks, zgagę itp.)

No i przez 3 dni dieta kleikowa, ryż z marchewką gotowany, siemię lniane itp.
    Cieszę się bo gorączka spada, ale słaba jestem jak cholera. Lekarz mówił żeby się nie martwić o dzidziusia bo jeszcze się nie odwodniłam i gorączkę zbije się szybko. Oczywiście pytał się czy bliźniaki bo 13 tyg i taki brzuch :D
    Madziu kuruj sie kochana I odpoczywaj.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dospałam aż 1,5h ehh. Kiepsko to widzę czas zainwestować w tą poduszkę.
    Czekam na męża,bo biedny dopiero wraca z tej delegacji, ma być na 12:00.Obiad dziś u rodziców- gołąbki :)
    Witam się jeszcze raz z zaśnieżonego Dolnegośląska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 08:22

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzis nawet spalam w miare dobrze od 22 do 6.30 tylko straszne pierdoly'snia mi sie co noc. Wczoraj tuz przed snem dostalam takiego krwotoku z nosa, ze po nogach mi kapalo, nigdy mi krew z nosa nie leciala a w ciazy to tak raz na tydzien lub dwa. Rano wstalam, czulam sie ok do czasu az nie umylam zebow, nie zdazyldm umyc do konca bo tak mnie wymioty zaczely meczyc. Rosol sie gotuje, ja otulona kocykiem popijam herbatke i zbieram sily na smazenie nalesnikow na krokiety :)

Zabka moje zycie tez'kreci sie wokol jedzenia, caly czas o nim mysle, najgorzej jest jak bez zajecia siedze w domu :P

Milej niedzieli dziewczynki! U mnie taka zamiec sniezna, ze nic za oknem nie widac poza kotlujacym sniegiem. Brr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 08:36

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka , Niecierpliwa lepiej, ze jecie normalnie I z przyjemnoscia niz jak ja, zmuszam sie do jedzenia. Gdzie musze zaznaczyc, ze przed ciaza, jadlam normalnie.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w niedzielny,sniezny poranek :)
    Pati milo Cie znowu widziec :)
    U mnie nudnosci o wymioty powracaja :/ do tego ta bezmiesna dieta...ale daje rade dla naszego cudziku :)
    Milego dnia sierpnioweczki :D

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez zamieć za oknem. ...popijam herbatkę i oglądam ddtvn. Córeczka i maz jeszcze śpią.
    jeszcze troszeczkę się polenie i biore sie za obiad.dzis mielone, ziemniaczki i buraczki :D
    a potem czeka mnie tona prasowania.

Jutro mam rano połówkę urlopu i jade z córką do krawcowej przerobic sukienke turniejowa.od tego roku corcia jest już w wyzszej klasie tanecznej i musi miec inna sukienke niz do tej pory.koszt jest masakryczny takiej przeróbki ale czego się nie robi dla dzieci; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:23

małaMyszka, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mnie też generalnie męczą mdłości i wymioty. Od piątku czyli całe 2 dni jest mi lepiej, dzięki czemu mam już tylko -2,5kg (a miałam 4). Mam nadzieję, że wracam do normalności, bo tak mi odstają żebra, kręgosłup i obojczyki że wyglądam jak nastolatka;)

Przysypało śniegiem we Wrocławiu, aż się zdziwiłam rano, bo o północy deszcz lał.

Tak sobie myślę, że chyba dzisiaj pojadę do pracy po laptopa, żeby jutro nie widzieć się z "nosicielką" ospy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 09:36

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Pati, mnie też generalnie męczą mdłości i wymioty. Od piątku czyli całe 2 dni jest mi lepiej, dzięki czemu mam już tylko -2,5kg (a miałam 4). Mam nadzieję, że wracam do normalności, bo tak mi odstają żebra, kręgosłup i obojczyki że wyglądam jak nastolatka;)

Przysypało śniegiem we Wrocławiu, aż się zdziwiłam rano, bo o północy deszcz lał.

Tak sobie myślę, że chyba dzisiaj pojadę do pracy po laptopa, żeby jutro nie widzieć się z "nosicielką" ospy...

Paula_071, do kogo chodzisz we Wro do gina? Gdzie masz zamiar rodzic? Szukałaś już jakieś szkoły rodzenia?

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello niedzielnie!!
    u nas też zawierucha za oknem.... oby trochę się uspokoiło do wtorku, bo jedziemy do rodzinki. Lubie takie poranki córa jeszcze śpi, mężu też (ale akurat w tym nie ma nic dziwnego) a ja sobie kawke siorbie :)
    Wiecie co? wiem że jestem durna, ale zamówiłam kolejne spodnie na allegro :P jestem w 90% przekonana że będą za duże :P ale były bardzo tanie i grzech było nie spróbować, bo nie mam co założyć na impreze u babci, za kieckami nie przepadam a takie galoty do mojego biegłego żakietu powinny być ok. jakiś wisior ciekawy do tego i powinno być ok :P
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-hm-imitacja-skory-nowe-42-44-i5037380952.html

najwyżej opchnę je, nie stracę na nich :P

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa witaj ponownie Pati! A ostatnio właśnie myślałam o wszystkich dziewczynach, które się nie odzywają czy wszystko ok

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio nękają mnie sny erotyczne......obawiam się, że nie mają one dobrego wpływu na moja napinająca się macice :P

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    hello niedzielnie!!
    u nas też zawierucha za oknem.... oby trochę się uspokoiło do wtorku, bo jedziemy do rodzinki. Lubie takie poranki córa jeszcze śpi, mężu też (ale akurat w tym nie ma nic dziwnego) a ja sobie kawke siorbie :)
    Wiecie co? wiem że jestem durna, ale zamówiłam kolejne spodnie na allegro :P jestem w 90% przekonana że będą za duże :P ale były bardzo tanie i grzech było nie spróbować, bo nie mam co założyć na impreze u babci, za kieckami nie przepadam a takie galoty do mojego biegłego żakietu powinny być ok. jakiś wisior ciekawy do tego i powinno być ok :P
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-hm-imitacja-skory-nowe-42-44-i5037380952.html

najwyżej opchnę je, nie stracę na nich :P

Super gacie! Tez takie chce szkoda, ze nie ma M :(

A co do snow erotycznych to moj ostatni orgazm na poczatku ciazy byl wlesnie we snie :P

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Paula_071, do kogo chodzisz we Wro do gina? Gdzie masz zamiar rodzic? Szukałaś już jakieś szkoły rodzenia?

Ja chodzę do dwóch ginów: dr Krzysztof Wurm w luxmedzie (chodziłam do niego przed ciążą i zawsze było ok), cięcie zaś będzie robił dr Jan Korzeniewski. Rodzić będę na Klinikach (ul. Skłodowskiej Curie), bo tam właśnie przyjmuje dr Korzeniewski, a ponoć jest świetnym operatorem. Tak się złożyło, że mieszkam nad szkołą rodzenia. Mąż zagadał z właścicielką, że przyjmie nas za darmo w ramach sąsiedzkiej solidarności:) Obadam jeszcze czy nie mam w pakiecie w luxmdzie szkoły rodzenia, najwyżej będę chodzić w dwa miejsca. W końcu od maja niby idę na L-4 więc będę umierać z nudów;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do poczytywania o tym co jemy: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3742591,wedzona-kielbasa-nie-malowana-zobacz-jak-w-polsce-falszuje-sie-jedzenie,id,t.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Ofka daj znać jak spędzasz ostatnie chwile jako panienka ;)
    kochana maz zrobil striptisik i byl cudowny wieczor(my od poczatku ciazy noe uwazamy z seksem, nic mi nie jest wiec nie mamy oporow) takze panienski udany. Wlasnie czekam na sniadanie do lozka, wprawdzie juz jedno zjadlam, oczywiscie ziemniaki duszone w smietanie z mlekiem, jem to od tygodnia. Mam urlop w pracy i dobrze juz przestaje tam wyrabiac. ..Jezu dziewczyny jak sie oduczyc tego poczucia obowiazku, stresu. Mam wyksztalcenie, doswiadczenie, za chwile bede miala pelne uprawnienia radcy prawnego, od lat pracuje jako prawnik a sramsie jakby to byla jedyna praca na swiecie. Wykancza mnie to. No nic slub w sobote, duzo przygotowan, przyszla bluzka ze sklepu internetowego fanfaronada linia slubna, moze ktoras bedzie miala ochote podejrzec, moja to bluzka z koronkowymi plecami ecru. Milej niedzieli

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja! Przespałam dzisiaj całą noc bez wstawania na siusiu, obudziłam się po 7 wzięłam euthyrox i od razu zasnęłam. Katar jak co rano już mnie nie męczył. Wysmarkałam wszystko co się zebrało przez noc i miałam spokój. Nie pamiętam już tak spokojnej i przespanej nocy. Wczoraj po południu pospałam prawie 2 godz. a mimo tego w nocy spałam jak nic. Za oknem na przemian słońce i śnieg. Też śnią mi się jakieś głupoty. Jak wstaje rano to analizuje to co przyśniłam i albo jestem przerażona albo się z tego śmieję albo sen jest tak porąbany, że w ogóle nie wiem do czego to przypisać.
    Znowu pojawiły mi się syfki na twarzy, ramionach i plecach. Moja obsesja wyciskania wszystkiego mi nie pomaga. Na noc przemywam to octeniseptem, żeby się zasuszyło, ale co z tego jak już mam wszystko rozdrapane?!
    Kiepsko to widzę...
    Miłej niedzieli Kochane!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Paula zycze Ci z calego serca zebys juz miala spokoj z dolegliwosciami. Ja tez mam nadzieje, ze I mi lara moment przejda:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ