SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz wrote:No dziś kibicujemy Julci Żabki z całego serduszka!
Jesslin szok że takie ceny, ludu chyba kupię i będę się patrzeć to się zmotywuje do ćwiczeń. Jutro mamy szczepienie, zapytam pediaitrę czy dieta którą stosowałam przed ślubem nie zaburzy laktacji.
U nas noc maskara, zasnęła o 20, o 21 jeszcze cyc o 1:45 wstała wyspana ciężko było mi sprawić żeby zasnęła, no i właściwie od tej 1L45 to nie wiem ile razy jadłao 6 chciała już wstawać ale udawałam że śpię jak coś marudziła i jakoś zasnęła. Musze ją zapchać czymś na noc bo to tak być nie może, rozumiem 2 pobudki w nocy ale kuzwa nie 7-8.
Muszę zamówić dziś książeczki Babciu opowiedz mi itp.
Magda, jak mam być szczera, to pediatra nie odpowie Ci fachowo na to pytanie - ani na dietach się bardzo nie zna, ani na laktacjiNo chyba, że Twój pediatra jakieś poboczne specjalizacje ma zrobione
magda sz, Paula_071, lys lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Hej
To moj syn jest leniem obraca sie z plecow na brzuch nie pelza mostkow nie robi po 5 min irytuje sie ze lezy na brzuchu a sam sie nie potrafi obrocic
Za to nakrywa sie pielucha celowo i wtedy robimy akuku a jak nie zauwaze sam ja sciaga i sie smiejeaaaaga lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Agata nie chodzi mi o produkty które będę jadła które to alergeny itp tylko ogólnie czy jak przestanę jeść nagle chleb, zacznę jeść dużo ryb wędzonych itp czy to ma jakikolwiek wpływ na laktację. Ona sporo mi doradzała na początku jak rozhulać laktację itp także może jakieś pojęcie ma. Jak powie że nie wie to poszukam innego zrodła
-
Dziewczyny a ja od wczoraj się odchudzam. Nie stosuje jakiejś specjalnej diety tylko 5 posiłków dziennie i raczej dietetyczne, w odstępach co 3 godziny.
Na celowniku jest 10 kg. Bardzo chcę to zrzucić, bo planuje drugą ciążę i nie chce potem mieć nagromadzone kg z pierwszej ciąży, choć obecnie 3 kg zostały mi do zrzucenia do wagi sprzed ciąży, ale dyszka w dół nie zaszkodzi szczególnie, że w czerwcu jedziemy nad morze.
Aaa i karmię łyżeczką metalową i idzie nam świetnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 10:13
Martucha86, jesslin87, Maniuś, małaMyszka, Paula_071, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Witaminka właśnie boje się tego, jemy zdrowo, tylko te słodycze ale też nie jakieś chore ilości, a waga stoi
Kupiłam do smażenia olej kokosowy, chleb mały żeby mnie nie kusiło. Przed ślubem moja dieta to było mnóstwo sałatek z rybą, kurczakiem, kurczak z kaszą i cukinią duszone, raz w tyg makaron pełnoziarnisty z duszoną wołowiną i sosem pomidoworwym, na śniadania zwykle jogurt z mussli. Wydaje się zdrowo ale na pewno było tego mniej niż jem teraz.
Schudłam sporo bo z 10 kg w 2,5 miesiąca, no i chodakowska była grana 3 razy w tyg -
magda sz wrote:Agata nie chodzi mi o produkty które będę jadła które to alergeny itp tylko ogólnie czy jak przestanę jeść nagle chleb, zacznę jeść dużo ryb wędzonych itp czy to ma jakikolwiek wpływ na laktację. Ona sporo mi doradzała na początku jak rozhulać laktację itp także może jakieś pojęcie ma. Jak powie że nie wie to poszukam innego zrodła
Najczęściej jest tak, że nie przyzna się, że nie wie i coś doradzi, ale czy dobrze to cholera wie... Dlatego jak dla mnie bardzo ważne jest szukać odpowiedzi tam, gdzie są specjaliści w danej dziedzinie. Pediatra to specjalista od zdrowia i chorób dzieci, naprawdę nie sądzę aby był w stanie wypowiedzieć się dogłębnie na temat prawidłowo zbilansowanej diety dorosłego człowieka, czy matki karmiącej. Ale próbuj, może się udaPaula_071, lys lubią tę wiadomość
-
Magda chleb można jeść tylko pelnoziarnisty. Wszystko pełnoziarniste mąka, makaron, ryż. Ja tak mam w diecie i waga spada. Pomału ale zawsze.
Tylko te słodycze... nie wiem po co nauczyłam się je jeść w ciąży.
A i nie chce się tu madrzyc i robić za specjalistę tylko pisze co na mnie działa.magda sz lubi tę wiadomość
-
kuzwa ja zeby schudnac to musiałabym meza z domu wypieprzyc, bo ciagle tylko hamburgery, pizza bo kanapki mówi ze nudne, noi dostał mnóstwo słodyczy wiec nie wiem, nie potrafie sie oprzec, jak nie ma w domu to ok..
zapisalismy sie na sesje 22.02, ciekawe czy mój baczek bedzie juz siedział do tego czasu:)mamasia, Weridiana, Zetka, lys, Amberla lubią tę wiadomość
-
Co tu dużo mówić....Nasz Kochany Syn ma dziś 6 miesięcy:)!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:52
magda sz, Migotkaa, Pulpecja, małaMyszka, witaminkab, Agaata, Katarka, jesslin87, aaaaga, lys, Laura, mamasia, niecierpliwa, Weridiana, Paula_071, Zetka, Maniuś, chcebycmama, 0na88, AgaSad, Hermiona, 5ylwia, Aska87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Najpierw warzywa, potem owoce, potem gluten. celiakia jest genetyczna wiec nie ma potrzeby podawac wczesniej glutenu.
Czyli jak ja za 2,5 tygodnia biorę się za rozszerzanie diety to najpierw warzywa, potem owoce - tak myślałam, ale z tym glutenem to myślałam, że wcześniej, a to dopiero po owockach? A owoce po jakim czasie od warzyw? I kiedy ewentualnie kleiki i kaszki? I mięso?