X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A co :-)? Naleśniki?
    Pancakes na obiad a naleśniki na kolacje lub odwrotnie... Jeszcze się nie zdenerwowałam hahahaahah
    Wyjęłam truskawki to zrobię koktajl truskawkowy do obiadku...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane gratuluję udanych wizyt! :)

Wpadłam tylko na chwilę pokazać Wam pierwsze spodenki mojego słoneczka :)

8adffee7c3c58f40m.jpg

497de52ab9d4e1eam.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 14:13

mamasia, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie fajne porteczki!!

A my zjemy na obiad tortille,maz bedzie wracal o 16 z pracy i zajedzie kupic,pyszne robia w tej pizzeri!
    Ja dalej jestem przeziebiona..wypilam napar z imbiru,w sumie troche lepiej niz wczoraj bo do wczoraj i przedwczoraj drapalo mnie w gardle,a dzis juz nie,jedynie kaszle.co jakis czas. Wymoczylam nogi w wodzie z sola,co jeszcze moge zrobic?
    Mleko z miodem tez wypilam:p

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiecie co..wczoraj jak wracalismy z badań w radiu szła ta piosenka:

https://www.youtube.com/watch?v=3LHBg5rgiI4

Jak usłyszałam "Dziś wiem, życie cudem jest.." i trzymałam przed sobą zdjecia mojego kochanego maluszka to az mi łzy poleciały..

Teraz ją wlączyłam znowu i pobeczałam się jak głupia..

Tyle razy słyszałam tą piosenkę i nigdy nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia :-) ale w sytuacji w jakiej się znajdujemy brzmi jakoś inaczej :-) piękna!

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć kochane,
    Przebudziłam się o 5 nad ranem z bólem głowy, po 6 zasnęłam ze zmęczenia i wstałam po 10, mąż zrobił mi herbatkę i koszmarny ból brzucha powrócił. Skurcze żołądka, pieczenie, jednorazowa biegunka po wczorajszym "zdrowym" wiejskim chlebie... miałam wrażenie że moja pupa wymiotuje..
    Mam ochotę zaskarżyć producenta! Zmuszam się do zjedzenia czegokolwiek ale tak mnie boli jak już zaczyna się trawić :( zaraz wypije siemię lniane, jak nie przejdzie to dzwonie do lekarza co robić :/

Ja też jakiś czas temu miałam biegunkę i okropny ból, pomógł węgiel, cola i słone paluszki.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • spinnka Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    A nie zastanawiacie się, kiedy poczujecie pierwsze ruchy? Ja juz sie nie moge doczekac :) Czas mi się dłuży strasznie, do następnej wizyty jeszcze 3,5 tygodnia, wtedy mamy dowiedzieć się czy dziewczynka czy chłopak, ale ja tak strasznie martwię się czy z maluchem wszystko ok, że zamówiłam sobie dziś na allegro detektor tętna płodu, zwariowałam???

psioszka11, małaMyszka, sylwucha89, 0na88 lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 06.2012
    11.02.2013 - aniołek (7 tydzień)
    01.07.2014 - aniołek (8 tydzień)
    hchy3e3kx72ungcg.png[/url
  • olinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, nadrobię was jak będę w domku
    dalej się wygrzewam przy kominku u rodziców :)
    chciałam wam się pochwalić, że dziś pierwszy raz weszłam do sklepu dziecięcego 5-10-15 i czułam się tam jak vip mega dumna :) świetne uczuciem.
    A no i kupiłam body rozmiar 56 białe z liskiem była i są w przecenie z 22zł na 7,99zł także warto :)
    pozdrawiam

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pol dnia poza domem i tyle naskrobalyscie. Ja dzis bylam na obiedzie u tesciow, a jutro na obiad mam smaka na krokiety wiec jutro malo niedzielny obiad, ale ze dzis tesciowa nas uraczyla porcja miesa to jutro nie mam na nie ochoty.
    Ja sie dzis chyba zarazilam od MalejMyszki bo dol przeszedl na mnie, niby nic sie nie stalo, pojechalam na zakupy ciuchowe i jakos poczulam sie jak wielorybek i nawet nic nie mierzac szybko ucieklam, w centrum handlowym bylam jakies 10 minut, przyjechalam do domu wskoczylam w dres i tyle z moich zakupow. Dzis dzien bez mdlosci, za to jakis bol promieniuje mi do nogi

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

ja tez dziś poranek bez mdłości. Kupiłam sobie worki próżniowe na ciuszki, ktorych przez najbliższe 3kwartaly nie ubiore-popakowalam i maz mi jutro wyniesie do piwnicy.
    potem upieklam babkę ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą-pyyyycha! Zawiozlam tez kawałek teściowej a od niej dostalam moja wyczekiwana galarete wieprzowa :p spalaszowalam juz pokaźną porcję i teraz leżę i tyje :)
    Czeka mnie jeszcze odkurzanie i przydaloby Się podłogi umyc, ale nie wiem czy na to drugie starczy mi sil....jak nie to zrobię to jutro rano...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 17:08

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj też się nie mogłam powstrzymać :D

9a01fb3ba7794ec9gen.jpg

niecierpliwa, sylwucha89, Aska87, psioszka11, Katarka, gosia.b, zabka11, bosa, olinka, mamasia, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spinnka wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    A nie zastanawiacie się, kiedy poczujecie pierwsze ruchy? Ja juz sie nie moge doczekac :) Czas mi się dłuży strasznie, do następnej wizyty jeszcze 3,5 tygodnia, wtedy mamy dowiedzieć się czy dziewczynka czy chłopak, ale ja tak strasznie martwię się czy z maluchem wszystko ok, że zamówiłam sobie dziś na allegro detektor tętna płodu, zwariowałam???

Też chciałam zamówić detektor ale mój mąż stwierdził że jestem zbyt głupia do takiego urządzenia, bo gdybym tętna nie znalazła to co 2 dzień na izbie przyjęć bym gościła ;)
    Podczas pobytu w szpitalu ordynator na badaniu chciał sprawdzić tętno detektorem i nie mógł znaleźć strachu się najadłam a na usg wszystko ok.
    Wniosek dla mnie jest taki, że detektor jest dla ludzi mądrych czyli nie dla mnie :)

niecierpliwa, małaMyszka, maaadzik1207, psioszka11, 0na88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do 3.03 musze czekac na usg:-( zwariowac mozna:/

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

gratuluje udanych wizyt :)
    ja mialam koszmarny piatek i skutki rowniez odczuwam dzis.
    W piatek z rownowagi wyprwoadzila mnie kolezanka z innego dzialu wdalysmy sie w
    "grzeczna " opierdalanke na maile( klasyczna sytuacja dziewczyna szuka jelenia do odwalenia za nia roboty - a prowizje i oklaski zbierze ona), doprowadzila mnie do takiego stanu ze az brzuch mnie rozbolal a ja po prostu sie zagotowalam - maila za to napisalam pieknego do wiadomosci rowniez szefostwa - napisalam wszystko co o niej sadze i cholera poczulam sie lepiej . Spodziewam sie konfrontacji w poniedzialek gdyz jest to osoba ktora zona szefa bardzo lubi, z drugiej strony jestem w ciazy , hormony mi buzuja , i na pocieszenie mam tylko to ze do dnia porodu jestem chroniona.
    Jednak mimo ze wywalilam to wszystko z siebie cala noc nie moglam zasnac - staralam sie jak moglam , jednak nadal ta sytuacja gdzies we mnie siedziala - skutek cala noc nie spalam plus co jakis czas delikatne bole brzucha- cos na rodzaj klucia.
    Bylam i nadal jestem wsciekla ale na siebie ze dalam sie wyprowadzic z rownowagi przez to okazuje sie ze przez caly dzien i noc bylam w okropnym stresie mogac zaszkodzic maluchowi. Nie moge doczekac sie czwartkowej wizyty ze wszystko jest ok.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki jadę do szpitala, dostałam gorączki, chyba się odwodniłam przez ten żołądek :( mam nadzieję że maleństwu nic nie będzie. Niech tylko dojdę do siebie to zrobię taką aferę producentowi tego chleba !

Trzymajcie kciuki żeby szybko mnie postawili na nogi :*

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - trzymaj się!

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamuśki jadę do szpitala, dostałam gorączki, chyba się odwodniłam przez ten żołądek :( mam nadzieję że maleństwu nic nie będzie. Niech tylko dojdę do siebie to zrobię taką aferę producentowi tego chleba !

oj oj oj to niedobrze...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

magda trzymajcie się!
    Czekamy na same dobre wieści!

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz - trzymam kciuki :*

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-trzymaj sie bidulo i wracaj szybko do domku.

Ona88-rozumiem co przezywasz. Czulam sie podobnie gdy trwała moja walka z szefem o zmianę umowy. Skonczylo się tygodniowa migrena i wysokim ciśnieniem. Jak emocje opadly, bole przeszły. Mimo że starałam się nie denerwować, emocje brały górę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 18:28

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam mały problem... oglądam bajkę ... tak wiem to może i śmieszne, ale w lodówce pana misia była zadziwiająco pyszna kiełbaska. Czy w naszym stanie możemy jeść np. kawałek kiełbasy zwyczajnej, śląskiej itp? Tak mnie teraz ssie, zeżarłabym kawał kiełbachy i zagryzła pajdą chleba

bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ