SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mnie dzisiaj żołądek naparza
grr a siemię takie pyszne, że och ach
U nas też od kilku dni gorzej z jedzeniem w dzień, za to w nocy ok. W dzień pociągnie parę razy, zaczyna się wyginać i to tyle z jedzenia.
Moja śpi od powrotu ze spaceru czyli 1h 20 min w kombinezonie i czapce. Jeden zameczek już rozpięłam ale drugiego się boję bo coś sie zaczyna ruszać jak próbujęno, przynajmniej wiem, że żyje
Weridiana, magda sz, jesslin87, ainer85, Zetka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Apaczka, jak ja tesknię za tymi czasami kiedy Hubert dosypiał w wózku godzinę czy półtorej
Dzisiaj bylismy półtorej godziny na spacerze (normalnie chodzimy dwie) - myślałam, że te 30 minut dośpi w domu, ale nie... On ma chyba jakiś czujnik, wchodzę do windy i oczy już jak 5 zł.
Weridiana, magda sz, jesslin87, Maniuś, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Lys szacun za to krzeselko, moj maz juz 20 minut skreca, a ja go podkur*iam, ze Ty zlozylas w 15 minut
apaczka, magda sz, lys, Katarka, Katarka, Pulpecja, aaaaga, jesslin87, Laura, Martucha86, Zetka, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ainer dokładnie taki mam i uważam że warto było kupić. Jest dosyć drogi ale ma trzy poziomy regulacji pasków więc powinien na długo wystarczyć. Emma plasa w nim fajnie i interesuje się zabawkami, na razie pszczół ka jest na topie. Czasem posiedzi dłużej czasem krócej. Wkladam ją na 15-20min i to mi wystarczy do wstawienia np zupy czy mięsa
Jak masz możliwość to kup używany, ja nie mogłam znaleźć, bo albo już po dziesiąty m dziecku albo za dużo chcieli. Placilam za nowy 67 funtówainer85 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Lys szacun za to krzeselko, moj maz juz 20 minut skreca, a ja go podkur*iam, ze Ty zlozylas w 15 minut
hahahah nie no, niedobra Ty, nie wiem ile mi zajęło składanie, bo mnie zmylili w instrukcji "klipsem" do założenia na koniec takiej rurki, a takiej części tam nie ma, tylko były inneniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Apaczka, jak ja tesknię za tymi czasami kiedy Hubert dosypiał w wózku godzinę czy półtorej
Dzisiaj bylismy półtorej godziny na spacerze (normalnie chodzimy dwie) - myślałam, że te 30 minut dośpi w domu, ale nie... On ma chyba jakiś czujnik, wchodzę do windy i oczy już jak 5 zł.
-
Wróciłyśmy z CH, kupiłam m.in chusteczki i sztyft mustela do twarzy na wiatr i mróz- super się sprawdził bo Maja dostaje szału jak smaruje ją tłustym kremem, a po tym buzka taka gładziutka, zobaczymy jak dalej będzie ale 2 razy smarowałam i wydaje się ok. Teraz śpi w wózku bo zasnęła w tramwaju.
Apaczka ja zdjęłam jej czapkę, rozpięłam kombinezon i okno otworzyłam bo z gorąca by się obudziła
Dla mnie smykowe ciuszki też ok, bardzo sobie chwaliłam kombinezon ale już wyrosła z niego, teraz mam 68 z C&A no i na styka, zastanawiam się czy damy radę z miesiąc w nim pochodzic i pózniej kupie kurteczkę pewnie już na 80.
Co jest z tą rozmiarówką że w większości ciuszków Maja nosi 74 6-9miesięcy? a ma niecałe 5. I nie to że jednej firmy tylko kilku różnych.
Polecam jeszcze ciuszki z Lidla Lupilu- super bawełna, gruba i miękka. Mamy kilka bodziaków i to te ulubione.
No to idę robić obiad- dziś pizze ristoranteheheh luxus.
Ofka nie bój się ja też kilka razy czytam czasami jeden tekst bo nie ogarniam, nie Ty jedna urodziłaś kawałek mózgu. Myślisz że skąd te nasze dzieci czerpią mądrość? Właśnie z tego naszego brakującego mózguPulpecja, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Katarka trzeba było powiedzieć, że od podciągania się na szczebelkach to Laura może co najwyżej bica przypakować a nie usiąść
Moja w łóżeczku spędza tylko część nocy i drzemki. Także chyba jak większość sierpniówkowych dzieci siądzie późnolys, Agaata, Martucha86, Katarka, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
O Boze ale wy dajecie
chwile odeszlam i juz tyle postów !
Ainer ale slicznosci dziewczyneczki
Jutro mama zostaje z Polą a ja z mezem pojade do bialegostoku, polatam po galerii, kupie jakies ubranka dla Poli i sobie chetnie bym coś kupila..powiem szczerze ze ubrania sprzed ciazy są troche za duze i mam wiecznie problem w co sie ubrać.
Co położe Polę na macie edukacyjnej to ta fiknie z pleców na brzuch, chwile polezy i wisk, odwróce i powtórka z rozrywki i tak w kółko,nie umie się sama z brzucha odwrócic, a to przeciez łatwiejsze..moje dziecie samo wybiera to co trudniejsze, tak samo z cycem, nie chciala tego cycka który wedlug położnych ma bez porównania lepszą brodawke do ssania, ona wybrala tą cycke z którą wiekszosc dzieci miało by problem.
Swoją drogą..Pola wazy 8kg wiec dobrego klocka ta jedna cyca uchodowałajedna a robi robote jak za 3 cycki ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:45
magda sz, witaminkab, jesslin87, ainer85, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Wróciłyśmy z CH, kupiłam m.in chusteczki i sztyft mustela do twarzy na wiatr i mróz- super się sprawdził bo Maja dostaje szału jak smaruje ją tłustym kremem, a po tym buzka taka gładziutka, zobaczymy jak dalej będzie ale 2 razy smarowałam i wydaje się ok. Teraz śpi w wózku bo zasnęła w tramwaju.
Apaczka ja zdjęłam jej czapkę, rozpięłam kombinezon i okno otworzyłam bo z gorąca by się obudziła
ja mam Cold cream Musteli na mróz i jest bardzo fajny, ładną ma po nim buźkę, taką gładziutką, że zacałować można
co prawda niby zawiera wodę
Dobra, ide rozpiąć drugi zameczek, jak nie wrócę to wspomnijcie o mnie czasem w paciorkumagda sz, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja mam większość ciuszków ze Smyka i są ok, jedynie to półśpiochy się szybciej ścierają no ale on ciągle nimi szoruje więc to chyba normalne.. ale teraz poluję na wyprzedaże w Coccodrillo bo jakość jest jednak lepsza..
Mój dziś znowu idzie na rekordy bo od 7.30 spał tylko 15 minut.. oczywiście co chwilę kwęka a ja nie potrafię go uśpić..chyba po tym szczepieniu taki rozjuszony.. chcę siąść do tych wyprzedaży bo w smyku też są i pokupować coś przez neta ale chyba dziś marne szanse będą..
Muszę też kupić te puzzle piankowe bo już strach zostawiać go na sofie, ciągle ćwiczy jakieś dziwne figury ale jeszcze nie potrafi się przerzucić na brzuch czy na plecy..
Ofka ja Ci się nie dziwię że Ty się nie możesz skupić na nauce, wogóle szacun za taki pomysł bo chyba żadna z nas by nie wytrzymała w książkach w Maroko:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:12
jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Czasami raz dziennie (wieczorem) czasami w ogole, moja ilość mleka jest jakas niestabilna
-
NO nieźle produkujecie, nadrobić się nie da. Ja się też zastanawiam nad skoczkiem. A powiedzcie mi kiedy pierwsze obuwie kupic? I jakie...
Pojutrze szczepienie. Znów będzie płacz...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:51
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.