X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj żołądek naparza :/ grr a siemię takie pyszne, że och ach ;)

U nas też od kilku dni gorzej z jedzeniem w dzień, za to w nocy ok. W dzień pociągnie parę razy, zaczyna się wyginać i to tyle z jedzenia.

Moja śpi od powrotu ze spaceru czyli 1h 20 min w kombinezonie i czapce. Jeden zameczek już rozpięłam ale drugiego się boję bo coś sie zaczyna ruszać jak próbuję :P no, przynajmniej wiem, że żyje :D

Weridiana, magda sz, jesslin87, ainer85, Zetka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, jak ja tesknię za tymi czasami kiedy Hubert dosypiał w wózku godzinę czy półtorej :-) Dzisiaj bylismy półtorej godziny na spacerze (normalnie chodzimy dwie) - myślałam, że te 30 minut dośpi w domu, ale nie... On ma chyba jakiś czujnik, wchodzę do windy i oczy już jak 5 zł.

Weridiana, magda sz, jesslin87, Maniuś, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys szacun za to krzeselko, moj maz juz 20 minut skreca, a ja go podkur*iam, ze Ty zlozylas w 15 minut :D

apaczka, magda sz, lys, Katarka, Katarka, Pulpecja, aaaaga, jesslin87, Laura, Martucha86, Zetka, Maniuś, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie ukrywam ze liczę ze przez te warzywa uda mi się wyeliminować mm. Będę odciagac jak ona zje warzywa i jak będzie jej mało z piersi to będę dawała to mleczko.
    No i na noc zagęszcze kleikem.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer dokładnie taki mam i uważam że warto było kupić. Jest dosyć drogi ale ma trzy poziomy regulacji pasków więc powinien na długo wystarczyć. Emma plasa w nim fajnie i interesuje się zabawkami, na razie pszczół ka jest na topie. Czasem posiedzi dłużej czasem krócej. Wkladam ją na 15-20min i to mi wystarczy do wstawienia np zupy czy mięsa :-)

Jak masz możliwość to kup używany, ja nie mogłam znaleźć, bo albo już po dziesiąty m dziecku albo za dużo chcieli. Placilam za nowy 67 funtów

ainer85 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys szacun za to krzeselko, moj maz juz 20 minut skreca, a ja go podkur*iam, ze Ty zlozylas w 15 minut :D

hahahah nie no, niedobra Ty, nie wiem ile mi zajęło składanie, bo mnie zmylili w instrukcji "klipsem" do założenia na koniec takiej rurki, a takiej części tam nie ma, tylko były inne

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, jak ja tesknię za tymi czasami kiedy Hubert dosypiał w wózku godzinę czy półtorej :-) Dzisiaj bylismy półtorej godziny na spacerze (normalnie chodzimy dwie) - myślałam, że te 30 minut dośpi w domu, ale nie... On ma chyba jakiś czujnik, wchodzę do windy i oczy już jak 5 zł.
    U nas rożnie z dosypianiem, z reguły jeśli się nie obudzi po pół h spaceru to dośpi w domu nawet 2 (spacer ok godzine). Teraz bym chciała żeby jak najdłużej pospała żeby dociągnęła do kąpieli. Spacer i dospanie to jedyna okazja na dłuższy sen bo tak jak pisałam w domy spi max 30-40 minut, czasem godzinę.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, z tego, co już tutaj ustaliłyśmy, to prawidłowo dziecko powinno usiąść z pozycji do raczkowania a nie podciągając się z pleców, więc rada niezbyt mądra :-D

I ja to właśnie odpowiedziałam, że siądzie jak będzie raczkować :)

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy z CH, kupiłam m.in chusteczki i sztyft mustela do twarzy na wiatr i mróz- super się sprawdził bo Maja dostaje szału jak smaruje ją tłustym kremem, a po tym buzka taka gładziutka, zobaczymy jak dalej będzie ale 2 razy smarowałam i wydaje się ok. Teraz śpi w wózku bo zasnęła w tramwaju.
    Apaczka ja zdjęłam jej czapkę, rozpięłam kombinezon i okno otworzyłam bo z gorąca by się obudziła :)

Dla mnie smykowe ciuszki też ok, bardzo sobie chwaliłam kombinezon ale już wyrosła z niego, teraz mam 68 z C&A no i na styka, zastanawiam się czy damy radę z miesiąc w nim pochodzic i pózniej kupie kurteczkę pewnie już na 80.
    Co jest z tą rozmiarówką że w większości ciuszków Maja nosi 74 6-9miesięcy? a ma niecałe 5. I nie to że jednej firmy tylko kilku różnych.
    Polecam jeszcze ciuszki z Lidla Lupilu- super bawełna, gruba i miękka. Mamy kilka bodziaków i to te ulubione.

No to idę robić obiad- dziś pizze ristorante :) heheh luxus.

Ofka nie bój się ja też kilka razy czytam czasami jeden tekst bo nie ogarniam, nie Ty jedna urodziłaś kawałek mózgu. Myślisz że skąd te nasze dzieci czerpią mądrość? Właśnie z tego naszego brakującego mózgu :)

Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka trzeba było powiedzieć, że od podciągania się na szczebelkach to Laura może co najwyżej bica przypakować a nie usiąść ;)
    Moja w łóżeczku spędza tylko część nocy i drzemki. Także chyba jak większość sierpniówkowych dzieci siądzie późno ;)

lys, Agaata, Martucha86, Katarka, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze ale wy dajecie :P chwile odeszlam i juz tyle postów ! :P

Ainer ale slicznosci dziewczyneczki :)
    Jutro mama zostaje z Polą a ja z mezem pojade do bialegostoku, polatam po galerii, kupie jakies ubranka dla Poli i sobie chetnie bym coś kupila..powiem szczerze ze ubrania sprzed ciazy są troche za duze i mam wiecznie problem w co sie ubrać.

Co położe Polę na macie edukacyjnej to ta fiknie z pleców na brzuch, chwile polezy i wisk, odwróce i powtórka z rozrywki i tak w kółko,nie umie się sama z brzucha odwrócic, a to przeciez łatwiejsze..moje dziecie samo wybiera to co trudniejsze, tak samo z cycem, nie chciala tego cycka który wedlug położnych ma bez porównania lepszą brodawke do ssania, ona wybrala tą cycke z którą wiekszosc dzieci miało by problem.

Swoją drogą..Pola wazy 8kg wiec dobrego klocka ta jedna cyca uchodowała :P jedna a robi robote jak za 3 cycki ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:45

magda sz, witaminkab, jesslin87, ainer85, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola tylko i wyłącznie spi w nocy w łóżeczku :P w dzien spi albo w bujaku,albo w hustawce, albo na spacerze :P

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Wróciłyśmy z CH, kupiłam m.in chusteczki i sztyft mustela do twarzy na wiatr i mróz- super się sprawdził bo Maja dostaje szału jak smaruje ją tłustym kremem, a po tym buzka taka gładziutka, zobaczymy jak dalej będzie ale 2 razy smarowałam i wydaje się ok. Teraz śpi w wózku bo zasnęła w tramwaju.
    Apaczka ja zdjęłam jej czapkę, rozpięłam kombinezon i okno otworzyłam bo z gorąca by się obudziła :)
    Moja śpi jak kosmonauta, w pełnym rynsztunku ;) ja mam Cold cream Musteli na mróz i jest bardzo fajny, ładną ma po nim buźkę, taką gładziutką, że zacałować można :D co prawda niby zawiera wodę :/

Dobra, ide rozpiąć drugi zameczek, jak nie wrócę to wspomnijcie o mnie czasem w paciorku ;)

magda sz, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ta rozmiarowka jest bez sensu. Moja tez juz cześć ciuszkow ma 74 czyli 6-9.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie rozpięłam, zaczęła ciumkac smoka i stwierdziłam, że co za różnica czy pośpi 1h 50 min czy 2 w kombinezonie.

Dziewczyny rozmiarówka nie jest bez sensu, po prostu macie duże dzieci :)

witaminkab, magda sz, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale Ty chyba tez dosc czesto dokarmiasz, wiec to robi za drugiego cyca ;)

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większość ciuszków ze Smyka i są ok, jedynie to półśpiochy się szybciej ścierają no ale on ciągle nimi szoruje więc to chyba normalne.. ale teraz poluję na wyprzedaże w Coccodrillo bo jakość jest jednak lepsza..
    Mój dziś znowu idzie na rekordy bo od 7.30 spał tylko 15 minut.. oczywiście co chwilę kwęka a ja nie potrafię go uśpić..chyba po tym szczepieniu taki rozjuszony.. chcę siąść do tych wyprzedaży bo w smyku też są i pokupować coś przez neta ale chyba dziś marne szanse będą..
    Muszę też kupić te puzzle piankowe bo już strach zostawiać go na sofie, ciągle ćwiczy jakieś dziwne figury ale jeszcze nie potrafi się przerzucić na brzuch czy na plecy..

Ofka ja Ci się nie dziwię że Ty się nie możesz skupić na nauce, wogóle szacun za taki pomysł bo chyba żadna z nas by nie wytrzymała w książkach w Maroko:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:12

jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Karolina, ale Ty chyba tez dosc czesto dokarmiasz, wiec to robi za drugiego cyca ;)

Czasami raz dziennie (wieczorem) czasami w ogole, moja ilość mleka jest jakas niestabilna :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czasami raz dziennie (wieczorem) czasami w ogole, moja ilość mleka jest jakas niestabilna :P
    Czasem jest tak że jedna pierś produkuje więcej mleka albo wogóle może tylko jedna produkować.....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO nieźle produkujecie, nadrobić się nie da. Ja się też zastanawiam nad skoczkiem. A powiedzcie mi kiedy pierwsze obuwie kupic? I jakie...

Pojutrze szczepienie. Znów będzie płacz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 17:51

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
‹‹ 2992 2993 2994 2995 2996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ