SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem , dzis maz znow w domu wiec nie mialam jak was nadrobic . Niech on juz idzie do pracy bo nie moge mu pokazac ze na codzien caly czas siedze na internecie
W ogole zaburza mi moj rytm dnia i wkurza mnie
U nas znow przeziebienie na tapecie ja i Zoska - wrocilismy od lekarza , znow calcium i wit C i gile po pas ... cuudownie , znow kolejna dawka pneumokokow sie przesunie. Zarazamy sie nawzajem .
Lys - ciesze sie ze maz wraca
Mam nadzieje ze u was wszystko ok - ja pewnie wroce do normalnej aktywnosci na forum w piatek dopiero - jutro jade do mamy , pojutrze do tesciowej w piatek na szczescie maz wraca do pracy i w koncu bede z Zoska sama
niecierpliwa, lys, apaczka, jesslin87, Migotkaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
A i powiem Wam, że już spory czas mam problem w wkładaniem Młodego do fotelika, bo odpycha się jakoś nogami i wyłazi. Na stelażu to nie wchodzi w rachubę, żebym go wkładała, na podłodze to wyłazi nogami na podłogę i nie mogę sobie poradzić, żeby go zapiąć. Ostatnio wychodzi nam to tylko na 4 ręce z mężem. Ja Młodego trzymam, mąż zapina pasy.
Podobnie z Katarkiem, Fridą, czy podaniem kropelek - broni się tak, że nie mogę sobie sama poradzić. Katarkiem to już nawet we dwoje mamy problem, bo chyba wypadałoby go związać, żeby gile odciągnąć. -
Nam tez powiedzial miesiac temu ortopeda, ze jest kostnienie.
Dzisiaj bylismy u pediatry. Generalnie 75 centyl, tylko wzrost blizej 90. 7820g. 68cm, glowa 44, klata 46. Diete rozszerzamy za miesiac i bez kaszek, bo Tomek utyje.Pulpecja, Weridiana, lys, jesslin87, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
Temat obuwia jest w ogóle bardzo szeroki. Jakie, czy wysokie czy niskie, usztywniane czy nie, czy mogą być po innym dziecku czy koniecznie nowe. I oczywiscie jak przy wszystkim zdania są podzieloneAgaata, Weridiana, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Położyłam Maję spać, może w końcu będziemy mieli wieczór dla siebie bo ostatnie dni były ciężkie. Szukam jakiegoś filmu i lecimy z koksem.
Agaata, jesslin87, małaMyszka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
Temat obuwia jest w ogóle bardzo szeroki. Jakie, czy wysokie czy niskie, usztywniane czy nie, czy mogą być po innym dziecku czy koniecznie nowe. I oczywiscie jak przy wszystkim zdania są podzielone
Z tego co wiem, to po domu najlepiej bez obuwia na etapie nauki chodzenia, a obuwie na zewnątrz to współpracujące ze stopą jak najbardziej, czyli żadne sztywne podeszwy itp.
My dostaliśmy Attipasy w prezencie i mam zamiar je wypróbować na etapie nauki chodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:22
Paula_071, Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Agata, to on niezły jest
chciałabym zobaczyć koniecznie jak będziesz zasuwać za nim jak chodzić zacznie
będziecie mieli wesoło
Jeśli temperament mu się nie zmieni, to trochę się tego boję.
Dziś byliśmy w Enelmedzie i jakaś Pani czekała z dzieckiem mniej więcej w wieku Huberta, na wizytę. Położyła dziecko na pieluszce na kanapie i dała grzechotkę i czytała sobie gazetę!!!! Ja pierdzielę, myślałam, że mi oczy na wierzch wyjdą. Nie wiem, czy to dziecko było takie zamulone, czy mój Hubert jest taki ruchliwy, ale u nas czegoś takiego nigdy nie było. Na to konto mój Młody, posadzony na kolanach przekręcał się na brzuch waląc mnie przy okazji rękami gdzie popadnie.Pulpecja, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Położyłam Maję spać, może w końcu będziemy mieli wieczór dla siebie bo ostatnie dni były ciężkie. Szukam jakiegoś filmu i lecimy z koksem.
Tak Magda, u nas to wszystko jest też realizowane za pomocą mostka. Łazi na głowie robiąc mostek i odpychając się nogami, z fotelika też dokładnie tak samo wyłazi.
Poza tym, czy macie wrażenie, że Wasze dzieci już zaczynają pełzać? Mój dupę i nogi już ma jakby gotowe, ale jeszcze nie umie tego skoordynować, żeby się przemieścić i od jakiegoś czasu próbuje, nie wychodzi mu dobrze i się wkurza. -
Pulpecja wrote:Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
Temat obuwia jest w ogóle bardzo szeroki. Jakie, czy wysokie czy niskie, usztywniane czy nie, czy mogą być po innym dziecku czy koniecznie nowe. I oczywiscie jak przy wszystkim zdania są podzielone -
Heja...czasami podczytuję, ale ogólnie nie mam czasu. U nas od kilku dni Julia bardzo marudzi. Zle śpi w nocy, przez co ja jestem nieprzytomna za dnia. Dzisiaj np. budziła się co godzinę na cycka. O 3 juz nie spala... rano przejął ja mąż bo ja padałam na ryj. Zasnęłam nad ranem w taki twardy sen, że nie słyszałam jak Jula piszczy leżąc obok mnie. Na dodatek w tym tyg. organizuje swoje urodziny i mam w chooj roboty...miałam nic nie robic ale rodzina na mnie wymusiła mini party. Akurat teraz jak małej zęby idą.
-
magda sz wrote:Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Co do filmu, Ofka polecala Stażysta, ale my znaleźliśmy kopię pod tytułem Praktykant jednak myślę że to ten sam film.
Bardzo przyjemnie się go oglądało, z Deniro -
Weridiana wrote:A to ciekawe, nawet nie wiedziałam że jest teraz taka tendencja
tu jest fajny filmik z moim ulubionym zawistowskimdruga część jest o maluchach (mniej więcej od połowy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:38
Agaata, jesslin87, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość