SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaga Twój śpi od 19 do 7? Zazdroszczę planu dnia, u mnie różnie. Ostatnio chodzi spać o 22, potem 1-2 cyc, ok 4 cyc, ok 5 już u mnie w łóżku na ciumkanie, o 7 już nie śpi.
Dziewczyny, jak jest u Was wieczorem, kiedy ostatnia drzemka przed spaniem? U nas drzemka kończy ok 17 i nie da rady dotrwac do wieczora żeby kąpiel była ok 19:30 i po 20stej spac. Musi mieć ok 19 jeszcze drzemke z godzinkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:37
-
aaaaga wrote:Kurde 3 dzień drzemki polpoludniowe to jakis Sajgon nie chce juz sam zasypiac trzeba lulac ok po czym odłożony do lozeczka max po 30 min wybudza sie z rynkiem trzeba znowu lulac po odlozeniu wielka niewiadoma ile pospi
Ja wykupie ta diete Chodakowskiej po zakończeniu karmienia piersia mam plan w lutym młodego pomału od stawiać tak żeby max do polowy marca przejść całkowicie na mm
Słuchajcie czy mój na razie wyimaginowany plan jest ok
Butla ok 7 rano zabawa pielegnacja
10 kaszka (czasami z owocami) spacer zabawa
12 butla drzemka
15 obiadek i deserek zabawa ewentualnie 2 spacer drzemka
17 dojadanie butla aktywność
18:30 -19 kąpiel butla i spać
Tak bym chciała i bede do tego dążyła myślicie ze ok
Teraz mamy tak
7 Cyc zabawa pielęgnacja
9.30 Cyc
10:30 drzemka
13 butla spacer zabawa
16 z minutami Cyc drzemka zabawa
18 z minutami dojadanie Cyc
19 z minutami kąpiel butla spać
Ja wiem ze nie mogę na 100% zaplanować dnia ale skoro teraz mamy w miarę uregulowane to wszystko to uda się tez po rozszerzeniu ułożyć dzień
A może za dużo analizuje heheh syn pokaże co będzie
Aga mi sie wydaje, ze obiadek i deserek na raz to za duzo, no i 2h po takim posilku butla? Ja bym proponowala 15 obiadek, 16-16.30 deserek i ok 18.30 butla, no i jesli chcesz dawac kaszke to ja bym jednak proponowala na kolacje albo sniadanie.
Kiedys Psioszka pisala, ze maja harmonogram dnia, dla mnie to bylo jakies science fiction, ale jednak po jakims czasie sie udalo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:41
Zetka, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Aaaaga Twój śpi od 19 do 7? Zazdroszczę planu dnia, u mnie różnie. Ostatnio chodzi spać o 22, potem 1-2 cyc, ok 4 cyc, ok 5 już u mnie w łóżku na ciumkanie, o 7 już nie śpi.
Dziewczyny, jak jest u Was wieczorem, kiedy ostatnia drzemka przed spaniem? U nas drzemka kończy ok 17 i nie da rady dotrwac do wieczora żeby kąpiel była ok 19:30 i po 20stej spac. Musi mieć ok 19 jeszcze drzemke z godzinkę.
U nas ostatnia drzemka ok 16.30-17 o 19 kapiel, o 19.30 kaszka i 20-20.30 sen, 3-4 butla i ok 7 pobudka
-
Mysza, tez przeczytałam. Moim zdaniem musicie określić od początku zasady, bo jak tak blisko będziecie mieszkać to może być kicha. A jeśli to teściów działka i od nich 'prezent' to potem może być przy okazji jakiś kwasów wypominanie.
Griszanka, zdrowiej kobieto! Dicoflor 5 kropelek.
Aaaaga, to księga dźwięków.
Lys, jak nastrój? Pewnie się robisz na bóstwoo której mąż będzie? Chyba jest najbardziej wyczekiwanym facetem przez nas wszystkie
Żabko, trzymam kciuki bardzo mocno. Musi być dobrze.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj śpi do tak około 6tej o 6tej butla i spimy do 10tej lub 11tej pozniej jest aktywny z dwie godzinki i znow zasypia i tak jest po kazdym jedzeniu ze zasypia i spi po 1,5 godzinki.
Nawet zasnie o 21wszej zeby obudzic sie na 23cia na butle i dopiero zasypia o 24tej na noc.Zetka lubi tę wiadomość
-
Nasz plan będzie:
6 butla
10 cyc bo tak długo śpi więc dlatego o 10tej
12 butla
15 obiadek
17 deserek
18-19 cyc
20-21 butla
23-24 kaszka na noc
Aga tez proponuje najpierw obiadek a pozniej deserek lub odwrotnie tez moze byc -
Laura wrote:Nasz plan będzie:
6 butla
10 cyc bo tak długo śpi więc dlatego o 10tej
12 butla
15 obiadek
17 deserek
18-19 cyc
20-21 butla
23-24 kaszka na noc
Aga tez proponuje najpierw obiadek a pozniej deserek lub odwrotnie tez moze byc
A cycek nie pęknie od 10 do 18? Właśnie nie wiem jak to pogodzić żeby laktacja na tym nie cierpiała.
A kaszke przez butle czy lyzeczka?
-
Paula_071 wrote:Owoce 2 tygodnie po warzywach. Mozna dodawac niewielka ilosc kaszki manny do obiadku. Mieso po miesiacu jedzenia warzyw. Jesli dziecko je ladnie mleko to nie ma po co dawac mu kaszy.
To jeszcze takie pytanie. Pierwszy, drugi dzień jedno warzywo, trzeci i czwarty dzień drugie itd. Potem mieszanki tych warzyw i wtedy zupki jarzynowe. Dobrze to planuję?
EDIT: zamówiłam kaszki Holle, więc na pewno je podam. Tylko kiedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 13:32
-
Katarka to juz wedle Twojego uznania, ja dawalam tak:
1. dzien marchewka
2. dzien marchewka
3. dzien marchewka i wprowadzilam jablko
4. dzien marchewka z ziemniakiem i jablko
5. dzien tak jak 4
6. dzien dynia
7. dzien dynia i sliwka
8. dzien dynia sliwka
A potem to juz dawalam po pol sloika kilkuskladnikowych obiadkow, ale z owocem, ktory juz wczesniej jadla. A kaszke i kleik wprowadzilam tez na samym poczatku, najpierw po pare lyzeczekKatarka lubi tę wiadomość