SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem , dzis maz znow w domu wiec nie mialam jak was nadrobic . Niech on juz idzie do pracy bo nie moge mu pokazac ze na codzien caly czas siedze na internecie
W ogole zaburza mi moj rytm dnia i wkurza mnie 
U nas znow przeziebienie na tapecie ja i Zoska - wrocilismy od lekarza , znow calcium i wit C i gile po pas ... cuudownie , znow kolejna dawka pneumokokow sie przesunie. Zarazamy sie nawzajem .
Lys - ciesze sie ze maz wraca
Mam nadzieje ze u was wszystko ok - ja pewnie wroce do normalnej aktywnosci na forum w piatek dopiero - jutro jade do mamy , pojutrze do tesciowej w piatek na szczescie maz wraca do pracy i w koncu bede z Zoska sama
niecierpliwa, lys, apaczka, jesslin87, Migotkaa, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

-
A i powiem Wam, że już spory czas mam problem w wkładaniem Młodego do fotelika, bo odpycha się jakoś nogami i wyłazi. Na stelażu to nie wchodzi w rachubę, żebym go wkładała, na podłodze to wyłazi nogami na podłogę i nie mogę sobie poradzić, żeby go zapiąć. Ostatnio wychodzi nam to tylko na 4 ręce z mężem. Ja Młodego trzymam, mąż zapina pasy.
Podobnie z Katarkiem, Fridą, czy podaniem kropelek - broni się tak, że nie mogę sobie sama poradzić. Katarkiem to już nawet we dwoje mamy problem, bo chyba wypadałoby go związać, żeby gile odciągnąć. -
Nam tez powiedzial miesiac temu ortopeda, ze jest kostnienie.
Dzisiaj bylismy u pediatry. Generalnie 75 centyl, tylko wzrost blizej 90. 7820g. 68cm, glowa 44, klata 46. Diete rozszerzamy za miesiac i bez kaszek, bo Tomek utyje.
Pulpecja, Weridiana, lys, jesslin87, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
Temat obuwia jest w ogóle bardzo szeroki. Jakie, czy wysokie czy niskie, usztywniane czy nie, czy mogą być po innym dziecku czy koniecznie nowe. I oczywiscie jak przy wszystkim zdania są podzielone
Agaata, Weridiana, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Położyłam Maję spać, może w końcu będziemy mieli wieczór dla siebie bo ostatnie dni były ciężkie. Szukam jakiegoś filmu i lecimy z koksem.
Agaata, jesslin87, małaMyszka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
Temat obuwia jest w ogóle bardzo szeroki. Jakie, czy wysokie czy niskie, usztywniane czy nie, czy mogą być po innym dziecku czy koniecznie nowe. I oczywiscie jak przy wszystkim zdania są podzielone
Z tego co wiem, to po domu najlepiej bez obuwia na etapie nauki chodzenia, a obuwie na zewnątrz to współpracujące ze stopą jak najbardziej, czyli żadne sztywne podeszwy itp.
My dostaliśmy Attipasy w prezencie i mam zamiar je wypróbować na etapie nauki chodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:22
Paula_071, Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Agata, to on niezły jest
chciałabym zobaczyć koniecznie jak będziesz zasuwać za nim jak chodzić zacznie
będziecie mieli wesoło
Jeśli temperament mu się nie zmieni, to trochę się tego boję.
Dziś byliśmy w Enelmedzie i jakaś Pani czekała z dzieckiem mniej więcej w wieku Huberta, na wizytę. Położyła dziecko na pieluszce na kanapie i dała grzechotkę i czytała sobie gazetę!!!! Ja pierdzielę, myślałam, że mi oczy na wierzch wyjdą. Nie wiem, czy to dziecko było takie zamulone, czy mój Hubert jest taki ruchliwy, ale u nas czegoś takiego nigdy nie było. Na to konto mój Młody, posadzony na kolanach przekręcał się na brzuch waląc mnie przy okazji rękami gdzie popadnie.
Pulpecja, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Położyłam Maję spać, może w końcu będziemy mieli wieczór dla siebie bo ostatnie dni były ciężkie. Szukam jakiegoś filmu i lecimy z koksem.
Tak Magda, u nas to wszystko jest też realizowane za pomocą mostka. Łazi na głowie robiąc mostek i odpychając się nogami, z fotelika też dokładnie tak samo wyłazi.
Poza tym, czy macie wrażenie, że Wasze dzieci już zaczynają pełzać? Mój dupę i nogi już ma jakby gotowe, ale jeszcze nie umie tego skoordynować, żeby się przemieścić i od jakiegoś czasu próbuje, nie wychodzi mu dobrze i się wkurza. -
A to ciekawe, nawet nie wiedziałam że jest teraz taka tendencjaPulpecja wrote:Weridiana, z tego co wiem, teraz ortopedzi nie zalecają profilaktycznych butów korekcyjnych czy ortopedycznych chyba, że dziecko ma jakiś problem. Raczej jest tendencja do jak najmniejszego ograniczania i usztywniania stopy.
-
Heja...czasami podczytuję, ale ogólnie nie mam czasu. U nas od kilku dni Julia bardzo marudzi. Zle śpi w nocy, przez co ja jestem nieprzytomna za dnia. Dzisiaj np. budziła się co godzinę na cycka. O 3 juz nie spala... rano przejął ja mąż bo ja padałam na ryj. Zasnęłam nad ranem w taki twardy sen, że nie słyszałam jak Jula piszczy leżąc obok mnie. Na dodatek w tym tyg. organizuje swoje urodziny i mam w chooj roboty...miałam nic nie robic ale rodzina na mnie wymusiła mini party. Akurat teraz jak małej zęby idą.
-
magda sz wrote:Agata u mnie to samo, jak wkładam do fotelika to mostek i się zsuwa, a o odsysaniu nawet nie ma mowy samej, z mężem ledwo ledwo. Szok ile małe dziecko ma siły.U nas już po katarze 2 tygodnie równo trwał.
Co do filmu, Ofka polecala Stażysta, ale my znaleźliśmy kopię pod tytułem Praktykant jednak myślę że to ten sam film.
Bardzo przyjemnie się go oglądało, z Deniro -
https://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeAWeridiana wrote:A to ciekawe, nawet nie wiedziałam że jest teraz taka tendencja
tu jest fajny filmik z moim ulubionym zawistowskim
druga część jest o maluchach (mniej więcej od połowy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 20:38
Agaata, jesslin87, Weridiana, Katarka lubią tę wiadomość

9