SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka, to pełen szacun za katarek, ja nie daję rady. Jak już prawie poceluję w dziurkę od nosa, to przewraca się na brzuch, a nie jestem w stanie trzymać wszystkiego w jednym momencie - głowy, rąk, nóg, katarka itp
i jeszcze uważać, żeby z nosa odciągać a nie z oka na przykład
jesslin87, Zetka, lys, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, chcebycmama, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Ja mam dwie siliconowe łyżeczki i jak dla mnie są super. Pozwalam Emmie je trzymać jak machnie z impetem to też nic się nie stanie, chętniej zamyka buzię przy tej lyzeczce (właśnie nie ma takiego ruchu wycierania o górną warge o ktorym wspominalyscie ).
Używam też zwyklej małej łyżeczki metalowej ale takiej do espresso , jednak wtedy nie pozwalam jej chwytać bo boję się że Emma sobie oko wykluje
Pulpecja fajny ten filmik, chyba dużo w tym racji I pomyśleć że 10 lat temu buty miały usztywniac kostkę i być płaskie
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Ona moj byl z nami od swiat, do tego poniedzialku i tez psul nam caly rytm dnia. Wszystko sie popitolilo, nasze dosypianie, zabawy, drzemki, spacery - wszystko na glowie.
Paula jak masz takie zapasy witaminy K, to wystaw na Olx albo oddaj do domu malego dziecka, ktos z pewnoscia skorzysta. Po co to trzymac w domu
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Magda, tu wołowinka od Ofki:
przepis na zajebista wołowinke w sosie hoisin:
zastosowalam sos hoisin gotowy, jak ktos nie ma ponizej przepis na domowy (nie robilam)
skladniki:
3 zaby czosnku
2 lyzeczki startego imbiru
1 papryka
1 marchewa
200 gram wolowiny (uzywam steka antrykot lub rosbef z biedronki)
150 gram fasolki szparagowej (uzylam pol paczki tej mrozonej z biedronki)
10 pieczarek
4 lyzki sosu hiusin
2 lyzki sosu sojowego
ryz lub makaron ja lubie ten wyciagniety z zupki chinskiej bez przypraw i tego tluszczu lub ryzowy
Rozgrzac najlepiej woka, na rozgrzanego lutnac oleju i rozgrzac jeszcze. wrzucis napere sekund czosnek i imbir ( jak spalicie czosnek na brazowo to wyjdzie spierdolina bo bedzie gorzkie)
dorzucic papryke w paski i marchewke w male cienkie slupeczki, pieczary w cwiartki. Smazyc jak to chinszczyzne, na najwiekszym ogniu, caly czas mieszajac az zmieknie. wyjac z woka ciutnac oleju i wrzucic pokrojona w cieniutkie polcentymetrowe paseczki wolowine. Wazne, wolowina jak na steki musi byc smazona krotko i mocno bo bedzie twarda. wiec dwie góra trzy minuty z zegarkiem w reku. Dodac sos sojowy i hoisin zamiąchać, dorzucic warzywa i fasolke i smazyc jeszcze sekunde (az fasolka bedzie git a to szybko). doprawic na ostro chili.
sos hoisin:
3 lyzki sosu sojowego
1 lyzeczka miodu
1 lyzka powideł sliwkowych
2 lyzeczki octu ryzowego (opcjoalnie winy lub jablkowy)
1 zab czosnku
1 lyzeczka oleju sezamowego
chili
pieprz
opcjonalnie lyzka masla orzechowego lub pare orzeszków ziemnych drobniutko posiekanych
zmieszac (jak maslo lub orzechy to zmiksowac)

-
Agata on mi sie tez wije jak wsza, ale lewa reka trzymam go tak, ze przytrzymuje mu prawa reke przy ciele, a dlon na glowe, prawa reka dociskam lewa do cialka i celuje do noska, wychodzi na to, ze przedramionami go sciskam, miedzy kolanami rura od odkurzacza i jazda. Jak gdzies jeszcze majtaja sie tam rece meza, to wtedy malemu jest latwiej sie uwolnic, no i wtedy rzuca sie bardziej.
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Mój też dupka w gore, głowa się odpycha i popyla z puzzli na glebę. Komiczne i cudowne to wszystko.
A dzis tak się chichral jak starszy podrzucal skarpetki i się wyglupial że tak jak się śmiał w głos to się jeszcze nie śmiał
cud mój
lys, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

-
Odnośnie noska to u nas sprawdza się tylko jedna pozycja.. ja biorę na ręce, przytulam mój policzek do jego policzka, przytrzymuje z boku glowke wiec jest w imadle a mąż leci z frida albo katarkiem.. jeszcze nie rozpracowal nas ale kwestia czasu..
jesslin87, niecierpliwa, małaMyszka, Paula_071, Maniuś, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

-
o no no no zdecydowanie poczekam na 12000 stronkelys wrote:Laura zawsze możesz polować na 4000 stronkę

skoro 2000 moja nie byla
jestesmy po karmieniu przed 6 i zmykamy spac
edit: mamy zamiar sie starac o drugie, najlepiej zeby sie pojawił/a jak Dominis bedzie mial z 2 latka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 06:04
małaMyszka, lys, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Martucha86, Maniuś, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej
To moj syn jest leniem obraca sie z plecow na brzuch nie pelza mostkow nie robi po 5 min irytuje sie ze lezy na brzuchu a sam sie nie potrafi obrocic
Za to nakrywa sie pielucha celowo i wtedy robimy akuku a jak nie zauwaze sam ja sciaga i sie smieje
małaMyszka, jesslin87, chcebycmama, Maniuś, Laura, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Paula a co z glutenem? Macie już wprowadzać czy też za miesiąc?
Najpierw warzywa, potem owoce, potem gluten. celiakia jest genetyczna wiec nie ma potrzeby podawac wczesniej glutenu.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
U nas śnieg!!!!!!!!!!!!
Mają być też mgły. M pojechał do pracy mam nadzieję, że powoli...
Nadrobiłam Was w całości.
Nie miałam jak popisać, bo mały w dzień nie może zasnąć i są cyrki. Poza tym wszystko ok.
Wczoraj na obiad zrobiłam podudzie indyka z pieczonymi ziemniaczkami. Powiem Wam, że pomyliłam się i zamówiłam w tesco podudzie, a nie pierś (coś mnie zamroczyło chyba). Wracam w niedzielę ze szkoły, a tam kawał indyka... Po raz pierwszy robiłam indyka, ale wyszedł przepyszny.
Urodziny... po raz ostatni cokolwiek robię w domu. Nigdy więcej nie pozwolę na taką sytuację jaka była w poniedziałek. Nigdy.
Nie będę Wam przynudzać, ale baaaaaaaardzo mocno się zastanowię zanim ktoś powie, że wpadnie na kawę, bo na pewno nie zapyta...
jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia, Laura, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pochwalę się...
Tulipany w styczniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60c3a2feac05.jpg
Kawka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83d1f1f6cdd.jpg
Aaaaa no i wczoraj zamówiłam sobie kilka szmatek - 220 zł heheheehehWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 08:19
niecierpliwa, Migotkaa, jesslin87, lys, Weridiana, aaaaga, Paula_071, magda sz, Maniuś, Katarka, mamasia, Laura, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my. Co to była za noc, łoooo matko. Nie pospałam w ogóle. Najpierw mała w ogóle nie chciała spać. W końcu udało się ją ululać. Jak się tylko położyłam to zaczęły się cyrki, a o 1.30 dziecko wstało i koniec spania. Poszła kupa i do 2.30 nosiłam ją po całym mieszkaniu po ciemku żeby ją ululać. No i fakt, zasnęła ale co pół godziny się budziła, więc tylko skakałam to z jednej to z drugiej strony łóżka zmieniając cyca. Nad ranem jeszcze godzinę ciągiem udało się przespać, ale czuję się jakbym wcale oka nie zmrużyła.
małaMyszka lubi tę wiadomość