SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Martucha, śliczny Staś i jaki duży
Magda, ja tez tak mam, że jeśli jem chleb to nie schudnę, a że chleb uwielbiam...
Ale w ciąży odkryłam u nas w piekarni (Hert) chleb IG dla diabetyków i to jest jedyne pieczywo, od którego mi dupa nie rośnie.
Myszka, przeczytałam. No cóż, asertywność chyba nie jest twoją mocną stroną. Może zanim zdecydujesz się na zamieszkanie drzwi w drzwi wybierz się na jakiś kurs
k... moja młoda jest ode mnie uzależniona. Wczoraj wieczorem był dramat. Ja chciałam posiedzieć, nakarmiłam ją i mąż mial ją uspić. Nie ma takiej opcji. Mnie trafia, mężowi trochę przykro chociaż stara sie, a ona mało ze skóry nie wyskoczy jak mnie zobaczy i spokojnie próbuje zasnać dopiero jak ja jestem przy niej. Masakra jakas. Uzależnienie normalnie. A pewnie żeby było zabawnie pierwsze słowo to będzie tata,albo zeby mnie dobić to baba.Martucha86, jesslin87, magda sz, aaaaga, Weridiana, Zetka, Maniuś, 0na88, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:aa przepraszam, jajecznica to jest dietetyczna? bo wlasnie zjadlam z 3 jajek.. i do tego bułka ciemna
Pulpecja jakby moja powiedziała pierwsze słowo baba to nigdy bym o tym nie powiedziała!jesslin87, Pulpecja, aaaaga, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Napisałam do tego sprzedawcy czy to jest europejska rozmiarówka czy azjatycka. Zamówiłabym ze 3 sukienki bo super są, oczywiście nie miałabym gdzie ich założyć ale... lubię mieć w szafie sexi sukienki
jesslin87, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Myszka przeczytalam. Wiesz nie rozumiem jak mozna siedzidc u kogos dlugo kto ma male dziecko jeszczr na takim metrze.
Ja mam kolezanke chce wpasc ale jak kiedys przeczytalam tu na jej miesiacu co byla jak dupsko obrobila. Jacy jestesmy nieodpowiedzialni, ze wspolczuje dziecku takich rodzicow, ze wybralismy glupie imie i wlasnie ze mieszkamy w kawalerce do ktorej onanie lubi przychodzic bo dostaje klaustrofobii to stwierdzilam ze jej nie zaprosze.
Po 1 jestem wsciekla za to co pisala i za jaka osobe mbie uwaza.
Po 2 jet mi wstyd ze mieszkam w tak malym mieszkaniu gdzie za bardzo nie ma jak usiasc.
A co do domu to musisz postawic sprawe jasno bo potem to Cie zajada psychic
znie i kobieczne posadz sobie zywoplot hehhe i moze dzwiekoszczelne okna co by nie podsluchiwala hehe
Ja bym nie chciala mieszkac obok moih rodzicow a co dopiero obok tesciowej...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Magda czeka na odpowiedz bo ja tez zamowilam i tak planuje schudnac to bedzie motywacja.
A i musze sobie powiesic zdjecie bylej od mojego. Tak mi dupsko obrobila, a jak mnie widzi to do tylka wlazi... ehh
Ale powiem wam ze w ciazy i macierzynstwo wyostzylo mi wrednosc i mam dobre teksty spotkajmy sie teraz to bedzie nasze ostatnie spotkanie...magda sz, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja też przeczytałam, wcale Ci się nie dziwie, do nas rodzinka nie wpada, po tym moim wpisie na fb przed porodem rodzina się mnie boi hhahaah. Ale mam znajomych którzy pokłócili się z resztą paczki i ciągle by u nas przesiadywali. W zeszłym tyg byli dwa razy i byliby jeszcze 2 ale powiedziałam że jesteśmy zajęci. Jak się ma własną rodzinę to takie schadzki męczą po prostu. No i mam być w 2017 w sierpniu świadkową na ślubie tej koleżanki. Powiedziałam że planujemy w czerwcu 2017 zacząć starania o drugie, no to zle bo nie wypije na jej weselu...no kurcze hmm...
Mysza jak oni tacy to Ty przemyśl te budowanie razem, chyba że po rozmowie zobaczysz że zmądrzeli. Moja teściowa za każdym razem jak jesteśmy próbuje wepchnąć małej ziemniaki łyżeczką ale na szczęście moje dziecko jest mądre i nie daje od niej łyżeczki włożyć, jak mówiłam że jeszcze nie rozszerzam jej diety to ona oj tylko zobaczmy czy jej posmakuje ziemniaczek...
Pogadaj z mężem i niech on im powie ze nie życzy sobie takich sytuacji jak ostatnio, bo jak Ty nagadasz to będziesz zła synowa.jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kurwa weszłam na wagę.. było 3 do wagi z przed ciazy jest 5.... dziś na obiad kasza z kurczakiem i papryką duszone wszystko. Pierdziele idę na dietę, nawet kosztem laktacji i tak za nie długo wprowadzamy kaszki itp. jestem nieszczęśliwa w tym ciele
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Najpierw warzywa, potem owoce, potem gluten. celiakia jest genetyczna wiec nie ma potrzeby podawac wczesniej glutenu.
http://www.celiakia.pl/alergia-na-gluten/niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Niebo/piekło w gębie
Blacha 35x28
1. Upiec biszkopt
Przepis na biszkopt blaszka 35x28 a wys biszkoptu około 1,5cm:
- 3 średnie jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 7dkg mąki pszennej,
- 3dkg mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
jak ktoś lubi wanilię można dodać 1/2 opak.cukru wanilinowego.
15-20 min w piekarniku 180stopni, jak biszkopt ostygnie nasączyć wodą z cukrem i cytryną
2.Nadzienie
-4 gruszki
-0,5 szkl. cukru
Gruszki obrać, pokroić w kostkę. W garnku zagotowoać 1 l wody, dodać cukier i gruszki. Gotować przez 15 min. Odcedzić gruszki, wystawić aż będą chłodne.
JA ROBIŁAM OSTATNIO Z ANANASEM Z PUSZKI I MYŚLĘ ŻE LEPSZE NIŻ GRUSZKI
3. Krem biały
-150 ml śmietanki kremówki 30%
-2 tabliczki białej czekolady
-500g serka mascarpone
Do rondelka wlać śmietanę kremówkę i zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać białe czekolady połamane w kosteczki i mieszać aż czekolada się całkowicie roztopi. Ostudzić a następnie wymieszać mikserem z serkiem mascarpone. Wstawić na trochę do lodówki aby stężał.
4. Mus czekoladowy
- 2 tabliczki czekolady gorzkiej
- 1 opak. cukru wanilinowego
- 0.3 szkl. mleka
- 200 g pianek mashallów (najlepiej takich zwykłych nie smakowych)
- 4 łyżki alkoholu (może być: wódka, likier gruszkowy, czkoladowy, nalewka gruszkowa, amaretto)
- 500 ml śmietany 36%
Czekoladę rozpuszczamy na parze. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier wanilinowy i pianki. Cały czas mieszamy, do momentu rozpuszczenia pianek. Należy uważać żeby nie zagotować pianek. Radzę podgrzać miksturę, zdjąć z gazu i nadal mieszać wtedy nic się nie przypali a pianki idealnie się rozpuszczą.
Do rozpuszczonych pianek dodać alkohol i wymieszać. Następnie MAŁYMI porcjami dodajemy rozpuszczoną czekoladę mieszając. Studzimy miksturę. W między czasie ubijamy śmietanę, ale NIE na bardzo sztywno.Gdy pianki i czekolada będą lekko ciepłe, powoli dodajemy śmietanę i delikatnie mieszamy.
Posypka
- kakao
Kolejność.
1. Biszkopt cienko smarujemy białym kremem 1/3 całości
2. Na biały krem kładziemy gruszki odsączone z syropu
3. Na to kładziemy resztę 2/3 białego kremu
4. Na to schłodzony mus czekoladowy
5. Na wierzch grubo sypiemy przez sito kakao, możemy też zostawić 2-3 kostki białej i gorzkiej czekolady, zetrzeć i tym posypać na kakao.
Ciasto trzymamy w lodówce. Jest drogie ale smak obłędny. Smacznego
Ostatnio robiłam na blachę okrągłą 26cm i zużyłam 1/2 składników.Amberla lubi tę wiadomość
-
Kurde 3 dzień drzemki polpoludniowe to jakis Sajgon nie chce juz sam zasypiac trzeba lulac ok po czym odłożony do lozeczka max po 30 min wybudza sie z rynkiem trzeba znowu lulac po odlozeniu wielka niewiadoma ile pospi
Ja wykupie ta diete Chodakowskiej po zakończeniu karmienia piersia mam plan w lutym młodego pomału od stawiać tak żeby max do polowy marca przejść całkowicie na mm
Słuchajcie czy mój na razie wyimaginowany plan jest ok
Butla ok 7 rano zabawa pielegnacja
10 kaszka (czasami z owocami) spacer zabawa
12 butla drzemka
15 obiadek i deserek zabawa ewentualnie 2 spacer drzemka
17 dojadanie butla aktywność
18:30 -19 kąpiel butla i spać
Tak bym chciała i bede do tego dążyła myślicie ze ok
Teraz mamy tak
7 Cyc zabawa pielęgnacja
9.30 Cyc
10:30 drzemka
13 butla spacer zabawa
16 z minutami Cyc drzemka zabawa
18 z minutami dojadanie Cyc
19 z minutami kąpiel butla spać
Ja wiem ze nie mogę na 100% zaplanować dnia ale skoro teraz mamy w miarę uregulowane to wszystko to uda się tez po rozszerzeniu ułożyć dzień
A może za dużo analizuje heheh syn pokaże co będzie
-
Katarka wrote:Czyli jak ja za 2,5 tygodnia biorę się za rozszerzanie diety to najpierw warzywa, potem owoce - tak myślałam, ale z tym glutenem to myślałam, że wcześniej, a to dopiero po owockach? A owoce po jakim czasie od warzyw? I kiedy ewentualnie kleiki i kaszki? I mięso?
Owoce 2 tygodnie po warzywach. Mozna dodawac niewielka ilosc kaszki manny do obiadku. Mieso po miesiacu jedzenia warzyw. Jesli dziecko je ladnie mleko to nie ma po co dawac mu kaszy.Katarka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Pulpecja wrote:Paula, tutaj piszą, ze celiakia, a alergia na gluten to dwie różne rzeczy. Zaciekawiło mnie, co napisalaś, bo oczywiście nadal mam dylemat kiedy podać coś z glutenem. W sumie nadal nie wiem, ale drążę dalej.
http://www.celiakia.pl/alergia-na-gluten/
Tak, ale alergii mozna dostać zawsze. Moja babcia uczulila sie na pylki lipy w wieku 85lat13.08.2015 r.
11.05.2019 r.